R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#427) gazpityu
2013-04-16 09:34:05

Kedves László!
Köszönöm a gyors választ!
- Ez a vágott technológiájú, 60 kg/m3-es anyagú fedőmatrac szombatra már lesz a boltjaikban?
- Melyikben keressem? A Dózsa György útiban?
- ez keményebb is, mint a hivatkozásban jelzett habok?
- Ebből is lehet rendelni 120x200-as méretet? Kb. mennyi idő alatt készül el?
- huzattal együtt az ára kb. mennyi lesz? (a honlapon nem látok hasonlót...)
- élettartamra kb. milyen ez az anyag? ("garancia" - olvastam az információit a papíron lévő garanciákról, tehát inkább az Ön szerinti élettartamot kérdezem...)

Részemről nem vagyok vallásos emlékezőhab-hívő; ha tud mást ajánlani helyette (vagy a kollégái a boltban), szerintem meggyőzhető leszek.

(#426) MatracGuru
2013-04-16 05:43:02

Kedves Gazpityu,

mennék szépen sorba:

-bizonyára Ön is tudja, hogy a Schauermann-szindróma hatékonyan nem kezelhető, keményen fektetéssel, feszítéssel sem javul az állapot. Tapasztalatok szerint a pozícióban tartás a legmegfelelőbb az éjszakai regenerálódásra.

-az emlékezőhaboknak azért vannak kellemetlenebb tulajdonságai is: gyenge légáteresztés, felmelegedésre való hajlam. Különösen érvényes ez azokra a hagyományos alapanyagból készült memoryfoam termékekre, amik formahabosítással készülnek (másik lehetőség egy nagy tömbből vágni a megfelelő vastagságot és méretet), tekintettel, hogy az alumínium ötvözet forma "ragad", így mielőtt a híg alapanyag belekerül egy szilikonbázisú leválasztószerrel permetezik be, ami egy kéregként "belesül" a fedőmatrac, párna felületébe és elzárja az amúgy sem bőséges légáteresztés.

-a héten érkezik hozzánk 60kg/m3 alapanyagból fedőmatrac, vágott technológiával -talán érdemes kipróbálni

-a keményebb komfortot adó emlékezőhabok egy kicsit csalókák, egy-két (méregdrága) kivételtől eltekintve gyorsan felpuhulnak, elveszítik eredeti feszességüket.

-120*200cm méret jellemzően sehol nincs készleten (nem standard méret), így én azonnali vásárlással nem számolnék, hacsak valami "beragadt" készletet, lemondott terméket nem talál az ember.

Szerencsés választást!

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló

Előzmény: gazpityu (#425)
(#425) gazpityu
2013-04-16 02:39:31

Üdv! Egy 120x200-as kókusz/latex matracunk van, már vagy 10 éves. Alatta a régi Demko-Feder féle kettős lécsor, habrugókkal.
Nyilván öregedtünk is ;o) meg híztunk is. Lényeg, hogy már mindketten keménynek érezzük. A gyerekeknek vettünk korábban 4 cm-es 50 kg/m3-es memóriahabos feltétet: http://www.matracpontok.hu/fedomatrac/62-top-memory-slim-fedomatrac
Valami kínai csoda, de ők szeretik. Mi is kipróbáltuk, de vegyes érzéseink voltak vele: a feleségem élvezte, hogy újra tud hason aludni, nekem viszont fájt tőle a hátam (van három ék alakú csigolyám, és elég sokat ülök gép előtt...).

A lényeg: jobb alátámasztást, de egyben mégis puhább fekvést szeretnék elérni valami fedőmatraccal. Most úgy gondolom, hogy valami keményebb memóriahab lenne a legjobb. Van olyan memóriahabos fedőmatrac, ami keményebb, de megfizethető (kb. 30-40.000 Ft a 120x200-as méretben)?

Ezt http://matracasz.hu/4cm-memory-fedoreteg-p-176.html ismeri? Állítólag magyar, és 60 kg/m3...

Önöknél a Relaxx Topper4-et láttam csak, de az tojástartós, és az indexen azt olvastam, hogy meg is szűnik...
Szombaton leszünk Pesten, a Dózsa György út is nyitva van 10-14-ig?
Üdv: gazpityu

(#424) MatracGuru
2013-04-15 20:20:49

Tisztelt Hart úr!

Intézkedem a mielőbbi gyors megoldásban, én azért azt feltételezem, hogy nyomós ok lehet a késedelem hátterében, mindenesetre a tájékoztatás az ügy aktuális állapotáról azért illett volna a részünkről, akkor is, ha esetleg a csere termék még nem érkezett meg hozzánk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: arpipapa (#423)
(#423) arpipapa
2013-04-15 10:13:00

Tisztelt Pálinkás úr!

