Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#1077) matracguru
2014-03-19 12:06:52

Kedves Milán,

valami egy kicsit összekeveredett a programban, már dolgozunk rajta, hogy ne mindenki pálinkáslászló legyen:-)

Amennyiben két külön matracmaggal szeretnék rendelni a Signum franciaágy méretű matracot, akkor elég a megjegyzés rovatba ezt beírni. A terméket emailben is megrendelhetik, lehet, hogy egyszerűbb lesz és ugyanúgy küldünk egy visszaigazolást a megrendelésről. A termékek így sem kerülnek többe és a szállítási költség sem változik, ez így egy darab matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: milan (#1074)
(#1075) milan
2014-03-19 12:21:52

ui: az aláírás alatti rész nem tudom hogyan került oda?! :)

milan

(#1074) milan
2014-03-19 12:22:11

Tisztelt Pálinkás Úr!

Pár dologban szeretnék érdeklődni. Elnézést ha volt már ez a téma, nem volt időm visszaolvasni.
Nemrég voltunk az üzletükben, ki is néztük a Relaxx Signum Dual Hard matracot. A terv egy 160as ágy. A Párom és köztem lévő súlykülönbség miatt gondoltuk 2db 80as-ra. Neki a "lágyabb" nekem a "keményebb" oldal volt kényelmes.
Akkor a boltban a srácok említették, hogy van lehetőség a két matracot egy 160as huzattal is rendelni.
Kérdésem lenne, hogy elég a megrendelésnél a megjegyzés rovatba ezt feltüntetni? Módosul-e az ár és a kiszállítás (1 vagy 2 matracnak számít)?

Előre is köszönöm a válaszát!

milan

(#1073) matracguru
2014-03-18 19:54:49

Kedves Tibor,

a két matrac szerintem ég és Föld. Az Andante habmatrac szériáját mi terveztük és a gyártását is mi csináltuk egy ideig. A legnagyobb különbség az alapanyagokban van. Míg a Vivien főként normál habokból áll, addig a Hilding Select Air matrac nagy rugalmasságú HR habból készül. Sokkal hosszabb élettartam, jobb légáteresztés, nagyobb rugalmasság a feszessége ellenére. A beépített modulok egy speciális u.n Arnitel alapanyagból készülnek, ami fáradhatatlan, nem pállik mint a gumi és mozgásra sem fárad, mint a polimer műanyagok. Sokkal hosszabb élettartamot biztosít, tekintettel hogy leveszi a terhelést a hab szerkezetről, további légáteresztést és átszellőzést nyújt a matracmagnak. A matracok magassága egy bizonyos ésszerű határig jelentős szerepet játszik a formastabilitásban és a teherviselésben. Na és a matrachuzat: össze nem hasonlítható a két minőség. Szerintem a két matrac nem egy kategória.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Tibor (#1072)
(#1072) Tibor
2014-03-18 19:05:59

Üdvözlöm kedves László,

matrac vásárlás előtt állunk, sok próba után a hideghab felépítésű matracot találtuk a legmegfelelőbbnek, konkrétan az Andante Vivian típust. Memory Foam sajnos nem jöhet számításba anyagi okok miatt. Viszont felkeltette az érdeklődésünket az üzletükben található Hilding Select AIR.
Kérdéseink a következők:
A matrac magasabb a társainál, ez elősegít valamit?
A modulok rugóként viselkednek vagy eltérő tulajdonságúak?
Ez a matrac Ön szerint többet nyújt és felépítésben, technológiában, minőségben az Andante előtt jár?

