Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#969) MatracGuru
2014-01-24 08:45:09

Kedves Á,

az ilyen mértékű testsúly különbség természetesen indokolja a két különböző matrac típust, hogy ergonómiailag mindkét oldalon megfelelő alátámasztást kapjunk. Ugye a Signum és SenZone Memory matracok voltak az elsők, ahol egy nagy matrachuzatban a két-két különböző keménységű matracmag ergonómiailag megfelelő megoldást nyújtott, úgy, hogy nem kellett két külön matracban gondolkozni és nem volt a kettő között rés. Azóta ez a megoldás már több termék esetében is megvalósul, a Swiss Tech Dinamic és Dinamic+ matracok esetében és a Hilding IndiviDUality Multi matracok esetében is így épül fel a matrac.

A Signum két típusa a Medium és a Hard termékeknél így tudnám a legegyszerűbben a különböző komfortoldalakat összefoglalni:

-mindkét típusnak (Medium-Hard) két-két komfortoldala van, Tehát a Signum Medium és a Hard matrac is kétoldalas.

-a két matracban tehát összesen négy különböző komfortot találunk, a Signum Hard keményebbik oldala a legfeszesebb és a Signum Medium matrac lágyabb oldala az össze komfort közül a leglágyabb (de semmi esetre sem egy lágy matrac még az sem)

A Signum Dual Hard és Medium matracok a Dózsa György úti Matracguru matrac és ágykeret szsküzletben természetesen ki vannak állítva, kipróbálhatók.

Előzmény: Signum (#968)
(#968) Signum
2014-01-23 15:57:34

Kedves Pálinkás Úr!

Segítségét szeretném kérni. Párommal matrac vásárlás előtt állunk, és felmerült egy - két technikai dolog.
A méret mindenképpen 180*200 bár ahogy látom ez a legkevésbé számító tényező az áron kívül.
Ami probléma lehet az eltérő testsúly.
Én 110 a párom 60 kg. Viszont egy nagy matracot szeretnénk, a két matrac közti rés elkerülése végett.
A kérdésem, hogy ilyen súlykülönbségnél, előfordulhat az, hogy a matrac elveszíti azt a funkcióját, hogy kényelmes és egészséges pihenést biztosítson hosszútávon mindkét félnek?

Amit elsődlegesen kiválasztott modellünk Relaxx Signum Dual Medium és Hard.
Ha jól olvastam mind kettő 140kgig terhelhető és van kemény és félkemény oldala. Akkor mi a különbség a két matrac között? kevésbé keményebb a medium oldalai a hardhoz képest?

Ezen típusú matracok kipróbálására van lehetőség az üzletükben jelenleg?

Köszönettel:
Á

(#967) MatracGuru
2014-01-23 08:58:06

Kedves László,

szerencsés választást kívánok.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: László (#966)
(#966) László
2014-01-23 08:02:59

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm gyors és kimerítő válaszát, teljesen meggyőzött. Február elejére ütemezem a megrendelést.

Köszönettel:

László

(#965) MatracGuru
2014-01-22 18:54:51

Kedves László,

a Junior Vital és Junior Vital Premium matracok 12-13 cm magasak huzattal együtt. Amennyiben megengedi, úgy egy pár mondatot írnék a memoryfoam és a gyerekmatrac témáról Önnek. Én alapvetően nem szoktam gyerekek esetében memory foam matracot vásárolni, mert szinte semmilyen számottevő ergonómiai előny mellett több funkcionális és higiéniai hátránya van a normál hideghab matracokkal szemben:

1., Süppedékeny. Tapasztalatom szerint a gyerekmatrac egy többfunkciós tárgy, hiszen a gyerekek ülnek rajta, játszanak, később telefonoznak, zenét hallgatnak, facebookoznak, stb.

2., Nincs ergonómiai előny. Ergonómiailag és alátámasztás szempontjából a hagyományos vágott és ragasztott lemezekből álló memoryfoam matracok semmilyen előnyt nem jelentenek.

