Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1089) matracguru
2014-04-09 09:55:23

Kedves Barcsainé,

sajnos ebben nem tudok segíteni. Régebben csináltunk ágy átalakításokat, de mára sajnos már nincs kapacitásunk rá. Amennyiben lenne valaki a környezetében, akiben van egy kicsi barkácsoló hajlam, akkor nagyon szívesen segítek a részletekben, és a hogyanban. Gyakorlatilag egy olló kell, egy harapó fogó, szög, kalapács, csavarhúzó; tehát többnyire olyan szerszámok, amik szinte minden háztartásban előfordulnak.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1088) Barcsainé
2014-04-09 06:00:05

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm a sok hasznos információt körül nézünk a matracok között és igyekszünk a legjobbat kiválasztani majd magunknak. Egy kérdésem lenne még hogy amennyiben megtaláljuk a matracot az ágy átalakításában tudnak e segíteni vagy tud e olyan vállalkozót javasolni aki ezt az átalakítást megcsinálja nekünk.

Köszönettel: Barcsainé

(#1087) matracguru
2014-04-08 07:00:46

Kedves Barcsainé,

szerintem a mai zsákrugós matrac -egy bizonyos minőség fölött- már hozzák azt a komfortot és talán az élettartamot is, mai egy régebbi epedás ágy tudott. matracokat minden esetben érdemes próbálgatni, hiszen ahány táskarugós matrac, annyi különböző keménység, komfort, felület. Érdemes eljönni hozzánk vagy a legközelebb eső matrac szaküzletbe ellátogatni, amennyiben nem Pesten lakik és próbálgatni a matracokat, hogy Önnek, Önöknek melyik felel meg a legjobban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1086) Barcsainé
2014-04-07 16:02:02

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm szépen a gyors és pontos válaszát. Elolvastam az Ön által megadott cikket és valóban nem egy utolsó megoldás amit ír benne. Amennyiben mindent jól értek úgy maradhat az ágykeret meg annak a váza is és csak a kárpitot kell megbontani utána kiszedni a régi rugókat és visszatűzni a kárpitot a kerethez. Innentől bármilyen matrac mehet majd rá. Azt írja hogy epedás rugózat már nincsen és nem is gyártanak már ilyet és hogy a zsákrugós matracok között kellene válogatni mert az áll a legközelebb az epedáokhoz. Kicsit keresgéltem az interneten az Önök oldalán is és nagyon sokféle táskarugós matracot lehet kapni. Melyiket vegyük meg ami van annyira megbízható mint a régi epedás ágyunk volt? Van ilyen egyáltalán?

Köszönöm a válaszait: Barcsiné

(#1085) matracguru
2014-04-06 18:16:39

Kedves Barcsainé,

szerintem a régi dolgokat érdemes megmenteni két okból is. Egy részt amit 30-40 éve megcsináltak bútorokat -főként a kicsit minőségibb kategóriában- azok meg vannak csinálva, pontosan ahogyan írja, hogy szerkezetileg még 30 év után is ép az ágykeret. Természetes, hogy a matrac, az ágybetét elfárad ennyi idő alatt. A másik, amiért én igyekeznék megmenteni az ágyat is, hogy a mai bútorok -kivéve egy-két kisipari tömörfa ágytól- már nem olyan minőségben készülnek, amit az ember a pénzéért elvárna.

A rossz hír azonban az, hogy epedés rendszert már nem lehet találni, gyakorlatilag az epeda rugó eltűnt. Helyébe bonell rugós matracok vannak vagy az ennél fejlettebb és az epeda rugóhoz tulajdonságaiban sokkal jobban hasonlító zsákrugós, táskarugós matracok.

Amennyiben a mostani ágy marad, úgy azt egy kis ráfordítással át lehet alakítani úgy, hogy egy bármilyen matracot rá lehessen tenni. Erről részletesebben egy kirábbi cikkben már foglalkoztunk, lehet, hogy érdemes lenne beleolvasgatni egy kicsit a matracvásárlási tanácsok között található az írás:

http://www.matracguru.hu/tanacsok/regi_agy_felujitasa


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1084) Barcsainé
2014-04-06 07:14:06

Tisztelt Pálinkás úr!

