Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#876) Niki
2013-12-19 08:27:33

Kedves matracguru,

több matrac között is vacillálok és igazából nem nagyon tudok választani, hiszen nekem egy kicsit egyformák voltak a próba során. A probléma alapvetően hogy Budapesttől 70km-re lakunk és így a matracpróbák egy kicsit nehezen kivitelezhetők. Múlt héten szombaton voltunk Önöknél is meg még egy-két előre kinézett matracboltban Pesten. A legjobban még mindig a zsákrugós matracok tetszettek, néáztük a hilding matracokat is, azok közül az Individuality Multi volt magasan a legjobb, viszont nekünk a férfi-női oldal nem játszik, mivel kb egy súlyban vagyunk a párommal.

Eladó kolléga nagyon türelmes és segítőkész volt, mondta hogy jön egy új Hilding matrac, ami ugyanilyen zsákrugós matrac lesz csak egy kis memory réteggel és egyforma keménységű lesz mindkét oldal.

Tekintettel, hogy nem szeretnénk potyára menni, az lenne a kérdésem hogy mikorra kerül az új matrac az üzletbe hogy ki lehessen próbálni ezt is?

Köszönöm a segítséget addig is.

Niki

(#875) MatracGuru
2013-12-15 15:35:39

Kedves Elar,

A RelaXx Signum Dual Har és Medium matracoknál is a fehér oldal az alacsonyabb sűrűségű és puhább komfortoldal.

Kellemes éjszakákat kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Elar (#874)
(#874) Elar
2013-12-15 10:45:57

Kedves László

A Relaxx Signum Dual Hard matrac melyik oldala a keményebb? :) A zöld vagy a fehér szivacs? :)

(#873) MatracGuru
2013-12-14 09:27:21

Kedves Pipi,

egy rendesen megválasztott matracot nem pótol semmi, ugyanakkor sokszor persze kényszerpályán van az ember és kénytelen több funkciót megoldani egy termékkel. A többfunkciós termékeknél sajnos mindig valamelyik (összes) funkció sérül egy kicsit, így egy kanapéágy majd egyik funkciót sem tudja 100%-osan, de leginkább az alvás rovására megy.

Egy fedőmatrac lágyít majd az egészen, puhább, habosbabosabb lesz, de ergonómiailag nem változtatja meg az ágy alapvető tulajdonságait.

Egész biztosan sokkal jobb lesz, sokkal kényelmesebb -egyszerűen csak csodát nem szabad várni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pipi (#872)
(#872) pipi
2013-12-13 16:55:14

Köszönöm válaszát László!
miután pont az ominózus ágykanapénk van erre mit tud javasolni, igaz egy elég kemény felülettel rendelkezik és még ha használt is, nem egy szét nyúzott darabról van szó. a Párom és én is elég hátfájósak vagyunk, Párom javarészt álló munkát végez, én magam GPK sofőr vagyok, tehát adunk rendesen a gerincünknek....
Tisztelettel pipi

(#871) matracguru
2013-12-13 15:40:12

Kedves Pipi,

alapvetően a fedőmatrac kicsit olyan, mint a Kalmopirin: mindenre javasolják, de igazán nagyon kevés dologra jó. Amire nem:

-kihúzható ágykanapé egyenetlenségeinek eltüntetésére
-kigödrösödött matrac jóvátételére

Amire jó, az leginkább, hogy egy megfelelő minőségű, szerkezetileg teljesen bár kemény matrac felületén lágyítson, komfortot növeljen, speciális emlékezőhab élményt varázsoljon a matracra.

AMit érdemes figyelembe venni, hogy legyen minimum 50kg/m3 a memory foam fajsúlya, ez majd a hosszú élettartamot fogja jelenteni. Legyen minimum 4cm vastag, az ennél vastagabbakat pedig (6-8cm) kipróbálás nélkül nem szabad megvenni, mert az esetek többségében már nagyon süppedős, kellemetlenül puha és beleragadós érzést nyújt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pipi (#869)
(#869) pipi
2013-12-13 13:26:57

Üdvözlöm László!

