Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#901) MatracGuru
2014-01-01 08:32:35

Kedves Annamária,

kicsit csodálkozom, hogy 64 kg mellett a Signum Hard matrac kényelmes, ilyen testsúly esetén általában alapvetően a Signum Medium matrac szokott a kényelmesebb lenni, jobb formakövetést, precízebb alátámasztást biztosít. Kettő darab Signum matracmagunk volt, ami mintaként érkezett hozzánk. Ezek nem voltak kiállításban, nem voltak vásárlónál, nem voltak használva. A Signum Hard matracmagot, mint már említettem, egy szintén fórumozó Vásárló vette meg az eredeti Tencel huzattal, amit hozzá készíttettünk, ez az Index matrac fórumában ellenőrizhető.

Anélkül, hogy piacteret csinálnánk a fórum oldalból, a meglévő Signum Medium matracmag és egy hozzá készülő Tencel matrachuzat összeállítva, lecsomagolva 49 900 Forintért remélem méltányos ajánlat lehet...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: annmary (#898)
(#900) MatracGuru
2014-01-01 08:26:35

Kedves Colchonero,

köszi szépen a hozzászólást, sajnos nagyon ritka, amikor matrac vásárlás után valaki még jelentkezik és megosztja saját véleményét, tapasztalatait a matracvásárlással kapcsolatban. Évek óta írom, tanácsolom mindenhol, hogy nem szabad matracot próba nélkül vásárolni, hiszen a matracok annyira tudnak különbözni egymástól, mint az ételek. Mindannyian különbözőek vagyunk, súlyra, alkatra, alvási szokásokban, hozott komfortérzetben, egészségügyi problémákban, gerincbántalmakban, allergiában, stb. tehát a jó döntés érdekében elkerülhetetlen a matracok próbálgatása.

Aki vásárolt már matracot és lelkiismeretesen, körültekintően választotta ki a legmegfelelőbben, az kivétel nélkül megerősítheti a véleményedet, sőt! A matrac vásárlás nem egy egydélelőttös elfoglaltság, amennyiben lehetőség van rá, úgy több kereskedés, több típusát is ki kell próbálni és ezt a kört érdemes még egyszer-kétszer megismételni, egészen addig, amíg az egész magyarországi -vagy az abból elért- választék határozottan egy matracra szűkül le, ami majd minden szempontból megfelelő lesz: árban, keménységben, alapanyagban, egyéb szolgáltatásokban.

Köszi még egyszer a tanácsot és kellemes éjszakákat kívánok:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#899) colchonero
2013-12-31 20:04:07

Én egy visszajelzést írnék(pár hete van meg az ágykeret és a matrac).
A legfontosabb, hogy mindeki próbálgasson vásárlás előtt, mert úgy tudja kiválasztani a legmegfelelőbbet. Magyarország azért nem olyan nagy, hogy egy nap szabival ne lehetne felmenni Pestre és ott kipróbálni a matracokat. Először én is a neten olvasgattam, sokmindent megtudtam, és valamennyire le is lehet szűkíteni a kört, de a próbálgatást semmi nem tudja helyettesíteni. Amit pl. a neten először kinéztem, az nekem túl kemény volt, de megtaláltam azt ami a legkényelmesebb volt. A hozzászokás az újhoz semmi problémát nem okozott, olyan volt, mintha mindig is ebben aludtam volna(nem nyomott sehol), a jót könnyű megszokni, a nagyon jót meg még könnyebb.

(#898) annmary
2013-12-31 14:56:23

Tisztelt Pálinkás László,
ha nem találunk más megoldást jó lenne a Medium matrac is, legfeljebb megcseréljük az én Hardommal, én 64 kg vagyok, nekem talán ez is elég lenne.
Várok türelemmel, csak adódik jó megoldás.
Üdvözlettel: Csekkné Börzsönyi Annamária

(#897) MatracGuru
2013-12-30 18:23:46

Kedves Csekkné,

utánajártam és jelenleg sajnos csak egy Signum Dual Medium matrac van, amit kedvezményesebben tudnánk megoldani, tekintettel, hogy két darab matracmagunk volt mintában egy Hard és egy Medium, amiből a Hard matracot már elvitték. A kiállítási matracok sajnos nem rég lettek cserélve, így sajnos most azokat a matracokat sem tudjuk kedvezményesen értékesíteni.