Nagyon köszönjük a segítséget,
Tibor

(#1071) matracguru
2014-03-17 16:07:18

Kedves Juditalma,

az ilyen jellegű megrendeléseket a levelezésre hivatkozva emailben kellene az info@matracguru.hu mail címre megküldeni. Ennél a megrendelésnél a két matracmag külön-külön becsomagolva és a matrachuzat is külön csomagolva érkezik. Külsős szállító céggel dolgozunk, de el szokták vállalni a régi matrac elszállítását, az összeget esetleg velük kellene megbeszélni. Olcsóbb kidobni, elajándékozni, árverésre 1 forintért feltenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1070) matracguru
2014-03-17 16:04:12

Kedves Márta,

tekintettel, hogy elég sok matrac márkának a tulajdonosai vagyunk, így akár extrém méreteket is el lehet készíteni matracokból. RelaXx, Swiss Dream, BodyLine. Ezeknél a márkáknál a 200*220cm méret a legnagyobb standard méret. A 220cm hossz nincs kihatással a kényelemre és a helyre, inkább csak az átlagosnál magasabb Vásárlók rendelik. Amennyiben ezek között talál megfelelő matracot úgy a 200cm szélességnél szélesebb mérettel sincs gond, ebben az esetben szélességben toldva lesz a matrac, tehát a kívánt méretre lesz kiegészítve a két szélén. Amennyiben nem nedves, dohos a lakás, úgy habmatracok is nyugodtan mehetnek a padlóra, nem szükséges ágyrács. (egyébként is nehézkes a rögzítésük, stb)Esetleg hetente egyszer érdemes felemelni, hogy kapjon egy kicsi levegőt.

A vízzáró matracvédő is bizonyos méret fölött toldással elkészíthető, de a standard 180-200cm szélesség az alap. A vízzáró matracvédő előnye, hogy zárja a vizet. Hátrányai: csörög, diszkomfort érzést ad (mint gumimatrac). Viszont megvédi a matracot valóban mindentől. Én mindenkinek azt javaslom, hogy a ha vízzáró matracvédőt használ, akkor azt ne a matracra, hanem a cipzáros mosható matrachuzat alá tegye, úgy nem annyira zavaró, viszont balesetnél a huzatot is mosni kell.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Márta (#1068)
(#1069) juditalma
2014-03-19 12:22:53

Kedves László!
Először is köszönöm a gyors választ (így hétvégén!) Ez pompás megoldás! Ezt hogyan lehet megrendelni?
Az lenne a kérdésem, hogy a használt matracunk elszállítását vállalnák esetleg? (akár plusz pénzért is).
Valamint még annyi a kérdésem, hogy a két matracmag szálljtható külön és utána rá lehet tenni a huzatot? Köszönöm

(#1068) Márta
2014-03-16 10:05:58

Tisztelt Pálinkás László!

Egy családi matrac megvalósításához szeretném a segítségét kérni. Jelenleg egy földre helyezett egyszerű, 140 cm széles habszivacs matracon alszom a férjemmel és a 2,5 éves kisfiammal. Mivel az együtt alvás nekünk nagyon bevált, szeretnénk ehhez egy kényelmesebb/szélesebb matracot vásárolni. Pünkösdre várjuk a második gyermekünk érkezését, aki először a matracunkkal egy szintbe hozott rácsos kiságyban fog aludni, majd ő is átköltözik a közös matracunkra. Tehát a nagy családi matraccal szemben a következő elvárásaink lennének: bőven elférjünk rajta négyen (Előre gyártott matracok közül mi az elérhető legnagyobb szélesség? Gondolkodjuk-e inkább egyedi méret készíttetésében, ez melyik típusú matracokból lehetséges?), a matrac fekvőfelülete minél közelebb legyen a földhöz a legurulás veszélye miatt (Ne igényeljen ágykeretet a matrac. A matracrács elfogadható, ha szükséges, és nem emeli túl magasra a matracot, illetve nem lóg ki a matrac alól, mert az sérülésveszélyes.), a gyerekek miatt szeretnénk vízzáró matracvédőt alkalmazni (Elérhető-e ez egy egyedi/nagyon széles ágyra is?).
Előre is köszönöm a segítségét, üdvözlettel:

Márta

(#1067) matracguru
2014-03-16 05:49:18

Kedves Gyümölcs,

természetesen a két matracot be lehet tenni egy franciaágyba. Sőt, egyedi igényre még az is megvalósítható, hogy rendelünk egy Swiss Dream Active és egy Memodream/Memopedic matracmagot és a két matracmaghoz egy darab 180x200 méretű huzatot. Így az optikailag egybe matrac alatt két különböző komfortot, kényelmet és karaktert kapunk és nem lesz demarkációs vonal a két matrac között. Ilyen megoldást évek óta alkalmazunk a RelaXx Signum és SenZone Memory matracok esetében és nagyon sokszor választják Vásárlóink ezt a megoldást.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

(#1066) Gyümölcs
2014-03-15 21:02:45

Kedves László!
180-as ágykeretbe keresünk két matracot. A páromnak hideghab, nekem hideghabbal kombinált memory matracra lenne szükségünk. Az enyém keményebb kell legyen, és gerinckímélőnek. Voltunk a boltban, és ki is próbáltunk matracokat, de sajnos már nem emlékszem melyik volt:-). Lehet a Swiss Dream memodream matracot kombinálni a Swiss Dream Active-val? Azt néztem, hogy mindkettő 20cm magas...

(#1065) Boszy
2014-03-13 13:15:14

Kedves Pálinkás László!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, mellyel nagyon sokat segített.

További szép napot és jó egészséget kívánok.

üdvözlettel: Boszy

(#1064) matracguru
2014-03-12 14:12:59

Kedves Boszi,

alapvetően a 120kg nem egy nagy kaland, hiszen ezt a matracok zöme tudja. A termékeknél egyenként a matracok termékoldalán a terhelhetőség is meg van adva, így ez alapján könnyű lesz kiigazodni. Jellemzően franciaágy méretben olyan 80e fölött indulnak a matracok. Amennyiben kibírósabb matracot keresünk, akkor érdemes lenne olyan terméket választani, ahol a súlyhatár a 120 kg-nál magasabb. Ilyen termékek lehetnek pl. a Best Dream Siglo és Memory Duet matracok, de akár a RelaXx Signum Hard vagy a SenZone Memory matracok is egy rugalmas ágyráccsal jó rendszert alkothatnak. A Zsákrugós matracok között a Hilding Original vagy Select matracok között is érdemes szérnézni, az Original Strong vagy az IndiviDuality Multi matrac is nagyon kényelmes és strapabíró megoldás lehet. A legfontosabb, hogy sehol ne hagyja magát rábeszélni olyan matracra, ami túl kemény Önnek, bár majd lehet, hogy nem fog tönkremenni hamar, de nagy öröm sem lesz benne.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Boszy (#1063)
(#1063) Boszy
2014-03-12 10:57:46

Tisztelt Matracguru!

Tanácsot szeretnék kérni. Matracvásárlás előtt állok és mivel 120 kg-os a testsúlyom, ezért nem egyszerű kiválasztani a megfelelő típust, hogy ne csak egy-két évig bírja a gyűrődést. 160 cm széles az ágyam, ehhez keresnék megfelelő új terméket.

Válaszát előre is köszönöm

üdvözlettel: Boszy

(#1062) matracguru
2014-03-11 14:28:13

Kedves Barbara,

a Junior Vital és junior Vital Premium matracok egészen biztosan nem lesznek olcsóbbak, hiszen egy kifejezetten céláras termékről van szó, tehát nagyon ki van egyensúlyozva a kalkuláció. A RelaXx Junior matrac nem vákuum csomagolt, viszont tekintettel, hogy 12-13cm vastag a matrac, így könnyen hajtható sérülés nélkül. Egy személyautó hátsó ülésén vagy egy nagyobb csomagtartóba be lehet tenni minden gond nélkül.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Barbara (#1061)
(#1061) Barbara
2014-03-11 13:28:47

Kedves László!
Elképzelhető, hogy a Junior Vital gyerekmatrac a következő hónapokban akciós lesz? Valamint azt szeretném még megtudni, hogy ez a matrac hogyan szállítható? Vákuum matrac vagy esetleg összehajtható? Mi Kaposváron lakunk, így a házhoz szállítás kicsit drága lenne, de nyáron megyünk Budapestre kocsival, csak nem tudom beférne-e...
Köszönöm válaszát, további szép napot!

