Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#938) MatracGuru
2014-01-12 12:17:31

Kedves Piroska,

természetesen egyedi ágyakat is elkészítünk és tekintettel, hogy bükk ágykeret gyártásban saját kapacitásunk van, így akár egyedi elképzeléseknek is eleget tudunk tenni, mint ahogyan az már számtalanszor előfordult eddig is. Az egyedi gyártású ágykeretek azért mindig hordoznak magukban némi rizikót, a szépen bevilágított stúdióképeken a tapasztalatok szerint mindig egy kicsit szebben néznek ki az ágyak, mint a valóságban. Az egyedi ágykeretek ára természetesen több dologtól is függ: a felhasznált alapanyag mennyisége, az ágykeret bonyolultsága, elemek száma, ráfordított munkaidő, sablonozás elkészítése hozzá, felületkezelés típusa, stb. Ezek mind befolyásolják egy ágykeret árát, ezért nem is lehet pontosan megsaccolni, hogy mennyivel drágább egy egyedi ágykeret egy standard szortimentben lévőhöz képest.

A dolog menete -tekintettel, hogy nincsen műszaki rajz és méretezés-, hogy megkapjuk az összes elérhető képet, lehetőleg a forrásoldallal együtt. Kitaláljuk a méreteket és az anyagvastagságot és küldünk Önnek egy árajánlatot az ágykeret elkészítésére.

A szállítási határidő megint csak több dologtól függ: az alapanyag vastagsága (van-e készleten vagy külön vágni kell), sorban állás mennyisége (jelenleg a Karácsony előtti restanciát igyekszünk ledolgozni)

Várjuk szíves visszajelzését email elérhetőségeink valamelyikén.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#937) Extravagány
2014-01-12 07:43:30

Tisztelt Pálinkás úr!

Olvastam az oldalukon, hogy bükk ágykeretből saját gyártásuk van. Ezt azt jelenti, hogy ha nekünk már meg van a matrac és egy internetről lenézett és Magyarországon nem kapható ágykeretet szeretnénk csináltatni, akkor az megcsinálják nekünk? Természetesen tömör bükkfából szeretnénk, pontos műszaki adataink nincsenek, de nagyon sok kép van az ágyról, gyakorlatilag minden oldalról minden szépen látszik. Mennyibe kerül az egyedi ágyak gyártása? Sokkal drágább, mint az olyanok, amiket amúgy is gyártanak? Mi a menete a dolognak? Mennyi a gyártási idő?

Köszönöm a válaszát: Piroska

(#936) MatracGuru
2014-01-11 21:33:16

Kedves Limany,

a memory foam réteg vastagságával számtalan hátrány fokozódik. Ilyen például a süppedési mélység, az iszapban-fekvős komfortérzet, a nehézkes megfordulás, a felmelegedésre való hajlam is a vastagsággal erősödik és az átszellőzési mutató sem javul az emlékezőhab fedőmatracok vastagságának emelésével. Meg kellene tapasztalni, hogy egyáltalán indokolt-e a 8cm vastagság, amennyiben a RelaXx Memory Classic 13+5 összetétel kényelmes volt, úgy nagyon feltételezhető, hogy a 8cm vastagságú memóriahabos fedőmatrac már nagyon sok lesz.

Üdvüzlettel:

Pálinkás László

Előzmény: limany (#935)
(#935) limany
2014-01-11 19:48:15

Tisztelt Pálinkás Úr! Segítségét kérném a feleségemmel együtt.Nem igazán tudjuk eldönteni hogy Relaxx Memory Classic 180x200 as matracot vagy a 8cm vastagságú Memory fedőmatracot vegyük.Előre is köszönöm a segítségét.

(#934) Fránya
2014-01-11 07:19:42

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm szépen a kimerítő választ, azt hiszem most akkor a matracok alatt marad egyenlőre a régi ágyrács és majd valamikor később veszünk hozzá rendes farugós ágyrácsot, most a matrac volt a legfontosabb, hogy abból tudjunk venni egy olyan minőséget, ami kibír majd egy jó pár évet alattunk. Köszönöm mégegyszer.