Mivel a folyó hó 03-án váltott bejegyzésünk után sem történt semmi, a matrac cserém ügyében amelyre 2013.02.14-óta várok, igénybe venném segítségét. Ahogyan Ön fogalmazott "az ügy előre mozdítása érdekében".

Kérem Önt hogy szíveskedjék segíteni a mielőbbi csere ügyében.

Tisztelettel: Hart Árpád

u.i. : az eset és az én részletes adataim az info@biohome.hu e-mail címen megtalálhatóak, a 2013.04.03. levelezések között.

(#420) MatracGuru
2013-04-10 04:02:30

Kedves Péter,

remélem, hogy megoldódnak a problémák.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#419)
(#419) Péter
2013-04-10 02:59:00

Tisztelt Pálinkás úr!

Nagyon köszönöm a segítséget! Kicserélem az ágyrácsokat az ön által javasolt típusra, remélem ezzel megszűnik a hátfájás is, és hosszabbodik a matrac élettartama is!

Üdvözlettel: Hajnal Péter

(#418) MatracGuru
2013-04-06 10:31:17

Tisztelt Hajnal úr,

ez jó hír. Viszont ez az ágyrács két módon is tönkre fogja tenni a matracot:

1., a farugók feladata, hogy íves (felfelé) alakjuk terhelésre kiegyenesedik és utána rugalmasan visszaáll eredeti, íves alakjára. Amennyiben ez a folyamat egyenesről indul, úgy terhelésnél negatívba megy át és "viszi magával" a matracmagot is.

2., a latex egy rugalmas, formakövető anyag. Ha azt várjuk el tőle, hogy formánkat lekövesse a lehető legpontosabban FENT, akkor ezt léent is meg fogja szegény csinálni, csak ott az ágyrácsot követi le. A túl nagy távolságok a lécek között azt eredményezik, hogy a matrac a léceken felfekszik, a lécek között pedig belóg a lécek közé. A legnagyobb trauma ott éri majd a matracmagot, ahol a léc szélessége véget ér (a léc két szélén) itt egy rendellenes nyíró erő hat majd a matracmagra, ami gyors minőségromlást eredményezhet.

Én 26-28 keresztléces ágyrácsra cserélném, ez olyan 14-15e Forint/darab ár körül mozog.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#417)
(#417) Péter
2013-04-05 14:59:22

Tisztelt Pálinkás úr!

Megküzdöttünk a latex matraccal! Az állapotát abszolút kifogástalannak mondanám, semmilyen gyanús tünetet nem produkál, egyenletesen ruganyos, feszes. Még a huzaton jelzett benyomódás (néhány hét használat után a test kontúrján enyhe bemélyedés tapasztalható, stb.) sem jelentkezik. Ahogyan írtam, két vége felől kb. 2/7-2/7-edes sávban különböző a lyukak mérete, sűrűsége illetve elhelyezkedése a kézépső 3/7-hez képest, ez keményebb illetve puhább felületet eredményez, de ezek is teljesen egyenletesnek mutatkoznak. Ellenben szembetűnik, hogy a 17 tagú ágyrács bizonyos tagjai éppen fenék-derék tájékon szinte ki vannak egyenesedve, elvesztették rugalmasságukat...

Mit javasol?

Üdvözlettel: Hajnal Péter

(#416) zsilu58
2013-04-05 10:59:05

Tisztelt Cím! Érdeklődöm, hogy ék alakú szivacsot tudnak-e vágni. Közepes keménységben. Hossza 100 cm, szélessége 70 cm, magassága 30 cm. Reflux párna helyettesítésére szolgálna.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Zsiros Jánosné

(#415) MatracGuru
2013-04-05 07:03:52

Kedves Mz/X,

alapvetően az összes rugós matrac, illetve a 18cm-nél magasabb vagy keményhab matracok mehetnek deszka bordára, ágybordára. Innentől egy elég széles tárház áll rendelkezésre, tényleg csak a gyártó által megadott súlyhatárt kell figyelni. Biztosan szóba jöhetnek a következő matracok:

Signum Hard, Hilding ööszes (Family családot kivéve), Billerbeck Bahama Nova, Best Dream összes matraca....