Nekünk a férjemmel van egy régi epedarigós ágyunk. Igazából magának az ágynak nincsen semmi baja a fa részei épek és a kárpitozás is még relatíve szép pedig már van vagy 30 éves. Középen viszont már kigödrösödött egy kicsit, így keressük a megoldást hogy mit lehetne csinálni. Ön szerint érdemes benne kicserélni az epedát? vagy vegyünk inkább egy új epedás ágyat? Esetleg van valamilyen más megoldás is erre? Ezzel azért meg voltunk elégedve nagyon sok évig a mai dolgok meg azért csak nem tartanak olyan sokáig és nem is olyan jó minőségűek mint amilyeneket régen csináltak.
Várom szíves válaszát nagy segítség lenne.

Köszönettel Barcsainé

(#1083) matracguru
2014-04-03 09:44:09

Kedves Csaba,

alapvetően a két matrac technikailag nagyon eltér egymástól. Míg a Swiss Tech Dinamic+ matrac egy dupla habrugós rendszerre épül vegyesen normál hab és nagy tömegsűrűségű hideghab anyagok váltakozásával, addig a Hilding Select Air matrac teljes mértékben nagy sűrűségű hideghab matracmagból áll kiegészítve a speciális Arnitel alapanyagból készülő rugó modulokkal, amik a légáteresztést, a szellőzést és az élettartam meghosszabbodását szavatolják a matracban. Mindkét termék a habmatracok között kiemelkedően jónak számít, a feszesebb komfort mellett a Hilding Select Air matracok talán egy kicsit magasabb minőséget képviselnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Wilheim (#1082)
(#1082) Wilheim
2014-04-03 06:22:30

Kedves matracguru!

többször is voltunk már Önöknél a Dózsa György úton és próbálgattuk a matracokat. Nem mondanám, hogy reménytelen a helyzet, mert a 2. és 3. alkalommal is sikerült olyan matracokat kiejtenünk a szóbajöhető matracok közül, amire az első próbálgatásoknál még mindketten azt gondoltuk, hogy jó lesz. Tehát amit írt a matrac próbákról az valóban úgy van, hogy meg kell érezni egy matracot és valóban bizonyos idő és próbanap után az ember már észreveszi a különbségeket még az apró részleteket is kezdi megérezni.

A kollégái egyébként nagyon felkészültek, segítőkészek és türelmesek, nekik egy külön dicséret jár. Jelenleg két matrac között vacilálunk, bár tudom hogy keménységben van különbség a kettő között valahogyan még sem tudunk határozottan dönteni a kettő közül. Az egyik a Swiss Tech Dinamic+, a másik pedig a Hilding Select Air matrac. Árban nagyon nagy különbség nincs a két matrac között és kényelemben is körülbelül ugyanazt érezzük mindketten.

Ön szerint melyik matracot válasszuk a kettő közül?

Köszönöm válaszát: Wilheim Csaba

(#1081) matracguru
2014-03-31 09:55:15

Kedves Csicseri,

a Ceriflex matracok magyarországi forgalmazásában mi is részt veszünk, így nem hiszem, hogy a későbbi garanciális ügyintézés miatt aggódniuk kellene. A Ceriflex vállalat egyébként egy több, mint 50 éve működő olaszországi családi vállalkozás, amely meglehetősen stabil háttérrel rendelkezik, kiemelkedő export aránnyal és kifejezetten megbízható minőséggel. Eddigi vásárlói tapasztalatok még nem ismertek, tekintettel, hogy a kiállítási, bemutató matracokon kívül az első szállítmány csak a következő hetekben fog beérkezni. Figyelembe véve azonban, hogy pl a Best Dream matracokhoz hasonló alapanyagból készülnek a Ceriflex matracok, magasságukban azonban 10% magasságemelkedés jelentenek, egy ilyen minőségű alapanyagokból készült 22cm vastag matractól már nyugodtan elvárhatjuk azt, hogy a gyártó által megadott élettartamot, formastabilitást, alaktartást hozza.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Csicseri (#1080)
(#1080) Csicseri
2014-03-31 05:59:24

Kedves matracguru!