Fedőmatrac vásárlása esetén milyen szempontokat kell, érdemes figyelembe venni és tudna adni tanácsot ebben a témában?

köszönettel pipi

(#868) MatracGuru
2013-12-13 04:31:45

Kedves Feri,

a RelaXx Signum Dual Hard és Medium matracoknál ugye volt egy hab váltás. Ez annyit jelent, hogy a színek is megváltozta. Két esetben kerülhet napjainkban Vásárlóhoz a régi típusból:

-régebbi készletről (nem valószínű)
-egyedi árban vágási minta 90-es matracmag (tehát nem használt matrac)külön hozzá legyártott huzattal

A készletről kiszolgálás korábbi matracmag típussal sem elképzelhetetlen, de kicsi a valószínűsége, hiszen a RelaXx Signum matracok forgási sebessége az egyik legnagyobb a választékunkban.

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló

Előzmény: Feri (#866)
(#867) MatracGuru
2013-12-13 04:27:40

Kedves Mary,

Zafír Slim fenyő beépített ágyneműtartós ágykeret gázrugós emelőszerkezettel 160x200 és 180x200cm méretekben most 59 900 Forintért van akciós áron. Ez az akciós csak matracvásárlással együtt érvényes ár és csak a készlet erejéig érvényes. Sajnos ebbe a 120-as méret nem fér bele, itt már legyártott, leszállított ágyakat árusítunk ki összesen 20db-ot. A 120x200cm ágyméret jellemzően a 140x200cm méret árába esik, így az ágykeretek közül könnyedén ki tudják választani a lányuknak legmegfelelőbb ágykeret típust. Beépített ágyneműtartós ágykeret szállítása és szerelése Érdre ca. 12 000Ft.

matracot mindenképpen próbálni kell, főként ha az ember műtött vagy különösen érzékeny, nagyon fontos lehet a megfelelő keménység, alapanyag, zónázottság megtalálása, hihetetlenül sokat tud segíteni a rehabilitációban vagy az elért eredmények konzerválásában.

Én nem kerülném ki a matracpróbát.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Mary (#865)
(#866) Feri
2013-12-12 23:48:15

Kedves László!

Sikerült elhozni a Relax Signum Dual Hard típusú matracot a matracguruból.
Még nem próbáltam ki.
Kérdésem a következő lenne:

- a 844 hsz-ben írod,hogy zöld és fehér oldala van.
amit kaptam annak kék és fehér.

Vagy ez valamilyen régebbi gyártás lehet,esetleg a 853 hsz-ban olvasom,hogy huzat nélküli matracmagok olcsóban ?

Ebből lehetséges a matrac.

Üdv: Feri(#865) Mary
2013-12-12 15:33:38

Kedves László!
Kinéztem magamnak/magunknak a Zafír ágyneműtartós 160-as fenyőágyat. Abba szeretnék matracot is vásárolni, 2 darab híve lennék.. nagyából azonos súlyúak vagyunk (85-90). A férjem toleránsabb a matrackeménységet illetőleg, viszont izzadósabb, én gerincműtéten estem át, a középkemény felé hajlanék, szeretnék levehető huzatot (háziállatok és allergia miatt). És persze minél pénztárca barátabb is legyen.Másik 120-as fenyőágy, 13 éves tinilánynak, matraccal együtt lehetséges-e? És az kb mennyibe kerülne, + persze házhoz is kellene szállítani (Érd) és miután feljött az 1.emeletre össze is kellene rakni, mert a férjem monthatni elméleti szakember. És még egy opció az egészségpénztári elszámolhatóság (ehhez nem ragaszkodom).
smiley
Köszönöm előre is a válaszát: Mary

(#864) MatracGuru
2013-12-12 13:42:28

Tisztelt Apostol úr,

ugye én nem szidni szerettem volna más matrac márkát vagy hátrányos helyzetbe hozni bárkit is, egyszerűen csak egy kis "nyisd ki a szemed" szerű cikknek szántam, hiszen a tudatos, jól átgondolt vásárlás vezet a leginkább eredményre.

Bár előző hozzászólonk szállítási késedelemről panaszkodik, ami néha valóban különböző okok miatt előfordul, a Signum Dual Hard és Medium matracok minőségéből, szerkezeti kialakításából nem von le semmit, hiszen a Signum matracok az elmúlt 4-5 évben azért már sokszor bizonyították, hogy ár/érték arányban a magyar matracpiac egyik legjobban teljesítő termékei.