Tamás

(#933) MatracGuru
2014-01-10 11:01:12

Kedves Tamás,

igen, igaza van. A RelaXx Signum matracok ágyrácsok tekintetében a határeseten van. Normál esetben a matrac magasságánál, anyagszerkezeténél és összetételénél fogva alkalmas arra, hogy normál 80-90kg testsúly mellett az egyszerű fenyő deszka bordázaton is használható legye. Amit érdemes figyelembe venni, hogy a habmatracok farugós rugalmas ágyráccsal sokkal hosszabb élettartamúak lesznek. Ez nem azt jelenti, hogy egyébként hamar tönkremennek, hiszen a Signum matrac esetében is 10 év garancia vonatkozik a termékre, hanem azt, hogy a matracok és főként a habmatracok eredeti tulajdonságaikat őrzik meg hosszabb ideig, kisebb az alakvesztés mértéke, rugalmasabbá válik a felület és tehermentesül a matracmag. Ezt a beruházást természetesen el lehet tolni és egy későbbi időpontban vásárolni farugós ágyrácsokat, de az sem lesz tragédia, ha nem kerül a matrac alá új ágyrács.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Fránya (#932)
(#932) Fránya
2014-01-10 08:52:01

Tisztelt matracguru!

a matracok között már lassan kiigazodom, elolvastam a tanácsokat és a blog oldalukat is átfutottam egy párszor, szóval matrac fronton kezd tisztulni a kép és a legesélyesebb befutó a Signum Hard lesz nekem 160x200 méretben. Amit az üzletben nem beszéltem meg Önökkel az az, hogy kell-e nekem valami speciális ágyrácsot vennem ez alá a matrac alá. Elolvastam az ágyrácsos cikket is, hogy melyik matrachoz milyen ágyrács való, de a Signum matracok esetében nekem még mindig nem egészen egyértelmű, hogy kell-e alá léces ágyrács vagy a mezei deszka ágyrácsok is jók alá. Ilyen dezska ágyrácsunk maradt még az előző matrac alól, tehát ha nem muszály, akkor nem fizetnénk most külön ágyrácsokért megint, ha a matrac így is jó lesz és nem megy tönkre alattunk hamar, mint az előző IKEA matrac, ami bár olcsó volt, azért egy kicsit többet vártunk volna tőle. Nem vagyunk túlsúlyosak és 85 környékén vagyok a feleségem meg egy tizessel könnyebb, de mindkettőnknek a Hard tetszett a kétféle Signum matrac közül.

Köszönöm szíves válaszukat.

Tamás

(#931) MatracGuru
2014-01-09 21:16:36

Kedves Hubert,

amit elfelejtettem megválaszolni: sajnos jelenleg nincs kiállítási vagy egyéb olyan matracunk, amit kedvezményes áron tudnánk értékesíteni, mert az utolsó ilyen darabokat éppen nem rég az index matrac fórumán keresztül vásárolták meg hasonló lehetőséget kereső Vásárlók.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Hubert (#929)
(#930) MatracGuru
2014-01-09 21:13:48

Kedves Hubert,

a RelaXx Signum matracok több éve futnak és őszintén el lehet mondani, hogy ár/érték arányban nagyon jól eltalált matracok. A Dunlopillo alapvetően lényegesen lágyabb termékeket készít, így a Signum matracok feszességét és formakövetését kedvelők körében általában nem a legmegfelelőbb alternatíva.

MIskolcon valóban az Eurobútor forgalmazza a RelaXx és hilding termékcsalád bizonyos matracait, azonban a Fonoda udvarból a Stop Shop bevásárlóközpontba költöztek és nem is Eurobútor néven találhatók meg, hanem Art of Home néven, aminek a honlaján a miskolci kapcsolatot nem lehet megtalálni -szóval van egy kis átmeneti dőszak ott is. minden esetre a mtracok (RelXx Signum és SenZone Memory termékcsalád) ki vannak állítva, kipróbálhatók és megrendelhetők. Lehetőség szerint én Nagy Attilát keresném, az egyik legjobb, legfelkészültebb szakember, akivel matrac ügyben Miskolcon találkozhat az ember.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Hubert (#929)
(#929) Hubert
2014-01-09 12:33:11