Az lenne a kérdésem, hogy a Ceriflex matracokkal kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak, amennyire utána jártam ezek a termékek nem rég kerültek Magyarországra és az új matrac márkákkal kapcsolatban nekem mindig van egy kis fenntartásom, hogy nem csak egy tiszavirág életű próbálkozásról van-e szó és a megszűnés után majd a garancia sem lesz intézhető. Megbízható jó matracok ezek vagy csak szépen néznek ki?

Köszönöm válaszát előre is: Csicseri

(#1079) matracguru
2014-03-21 20:50:07

Kedves Anna,

alapvetően a memory foam, hogy ha az normál alapanyagból van és egyszerűen össze van ragasztva az alsó habszivacs réteggel egy valamilyen vastagságú memory réteg, akkor azok ca. egyformán melegednek. Természetesen ez alól kivételek a speciális memory foam habok (Tempur, Dunlopillo Aerial Senso, Curem). És kivétel egy kicsit a SenZone Memory matrac is, tekintettel, hogy tele van a matracmag vízszintes és függőleges levegőcsatornákkal, amik a szellőzést-hűtést elősegítik. A SenZone Memory esetében a két keménység között -Medium és Hard- természetesen lehet érzetbeli különbség, hiszen a süppedési mélység -azaz, hogy mennyire ölel körbe minket a memoryfoam- meghatározhatja ezt az érzetet. MInél jobban süppedünk egy memoryfoam rétegben, annál nagyobb felületen érintkezünk vele és melegítjük azt.

A RelaXx termékcsalád Memory 13+5, Signum matraccsalád Medium és Hard matracai, a SenZone Memory Medium és Hard emlékezőhabos matracok ugyanolyan magasak így lehetőség van arra is, hogy egymás mellé tegyük ezek közül bármelyiket, de arra is van lehetőség, hogy egy matrachuzat alá kerüljön ezek közül két különböző típus.

Amennyiben a matracokat nem szeretnék emelhető ágyráccsal használni (motoros ágyrács, mechanikusan fej- és lábemelős ágyrácsok), úgy én a középen kialakuló demarkációs vonal elkerülése végett javasolnám az egyben matracot. Keresztben fekve a két különálló matrac szerintem zavaró lehet, de ez nem minden matrac esetében érezhető.

A memory foam matracok sem kímélik jobban a gerincet, mint más alapanyagok. A gerincoszlop kellő mértékű formakövetése és differenciált alátámasztása (ergonómiai zónák) hozzák majd a megfelelő formakövetést, alátámasztást és tehermentesítést, meggyőződésem, hogy erre a zónákkal nem rendelkező matracok alkalmatlanok.

Egy új matrac megszokása sok esetben hetekbe is telik. Bár üzletünk egyik szolgáltatása, hogy el lehet vinni matracokat éjszakákra kipróbálásra, én mindig jelzem a Vásárlók felé, hogy egy egy megfelelően rászánt matrac próba, egy kellő hozzáértésű tanácsadás sokkal többet ér, mint egy 1-2 éjszakás otthoni matrac tesztelés.

Holnap (most szombaton) egész nyitva tartási időben a Dózsa György úti üzletben leszek, amennyiben ez segítség, úgy szívesen segítek Önöket is egy kicsit lekalauzolni a matracok világában.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Anna (#1078)
(#1078) Anna
2014-03-21 14:43:35

Tisztelt Pálinkás Úr!

matracvásárlás előtt állunk, és több kérdésben dilemmázunk a férjemmel.


Kipróbáltunk 3 matracot is az Önök kínálatából matracpróbával. Alapvetően nekem a lágyabb matracok válnak be, férjemnek a keményebbek.

Mindenképp hideghab vagy memory + hideghab matracot szeretnénk venni.