Természetesen nincsen recept, nincsenek a matracvilágban patentek ami mindenkire javasolható, így a személyes matrac próbákat semmilyen tanácsadás, semmilyen sokéves tapasztalat nem pótolja.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Apostol (#861)
(#863) MatracGuru
2013-12-12 12:07:57

Kedves Jopofan,

nem tudok róla, hogy baj lenne a céggel, van egy kis túlterheltség, az biztos. Ettől függetlenül a standard méretű standard szortimentben lévő matracokkal nincs szállítási késedelmünk. Kivételt képez ez alól, amennyiben a terméket vidékre kell szállítanunk, hiszen a szállító Partnerünk novemberi csődje egy kicsit megakasztotta a kialakult logisztikai ügymenetet, így a szállítási költségek optimalizálása érdekében a vidéki kiszállításoknál valóban van némi csúszás.

Amennyiben egy megrendelési számot közölne, úgy konkrét válasszal is tudnék szolgálni Önnek.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: japofan (#862)
(#862) japofan
2013-12-12 11:37:21

RelaXx® Signum Dual Medium

A 2-3 hetes szállítási határidő már bőven eltelt...
Rákérdező emailre 2 napja nem jött válasz!

Baj van céggel?

(#861) Apostol
2013-12-12 09:33:42

Tisztelt Pálinkás úr!

Olvastam az index fórumon a Mennyibe kerül egy matrac? című esszét és ezért bátorkodom most inkább itt kérdezni. Egy Dormeo matracon túl vagyunk, sajnos mi is elhittük a reklámokat és megmondom őszintén, hogy a 90 napost pénz-visszafizetési garancia is nagyon csábító volt, bár nem éltünk vele. Nekünk most három éves és gyakorlatilag használhatatlan. Nem szeretnék veszekedni, meg garanciát intézni végtelen telefonbeszélgetésekkel és nem szeretnénk több Dormeo matracot sem. Ez egy Doemeo Orthopedic nevű matrac volt. Most már 50 felett vagyunk, súlyban meg 80 felett (lesz ez még fordítva is). Végigolvastam az Alváskultúra blogot is, sok érdekes és tényleg olyan dologba akadtam most, ami akkor elkerülte a figyelmünket vagy inkább nem beszélt róla senki.

Mindentől függetlenül kb. azonos súlyban vagyunk és inkább a kicsit keményebb, de nem nagyon kemény matracokat nézegettük akkor is, meg most is. Miylen matracot javasolna, ami majd többet bír ki, mint az előző Dormeo csoda?

Köszönettel várom válaszát.

Apostol István

(#860) MatracGuru
2013-12-11 05:23:27

Kedves Ilona,

amennyiben a régi matrac (mostani) hibátlan, nincs kifeküdve, támaszt mindenhol egyenletesen és nem fáj rajta semmije reggelre, akkor nem biztos, hogy matracot kellene cserélni. Egy memoryfoam fedőmatrac akár már a 4cm vastagságban is nagyon nagy komfortváltozást eredményez, kellemesebb, lágyabb, körülölelősebb lesz tőle a matrac. A későbbiek során, amikor matraccserére kerül a sor, így majd megint lehet egy nem emlékezőhabos matrac mellett dönteni (zsákrugó, hideghab, stb.), hiszen a fedőmatrac majd a következő matracon is jó szolgálatot tehet.

Amennyiben emlékezőhab matracot vásárol, úgy az egy memoryfoam matrac marad és nincs lehetőség arra, hogy ha mégsem tetszik a komfort, a memory élmény -akkor levegyem a matracról. Ez a fedőmatrac egyik legnagyobb előnye.

A Best Dream Memory Bamboo és memory Duet matracok karakterükben nagyon eltérnek egymástól, így hogy Ön azt írta, hogy nagy különbséget nem érez a két matrac között azt javasolnám, hogy ha mégis a matraccsere mellett dönt, akkor tovább kellene próbálgatni a matracokat egészen addig, amíg ezeket a különbségeket megérzi az ember, hiszen csak úgy lehet majd a legmegfelelőbb matracot kiválasztani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#859) Harasztosi Ilona
2013-12-10 19:18:01

Tisztelt Pálinkás Úr!
matracvásárlás előtt állok és tanácstalan vagyok!
Nézegettem a best dream memory mambot és a best dream memory duettet.
Derékfájós vagyok, kipróbáltam mindkettőt, de sajna kevés idő alatt lehetetlen eldönteni a jó választást.
Fedőmatracban is gondolkodom, a régi nincs kifeküdve, viszont jól szeretnék dönteni.
Köszönöm szíves válaszát és segítségét a döntésben!