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: mz/x (#413)
(#414) MatracGuru
2013-04-05 06:52:54

Kedves Szaki,

egy dolog segíthet:

-ha van egy nem emlékezőhab matracom (Signum), de elkap a vágy valamikor, hogy szeretném azt a komfortot, akkor vehetek rá egy memory fedőmatracot, hogy a matrac emlékezőhab komfortot adjon. Ezt majd különböző vastagságokban lehetem: 2-4-6-8cm

-ha van egy eleve emlékezőhab matracom és nem tetszik a memory élmény, felmelegszik, beizzadok, süppedékeny, kicsit nehezebb a mozgás, stb miatt -akkor sajna nincs mit tenni...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: szaki (#412)
(#413) mz/x
2013-04-04 22:33:45

Tisztelt matracGuru!

Tanácsát szeretném kérni matracvásárláshoz az alábbi paraméterek figyelembevételével.

CSAK és kizárólag DESZKA bordázáson!
Méret: 100x200 cm
Magasság: 20-22 cm
Komfort: félkemény vagy kemény
Súlykorlát: 100-110 kg
Anyagösszetétel: nem kizárt egy típus sem

Szeretném segítségével leszűkíteni a lehetőségeket és személyesen érzet alapján vásárolni.

Köszönettel.

(#412) szaki
2013-04-04 22:26:46

Tisztelt Pálinkás Úr!

Köszönöm a választ.
Én is éreztem, hogy teljesen más a két matrac, ennek ellenére mindkettő kényelmes. Igazából azt nem tudom, hogy hosszú távon melyik jobb választás?
Melyiket nem fogom megbánni? Motoszkál a fejemben, hogy megveszem az egyiket és lehet, hogy a másik jobb lenne? Nem igazán tudom, hogy mi alapján döntsek hiszen mindkettő kényelmes rövid próba után.
Tudna adni valami támpontot?

Köszönettel:
Szakál Attila

(#411) MatracGuru
2013-04-04 18:02:01

Tisztelt Szakál úr,

alapvetően két különböző jellegű, kialakítású, komfortú és tudású matracról van szó. Amíg a Signum:

-kétoldalas matrac
-hétzónás matrac
-hideghab matrac
-anatómiai kialakítás
-mosható huzat

Addig a Memory Duet:

-memoryfoam matrac
-zóna nélküli
-erginómiai kialakítás nélkül
-fix huzat

Érdemes próbálgatni, mert a két matrac karakterében nagyon eltér egymástól.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: szaki (#410)
(#410) szaki
2013-04-04 13:05:52

Tisztelt Pálinkás Úr!

Véleményét szeretném kérni matrac választással kapcsolatban.
Kettő matrac között vacillálok:
- RelaXx® Signum Dual Medium
- olasz Best Dream Memory 15+5cm
A Relaxx-ot most próbáljuk és nagyon jónak tűnik egy alvás után.
A másikat csak üzletben volt lehetőség kipróbálni, az alapján az is tetszik. A páromnak gerinc sérve van, nekem most van kialakulóban. Általában háton illetve oldalt fekszünk.
Köszönöm megtisztelő véleményét.

Üdvözlettel:
Szakál Attila

(#409) MatracGuru
2013-04-03 19:10:31

Kedves Hajnal úr,

én a matrac szerkezeti épségével kezdeném. Mielőtt az ágyrácson változtatnánk, érdemes a matracot ellenőrizni. Amennyiben rossz és cserére szorul, úgy nem biztos, hogy érdemes csillivilli ágyrácsot venni, mert lehet, hogy olyan matracra esik a választás, amihez elég a deszka bordázat:

-rugós matracok
-zsákrugós matracok
-keményhab matracok
-20cm-nél vastagabb matracok

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#408)
(#408) Péter
2013-04-03 18:45:39

Tisztelt Pálinkás úr!

Válasza alapján úgy látom, nem felülről, hanem éppen alulról érdemes megpróbálni javítani a helyzeten. Egy sokléces, keménységállítási lehetőséggel ellátott ágyrács segíthet eltalálni a test számára legmegfelelőbb alátámasztást, ha a matrac eddig megúszta (mielőbb letesztelem) károsodás nélkül? Úgy tűnik, hogy a memoryfoam más célt szolgál, esetünkben nincs értelme ezen gondolkodni. Ha nincs szerencsénk, és a matrac megsínylette a 17 lécet, az azt jelenti, hogy selejtezhető?

Ön mit javasol?

Köszönettel: Hajnal Péter

(#406) arpipapa
2013-04-03 13:50:34

Tisztelt Pálinkás úr!

Köszönöm gyors válaszát.

Közben sikerült az egyik kollégájával beszélnem, újból elküldtem az eredeti levelemet az új e-mail címre. Remélem, hamarosan megoldódik a probléma, ígéretet kaptam az ügy mielőbbi rendezésére.

Köszönöm, felajánlott segítségét - élek is vele, de remélem nem kell sort keríteni rá, mert megoldódik a helyzet.