3., Higiénia. Az emlékezőhab légáteresztése, átszellőzése nem a legjobb. Hajlamos továbbá a felmelegedésre, befülledésre és nem utolsó sorban, ha valamilyen szennyeződés éri, szinte lehetetlen takarítani és szaktalanítani, mert bármilyen por hatására (szódabikarbóna, hintőpor, stb) azonnal elvész a memory viszkoelasztikus effektusa.

Ez természetesen csak az én véleményem, bár nálunk 4 gyerek közül egynek sem volt soha emlékezőhab matraca.

A Junior Vital két típusa tehát önmagában is ideális megoldás lehet és később, ha nő az életkor, a testtömeg és az igény a pihe-puha memoryfoam komfortra, egy memóriahabos fedőmatrac formájában még mindig kiegészíthető a matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: László (#963)
(#964) MatracGuru
2014-01-22 18:44:34

Kedves Tibor,

alapértelmezésben a szivacsvágással semmi gond nincs, többféle szivacs sűrűség is rendelkezésre áll, minél magasabb a fajsúlya a szivacs alapanyagnak, annál tartósabb lesz a termék, ami készül belőle. Az íves rész egy kicsit macerásabb, mivel nem tudjuk a pontos ívet és annak pedig a huzathoz kell igazodnia.

Több lehetőség van:

-kapunk egy műszaki rajzot az ív rádiuszával és annak alapján levágjuk
-kapunk egy mintát, amit kiküldünk az üzembe és az lesz a sablon

Tekintettel, hogy habvágásunk nem Budapesten van, így normál esetben is az átfutási idő olyan 1-2 hét, az Ön esetében egy kicsit hosszabb szállítási határidővel számolnék.

Természetesen ezeket megrendelhetik email-ben is, ilyen esetekben 100% előlegbekérőt küldünk és kipostázzuk Önöknek a kész szivacs termékeket.

Vagy hátha tudok segíteni az Ön közelében ajánlani valakit, aki foglalkozik még szivacs vágással.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Tibor (#962)
(#963) László
2014-01-22 17:04:57

Tisztelt Pálinkás Úr!

A tanácsát szeretném kérni. 3 éves kisfiunknak matracot szeretnénk vásárolni, melyet 13-14 éves koráig is használhat. 2 típus közül választanánk:
Junior Vital Premium: előnye, hogy kétoldalas, azonban nem memóriahabos (szeretném kérdezni a matrac teljes vastagságát)
Relaxx Memory Classic 12+4: a memóriahab miatt szimpatikusabb

Ön melyiket javasolja ilyen életkor tartományban?

Köszönettel:

László

(#962) Tibor
2014-01-22 16:09:48

Tisztelt Pálinkás úr!

Egy kanapé felújítását tervezem, ehhez szeretnék szivacsot önöktől.Van egy 80x200-as ülőfelület, plusz egy ugyanekkora fekvőfelület amikor ággyá van nyitva és van egy háttámla része aminek van egy íves formája. Kérdezném öntől, hogy ezt az íves részt ki tudják-e vágni, milyen áron, és mennyi idő alatt? Esetleg megvárható-e? Vidékről mennék. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel
Tibor

(#961) Tibor
2014-01-22 13:00:57

Tisztelt Papp úr!
Egy kanapé felújítását tervezem, ehhez szeretnék szivacsot önöktől.Van egy 80x200-as ülőfelület, plusz egy ugyanekkora fekvőfelület amikor ággyá van nyitva és van egy háttámla része aminek van egy íves formája. Kérdezném öntől, hogy ezt az íves részt ki tudják-e vágni, milyen áron, és mennyi idő alatt? Esetleg megvárható-e? Vidékről mennék. Segítségét előre is köszönöm.
Tisztelettel
Tibor

(#960) MatracGuru
2014-01-21 15:30:13

Tisztelt Papp úr!