Kipróbáltuk a Relaxx Signum Dual Medium matracot, nekem a leglágyabb oldala is kemény volt, a férjemnek tetszett.

Még kipróbáltunk ezen kívül két memory matracot a Relaxx Senzone memory medium matracot, ami a férjemnek nagyon puha volt, nekem tetszett, vagyis vegyes érzéseim voltak vele, mert kényelmes volt, de nagyon melegített.

Ezen kívül a Relaxx Senzone memory hard matracot is kipróbáltuk, ez mind a kettőnknek tetszett, itt én nem éreztem a mediumnál tapasztalható melegítő hatást. Nekem egy picit talán kemény érzetem volt, de a memory miatt kényelmesnek tűnik. Az lehet, hogy a memory réteg miatt lágyabbnak tűnik, mint a Signumból a leglágyabb rész?


A problémánk az összes matraccal az volt, hogy reggel amikor felkeltünk fájt a hátunk. Ez normális? Azért lehet, mert nem szoktunk még hozzá? Mivel a memory-s matracokról azt mondják, hogy kímélik a gerincet, nyilván nem a matrac hibája, hanem az, hogy nem vagyunk hozzászokva, nem?

A sima hideghab matracból, amin nincs memrory réteg, ez a leglágyabb, mármint a signum medium? A kollegáitól azt a választ kaptam, hogy sajnos sima hideghabból nincs lágyabb matracuk.

Alapvetően úgy álltunk hozzá, hogy egy matracot szeretnénk mindenképp, mert most két sima kárpitoságy van összetolva nálunk, és nagyon érezni a közepét. :) Mivel nehezen találtunk olyan matracot, ami mind a kettőnknek megfelel, már gondolkoztunk két külön matracban is. Tudjuk, hogy azt könnyebb szállítani, kezelni, de a kérdés az, hogy ha mondjuk keresztbe fekszem rajta, mennyire érezni egy memorynál vagy hideghabnál az átmenetet. Zavaró lenne-e?

A másik kérdésem az lenne, hogy ha mégis úgy döntünk, hogy nekem a memory-s hard matracot szeretnénk, a férjemnek a signumot, az ugyanolyan magasságú-e? És érdemes-e egy huzatba tetetni vagy maradjunk a külön matracnál?

Az tényleg igaz, hogy a memory-s jobban kíméli a gerincet, mint a sima hideghab?

Ezek alá a matracok alá ugye elég a sima nem rugós ágyrács?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:

Anna

(#1077) matracguru
2014-03-19 12:06:52

Kedves Milán,

valami egy kicsit összekeveredett a programban, már dolgozunk rajta, hogy ne mindenki pálinkáslászló legyen:-)

Amennyiben két külön matracmaggal szeretnék rendelni a Signum franciaágy méretű matracot, akkor elég a megjegyzés rovatba ezt beírni. A terméket emailben is megrendelhetik, lehet, hogy egyszerűbb lesz és ugyanúgy küldünk egy visszaigazolást a megrendelésről. A termékek így sem kerülnek többe és a szállítási költség sem változik, ez így egy darab matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: milan (#1074)
(#1075) milan
2014-03-19 12:21:52

ui: az aláírás alatti rész nem tudom hogyan került oda?! :)

milan

(#1074) milan
2014-03-19 12:22:11

Tisztelt Pálinkás Úr!

Pár dologban szeretnék érdeklődni. Elnézést ha volt már ez a téma, nem volt időm visszaolvasni.
Nemrég voltunk az üzletükben, ki is néztük a Relaxx Signum Dual Hard matracot. A terv egy 160as ágy. A Párom és köztem lévő súlykülönbség miatt gondoltuk 2db 80as-ra. Neki a "lágyabb" nekem a "keményebb" oldal volt kényelmes.
Akkor a boltban a srácok említették, hogy van lehetőség a két matracot egy 160as huzattal is rendelni.
Kérdésem lenne, hogy elég a megrendelésnél a megjegyzés rovatba ezt feltüntetni? Módosul-e az ár és a kiszállítás (1 vagy 2 matracnak számít)?

