R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#393) MatracGuru
2013-03-25 19:50:44

Kedves Móni,

kellene a gyerekek életkora is a megfelelő javaslathoz. Amennyiben 2 és 6 év között vannak, úgy a Junior Vital és Junior Vital Premium matrac nagyon jó szolgálatot tehet, kétoldalas komforttal, mosható huzattal, levegőcsatornákkal a rétegek között -és normális 24 900 és 27 900Ft-os fogyasztói áron.

Amennyiben ennél idősebbek, úgy olyan matracban gondolkoznék, amik felnőttek számára javasoltak, hiszen 6-7 éves kor fölött egy átlag 10 év élettartammal számolva már szinte felnőtt gyerekeket kapunk majd. Ilyen belépő termék lehet a Hard Comfort, a Swiss Dream Sleep Standard vagy Sleep Hard matrac.

Tapasztalatból javasolnám, hogy a gyerekek matraca többfunkciós, mint egy felnőtt matrac, vázizomzatuk erősebb, regenerációjuk gyorsabb: lehet kicsit keményebb a matrac, hogy játszáshoz, ülve olvasáshoz, telefon/laptop, stb tevékenység közben se merüljön el benne.

Remélem segítettem egy kicsit...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Móni (#391)
(#392) MatracGuru
2013-03-25 19:44:12

Kedves Erika,

a Bahama Nova nem olyan régtől már kétoldalas matrac, az egyik oldala egy kicsit lágyabb, mint az eddigi -és a mostani- keményebb oldal.

A C111 valóban egy kicsit lágyabb matrac, nekem egy kicsit "imbolyog" is, de ez ízlés kérdése.

Amennyiben Budapesten vagy Miskolcon járnak, úgy érdemes lenne futni egy kört a Hilding matracaival is, izgalmas, jól megépített zsákrugós matracokkal fogunk találkozni nagyon elfogadható árban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Erika (#390)
(#391) Móni
2013-03-25 14:40:03

Kedves László!

2 gyermekünknek készülünk 90x200-as ágyat és ahhoz matracot vásárolni. Olyan tartós és egészséges matracot szeretnénk, amely szükség esetén mosható huzattal rendelkezik, illetve nem szívja be az esetleges rosszullétek következményeit (épp most esett át a Kisfiunk egy kisebb víruson, és jó volt, hogy a jelenlegi kókuszmatraca mosható...).
Milyen matracot javasolna, illetve van-e olyan, amely egészségpénztárra is megvásárolható?

Köszönöm előre is a segítségét!

Üdvözlettel:

Palotai Mónika

(#390) Erika
2013-03-25 10:45:31

Kedves László!

Köszönöm szépen a választ...de a Bahama Nova matrac nem egyoldalas?
Mindenképpen lesz próba, csak Debrecenben sajnos nincs nagy választék, így utazni kell hozzá. Jelenleg Cardo 111-esünk van, de az nagyon puhának bizonyult, gyűjtöm az infókat, mely matracokat érdemes kipróbálni...

Üdvözlettel,
Erika

(#389) MatracGuru
2013-03-24 18:55:06

Kedves Erika,

egyértelműen a Bahama Nova keményebbik oldala. Amin érdemes esetleg elgondolkozni az az, hogy indokolt-e, szükséges-e ez a fajta keménység. Mindenképpen csinálnék egy próbát, mielőtt vásárlásra szánnám el magam...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Erika (#388)
(#388) Erika
2013-03-24 12:00:32

Kedves László!

Érdeklődnék, hogy a Hilding Original Strong, Hilding Original Multi MedSil, illetve Billerbeck Bahama Nova matracok közül melyik a legkeményebb.
Üdvözlette,
Erika

(#386) MatracGuru
2013-03-17 20:15:43

Kedves Riri,

tényleg írhatnék most válaszként 32 oldalt, egy kicsit inkább érdemesebb lenne utána olvasgatni legalább a basic információknak.

Nagyon nagy segítségedre lehet a következő blog oldal, ahol tematika szerint megtalálod a válaszokat a kérdésekre:

http://www.alvaskultura.blogspot.com

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: riri (#385)
(#384) riri
2013-03-16 21:44:11

Gerincservre milyen tipusu matracot ajanlanak?

(#383) Zsolt
2013-03-12 15:28:48

Köszönöm a megnyugtató tájékoztatást.