(#858) matracguru
2013-12-10 16:01:04

Tisztelt Kucsera úr,

nem így van. Emailben szívesen összefoglalom pár mondatban és egyébként is sokkal szélesebb palettán tudnánk mozogni.

palinkas@biohome.hu

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#857) Kucsera István
2013-12-10 15:00:23

Tisztelt Pálinkás Úr!
Megnézegettem az akciós termékeket aztán felhívtam a kapcsolat telefonszámot érdeklődtem mivel van Tempo egészségkártyám hogy fizethetek-e vele, ő készségesen elmondta hogy amit én kinéztem nem megy eg.pénztárra,de hogy hogyan nézhetem meg a neten de én ezt sajnos nem értem. Azt hiszem hogy az akciós termékek nem igen mennek ep-re! Igy van? Tisztelettel Kucsera István

(#856) Kucsera István
2013-12-10 14:15:36

Köszönöm a tanácsot,megnézem.Tiszteletem Kucsera István

(#855) MatracGuru
2013-12-10 12:37:27

Kedves Péter,

igen, valóban a Signum matracokon mind a Medium mind pedig a Hard típusok esetében változott a hab és most a következőképpen néz ki az egyes matracok összetétele:

Signum Medium 38/30 - 30/40
Signum Hard 38/42 - 30/40

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Péter (#854)
(#854) Péter
2013-12-10 12:33:32

Kedves László!

Egy fórumon olvastam, hogy megújult a signum matraccsalád és nagyobb tömegsűrűségű habok kerültek bele. Azt meglehetne tudni hogy hány kg/m3?

(#853) MatracGuru
2013-12-10 10:11:38

Kedves István,

alapvetően ugye a matrac próba lenne a legcélravezetőbb megoldás, hiszen a legmegfelelőbb keménységet, formakövetést, alátámasztást így lehet a legjobban kipróbálni. Amennyiben nincs lehetőség a kipróbálásra, úgy egy kicsit a szerencsére is kell hagyatkozni, vagy enyhítésnek olyan matracot választani, ahol rendelkezésre áll két különböző komfortoldal. Nem hinném, hogy önmagukban a habmatracok lennének hibásak, hiszen 80 kg testsúlynál minden normális matracnak meg kellene tartani az alakját.

Kétoldalas matracaink:

Swiss Dream Sleep Hard
Signum Dual hard
Signum Dual Medium
Hilnig Original Strong

Amennyiben megoldható lenne a Dózsa György úti üzletünkben rengeteg olyan matrac van, ami így vagy úgy nagyon olcsó: kiállítási/bemutató matracok, megszűnt termékek, kifutó modellek, szállítási sérült matracok, huzat nélküli matracmagok, stb...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#852) Kucsera István
2013-12-10 09:19:09

Tisztelt Uram!
Elnézést,Dec 9-i kérdésére válaszolnám 90x 200 as méretű matracot keresek, szivacs matracaim vannak de hamar kifekszem és nagyon fáj a gerincem gerincferdülésem van. Ezt már írtam önnek.Várom válaszát köszönöm. Tisztelettel István

(#851) MatracGuru
2013-12-10 06:29:10

Kedves Péter,

mindenféle ergonómiai tanulmány azt mondja, hogy a testsúly-különbség meghaladja a 10-14%-ot, akkor minde képpen érdemes két különböző komfortú matracban gondolkodni. Régebben az volt a probléma -ellentétben például Németország matracfelhasználási szokásaival, ahol szinte alig adnak el egyben nagyméretű matracot-, hogy az átlagos magyar vásárló nem szeretett volna két különböző egyszemélyes matracot egymás mellett. A RelaXx Signum és emlékezőhab kategóriában a SenZone Memory matracok voltak az első igazán variálható matracok, az első olyan matrac, ahol két különböző komfortoldal van egy egyben matracban. A Hilding matraccsalád fejlesztője és volt exportigazgatója személyes jó barátom, így az új Hilnind matrac választékba is bekerült ez a megoldás: Hilding IndiviDuality Pocket és Multi Pocket matracoknál. Érdekes módon ca. négy évvel később a Dormeo is megjelent kétoldalas matraccal.