Előre is köszönöm a válaszát!

milan

(#1073) matracguru
2014-03-18 19:54:49

Kedves Tibor,

a két matrac szerintem ég és Föld. Az Andante habmatrac szériáját mi terveztük és a gyártását is mi csináltuk egy ideig. A legnagyobb különbség az alapanyagokban van. Míg a Vivien főként normál habokból áll, addig a Hilding Select Air matrac nagy rugalmasságú HR habból készül. Sokkal hosszabb élettartam, jobb légáteresztés, nagyobb rugalmasság a feszessége ellenére. A beépített modulok egy speciális u.n Arnitel alapanyagból készülnek, ami fáradhatatlan, nem pállik mint a gumi és mozgásra sem fárad, mint a polimer műanyagok. Sokkal hosszabb élettartamot biztosít, tekintettel hogy leveszi a terhelést a hab szerkezetről, további légáteresztést és átszellőzést nyújt a matracmagnak. A matracok magassága egy bizonyos ésszerű határig jelentős szerepet játszik a formastabilitásban és a teherviselésben. Na és a matrachuzat: össze nem hasonlítható a két minőség. Szerintem a két matrac nem egy kategória.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tibor (#1072)
(#1072) Tibor
2014-03-18 19:05:59

Üdvözlöm kedves László,

matrac vásárlás előtt állunk, sok próba után a hideghab felépítésű matracot találtuk a legmegfelelőbbnek, konkrétan az Andante Vivian típust. Memory Foam sajnos nem jöhet számításba anyagi okok miatt. Viszont felkeltette az érdeklődésünket az üzletükben található Hilding Select AIR.
Kérdéseink a következők:
A matrac magasabb a társainál, ez elősegít valamit?
A modulok rugóként viselkednek vagy eltérő tulajdonságúak?
Ez a matrac Ön szerint többet nyújt és felépítésben, technológiában, minőségben az Andante előtt jár?

Nagyon köszönjük a segítséget,
Tibor

(#1071) matracguru
2014-03-17 16:07:18

Kedves Juditalma,

az ilyen jellegű megrendeléseket a levelezésre hivatkozva emailben kellene az info@matracguru.hu mail címre megküldeni. Ennél a megrendelésnél a két matracmag külön-külön becsomagolva és a matrachuzat is külön csomagolva érkezik. Külsős szállító céggel dolgozunk, de el szokták vállalni a régi matrac elszállítását, az összeget esetleg velük kellene megbeszélni. Olcsóbb kidobni, elajándékozni, árverésre 1 forintért feltenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1070) matracguru
2014-03-17 16:04:12

Kedves Márta,

tekintettel, hogy elég sok matrac márkának a tulajdonosai vagyunk, így akár extrém méreteket is el lehet készíteni matracokból. RelaXx, Swiss Dream, BodyLine. Ezeknél a márkáknál a 200*220cm méret a legnagyobb standard méret. A 220cm hossz nincs kihatással a kényelemre és a helyre, inkább csak az átlagosnál magasabb Vásárlók rendelik. Amennyiben ezek között talál megfelelő matracot úgy a 200cm szélességnél szélesebb mérettel sincs gond, ebben az esetben szélességben toldva lesz a matrac, tehát a kívánt méretre lesz kiegészítve a két szélén. Amennyiben nem nedves, dohos a lakás, úgy habmatracok is nyugodtan mehetnek a padlóra, nem szükséges ágyrács. (egyébként is nehézkes a rögzítésük, stb)Esetleg hetente egyszer érdemes felemelni, hogy kapjon egy kicsi levegőt.