(#1060) matracguru
2014-03-07 15:11:32

Kedves Zoli,

igen, a Zafír Slim felnyithatós és földig érő ágyneműtartós ágyak esetében az első és oldalsó elemek vékonyabbak az eredeti Zafír ágyakénál és az oldalsó elemek hossztoldott fenyő alapanyagból készülnek. További változtatás az eredeti Zafír ágykerethez képest, hogy a közép merevítő nem tömör fenyő, hanem 18mm vastag bútorlap, de ennek esztétikai jelentősége nincsen, hiszen ez az ágyneműtartó belsejében van, statikailag élén állva ugyanúgy elvégzi a dolgát. Stabilitását tekintve az ágynak szerintem nincsenek vele gondok, egyetlen garanciális ügyünk nem volt, de természetes, hogy az eredeti Zafír ágykeret a vastagabb alapanyagoknak köszönhetően erősebb és tartósabb megoldás. A Zafír Slim ágykeret egy céláras termék, ahol egy meghatározott fogyasztói árba szerettünk volna beleférni, így a szükséges megtakarítások az alapanyagban és az árrésekben jelentkeznek meg, hiszen a hozzáadott munka (a termék elkészítése) ugyanannyi idő.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Zoli (#1059)
(#1059) Zoli
2014-03-07 12:58:50

Kedves Pálinkás Úr!

Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a Zafír ágynál a Slim kifejezés mit jelent? Vékonyabb az anyag? Azért így is tartós marad? Köszönöm!

Zoli

(#1058) matracguru
2014-03-07 05:29:31

Kedves Gábor,

köszönjük szépen a megrendelést és a jókívánságokat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1057)
(#1057) Gábor
2014-03-06 15:52:28

Kedves László!
Köszönöm a segítségét, már folyamatban is van a vásárlás. Kívánok sok energiát ehhez a számunkra, laikusoknak nagyon hasznos fórumozáshoz!
Üdvözlettel:
Gábor

(#1056) matracguru
2014-03-06 10:46:04

Kedves Gábor,

igen, a lényeg ez volt:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1055)
(#1055) Gábor
2014-03-06 09:19:53

Kedves László!
Nagyon diplomatikusan fogalmaz, ez tetszik, hiszen nem is hivatott arra, hogy a vásárló helyett döntsön. Válaszából az szűrődik le, hogy az 50-es is már jó minőség, a 60-as a hosszabb élettartam mellett talán kevésbé szellőzik és jobban bemelegszik, ráadásul a huzata kevésbé vezeti el a nedvességet... Jól értettem?
Üdvözlettel:
Gábor

(#1054) matracguru
2014-03-06 05:50:12

Kedves Gábor,

normál esetben az 50kg/m3 fajsúly memoryfoam és hideghabok esetében is már megfelelő. Az 50kg/m3 normál memoryfoam anyagok esetén egy lélektani határ, hiszen itt már egy megbízható terméket kapunk, viszont az emelt tömegsűrűség még nem megy a légáteresztés és a túlzott felmelegedés rovására. A Tencel meg természetesen összehasonlíthatatlanul jobb anyag, mint az Aloe 60 T4 matrachuzata.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1053)
(#1053) Gábor
2014-03-05 23:06:54

Kedves László!
Köszönöm a választ és a telefonszámot! Úgy látom, 2 matrac jön szóba:
Aloe 60 T4: "misztikus" aloe huzattal
Relaxx 4 (50-es): Tencel huzattal
Még egy kérdés merült fel: a huzatnak van-e jelentősége? Úgy tudom, a Tencel jó nedvességelvezető, viszont ez a "gyengébbik" topperhez jár, az aloe meg nem tudom hogy viselkedik egy matracon?
Üdvözlettel:
Gábor

(#1052) matracguru
2014-03-05 17:57:49

Kedves Gábor,

az 50kg/m3 sűrűségű és a 60kg/m3 sűrűségű fedőmatracok keménységben nem nagyon térnek el egymástól a külünbség a kényelemben, komfortban szinte észrevehetetlen. Amiben azonban különböznek az a fajsúlyból eredő minőség és ezzel párhuzamban természetesen a termék élettartama a sűrűbb memory foam javára.