Egy kis türelmet kérnék szépen még és futok még egy kört.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: annmary (#896)
(#896) annmary
2013-12-30 12:57:49

Tisztelt Pálinkás László,
nagyon hálás vagyok, hogy időt szakít a problémánk megoldására, minden megoldás érdekel. Az agyon reklámozott márkákkal kapcsolatban nincs tapasztalatom, viszont a RelaXx a porckorong sérvből adódó fájdalmamat 2 hónap használat után minimalizálta.
Üdvözlettel: Csekkné

(#895) MatracGuru
2013-12-30 09:32:34

Kedves Csekkné,

egy kifeküdt vagy kigödrösödött matracon egy bármilyen fedőmatrac is nem hiszem, hogy hosszú távú és jó megoldás lenne, viszont majdnem egy matrac árába kerül az is. A Memory Classic 12+4 a maga 16cm magmagasságával szerintem nem alkalmas arra, hogy 110kg-ot hosszú távon, biztonságosan alátámassza, félek, hogy idő előtt elkezdene felpuhulni. Megoldás lehetne még a 12+4 és egy farugós ágyrács, viszont árban már ott járunk lassan, mint ha megvenne az ember egy kicsit jobb matracot. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a RelaXx Signum Dual Hard matracból van kiállítási matracunk, amit le szeretnénk cserélni vagy mintának érkezett matracmagunk amihez gyártanánk matrachuzatot és így a 90x200cm méretű Signum matrachoz akár jelentősen olcsóbban is hozzá tudna jutni.

Kérnék szépen egy kis türelmet és utánajárok, hogy milyen lehetőségek vannak pillanatnyilag.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: annmary (#894)
(#894) annmary
2013-12-30 08:49:07

Tisztelt Pálinkás László !
Két évvel ezelőtt vásároltam Önöktől egy Relaxx Signum Hard matracot és maximálisan megelégedett vevőjük vagyok. A férjem, aki kipróbálta, nagyon kényelmesnek találta és most neki keresnék egyet. Sokat fáj a háta, de jelenleg egy kifeküdt ágyon alszik és ez is közre játszhat. Ő 110 kg.
Ragaszkodnék a Relaxx-hoz, de a kereteink most nem engedik meg a drágábbat, viszont láttam a honlapjukon egy 39.900,-ft-ost (Relaxx Memory Classic) , ami még beleférne.
Segítségét kérném, hogy az ő paramétereihez elég erős lenne-e ez a fajta matrac, vagy esetleg tudna hasonlót javasolni az olcsóbb kategóriákból, illetve egy erős fedőmatrac megoldást jelenthetne-e?
Előre is köszönöm, üdvözlettel :Csekkné

(#893) MatracGuru
2013-12-29 17:58:13

Kedves István,

remélem, hogy a Signum matrac hosszú távon is jó megoldásnak bizonyul majd. Amennyiben a matrac 1 hét után szinte 100%-ban hozza azt a kényel, komfortot és egyenletes alátámasztást, mait elvár tőle, akkor 75kg testsúly mellett lehet, hogy én még várnék egy-két hetet a fedőmatrac beruházással. Nem lebeszélni szeretném, hanem csak a esetleges fölösleges pénzkidobástól szeretném megóvni Önt. Tekintettel, hogy a hideghabok (mint a Signum matracok is- egy dinamikus alátámasztást és egy kicsit feszesebb és fürgébb komfortot adó habtípusok, addig a memory foam ennek éppen az ellenkezője: lomha, süppedékeny, kicsit beleragadós élmény. A haboknak van egy felpuhulási értékük, ami olyan 3-7% közé tehető. Ez annyit jelent, hogy a matrac majd igazodik egy kicsit a test egyediségeihez és ott lesz a legnagyobb mértékű igazodás tapasztalható, ahol a legnagyobb terhelés éri a matracot. Ez jellemzően a medence rész. Egy szóval egy pici türelmet javasolnék még.