(#382) MatracGuru
2013-03-12 06:55:01

Kedves Feri,

a Memopedic vagy Memodream matracok matracmagja ugyanaz és a klímacsatorna valóban egy téves megfogalmazás. A Memodream matrac speciális hullámvágással készül az alsó hab rétegben és ezt a formát követi le az emlékezőhab is a tetején, viszont sem a két réteg között, sem pedig az emlékezőhab felületén nincsenek klímacsatornák, ami egyébként tényleg a megfelelő átszellőzésért és a hűtésért lenne felelős.

Ettől eltekintve egy aránylag népszerű matrac, árkategóriájában nagyon sok memory jellegű matracot utasít maga mögé.

Szerencsés választást kívánok!

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Feri (#381)
(#381) Feri
2013-03-11 20:56:50

Kedves László !
Már közel két hete meditálok ! - elsősorban a Swiss Dream Memodream memomedic
matrac érdekelne 160x200 -as méretben, kb 106 ezer ft. árban. Annyit tudok, hogy Magyarországon készül, nem Kínai alapanyagokból. A " gigamatracon " azt olvasom, hogy ennek a matracnak klímacsatornás szellőzése van ( ami fontos a memóriahab esetében ! ) , de más fórumok nem említik ezt ! Főleg a Relaxx Senzone Memory esetében olvasok kiváló szellőzésről. ( de ezt sajnos már nem igazán fér be a költségvetésbe ! ) -Szóval, lehet, hogy maradnék a Swiss Dreamnál , ha meg tud győzni a klímacsatornákról ! Esetleg , gondoltam még arra, hogy lehetne-e kérni a Swiss Dream matracot Tencel huzattal ? ! Egyébként Szegedre kellene szállitani a matracot, így sajnos nincs módomban személyesen megnézni a darabot, de én úgy gondolom, hogy csak néhány hét ,vagy hónap használat után derül ki, hogy jó volt-e a választás ! Előre is köszönöm válaszát, véleményét ! Üdvözlettel ! Feri, Szegedről cornelius@t-online.hu

(#380) MatracGuru
2013-03-09 21:35:44

Kedves Zsolt,

a termék megjelölése valóban egy kicsit szokatlan, ennek a következő az oka:

-zsákrugós matracok különböző rugóerősséggel készülhetnek

-alapértelmezésben eredetileg csak a Hilding Family Anatomy Comfort termék létezett és készült, ez a termék volt a csomagolás szerint is tipizálva

-a Comfort (eredeti változat) a magyar piaci igényekhez túl lágy volt, így -kizárólag Magyarország számára- a Hilding elkészíti nekünk a Hard verziót az erősebb rugózattal

-a mennyiség viszont egy ekkora vállalat életében nem elegendő ahhoz, hogy külön csomagolást rendeljenek hozzá, így egy kiegészítő betét címkével van ellátva a termék, ahol az 1,9-2 kerül feltüntetésre.

Gyakorlatilag és pillanatnyilag ez a betét címke különbözteti meg a két terméket.

Egyébként Hilding Family Anatomy Comfort (a lágyabb) terméket nem is tartjuk magyarországi készleten (nincs igény rá), így az összekeveredés gyakorlatilag kizárt.

Remélem minden rendben lesz.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsolt (#379)
(#379) Zsolt
2013-03-09 15:44:34

Tisztelt Pálinkás László,

Meg tudná mondani pontosan milyen a Hilding Family Anatomy Hard matrac jelölése a csomagoláson ?
Egy ilyen matracot vásároltunk, és a csomagoláson a "Family Anatomy Comfort" cimke van. Az eladó szerint egy külön papíron jelzik a rugóerőt, attól Hard.
Már csak itthon utánanézve vettem észre, hogy van kimondottan "Family Anatomy Comfort" néven forgalmazott matrac. Nekünk a Hard kellene. Ha valóban így van, elég furcsa a termék csomagolása, vagy a hirdetése.

Köszönettel

(#378) MatracGuru
2013-03-04 11:12:42

Kedves László,

én voltam abban a gyárban, ahol ez a termék készül és láttam ennek a matracnak a gyártását, erről azonban sajnos nem adhatok ki részletesebb információt; tehát amit a forgalmazó nem közöl, azt én sem oszthatom meg Önnel.