Tisztelt László! Két éve vásároltunk Önöktől egy 90×200cm Signum Dual Hard matracot,ágyrács nélkül, 35mm vastag minőségi borovi fenyő ágyhoz! A matrac minőségével,komfortjával abszolut elégedettek vagyunk!!! Nemrég egy rokonunk/66.éves,hölgy,+80kg/ használta vendégként az ágyat+matracot néhány napig/nem fájt reggel a háta,etc.../ és azonnal megkért,hogy segitsek számára is beszerezni egy ilyen matracot elönyős áron,esetleg egy hasonló karakterü pl.dunlopillót! Mit javasolna:-Ágyráccsal még praktikusabb,elönyösebb lenne? -Van e ilyen összeállitás a kinálatukban?! Esetleg bemutató vagy utolsó darab? -Valamint miskolcon hol tudnánk kipróbálni majd átvenni pl.Euróbutor vagy máshol is? Előre is köszönöm válaszát!

(#928) MatracGuru
2014-01-08 21:37:51

Kedves Évike,

a matracGuru választékából a belépő kategóriás normál ha matracok között felületi profilozással a Swiss Dream Sleep Standard és Sleep Hard matracoknál kezdődik a választék, ezek azonban alap matracok. A ReXx Signum Dual Medium és Hard matracok már rendes anatóniai kialakítással készülnek és négyféle keménységben, komfortban rendelhetők. Igazán speciális hideghab matracok a Hilsing Select Air és a Dunlopillo Aerial termékcsaládja.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Évike (#927)
(#927) Évike
2014-01-08 17:27:01

Tisztelt Pálinkás Úr!
Köszönöm válaszát, akkor esetleg ajánlana nekem olyan matrac fajtát, ami hideghab töltetű, vagy ergonómiailag elfogadható kategória?
Köszönöm

(#926) MatracGuru
2014-01-08 17:16:02

Kedves Évike,

ergonómiailag jó tulajdonsága egy matracnak általában nem a hab milyenségétől lesz, hanem a matracmag ergonómiai kialakításától, profilozásától, formavágásától. Kivételesen rugalmas, légáteresztő tulajdonságai az igazi hideghaboknak, különösképpen a HR nagy rugalmasságú haboknak vannak. Az Ön által felsoroltak közül egyik sem hideghab vagy HR hab, mindegyik a 30kg/m3 alatti normál hab tartományba tartozik. Az eliocell, Eliofoam, Aircell nevek kizárólag fantázianevek és nagyon hasonló alapanyagokat takarnak. Ez általánosan bevett szokás, hogy ugyanazokat a matracok gyártásánál használatos habot több gyártó másképpen nevezi el. Ettől még a krumpli burgonya marad. Ez nem csalás vagy megtévesztés, hiszen a klasszikus hideghabok esetében is pl. Németországban a Dunlopillo Coltex, a Schlaraffia Bultex nevet adott, ettől még mindkettő hideghab, ráadásul ugyanaz.

Bővebb információ erről a témáról:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/02/eliocell-ecocell-elioform-stb.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Évike (#925)
(#925) Évike
2014-01-08 14:04:47

Tisztelt Pálinkás Úr.
Érdeklődöm mi a különbség az eliocell, elioform illetve az aircell töltetek között, illetve melyiknek van jobb ergonómiai tulajdonsága.
Várom válaszát. Évike

(#924) MatracGuru
2014-01-08 11:50:18

Kedves Pales,

a legfontosabb, hogy a 90kg és a 60 kg ergonómiailag nem megoldható egy ugyanolyan matraccal, hiszen ha olyan matracot választunk, ami a 90kg esetén nem lesz sem túl puha sem túl kemény, akkor egészen biztos, hogy 60kg testtömeg mellett az a matrac nem fog megfelelő formakövetést, megfelelő alátámasztást nyújtani, sőt még keményebb is lesz, mint amilyenre az ember -és főként a hölgy vásárlók- 60kg testsúly mellett vágynak. Végigfuttatva a lehetőségeket a megadott szűrő feltételekkel, a legközelebb álló megoldásként a SenZone Memory matrac maradt egyedül. A RelaXx SenZone Memory matracok Medium és Hard változatban is rendelhetők, sőt az is megvalósítható, hogy egy franciágy méretű matrachuzatban két különböző keménységű -Medium-Hard- matracmag kap helyet, amelyek a találkozásnál 100%-ban összesimulnak, demmilyen hátrányt nem jelentenek és mégis van két különböző keménységi oldalunk.