A normál habok között mindkét említett fedőmatrac a RelaXx 4cm és az Aloe 60kg/m3 is nagyon jó minőségű fedőmatracok. Az Aloe T60 előnye a 60kg/m3 fajsúlyú emlékezőhab alapanyagban rejlik és itt ca. véget is ért. A RelaXx fedőmatracok már egy jó ideje nem készülnek az úgy nevezett shape edge (tojástartó forma) felületi kialakítással pont az Ön által említett okok miatt -bár ameddig így készült, addig is bőven a normális és elfogadható tartományon belül volt a felületi profilozás. E helyett az emlékezőhab réteg a legújabb RelaXx fedőmatracok esetében már stancilással készül, ami annyit jelent, hogy a fedőmatrac memoryfoam rétege a fedőmatrac teljes felületén meghatározott geometria szerint át van lyukasztgatva, így jobb átszellőzést és kevésbé jellemző befülledést kapunk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: István (#892)
(#892) István
2013-12-29 15:50:19

Tisztelt László!

1 hete használom az önöknél vásárolt signum dual medium matracot nagy megelégedéssel. A medencémnél érzem egy picit keményebbnek. 75kg-os 192cm elég nyúlánk alkat vagyok. Arra gondoltam hogy kiegészítem egy 4cm-es topperrel a még kényelmesebb alvás érdekében. A félelmem eziránt a felmelegedésre való hajlam, bár nemtudom ilyen vastagságban is jelentős-e. A honlapon találtam két terméket is. A relaxx és az aloe t60 fedőmatracot. Úgymond egy kis összehasonlítást szeretnék kérni. A relaxx matraca felé hajlok a huzat miatt de a másik 60kg/m3-es fajsúlyú és ebből arra következtetek hogy tartósabb. Egy cikkében olvastam az antidecubitus felület kialakításról ami ugyebár anyagspórolás és a relaxx topper is így van kialakítva de a képből nem nagyon tudom kivenni a mértékét. Érdekelne még ezeknek a memóriahabos fedőmatracoknak az élettartama.

Segítségét előre is köszönöm,
István

(#891) MatracGuru
2013-12-28 09:53:03

Kedves Mary,

természetesen továbbítom a módosítást az üzlet felé.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Mary (#890)
(#890) Mary
2013-12-28 07:51:24

Kedves László!

Tegnap felkerestem családommal az üzletüket. Kiválasztottuk az ágyat és hozzá két matracot is. A megrendelő lapon a telefonszámom nem jól lett rögzítve, amit csak itthon vettem már észre. Telefonon sajnos az üzletet nem lehet elérni, a rögzítőn hagytam üzenetet, de it is szeretném jelezni a vége -8420 a 2-es kimaradt. köszönettel: Mary

(#889) MatracGuru
2013-12-27 09:57:32

Kedves Feri,

örülök, hogy minden rendben lett a matraccal, remélem, hogy sokáig jó szolgálatot tesz majd:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Feri (#888)
(#888) Feri
2013-12-24 21:19:43

Kedves László!

Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked!

Sikeresen megkaptam,használom a Relax Signum Dual Hard matracot.
Először ráültem itthon és keménynek éreztem a félkemény oldalát,de alvás és pihenés közben nagyon jó tapasztalatom van így kb 2 hét eltelte után.

Nagyon jókat tudok rajta aludni.
Eddig legtöbbet oldalt feküdtem,de itt háton is nagyon kényelmes feküdni.

Én ezt próba nélkül vettem meg,de eddig nem bántam meg a vásárlást amit te ajánlottál nekem,miután elmondtam mire is lenne szükségem.

( Galériából való relax matrac aminek még kék és fehér oldala van,régebbi maggal )

Tehát remélem,hogy továbbra is kényelmes matrac lesz.

Természetesen minden kedves fórumozónak is

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Üdv: Feri

(#887) Feri
2013-12-24 21:10:05

Kedves László!

Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok Neked!

Sikeresen megkaptam,használom a Relax Signum Dual Hard matracot.
Először ráültem itthon és keménynek éreztem a félkemény oldalát,de alvás és pihenés közben nagyon jó tapasztalatom van így kb 2 hét eltelte után.

Nagyon jókat tudok rajta aludni.
Eddig legtöbbet oldalt feküdtem,de itt háton is nagyon kényelmes feküdni.