Ami biztos, hogy az ár/magasság paraméterekkel nehéz versenyezni. Vagy nem is biztos, hogy érdemes. A lényegi információkat nekem pl nem sikerült megtalálnom, ezek olyanok lennének, mint autónál a cm3, LE, Nm, gyorsulás, fogyasztás, stb:

-rugók magassága
-rugók vastagsága
-rugók száma
-ergonómiai zónák száma

A komfortrétegként használt haboknál azért találunk jobb habokat zsákrugós matracokban, első blikkre -anélkül, hogy ismerném a terméket- én egy lágy matracnak gondolnám, összetételéből (tényleg csak) saccolva viszonylag nagy későbbi felpuhulással.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: László (#377)
(#377) László
2013-03-03 20:16:31

Tisztelt Pálinkás László Úr!
Nagyon hátfájós vagyok. Paramétereim 188 magas 100 kiló és 29 éves.
Erről a matracról szeretném kikérni a véleményét.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30244389/
Köszönettel

(#376) MatracGuru
2013-02-24 18:43:43

Kedves Vizesfijú87,

szerintem a keménységi problémára megoldás lehet a memory fedőmatrac. A memory alapanyagok (és 50kg/m3 alatt szerintem nem érdemes vásárolni) már olyan sűrűséggel készülnek, amik tartós használatra alkalmasak, nem beszélve arról, hogy alatta már van egy a súlynak megfelelő matrac, így a kettő együtt akár tökéletes összhangot is alkothat.

Amire vigyáznék, az a vastagság. Érdemes lenne elmenni egy szakkereskedésbe és keresni egy hasonló keménységű matracot, mint ami otthon van most Önnek. Először rátenni egy 4cm vastag fedőmatracot és megfigyelni, hogy megoldja-e a problémát.

Több esetben a 4cm-nél vastagabb fedőmatracok akár már túl süppedékenyek is lehetnek, fennállhat a "gipszágy" effektus.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#375) vizesfiju87
2013-02-24 17:43:31

Kedves Pálinkás László!

Az alábbi problémám kapcsán szeretném segítségét kérni: Múlt hónapban ajándékba kaptam egy hideghab matracot. Méreteim miatt(190cm/ 125 kg) egy keményebb matracot választottak. Sajnos ezt keménynek érzem túlságosan is. Megoldást jelenthet erre a problémára egy 5-6 cm vastag, 45-50 kg/m3 sűrűségű memory hab fedőmatrac? Súlyom miatt hasznáhatók-e a memory fedőmatracok, vagy fennáll az esélye, hogy hónapok alatt kifekszem őket?
Memory fedőmatracoknál súlykorlátozást nem találtam eddig.

Előre is köszönöm válaszát.

Viktor

(#374) MatracGuru
2013-02-23 22:01:00

Kedves Simon Tower,

a Yukon ágykeret ágyneműtartó nélkül és a Zafír ágykeret ágyneműtartóval lapraszerelt állapotban szállíthatók, így szinte bármilyen ajtón beférnek.

Yukon ágyneműtartós ágyunk sajnos más eset:

-külön a fej -és lábvég
-egybe doboz az ágyneműtartó (140*200*30)
-egybe szerelt az ágyrács (140*200*5)

Normál testsúly mellett a fent említett matracok alá nem szükségszerű a rugalmas, farugós ágyrács.

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#373) SimonTower
2013-02-23 20:06:01

Kedves László!

Szeretnék érdeklődni, hogy Yukon ágykeret(ágyneműtartóval és anélkül is) és a Zafír ágyneműtartós ágy lapraszerelt állapotban kerül-e eladásra. A problémám az, hogy a 140*200-as keret se a lépcsőn, se az ablakon keresztül nem fér át. Szétszedve csak az ágyneműtartós verzió aljával lenne gond, de azt már könyebb átpasszírozni. :)
Másik kérdésem az lenne, hogy ezekhez a matracokhoz kell-e farugós ácsrács, vagy megfelelő a merev megoldás is? :
- Swiss Dream Sleep Standard
- BodyLine Memory 12+4
- Best Dream Siglo
- RelaXx Memory Classic 12+4

(#372) MatracGuru
2013-02-22 21:44:55

Kedves József,

örülök, hogy sikerül a megfelelő matracot kiválasztani.