A SenZone Memory matracok 7 zónás kialakítással és aszimmetrikus vállzónákkal készülnek, mindkét típusnál 5cm emlékezőhab réteggel a hideghab tarómagon. Minden SenZone Memory matrac mosható és levehető, egymástól két huzatfélből álló antiallergén Tencel (cellulóz alapú szálból) matrachuzattal készül, amely megfelelő szellőztetés és mosási ciklus mellett alkalmas arra, hogy antiallergén, atkamentes környezetet teremtsünk az ágyban. Árban sajnos azonban a SenZone memory matracok a megadott árkategória fölött találhatók egy kevéssel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Pales (#923)
(#923) Pales
2014-01-08 11:11:28

Tisztelt Pálinkás úr!
matrac vásárlás előtt állunk és szeretném a tanácsát kikérni. 180x200-as memóriás matracot szeretnénk lehetőleg nem túl keményet és túl puhát se. Az összeg amit rászánnánk 120ezer forint. Én 90kg körül vagyok párom 60kg körül. Most egy öregebb rugós ágyunk van amin én gyakran nyak és derék fájással ébredek, valamint por allergiám van. Kérem Önt hogy konkrét modelleket ajánljon.
Válaszát előre is köszönöm

(#922) MatracGuru
2014-01-08 07:36:17

Kedves Palotainé,

sajnos a penészesedés ellen elég nehéz védekezni olyan helyeken, ahol huzamosabb ideig nem tartózkodik az ember. Egyetlen matrac sem -legyen az rugós matrac vagy habmatrac- lesz majd alkalmas arra, hogy ezt megakadályozza. A legjobb, amit talán tehetünk, hogy a szezon végén az utolsó alkalmakkor kitesszük a matracot a napra és egy teljes napont át a napon szellőztetjük forgatás mellett, hogy a matrachuzatban vagy a matrac belsejében a páratartalom a minimálisra csökkenjen. Utána azonnal le kellene csomagolni őket fóliába úgy, hogy lehetőleg ne kapjon levegőt, hogy a párát ne tudja ismét magába szívni. Páratartalom nélkül a penészesedési reakció nem tud megindulni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#921) Matracguru
2014-01-07 15:00:28

Kedves Leila,

alapvetően a memory foam matracok minőségét az esetek túlnyomó részében az ár nagyban befolyásolja. Ez annyit jelent, hogy a hagyományos emlékezőhab alapanyagból készült matracok egy bizonyos szint fölött nem tudnak többet nyújtani, nagyjából a RelaXx SenZone Memory, a Hilding Select Thermo vagy a Swiss Tech 3D (zsákrugó+memory) matracoknál jobb minőségű, nagyobb tugűdású matracok nem készülnek. Az olyan emlékezőhabos, memóriahabos matracok, amik 100%-ban megoldják az emlékezőhab problémáit -felmelegedés, gyenge légáteresztés, stb- ott általában önálló alapanyag fejlesztés áll a matracok mögött és jellemzően YNugat-európai márkák állnak mögötte. Ennek fényében ezek a termékek inkább a prémium kategóriába tartoznak mind árban, mind pedig minőségben (Dunlopillo Aerial Senso, Tempur, Schlaraffia, Curem)

Ergonómiailag érdemes lehet esetleg átgondolni, hogy csak nagyon kevés matrac képes arra, hogy a 60 és 85kg testtömeget egyformán egyenletesen támassza alá. (erről részletesen itt olvashat: http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/11/matrac-es-testsuly.html)

A legfontosabb feladat a matrac keménységének nagyon pontos megválasztása, ami nagy körültekintést és alapos tanácsadói felkészültséget igényel, ezért különleges igényekkor mindenképpen érdemes felkeresni egy matrac szaküzletet, ahol szakértő tanácsadás mellett segítenek megtalálni a legmegfelelőbb alvási közeget.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Lejla (#920)
(#920) Lejla
2014-01-07 12:34:37