Reméljük akkor a matrac és az ágyrács együtt már egy megfelelő és kényelmes alvási rendszer lesz. Egy apró tanács még, többnyire nem mondják el sehol és nagyobb testsúlynál (meg amúgy is) érdemes figyelni rá, mert okozhat kellemetlen meglepetéseket.

Az ágykeretek a matrac méretnél általában 1cm-rel szélesebbek, tehát egy 180x200 cm méretű ágykeret szélessége 181cm. Ezzel eddig semmi gond. Az ágyrácsok, főként a farugós ágyrácsok általában ágyrácsonként pedig 1cm-rel keskenyebben, tehát egy 90x200cm méretű ágyrács mérete 80x197cm. Amennyiben mindent összeadunk, akkor az jön ki, hogy a két ágyrács összeségében 3cm-rel keskenyebb, mint az ágykeret belmérete. Előfordulhat, hogy ha az egyik ágyrácsot eltolom az ágy egyik oldalára és hozzá igazítom szorosan a másik ágyrácsot is, akkor annak az egyik fele beesik az ágyba, mert az oldal tartóléc már nem olyan széles, hogy megtartsa. Érdemes az ágyrácsokat még a matrac behelyezése előtt az ágykeret két szélére igazítani és a középen keletkező rést vagy levágott parafadugóval (ehhez meg kell inni egy üveg bort, de megéri) vagy összehajtogatott kartonnal kiékelni, hogy nem mozdulhassanak el semmilyen irányba.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Beluska66 (#959)
(#959) Beluska66
2014-01-21 09:14:46

Köszönöm a gyors választ, az ágy rács már meg van 28 rugalmas keresztléccel.
Üdvözlettel Papp Béla

(#958) MatracGuru
2014-01-20 16:24:43

Kedves Beluska66,

a Swiss Dream Active matrac 112kg testsúly mellett igazán jól egy 26-28 rugalmas keresztlécekkel ellátott farugós ágyráccsal lenne jó és hosszabb élettartamú. Ez a beruházás (14-15 000Ft/db) természetesen valamennyivel eltolható, nem szükséges a matraccal együtt történnie, bár ez lenne a legszerencsésebb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: beluska66 (#957)
(#957) beluska66
2014-01-20 08:54:45

Tisztelt Pálinkás úr
Szeretném kérni a segítségét ,hogy matrac vásárlás előtt vagyok a sulyom 112kg, az önök oldalán kinéztem egy matracot SWISS DREAM ACTIVE félkemény erről kérek véleményt.A költség vetés 40000-42000ft/db közöt van.
90x200cm 2db

(#956) Magdolna
2014-01-18 17:03:49

Köszönöm szépen a választ valahogy így okoskodtam én is. Nekünk nem kell akkora ágyneműtartó, tényleg csak a paplanok mg a párnák vannak benne semmi más. Köszönöm szépen: Magdolna

(#955) MatracGuru
2014-01-18 12:05:12

Kedves Magsolna,

az ágyneműtartós ágyak megosztják a vásárlókat, hiszen a földig érő ágyneműtartós ágyaknak és az úgy nevezett függesztett ágyneműtartós ágyaknak is meg van az előnyük és a hátrányuk egyaránt. A földig érő ágyneműtartós ágyak előnye, hogy a fenéklemezek a padlón nyugszanak, így szinte határtalan a terhelhetőségük. Hátránya ennek az ágyneműtartós változatnak valóban a dobozszerű megjelenés és az, hogy a láb nem tud az ágy alá beférni.

A függesztett ágyneműtartós ágyak előnye, hogy az ágykeret az eredeti lábain áll, így megmarad az ágykeret eredeti jellege, kecsesebb marad és alatta takarítható. Ennek a függesztett ágyneműtartós rendszernek a hátránya azonban, hogy a lefelé megnagyobbított, ca. 30cm magas ágyoldalba viszont csak kisebb tárkapacitású ágyneműtartó fér el. A függesztett ágyneműtartós ágyak esetében a fenéklemezeket egyrészt az ágykeret két megmagasított oldala tartja, másrészt egy középosztó láb ad neki megfelelő teherbírást és stabilitást.