Ha az ergonómiai tanulmányokat, teszteket, vizsgálati eredményeket és a logikát is félretesszük, még akkor is ott marad nekünk érvként, hogy egyre több nagy gyártó vagy kereskedő cég veszi fel választékába a kétoldalas franciaágy méretű ágy matracot.

Idézet a "Matrac és testsúly" blog bejegyzésből:

"Egyik legjobb fegyverünk még mindig a szemléltetés, így ebben az esetben is a szélsőséges szemléltetést fogjuk bevetni a könnyebb érthetőség kedvéért. Tételezzük fel, hogy a pár hölgy tagja 50kg, ugyanakkor "papa" 140kg. Papa és Mama megnevezést kérném, hogy senki ne vegye sem személyeskedésnek, sem pedig sértésnek; nem nagyon megy nekem a Hölgyem-Uram annyira, hogy ezt majd a cikk során még számtalanszor leírjam. Természetesen egy darab egybe matracot keresünk, mivel kis hazánkban többnyire elképzelhetetlen, hogy egy franciaágy méretű matrac két különböző darabból álljon.


Túl puha matrac
Most ha "mamának" keresünk megfelelő keménységű matracot, olyat, ami majd az ő 50 kilógrammját szépen megtartja, ugyanakkor habos-babosan körülöleli őt, akkor a probléma egyik felét megoldottuk. Viszont az a matrac, ami ebből a szempontból "mamának" megfelelő volt, óriási gondot fog okozni "papának", mivel ő, az ő 140kg testsúlyával úgy el fog merülni a matracban, hogy ki sem látszik majd belőle.

Meg is fordíthatjuk a képletet és mondhatjuk azt is, hogy keressünk előbb "papának" egy megfelelő keménységű matracot, ami majd az ő 140 kilógrammját szépen megtartja, leköveti a formáját, de nem hagyja túlzott mértékben besüppedni a matracban. Amennyiben megtaláljuk ezt a matracot és kipróbáltatjuk "mamával" is, úgy nyomban észre fogjuk venni, hogy ez a matrac neki már az önsanyargatás kategóriába esik, ennyi erővel akár a földön is aludhatna -semmi szükség matracra."

Tehát: szerintem érdemes két különböző komfortban gondolkodni. Lehet akár az egyik fele a matracnak a huzat alatt egy Signum Hard vagy Medium és a másik felén meg egy SenZone memory Hard vagy Medium matrac, hiszen azonos magasságú mindkét termék, hogy még nagyobb legyen a lehetőségek száma.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#850) Kovács Péter
2013-12-09 18:35:14

Kedves László!

Albihoz hasonlóan mi is új matrac vásárlása előtt állunk. Nálunk is viszonylag nagy a súlykülönbség, én 95 kg, míg párom 50 kg. 160x200-as matracot vásárolnánk és nálunk is először a Best Dream Siglo jött szóba, illetve a Wool's. Viszont ahogy olvasom a fórumot, lehet jobb lenne a Relaxx Signum Hard az eltérő súly miatt. Ön mit javasolna?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv,
Kovács Péter

(#849) MatracGuru
2013-12-09 16:00:31

Kedves István,

milyen méretű matracot keres?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#848) Tisztelt Pálinkás úr
2013-12-09 09:44:59

Szeretnék matracot venni de nem túl sok pénzem van erre,gerincferdülésem van és a szivacsos ágybetétek hamar tönkremennek gödör lesz alattam,és fáj a hátam. Kérem írja meg erre a problémára melyiket javasolná 80 kg vagyok. Tisztelettel K István

Előzmény: Albi (#838)
(#847) MatracGuru
2013-12-09 07:58:58

Kedves Eszter és Tamás,

reméljük minden rendben lesz és sikerült a legjobb megoldást megtalálni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albi (#846)
(#846) Albi
2013-12-08 23:35:03

Kedves László!
Köszönjük, rengeteget segített megrendelésünket elküldtük.
További sikeres munkát kívánunk!

Üdv
Eszter és Tamás


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647