Az aktuális készletre sajnos nincs rálátásom, de Viktor kollégámék a matracguru üzletben készségesen segítenek ebben Önnek a 20/911 60 51-es telefonszámon vagy a dozsa@matracguru.hu email címen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Gábor (#1050)
(#1050) Gábor
2014-03-05 14:27:50

Tisztelt Pálinkás Úr!
Problémám hasonló a napokban hozzászóló Sárához. A viszonylag új matrac főleg oldalt fekvéskor kemény. Mivel kipróbálni valószínűleg nem tudok elmenni, tanácsát kérem, melyik fedőmatrac lenne alkalmasabb számomra, az 50kg/m3, vagy a 60 kg/m3-es? Van-e készletükön 140x200-as méretben? Jómagam elmúltam 50, 192cm magas és 100kg vagyok. Válaszát várom és köszönöm!
Gábor

(#1049) Sára
2014-03-04 13:20:46

Kedves László!
Köszönöm válaszát, igyekszünk kipróbálni.
Üdvözlettel:
Sára

(#1048) matracguru
2014-03-04 10:19:25

Kedves Sára,

egy megfelelő fedőmatrac természetesen lágyíthat a felületen. Érdemes lenne azonban vásárlás előtt kipróbálni, hogy melyik vastagság megfelelő Önöknek. A tapasztalat az, hogy egy 4cm vastag memory foam topper már nagyon nagy komfortérzet változást jelent, az esetek többségében indokolatlan az ennél vastagabb fedőmatrac alkalmazása. Amennyiben lehetősége van rá, úgy jöjjön el hozzánk ismét és ugyanazon a matracon próbálva segítünk Önnek kiválasztani a legmegfelelőbb vastagságú és minőségű fedőmatracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: Sára (#1046)
(#1046) Sára
2014-03-04 08:55:12

Kedves László! Pár hónapja vettünk egy Hilding Individuality Milti S/M matracot, amely sok kiváló tulajdonsága mellett kissé keménynek bizonyul. Érdemes-e memóriahabos fedőmatracot rávenni, és ha igen, melyiket? Nem fog-e pl. "csúszkálni"? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

(#1045) matracguru
2014-02-27 20:00:37

Kedves Panna57,

normál esetben az ágyrács az őt emelő motoros tartószerkezetről nem nagyon tud elcsúszni, hiszen terhelés alatt használja az ember, amikor fekszik a Demko Feder rendszeren, tehát a dupla soros ágyrácsnak nem kellene elmozdulnia a motoros tartókerethez képest. Amennyiben a Demko Feder rendszerben az eredetileg ajánlott 5-10cm vastag lágy latex komfortréteghez képest jelentősen vastagabb vagy keményebb habot alkalmazunk, úgy előfordulhat, hogy a matrac egy kicsit "rúgja" magát és ilyenkor a lábrész felé elmozdul egy kicsit. Amennyiben ez előfordul, úgy hasonló alkalmazással lehet ezt megakadályozni, mint a motoros boxspring ágyak esetében, ami gyakorlatilag egy az ágyrácshoz rögzített fém elem.

http://www.slaapcomfort-center.be/en/products/box-spring/box-spring/trecaflex-m5-from-treca-interiors-paris

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39

Előzmény: PAnna57 (#1044)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-24 11:20:01

Tisztelt Cilike! Jelenleg sajnos nem forgalmazunk viscocool alapanyagú fedőmatracokat. Memoryg...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3628