A párásítók a relatív páratartalom növelésével plusz nedvességet juttathatnak a matrac felületére. Ennek intenzitása, a párologtatás mértéke, a párásító porlasztása mind-mind befolyásolni fogja a kicsapódást.

Tapasztalatból még a Boneco párásító esetében is lehet néha párát találni a padlón.

Én természetesen használnám, megpróbálnám a földtől magasabban elhelyezni és minden reggel hosszasan (egész nap) szellőztetni a matracot, nehogy beinduljon a penészesedési reakció.

Normális mértékű párologtatás, megfelelő magasság és jó porlasztás esetén nem valószínű, hogy a matrachuzat felső régióin túl a matracmagig eljutna a nedvesség.

Magyarul: nem beágyazni az érintett területeket:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: József (#369)
(#371) MatracGuru
2013-02-22 21:30:43

Kedves Tamás,

a kipróbálásra hazavihető matracok mérete 90*200cm, ehhez a méretre készültek a hordtáskák is.

Sajnos ettől eltérő méretű matracot nem áll módunkban kipróbálásra adni.

Kérem szíves megértését.

Üdvözlettel:

Kedves Gmka,

elnézést a késedelmes válaszért, külföldön voltam.

HOgy egy egybe vagy két külön matrac legyen, szerintem ebben az esetben inkább a hozott komfortérzet fogja meghatározni. Magyarul, ha Önnek kényelmes volt eddig az a matrac, ami a párját eddig megtartotta és nem ment hamar tönkre, akkor lehet, hogy érdemes egy matracban gondolkodni.

Minden esetre érdemes figyelni a matracok súlykorlátozását, nehogy probléma esetén ne lehessen a garanciát érvényesíteni. Feszesebb matracokat ebben a kategóriában kínál a Best Dream is, továbbá a Hilding zsákrugós matracai is lehetnek megoldások (IndiviDuality Pocket vagy Multipocket) Továbbá a még feszesebb komfortra tekintettel a Billerbeck Bahama Nova matrac lehet még egy szerencsés választás.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Tamás (#368)
(#370) MatracGuru
2013-02-22 21:28:11

Kedves Gmka,

elnézést a késedelmes válaszért, külföldön voltam.

HOgy egy egybe vagy két külön matrac legyen, szerintem ebben az esetben inkább a hozott komfortérzet fogja meghatározni. Magyarul, ha Önnek kényelmes volt eddig az a matrac, ami a párját eddig megtartotta és nem ment hamar tönkre, akkor lehet, hogy érdemes egy matracban gondolkodni.

Minden esetre érdemes figyelni a matracok súlykorlátozását, nehogy probléma esetén ne lehessen a garanciát érvényesíteni. Feszesebb matracokat ebben a kategóriában kínál a Best Dream is, továbbá a Hilding zsákrugós matracai is lehetnek megoldások (IndiviDuality Pocket vagy Multipocket) Továbbá a még feszesebb komfortra tekintettel a Billerbeck Bahama Nova matrac lehet még egy szerencsés választás.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Gmka (#367)
(#369) József
2013-02-21 20:22:28

Tisztelt Pálinkás László!

Először is azzal szeretném kezdeni, hogy közel fél évvel ezelőtt vettünk önöknél egy Dunlopillo Aerial Pur 1500 -as matracot. Azóta megszűnt a derékfájásom, és a matrac sokkal jobban teljesít mint az vártam volna tőle. Meg kell mondanom kitűnő választás volt!

Egy kérdésem is lenne a matraccal kapcsolatban. Vettünk egy hideg párásító készüléket. Amit sajnos a hely szűke miatt az ágy végébe tudtunk tenni( az-az egy pár centire a matractól ). A kérdésem az lenne, hogy okoz-e ez valamiféle problémát a matracnak? Illetve lesz-e tőle valami baja?

Válaszát előre is köszönöm,

Tisztelettel
József

(#368) Tamás
2013-02-21 16:40:20

Kedves László!

Szeretnénk hazavinni és kipróbálásra matracot önöktől, ahogy olvastam erre lehetőség van egy hordtáskában.
Kérdéseim a következők:
- 160x200 matracot szeretnénk, személyautóba befér-e (össze lehet-e hajtani a matracot)?
- a próbáért mennyi kauciót kell fizetni?