Kedves matracGuru,

matrac vásárlás előtt állok, és tanácsra lenne szükségem.
60kg körül van a testsulyom, rendszeresen sportolok, de egy jo pár honapja ébredés után derékfájással küszködök. Ez a derékfájás a nap folyamán el szokott mulni, de a reggelek többségében előjön. Most egy egyszerü sima habszivacs matracom van amit szeretnék lecserélni. Az állapota jo, nincs kifeküdve, de nem szeretnék fedőmatracot venni, mert ha veszek matracot akkor az “rendes” matrac legyen. Úgy vettem észre, hogy a jelenlegi habszivacs matracom nem ad rendes alátámasztás deréktájékon.
Általában hason alszom el, de valamikor hanyat, oldalt, hason fekve ébredem, szoval nem igazán tudom, hogy a keménységet illetően milyen irányban kellene nézelődnöm. Kiprobáltam már a memory fedőmatracot, 1-2 éjszakára, ami jonak tűnt, de ugy gondolom, hogy egy pár hétnek el kell telnie ahhoz, hogy kiderüljön, hogy megfelelő matracot választottunk e v nem. Mivel ez a memory fedőmatrac jonak, kényelmesnek tűnt első körben a memory matracokat nézegetem (rugos, vákumos, hideghabosat etc… nem). Olyan matracot keresek amely testsulyt illetően egy 85kg körüli embernek is megfelelő lenne.

Bármilyen hasznos javaslatra tanácsra kiváncsi lennék.
Válaszát előre is köszönöm!

Üdv,
Lejla

(#919) matracguru
2014-01-07 07:18:23

Kedves Csokko,

köszönjük szépen az észrevételt, a hiányosságot javítottuk és az Adatvédelmi nyilatkozat oldalon található a lap alján a cégadatok között:

http://www.matracguru.hu/adatvedelmi_nyilatkozat

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: csokko (#918)
(#918) csokko
2014-01-06 22:52:20

rendeltem Önöknél egy vízzáró matracvédőt, banki előreutalással. Sehol nem találom az Önök bankszámlaszámát. Kérem küldjék meg a csokko@freemail.hu-ra, hogy hova lehet utalni a vételárat. Üdv: Horváth Imréné. Rendelés azonosító: 1311

(#917) MatracGuru
2014-01-06 19:20:17

Kedves Mari,

tekintettel, hogy a két különböző termékcsaládnál mindkét modell a belépő kategóriát képviseli, így a a Swiss Dream Sleep Standard matrac és a Hard Comfort matrac között csak a következő különbségek vannak a Sleep Standard javára:

-felületi, kétoldalas profilozás a matracmag felületén (jobb formakövetés, légáteresztés, szellőzés)
-2cm-rel magasabb matracmag (tartósabb, strapabíróbb)
-jobb minőségű matrachuzat

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Mari (#916)
(#916) Mari
2014-01-06 14:47:36

Tisztelt matracguru!
Rendelkezünk egy 4 cm-es l éves memory fedőmatraccal, amit nem szeretnénk kidobni,/ csak az alatta lévő régi franciaágyat/ érdeklődöm, hogy Ön szerint elegendő lenne-e egy Hard Comfort higeghab matrac amire természetesen rárakjuk az említett fedőmatracot. 90 kg. alatti személyek vagyunk.Köszönöm válaszát.

(#915) MatracGuru
2014-01-05 22:24:06

Kedves Mari,

természetesen a legtöbb matrac, így a Swiss Dream Sleep Standar vagy a RelaXx Hard Comfort matracok is kaphatók 140x190 méretben, ilyenkor a 200cm hossz alapár lesz az egyedi méretű matracok ára, semmilyen egyéb felár nem kerül felszámításra.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Mari (#914)
(#914) Mari
2014-01-05 21:19:30

Tisztelt matracguru! Érdeklődöm, hogy matracaik kaphatók-e 140x190-es méretben is? Pl-a Swyss Dreem Slep Standard vagy a Hard Comfort Relax, illetve ha igen akkor mennyi az áruk? Köszönöm válaszát!