Én ezt próba nélkül vettem meg,de eddig nem bántam meg a vásárlást amit te ajánlottál nekem,miután elmondtam mire is lenne szükségem.

( Galériából való relax matrac aminek még kék és fehér oldala van,régebbi maggal )

Tehát remélem,hogy továbbra is kényelmes matrac lesz.

Természetesen minden kedves fórumozónak is

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!

Üdv: Feri

(#886) matracguru
2013-12-23 13:50:16

Kedves Péter,

bocsánat, véletlenül az egyik bejegyzését töröltem. Kollégáim nyomoznak, hogy hol lehet a termék, az utolsó infók szerint a DPD felvette nálunk. Egyébként amennyiben nem foglaltak a telefonszámok, úgy 100%-ig biztos vagyok benne, hogy valamelyik kollégám felveszi a telefont. Mindenképpen hívják Önt a megrendeléssel kapcsolatban és tájékoztatják Önt a jelenlegi állásáról.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#884)
(#884) Péter
2013-12-23 10:24:43

Sajnos jelen pillanatig nem jött meg a rendelésem. Ellenőriztem a címet, nem hibáztam.

(#883) MatracGuru
2013-12-22 22:10:46

Kedves Péter,

az Ön által megrendelt 6cm fedőmatrac 2013.12.19-én a DPD futárszolgálattal elküldésre került. Nehezen tudjuk elképzelni, hogy a kiküldött termék nem érkezett meg Önhöz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#880)
(#882) matracguru
2013-12-21 21:50:23

Kedves Péter,

biztos vagyok benne, hogy kollégáim mindent megtesznek, hogy mindenki a megígért határidőben megkapja a megrendelt termékeket, sokszor azonban nem minden rajtunk múlik. Bükk ágykeretek tekintetében vagyunk egy kicsit elmaradva, elméletileg a Karácsonyig kiszállításra beígért termékek a hétfői napon megérkeznek hozzánk.

Kollégáimat természetesen értesítem, hogy okvetlenül vegyék fel önnel a kapcsolatot a korrekt tájékoztatás érdekében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#880)
(#880) Péter
2013-12-21 10:37:59

T.C!
Rendelésem sajnos még nem érkezett meg, tájékoztatást kérek!
Rendelési szám: 1259

(#879) MatracGuru
2013-12-19 16:11:56

Kedves Niki,

elnézést a késedelmes válaszért, pontosan ki kellett derítenem, hogy a Hilding új matracai mikor érkeznek meg bemutatóba. A holnapi nap során az összes új matrac típus megérkezik a Dózsa György úti matracbolba, így a következő matracok kerülnek kiállításra holnap-holnapután:

Hilding Young Base (junior jellegű vákuummatrac)
Hillding Select Multi (az új feszesebb multi zsákrugós matrac memory réteggel)
Hilding Select Air (hideghab speciális beépített modulokkal)

Reméljük sikerül Önöknek is a legmegfelelőbb matracot megtalálni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Niki (#876)
(#878) MatracGuru
2013-12-19 11:01:54

Kedves Jopofan,

tekintettel, hogy 2013.12.12-i kérésemre nem kaptam meg a megrendelésszámot, így sajnos nem tudtam utánanézni, hogy mi történhetett, hogy még 3 hét után sem kapta meg a megrendelt matracot. Kollégáimmal egyeztetve Önök ma reggel egyeztették már a hétfői kiszállítást.

Az esetleges késedelemért szíves elnézésüket kérem, remélem, hogy a matrac minősége, kényelme kárpótolni fogja Önt az esetlegesen okozott kellemetlenségekért.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Japofan (#877)
(#877) Japofan
2013-12-19 09:54:42

...hát újabb 1 hét telt el és semmi hír a kiszállításról.
Igen, vidékre lenne az a standard RelaXx® Signum Dual Medium matrac.

Ami bosszantó, hogy emailra nem válaszolnak, telefonon nem hívnak.
Kezdek csalódott lenni... ez így kissé komolytalan már.