Köszönettel: arpipapa

(#405) MatracGuru
2013-04-03 13:31:55

Kedves arpipapa,

mindenek előtt sajnálom, ha kellemetlenség érte. Az elmúlt időszakban két kisebb üzletünket egy nagy alapterületű üzletben egyesítettük, ez okozott ugyan némi galibát, de jelentősebb elmaradások, keveredések nem voltak.

A matracGuru központi elérhetőségei nem változtak, tehát a következő elérhetőségek bármelyikén el tudja érni kollégáimat:

info@matracguru.hu
info@biohome.hu
20/911 60 51
(1) 785 71 39

Tekintettel, hogy nevét nem adta meg, így nem tudok segíteni Önnek az ügy előre mozdítása érdekében, kérném, hogy vegye fel üzletünkkel ismét a kapcsolatot és biztosíthatom, hogy kollégáim mindent megtesznek a mihamarabbi csere érdekében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: arpipapa (#403)
(#404) MatracGuru
2013-04-03 13:24:45

Kedves Hajnal úr,

attól tartok, hogy a probléma bonyolultabb lesz, mint ahogyan az elsőre kinéz. Mielőtt bármiféle fejlesztésbe kezdene, érdemes lenne megvizsgálni, hogy a matrac még épségben van-e. A 17 tagú keresztléccel ellátott ágyrácsok a létező legrosszabb megoldások, latex matracok alá minimum 26-28 keresztlécből álló ágyrács kellene.

Tapasztalatom (Dunlopillo képviselet), hogy a nem megfelelő ágyrács minőségromláshoz vezet, nevezetesen a latex könnyen felpuhul, kigödrösödik. Érdemes lenne kivenni a matracot az ágyból (tudom nem könnyű) és letenni a földre. A matrac végétől végignyomogatni a matracot és figyelni, hogy a medence-fenék részben érezhető-e valamiféle felpuhulás. Ez nem jelent okvetlenül kigödrösödést, egész egyszerűen a latex cellaszerkezete összetörik, ezáltal felpuhul.

Az emlékezőhab fedőmatracok a következő dolgokra alkalmasak:

-egy keményebb matracot komfortosabbá varázsolni
-emlékezőhabossá varázsolni matracunkat

És amire nem alkalmas

-egy szerkezetileg sérült matrac az is marad -csak puhábban
-a gödör az gödör marad -csak pihe-puhábban lesz gödrös

És ami még ellene szól

-rossz légáteresztés
-felmelegedésre való hajlam

Szóval az ágyrács nem a legszerencsésebb típus. Reméljük a matrac eddig még túlélte...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#402)
(#403) arpipapa
2013-04-03 12:34:44

Tisztelt Pálinkás László úr!

Email-ben fotók csatolásával tettem egy reklamációs bejelentést egy matraccal kapcsolatban 2013.02.14 napon. Egy hónap várakozás után ígéretet kaptam arra, hogy a matracot kicserélik, további 2 hét múlva hogy már legyártották, szállításra vár. Most megközelítőleg 2 hónap után már érdeklődni sem tudok ugyanis a telefon számok vagy megszüntek, vagy nem veszik fel. Egy a hiba bejelentéskor 6-7 hónapos matracról van szó. Mi tévő legyek? Várom a csere matracot de semmi, és most már kommukálni sem tudok Önökkel.

Kérem megtisztelő válaszát.

(#402) Péter
2013-04-03 00:41:08

Tisztelt Pálinkás László!

Párommal évek óta használunk egy 160x200-as, 14 cm vastag holland latex matracot. A középső harmadában a többi résznél sűrűbben elhelyezkedő és kisebb átmérőjű lyukak vannak, frottír jellegű huzattal borított. Egy-egy ikeás, 17 tagú, ragasztott, domború lécekből álló ágyrácson helyezkedik el. Puha, remek hőmérsékletet biztosít az alváshoz.

Sajnos egy ideje mindketten gyakorta hátfájással kelünk. Az a megfigyelésünk adódott, hogy míg a rövidebb - 6-7 órás - alvások esetén nem jelentkezik a sajgás, addig a téli időszakban jutó 8-10 órás pihenés után jellemzően fájdalmas az ébredés. (Szerencsére ez hamar el is múlik.) Arra a következtetésre jutottunk, hogy a matrac nem biztosít megfelelő alátámasztást a gerincnek, túl puhának bizonyul.

Első körben egy memóriahabos fekvőbetét beszerzésére gondoltunk, ami "keményítene" a fekhelyen, illetőleg biztosíthatná a megfelelő alátámasztást 8-10 órás pihenés esetén is.
Ön szerint működőképes egy ilyen meglévő latex matrac + memóriahab fekvőbetét kombó? Mit javasol?