Mindegyik bükk ágykeret a választékunkban rendelhető függesztett és földig érő ágyneműtartós változatban egyaránt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Magdolna (#954)
(#954) Magdolna
2014-01-18 08:39:50

Tisztelt Pálinkás úr!

Abban segítsen nekem legyen szíves, hogy melyik az a bükk ágykeret, ahol úgy lehet az ágyat rendelni ágyneműtartós kivitelben, hogy alatta még takarítható legyen az ágy alja? Nézegettem több helyen az ágyneműtartós ágyakat, de mindenhol körbe egészen a földig leérnek az oldalak és attól félek majd, hogy mindig belerúgunk majd lefekvésnél. Meg nem is tetszik, hogy olyan doboz formája van az egésznek. Köszönöm a segítségét. Magdolna

(#953) MatracGuru
2014-01-17 07:28:13

Kedves Pelso,

remélem megoldódik a probléma. Továbbra is készséggel állok rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Pelso (#950)
(#952) MatracGuru
2014-01-17 07:25:19

Kedves Kamilla,

mindenképpen azt javasolnám, hogy érdemes Budapesten is körülnézni, hiszen valódi matrac választékot itt talál az ember. Viszont ha az Ikea áruházig eljutottak, akkor olyan messze nem lehetnek, hiszen Ikea csak Budapesten van két helyen. Ami fontos lenne, hogy addig kellene próbálgatni a matracokat, amíg valóban különbséget tud tenni az ember az egyes matracok között, hiszen így lehet csak elkerülni, hogy rossz, nem megfelelő matracot válasszon az ember.

A megadott árkategóriába a Swiss Dream Sleep Standard, Sleep Hard és Swiss Dream Active matracok is beleférnek és memory foam kategóriában is akár egy 12+4cm összetételű emlékezőhab matrac is.

Összefoglalva: addig kellene a különböző matrac üzletek matracai között válogatni, amíg megérzi az ember azt az egyet, ami majd hosszú távon is jó lesz. Lehet, hogy éppen megint a Rottex BSC vagy BSK matrac lesz a legjobb...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kamilla (#949)
(#951) MatracGuru
2014-01-17 07:16:56

Kedves ZoliCs,

többnyire a gyártók által megadott súlyhatár az valóban a terhelhetőség vége. Sót! A piaci verseny sokszor kikényszerít olyan dolgokat is a gyártókból, ami nem életszerű és nem valós. Ilyen pl. a 25 év garancia, a vékony matracoknál a 140kg terhelhetőség. Habmatracok esetében a 140kg terhelés még tényleg azon a határon van, ahol egy megfelelő minőségű rugalmas ágyráccsal (minimum 26-28 keresztléc) együtt használva lehet egy jó alvási rendszer. Ezek az ágyrácsok azonban sajnos nem olcsók, hirtelen csak a Dunlopillo Kontiflex ágyrács jut eszembe, ami tartósan jó lehet ilyen súly mellett.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: ZoliCs (#948)
(#950) Pelso
2014-01-16 11:37:01

Válaszát nagyon köszönöm. A derékfájás és kemény v. nem kemény kérdéskörhöz csak annyit, hogy sajnos a derekam nincs tekintettel az orvosok véleményére.

üdvözlettel!

(#949) Kamilla
2014-01-15 18:04:58

Kedves Pálinkás László!