A vízzáró matracvédő is bizonyos méret fölött toldással elkészíthető, de a standard 180-200cm szélesség az alap. A vízzáró matracvédő előnye, hogy zárja a vizet. Hátrányai: csörög, diszkomfort érzést ad (mint gumimatrac). Viszont megvédi a matracot valóban mindentől. Én mindenkinek azt javaslom, hogy a ha vízzáró matracvédőt használ, akkor azt ne a matracra, hanem a cipzáros mosható matrachuzat alá tegye, úgy nem annyira zavaró, viszont balesetnél a huzatot is mosni kell.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Márta (#1068)
(#1069) juditalma
2014-03-19 12:22:53

Kedves László!
Először is köszönöm a gyors választ (így hétvégén!) Ez pompás megoldás! Ezt hogyan lehet megrendelni?
Az lenne a kérdésem, hogy a használt matracunk elszállítását vállalnák esetleg? (akár plusz pénzért is).
Valamint még annyi a kérdésem, hogy a két matracmag szálljtható külön és utána rá lehet tenni a huzatot? Köszönöm

(#1068) Márta
2014-03-16 10:05:58

Tisztelt Pálinkás László!

Egy családi matrac megvalósításához szeretném a segítségét kérni. Jelenleg egy földre helyezett egyszerű, 140 cm széles habszivacs matracon alszom a férjemmel és a 2,5 éves kisfiammal. Mivel az együtt alvás nekünk nagyon bevált, szeretnénk ehhez egy kényelmesebb/szélesebb matracot vásárolni. Pünkösdre várjuk a második gyermekünk érkezését, aki először a matracunkkal egy szintbe hozott rácsos kiságyban fog aludni, majd ő is átköltözik a közös matracunkra. Tehát a nagy családi matraccal szemben a következő elvárásaink lennének: bőven elférjünk rajta négyen (Előre gyártott matracok közül mi az elérhető legnagyobb szélesség? Gondolkodjuk-e inkább egyedi méret készíttetésében, ez melyik típusú matracokból lehetséges?), a matrac fekvőfelülete minél közelebb legyen a földhöz a legurulás veszélye miatt (Ne igényeljen ágykeretet a matrac. A matracrács elfogadható, ha szükséges, és nem emeli túl magasra a matracot, illetve nem lóg ki a matrac alól, mert az sérülésveszélyes.), a gyerekek miatt szeretnénk vízzáró matracvédőt alkalmazni (Elérhető-e ez egy egyedi/nagyon széles ágyra is?).
Előre is köszönöm a segítségét, üdvözlettel:

Márta

(#1067) matracguru
2014-03-16 05:49:18

Kedves Gyümölcs,

természetesen a két matracot be lehet tenni egy franciaágyba. Sőt, egyedi igényre még az is megvalósítható, hogy rendelünk egy Swiss Dream Active és egy Memodream/Memopedic matracmagot és a két matracmaghoz egy darab 180x200 méretű huzatot. Így az optikailag egybe matrac alatt két különböző komfortot, kényelmet és karaktert kapunk és nem lesz demarkációs vonal a két matrac között. Ilyen megoldást évek óta alkalmazunk a RelaXx Signum és SenZone Memory matracok esetében és nagyon sokszor választják Vásárlóink ezt a megoldást.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1066) Gyümölcs
2014-03-15 21:02:45

Kedves László!
180-as ágykeretbe keresünk két matracot. A páromnak hideghab, nekem hideghabbal kombinált memory matracra lenne szükségünk. Az enyém keményebb kell legyen, és gerinckímélőnek. Voltunk a boltban, és ki is próbáltunk matracokat, de sajnos már nem emlékszem melyik volt:-). Lehet a Swiss Dream memodream matracot kombinálni a Swiss Dream Active-val? Azt néztem, hogy mindkettő 20cm magas...

(#1065) Boszy
2014-03-13 13:15:14

Kedves Pálinkás László!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, mellyel nagyon sokat segített.

További szép napot és jó egészséget kívánok.