(#876) Niki
2013-12-19 08:27:33

Kedves matracguru,

több matrac között is vacillálok és igazából nem nagyon tudok választani, hiszen nekem egy kicsit egyformák voltak a próba során. A probléma alapvetően hogy Budapesttől 70km-re lakunk és így a matracpróbák egy kicsit nehezen kivitelezhetők. Múlt héten szombaton voltunk Önöknél is meg még egy-két előre kinézett matracboltban Pesten. A legjobban még mindig a zsákrugós matracok tetszettek, néáztük a hilding matracokat is, azok közül az Individuality Multi volt magasan a legjobb, viszont nekünk a férfi-női oldal nem játszik, mivel kb egy súlyban vagyunk a párommal.

Eladó kolléga nagyon türelmes és segítőkész volt, mondta hogy jön egy új Hilding matrac, ami ugyanilyen zsákrugós matrac lesz csak egy kis memory réteggel és egyforma keménységű lesz mindkét oldal.

Tekintettel, hogy nem szeretnénk potyára menni, az lenne a kérdésem hogy mikorra kerül az új matrac az üzletbe hogy ki lehessen próbálni ezt is?

Köszönöm a segítséget addig is.

Niki

(#875) MatracGuru
2013-12-15 15:35:39

Kedves Elar,

A RelaXx Signum Dual Har és Medium matracoknál is a fehér oldal az alacsonyabb sűrűségű és puhább komfortoldal.

Kellemes éjszakákat kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Elar (#874)
(#874) Elar
2013-12-15 10:45:57

Kedves László

A Relaxx Signum Dual Hard matrac melyik oldala a keményebb? :) A zöld vagy a fehér szivacs? :)

(#873) MatracGuru
2013-12-14 09:27:21

Kedves Pipi,

egy rendesen megválasztott matracot nem pótol semmi, ugyanakkor sokszor persze kényszerpályán van az ember és kénytelen több funkciót megoldani egy termékkel. A többfunkciós termékeknél sajnos mindig valamelyik (összes) funkció sérül egy kicsit, így egy kanapéágy majd egyik funkciót sem tudja 100%-osan, de leginkább az alvás rovására megy.

Egy fedőmatrac lágyít majd az egészen, puhább, habosbabosabb lesz, de ergonómiailag nem változtatja meg az ágy alapvető tulajdonságait.

Egész biztosan sokkal jobb lesz, sokkal kényelmesebb -egyszerűen csak csodát nem szabad várni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pipi (#872)
(#872) pipi
2013-12-13 16:55:14

Köszönöm válaszát László!
miután pont az ominózus ágykanapénk van erre mit tud javasolni, igaz egy elég kemény felülettel rendelkezik és még ha használt is, nem egy szét nyúzott darabról van szó. a Párom és én is elég hátfájósak vagyunk, Párom javarészt álló munkát végez, én magam GPK sofőr vagyok, tehát adunk rendesen a gerincünknek....
Tisztelettel pipi

(#871) matracguru
2013-12-13 15:40:12

Kedves Pipi,

alapvetően a fedőmatrac kicsit olyan, mint a Kalmopirin: mindenre javasolják, de igazán nagyon kevés dologra jó. Amire nem:

-kihúzható ágykanapé egyenetlenségeinek eltüntetésére
-kigödrösödött matrac jóvátételére

Amire jó, az leginkább, hogy egy megfelelő minőségű, szerkezetileg teljesen bár kemény matrac felületén lágyítson, komfortot növeljen, speciális emlékezőhab élményt varázsoljon a matracra.

AMit érdemes figyelembe venni, hogy legyen minimum 50kg/m3 a memory foam fajsúlya, ez majd a hosszú élettartamot fogja jelenteni. Legyen minimum 4cm vastag, az ennél vastagabbakat pedig (6-8cm) kipróbálás nélkül nem szabad megvenni, mert az esetek többségében már nagyon süppedős, kellemetlenül puha és beleragadós érzést nyújt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pipi (#869)
(#869) pipi
2013-12-13 13:26:57

Üdvözlöm László!

Fedőmatrac vásárlása esetén milyen szempontokat kell, érdemes figyelembe venni és tudna adni tanácsot ebben a témában?

köszönettel pipi


Matrac fórum betekintő ablak

2023-09-20 07:12:37

Kedves Zoltán, pillangó nyitású ágyat még nem alakítottam át soha, így sajnos ebben ninc...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3640