A tanácsára lenne szükségem matracvásárlással kapcsolatosan. 160×200 méretű,18-20 cm magas, hideghab esetleg táskarugós matracban gondolkodunk, de a költségvetésünk szabott, maximum 80 ezer forintot tudunk rászánni. Átlagos súlyú és magasságú pár vagyunk (60 és 80 kg), mindkettőnknek a közepes keménységű matracok a kényelmesek. A jelenlegi 10 éves Rottex BSC matracunk kigödrösödött, így ideje cserélni. A városunkban sajnos nem állnak rendelkezésre matracot forgalmazó üzletek, így csak pár márkát tudtunk eddig megnézni. Amit eddig kipróbáltunk, kényelmesnek találtuk mindketten és belefért a kertünkbe:
-Ikea Hövag zsákrugós matrac (pedig első körben kizárólag hideghab matracot néztünk, és nem akartunk rugósat, de ezt nagyon komfortosnak találtuk)
-Best Dream Siglo és Wool's szintén mindkettő kényelmes volt- nem igazán tudtuk különbséget tenni, ahogy ráfeküdtünk
-És amit nem fogunk megvenni- mert maga az eladó is lebeszélt róla, és több fórumon is visszaigazolást nyert a vélemények alapján, hogy nagyon hamar tönkremegy a Jysk-es GOLD F30 WellPur. (ezt csak a típus miatt említem, hogy ezt is kényelmesnek találtuk)

A legnagyobb problémánk, hogy igazán akkora különbségeket első ráfekvésre nem találtunk a különböző matracok között (kivéve a sima bonell rugós matracok), hogy választani tudjuk...
Ha a fentiek ár/méret/igények figyelembevételével tudna nekünk ajánlani valamilyen matracot, akkor a hétvégén felmennénk Önökhöz matracot próbálni. Ami még fontos lenne számunkra, hogy jó lenne, ha az új matrac hasonlón kibírna 10 évet, mint a korábbi matracunk.
Nagyon köszönöm a segítségét!

(#948) ZoliCs
2014-01-15 02:51:12

Tisztelt Pálinkás Úr!

Sajnos jelentős túlsúllyal küzdök, így nem tudom, a 140 Kg-os limit mennyire limit, mert lényegében megegyezik a súlyommal. Nem tudom, mennyire használódnak el ekkora teher alatt, mennyivel rövidül le az élettartamuk.
Két számomra is számításba vehető matracot láttam, Best Dream Siglo és RelaXx Signum Dual Hard.

A kettő között jelentős az ár különbözete, majdnem a duplája. Esetemben melyiket ajánlaná inkább, és miért? nem szeretném, ha 3-4 év alatt használhatatlanná válna, bármelyiket is veszem meg. Egyáltalán van értelme a drágábbat megvennem?

Hogyan tudnám meghosszabbítani az élettartamukat? esetleg valamilyen matracvédő?

Köszönöm a választ előre is!

(#947) MatracGuru
2014-01-13 20:40:20

Kedves Érdeklődők,

3 napig nem nagyon leszek, kin vagyok az IMM kölni vásáron egy kicsit nézelődni-tárgyalgatni.

Utána válaszolgatok mindenkinek továbbra is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#946) MatracGuru
2014-01-13 20:17:43

Kedves Pelso,

gondolom utána járt a dolgoknak, az én véleményem (persze nem csak az enyém) nem egyezik a magyar általános felfogással, amennyiben derékfájás és kemény matrac a téma.

A Swiss Dream termékcsalád általánosságban belépő vagy alsó közép kategóriának számít a világ matrac választékában, viszont az egyes termékek a családon belül nagyon eltérnek egymástól. Míg pl a Sleep Standard matrac 37 600 Forinttól indul, addig az Exclusive Vario 49 900 Forintnál kezdődik. Egy Dunlopillo Aerial hideghab matrac már a 80-90 000 kategóriában indul, egy Bico matrac 200 000 körül van hideghabból és a Tempur pedig olyan 3-400 000 Forint. Ezt figyelembe véve a Swiss Dream termékcsalád az olcsóbb matracok közé tartozik. A Swiss Dream Exclusive Vario a termékcsaládon belül már egy jobb matracnak számít, normál 80-90 kg-os terhelés mellett sokáig egy jó matrac marad, főként egy 26-28 keresztléces farugós ágyráccsal alatta, nem várható jelentős mértékű, a normál 3-7% felpuhulási értéken felüli felpuhulás. A Sleep Hard keményebb, viszont egyszerűbb is. Ennél keményebb matracok ebben az ár- és alapanyag kategóriában nem tartják meg sokáig keménységüket, az eredeti keménységhez képest nagyobb mértékű felpuhulás várható, hiszen a matrac, a hab keménysége mellé nem párosul tömegsűrűség emelkedés.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Pelso (#944)
(#945) MatracGuru
2014-01-13 20:08:55