(#913) Palotainé
2014-01-05 17:02:48

Tisztelt matracguru!

Milyen matracot javasolnának olyan hétvégi házba 2 db 90x200 méretű kellene, ami nem penészedik be. Az a baj hogy ilyenkor télen nem vagyunk ott és rendszeresen tavaszra inden matrac kisebb vagy nagyobb mértékben penészes. Aztán van amelyik matracot meglehet menteni egy kis hipó meg ecet törölgetéssel de van amelyik már annyira csúnya hogy ki kell dobni. Íg ár mindig csak vacak matrac van a két ágyban pedig azért az év nagyobb részét nyugdíjasként már ott töltjük.

(#912) Vivien
2014-01-04 17:33:56

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm az átfogó és kimerítő választ, mindenképpen el fogunk menni Önökhöz a férjemmel és megpróbáljuk a tanácsai alapján megkeresni a legjobb matrac és ágyat, reméljük hogy beleférünk a költségkeretbe.

Köszönettel: Vivien

(#911) MatracGuru
2014-01-04 14:30:20

Kedves Vivien,

tapasztalatom szerint az idősebb generáció az új matracokkal és az új termékekkel kapcsolatban kevésbé befogadó. Így nagyon nagy komfortváltozást nem érdemes első lépcsőben eszközölni, tehát nem érdemes hirtelen a keményről egy kellemesen lágy matracra váltani, mert csak elégedetlenség lesz belőle és kidobott pénz. Anatómiai szempontból azonban érdemes lenne elmagyarázni, hogy ahhoz, hogy a műtéti terület később majd oldalt fekve ne fájjon, ahhoz kell egy bizonyos lágyság, ami a csípőrész hagyja majd lágyan besüppedni oldalt fekve. A RelaXx Signum Medium esetleg megoldás lehet, hiszen két komfortoldala van, esetleg lehetne a feszesebbel kezdeni (ami azért nem kemény) és utána váltani a kicsit lágyabb komfortoldalra. A Signum Medium egyébként alkalmas motoros ágyráccsal is, tehát hajlik szápen az ágyráccsal, így ha később a betegápoláshoz ilyen kisegítő eszközt szeretnének vásárolni, akkor a matrac igazodni fog ehhez az igényhez is.

Ágykeret gyakorlatilag egy sokkal egyszerűbb dolog, itt mindegy, hogy miből van, lehet fenyő, bükk vagy bármilyen tömörfa -tekintettel, hogy a fa ágykeretek tartósabbak. Itt csak egy két dologra érdemes figyelni:

-az ágykeret felső szélétől a rácstartó legyen minimum 14cm mélyen, hogy ha később motoros ágyrácsot teszünk bele, akkor annak legyen hely

-a végleges fekvőmagassága a matracnak akkor a legkényelmesebb leülés és felállás szempuntjából, hogy ha a matrac magassága a használójának a térde fölött van 5-8 centiméterrel. A legfontosabb az lenne, hogy a felállást 90°-nál nagyobb szögből kezdjük, így a legegyszerűbb és a legkevésbé megterhelő.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Vivien (#910)
(#910) Vivien
2014-01-04 10:02:06

Tisztelt Pálinkás ÚR!

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy az anyukám most 71 évesen szenvedett combnyaktörést, már otthon gyógyulgat viszont ez egy régi heverő, ami már nem túl kényelmes és a család összeadna valahogyan egy rendes ágyra és matracra csak teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy milyen ágyat és matracot válasszunk. Anyukám normál testalkatú, talán egy kicsit erősebb az átlaknál és a nagyon puha fekhelyeket eddig nem szerette, mert amikor nálunk alszik a vendégszobában, akkor mindig panaszkodott, hogy vacak az az ágy pedig az egy kicsit régebbi latex matrac. Mit tanácsolna?

Köszönettel: Vivien

(#909) matracguru
2014-01-03 14:26:50

Kedves István,

a hideghab matracok alatti farugós ágyrács valóban további formakövetést, tehermentesítést biztosít a matracnak, kicsit lágyít a fekvési komforton és megnöveli a matrac élettartamát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Istvan (#906)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646