(#367) Gmka
2013-02-21 10:53:23

Üdvözlöm.
Férjem 130kg-172cm, én 100kg-165cm vagyok és szeretném kérdezni milyen matracot ajánlana nekünk? Úgy gondoltuk memóriás talán nem lenne jó, szeretjük a kemény, de nem a túl kemény matracot.Sajnos kipróbálni nem tudjuk a matracait mert vidékiek vagyunk, így a tanácsára támaszkodva kell döntenünk így különösen érdekel véleménye hogy ön a nagy súly miatt melyiket javasolná! 180×200-as méretű vagy 2×90-es re gondoltunk.Ön szerint kettőt érdemes venni mert úgy strapabíróbb praktikusabb vagy 1 nagyot?
Köszönjük előre is válaszát!

(#366) MatracGuru
2013-02-19 05:35:40

Kedves Erika,

több dolog is a rugós matrac mellett szól:

-precízebb formakövetés a zónáknak köszönhetően
-hosszabb élettartam, lassabb avulás
-lényegesen jobb légáteresztő képesség, jobb szellőzés
-nincs felmelegedés, befülledés, izzadás
-memory fedőmatrac opcióval később alakítható a komfort

Szerencsés választást kívánok:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Erika (#365)
(#365) Erika
2013-02-18 21:34:24

Kedves László!

Jó látni, hogy van még olyan cég, aki nem hülyíti a vásárlóközönségét, köszönet ezért. :) Ma jártam az egyik üzletükben, nézelődtem matrac után. Önnek mi a véleménye erről a két matracról?
-Hilding Family Anatomy Comfort
-RelaXx Memory Classic 12+4

Rólam annyit, hogy 64 kg, 175 cm és 26 éves vagyok a következő problémákkal: gerincferdülés - > sűrű hát, derék és nyaki fájdalom. Ez természetesen a mostani borzasztó kanapénak is köszönhető, amin már kb. 2 éve alszom. Ezt a két fajta matracot ajánlották az elmondottak alapján a kollégái (cirka 60-70ezer Ft-ot tudok erre szánni, 140x200-as matracra gondoltam).
Szívem szerint a rugós felé hajlanék, azt mondták a hátfájásra jó a zónásítás, de ezzel kapcsolatban szeretnék Öntől tanácsot/megerősítést kérni, hogy hátfájósoknak mit ajánlanának még esetleg.

Köszönöm szépen!

(#364) MatracGuru
2013-02-12 17:58:13

Kedves Edit,

köszönjük a bizalmat. A "tojástartó" formavágással a fedőmatracok esetében szakítottunk, így a jövőben megrendelendő RelaXx topper, fedőmatrac 4 és 6cm vastagságban is síkvágással készül.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a 6cm vastagság már meglehetősen süppedékeny, könnyeben érezhető a gipszágy effektus. Érdemes kipróbálni egy hasonló keménységű matracon, hogy a 4cm-es fedőmatrac nem oldja-e meg a problémájukat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Edit (#363)
(#363) Edit
2013-02-12 13:29:44

Kedves László!

Olvasva az indexen és a honlapjukon írt segítő hozzászólásait szeretném tanácsát kérni.Ágyunkban egy aránylag kemény(nem tudom milyen fantázianevű) cardo matrac van. Próbálkoztunk már többféle módon "puhítani", de nem igazán értük el a kívánt komfortot. Arra gondoltam, hogy a megfelelő választás egy 6 cm vastagságú memory foam fedőmatrac lenne. Ennek a kiválasztásban kérném a segítségét - szeretnék egy hosszú távon is megbízható matracot választani-. Az Önök honlapján 1 db ilyen matracot találtam, ami azonban tojástartó formában van kiképezve amiről ha jól emlékszem Ön is azt írta, hogy anyagtakarékossági szempontból szokták a gyártók alkalmazni. Kérem szíves javaslatát a megfelelő fedőmatrac kiválasztásához. Előre is megköszönve válaszát!
üdvözlettel!
Edit

(#362) MatracGuru
2013-02-12 10:46:48

Kedves Nóra,

a termékek már egy ideje kaphatók: Junior Vital és Junior Vital Premium néven szerepelnek az oldalunkon:

http://www.matracguru.hu/gyorskereses/junior

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Nóra (#361)

Matrac fórum betekintő ablak

2019-02-15 14:17:08

Kedves Tera57, mindent figyelembe véve kétféle módon tudok segíteni Önnek. Vagy keresünk e...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3216