Kedves Károly,

ekkora súlykülönbség esetén két különböző keménységű matrac lenne a jó választás, az azonos magasság és a rugós matracok kizárásával egy kicsit leszűkült a kör. A fennmaradt matracok közül a RelaXx termékcsaládban lehetne megoldást keresni a SenZone Memory Medium, SenZone Memory Hard, Signum Medium és Signum Hard matracok között. Míg a senzone memory egy emlékezőhab típusú matrac két különböző keménységben és egy sor kiegészítő szolgáltatással, addig a Signum az anatómiai hideghab matracokban nyújt kétféle keménységben összesen négy különböző komfortoldal lehetőséget. A két termékcsalád (SenZone Memory és Signum) azonos magasságban vannak, így a két külön matraccal nem lehet magasságkülönbség probléma, de akár két különböző matracmag is integrálható egy nagy matrachuzatba, amennyiben Önök egybe matracot szeretnének.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Károly (#942)
(#944) Pelso
2014-01-13 18:52:03

Kiegészíteném a kérdést azzal, hogy ettől keményebb, feszesebb matracot nem is forgalmaznak?

üdvözlettel,

(#943) Pelso
2014-01-13 18:39:52

Tisztelt Pálinkás Úr!
A múlt héten jártam az önök üzletében, ahol kifejezetten kemény matracot (derékprobléma)szerettem volna vásárolni. A kipróbáltak közül nekem a swiss dream exclusive vario tetszett a legjobban. Ugyanakkor a fórumban olvasottak szerint, a Swiss termékek inkább alap kategóriába sorolhatók. Kérdésem az lenne, hogy milyen szintű felpuhulás várható, illetve milyen az "élettartama" az általam jelzett matracnak. Válaszát köszönettel várom.

(#942) Károly
2014-01-13 17:25:02

Tisztelt Pálinkás Úr!

160*200-as, sima rácsos ágykeretbe keresek betétet, az alábbi paraméterekkel.
Párom kb.50 kg, a puhább és meleg fekvőfelületet kedveli, én 85kg vagyok, inkább a félkemény, kevésbé melegedő felületet kedvelem. Mindketten főleg oldalt fekve alszunk. Rugós ágybetétet (többet) nem szeretnénk. 2 különálló matrac is megfelel, ha magasságban egyezik. További szempont, hogy egészségpénztári kártyás fizetés lehetséges legyen az adott matracra.
A tervezett költségkeret kb. 130-140 ezer Ft.

Előre is köszönöm a tanácsát!

Üdvözlettel: Károly

(#941) MatracGuru
2014-01-13 06:43:03

Kedves Viktor,

sajnos Szolnok környékén nincs olyan Partnerünk, ahol RelaXx matracok kipróbálhatók lennének. Ennek az évnek az egyik célja, hogy az általam -is- képviselt RelaXx, Hilding és Swiss Dream matracok minden nagyobb városban megtalálhatók és kipróbálhatók legyenek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Viktor (#940)
(#940) Viktor
2014-01-12 22:29:31

Tisztelt Pálinkás Úr!

Az iránt érdeklődöm, hogy Relaxx termékeiket Szolnok, vagy annak környékén hol lehet kipróbálni?

Üdv.: Viktor


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647