Nagyon köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: Hajnal Péter

(#400) MatracGuru
2013-03-28 18:26:45

Kedves Annamária,

sajnos a helyünk is véges, így a kiállítási matracok számát is korlátoznunk kell, ezért igyekszünk minden gyártótól azokat a termékeket bemutatni, amikre a tapasztalatok szerint nagyobb érdeklődés van. Az Active matrac jelenleg nem esett a szortiment kialakításába és tudomásom szerint gyártói átállás miatt jelenleg ez a típus csak hosszú szállítási hatááridővel rendelhető.

Komfortban a következő termékek nyújtanak hasonló alátámasztást és formakövetést, bár természetesen mindegyik matrac más és más:

-Sleep Hard
-SuperDream
-Siglo

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Annamaria (#399)
(#399) Annamaria
2013-03-28 17:01:35

Kedves Uram!
Derék problémáim miatt a Swiss Dream Aktív matracuk keltette fel az erdeklodesem,
az üzletben jarva azonban nem sikerult kiprobalnunk ezt a típust.
Kérdésem, hogy varhato-e a közeljövőben ebből a matracböl mintadarab?
Köszönettel: Annamaria

(#398) Móni
2013-03-28 13:35:07

Mindenképp :-)!

Szép Húsvéti Ünnepeket!

Üdvözlettel:
Palotai Mónika

(#397) MatracGuru
2013-03-27 18:23:54

remélem segítenek:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Móni (#396)
(#396) Móni
2013-03-27 08:17:09

Kedves László!

Nagyon köszönöm a részletes válaszát és a jó tanácsokat!

Üdvözlettel:
Palotai Mónika

(#395) MatracGuru
2013-03-26 21:18:41

Kedves Mónika,

nagy mennyiségű folyadék (pisi) természetesen átszivárog a huzaton. Talán más is, viszont ez annyira ritka már ebben a korban, hogy a vám majd többe kerül, mint a rév.

Ha abból indulunk ki, hogy egy matrachuzatnak gyorsan kell párologtatnia a nedvességet, akkor annak légáteresztőnek kellene, hogy legyen. Valami ha zár, akkor pedig nem ereszt. Sem levegőt, sem folyadékot. (csak margószélen kérdezném meg, hogy miért az olcsó olasz vákuumcsomagolt matracok teflon huzatúak? Miért nem találunk "normális" matracok között egyetlen valamire való gyártó kínálatában ilyen huzatot?)

Így van ez egy kicsit a vízzáró matracvédőkkel is. Bár létezik egy 1000tű technikának hívott eljárás, amivel a vízzáró rétegbe integrálják a frottír réteget, ez elvileg lentről ereszti a levegőt, fentről zárja a nedvességet. Elvileg.

Amúgy meg csörögnek, zörögnek és olyan diszkomfort érzést nyújtanak, mint amikor nyáron a gumimatracon alszik el az ember. Szóval szerintem csak vészesetben, traumák után (testvér születés, stb) vagy a pelenkáról való átállás időszakában érdemes átmenetileg használni.

Ami segítség és megoldás lehet, az egy higiéniai matracvédő, ez 100% pamut és a két réteg között flízzel van steppelve. 4 sarkán gumis, könnyebben mosható, mint egy matrachuzat, légáteresztő és a matrachuzat és a matracvédő már ca. kellő védelmet ad a balesetekhez.

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Móni (#394)
(#394) Móni
2013-03-26 08:12:11

Kedves László!

Köszönöm szépen a segítségét!
A gyermekeink idén lesznek 6 illetve 7 évesek, ezért szeretnénk már "felnőtt" ágyat és matracot vásárolni nekik. Mi is keményebb matracot keresünk. Megnéztem az Ön által ajánlott matracokat, láttam, hogy mosható a huzatuk. Az én kérdésem az lenne, hogy a huzaton nem megy-e át, ha rosszul lesz valamelyikük? (Szerencsére ez ritkán fordul elő, de akkor még sajnos nem tudnak kiszaladni a fürdőszobába...)
Hallottunk teflon bevonatú matracról, matracvédőről. Ön szerint érdemes ilyenben gondolkodnunk a gyerekeinknek?
Nagyon köszönöm, ha tud válaszolni még ezekre a kérdéseinkre is.

Üdvözlettel:
Palotai Mónika


Matrac fórum betekintő ablak

2019-02-15 14:17:08

Kedves Tera57, mindent figyelembe véve kétféle módon tudok segíteni Önnek. Vagy keresünk e...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3216