üdvözlettel: Boszy

(#1064) matracguru
2014-03-12 14:12:59

Kedves Boszi,

alapvetően a 120kg nem egy nagy kaland, hiszen ezt a matracok zöme tudja. A termékeknél egyenként a matracok termékoldalán a terhelhetőség is meg van adva, így ez alapján könnyű lesz kiigazodni. Jellemzően franciaágy méretben olyan 80e fölött indulnak a matracok. Amennyiben kibírósabb matracot keresünk, akkor érdemes lenne olyan terméket választani, ahol a súlyhatár a 120 kg-nál magasabb. Ilyen termékek lehetnek pl. a Best Dream Siglo és Memory Duet matracok, de akár a RelaXx Signum Hard vagy a SenZone Memory matracok is egy rugalmas ágyráccsal jó rendszert alkothatnak. A Zsákrugós matracok között a Hilding Original vagy Select matracok között is érdemes szérnézni, az Original Strong vagy az IndiviDuality Multi matrac is nagyon kényelmes és strapabíró megoldás lehet. A legfontosabb, hogy sehol ne hagyja magát rábeszélni olyan matracra, ami túl kemény Önnek, bár majd lehet, hogy nem fog tönkremenni hamar, de nagy öröm sem lesz benne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Boszy (#1063)
(#1063) Boszy
2014-03-12 10:57:46

Tisztelt Matracguru!

Tanácsot szeretnék kérni. Matracvásárlás előtt állok és mivel 120 kg-os a testsúlyom, ezért nem egyszerű kiválasztani a megfelelő típust, hogy ne csak egy-két évig bírja a gyűrődést. 160 cm széles az ágyam, ehhez keresnék megfelelő új terméket.

Válaszát előre is köszönöm

üdvözlettel: Boszy

(#1062) matracguru
2014-03-11 14:28:13

Kedves Barbara,

a Junior Vital és junior Vital Premium matracok egészen biztosan nem lesznek olcsóbbak, hiszen egy kifejezetten céláras termékről van szó, tehát nagyon ki van egyensúlyozva a kalkuláció. A RelaXx Junior matrac nem vákuum csomagolt, viszont tekintettel, hogy 12-13cm vastag a matrac, így könnyen hajtható sérülés nélkül. Egy személyautó hátsó ülésén vagy egy nagyobb csomagtartóba be lehet tenni minden gond nélkül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Barbara (#1061)
(#1061) Barbara
2014-03-11 13:28:47

Kedves László!
Elképzelhető, hogy a Junior Vital gyerekmatrac a következő hónapokban akciós lesz? Valamint azt szeretném még megtudni, hogy ez a matrac hogyan szállítható? Vákuum matrac vagy esetleg összehajtható? Mi Kaposváron lakunk, így a házhoz szállítás kicsit drága lenne, de nyáron megyünk Budapestre kocsival, csak nem tudom beférne-e...
Köszönöm válaszát, további szép napot!

(#1060) matracguru
2014-03-07 15:11:32

Kedves Zoli,

igen, a Zafír Slim felnyithatós és földig érő ágyneműtartós ágyak esetében az első és oldalsó elemek vékonyabbak az eredeti Zafír ágyakénál és az oldalsó elemek hossztoldott fenyő alapanyagból készülnek. További változtatás az eredeti Zafír ágykerethez képest, hogy a közép merevítő nem tömör fenyő, hanem 18mm vastag bútorlap, de ennek esztétikai jelentősége nincsen, hiszen ez az ágyneműtartó belsejében van, statikailag élén állva ugyanúgy elvégzi a dolgát. Stabilitását tekintve az ágynak szerintem nincsenek vele gondok, egyetlen garanciális ügyünk nem volt, de természetes, hogy az eredeti Zafír ágykeret a vastagabb alapanyagoknak köszönhetően erősebb és tartósabb megoldás. A Zafír Slim ágykeret egy céláras termék, ahol egy meghatározott fogyasztói árba szerettünk volna beleférni, így a szükséges megtakarítások az alapanyagban és az árrésekben jelentkeznek meg, hiszen a hozzáadott munka (a termék elkészítése) ugyanannyi idő.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1059)
(#1059) Zoli
2014-03-07 12:58:50

Kedves Pálinkás Úr!

Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a Zafír ágynál a Slim kifejezés mit jelent? Vékonyabb az anyag? Azért így is tartós marad? Köszönöm!

Zoli


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640