Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#846) Albi
2013-12-08 23:35:03

Kedves László!
Köszönjük, rengeteget segített megrendelésünket elküldtük.
További sikeres munkát kívánunk!

Üdv
Eszter és Tamás

(#844) Matracguru
2013-12-08 19:25:50

Kedves Tamás,

keménységben inkább a Signum Hard hasonlít, annyi könnyítéssel, hogy ugyan akkor egyben lesz a matrac, mégis a Signum Hardnak is lesz két komfortoldala, egy zöld és egy fehér, ahol a zöld lesz egy kicsit feszesebb és a fehér pedig egy árnyalattal lágyabb.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albi (#843)
(#842) Albi
2013-12-08 17:57:23

Tisztelt László!
Köszönöm a gyors segítséget, a signum mellett döntenénk, de mielőtt megrendelném még egy kis segítségre szorulok. Sajnos kipróbàlni nem tudjuk, Bükfürdőn lakunk, így ez kiesik. Egy bútorboltban tudtuk kipróbálni az említett matracokat, és mindkettőnknek kb azonos keménységű matrac volt kényelmes. Ez minimum olyan tartást jelent mint a Best D. Siglo tipus. Ehhez a signum medium vagy a hard áll közelebb keménységben? Mert ha két különböző keménységü matracot választunk,de minda ketten a keményebb (hard) matrac jobb akkor inkább egy nagyot rendelnénk.
Köszönöm mégegyszer a segítséget,
Üdv
Albert Tamás

(#841) matracguru
2013-12-08 15:08:38

Kedves Tamás,

a legjobb lenne természetesen majd kipróbálni az említett matracokat. memoryfoam kontra hideghab matracok esetében én inkább vagyok hideghab párti, mivel egy emlékezőhabos fedőmatraccal bármikor memorís jellegűvé varázsolható az ágy, fordítva viszont nem lehet, tehát ha van egy memory foam matracom, akkor az az is marad. Természetesen a Swissdream Exculive Vario is egy jó matrac, a memoryfoam vállbetét egy extra kiegészítő szolgáltatás, viszont nem fogja megoldani a súlykülönbbségből adódó alátámasztási problémákat.

A RelaXx Signum Medium és Hard matracok voltak az elsők, ahol egy nagy matracban két különböző komfort volt kialakítható. A Signumból két típus létezik: Medium és Hard. Mind a két matracnak (Signum Medium és Signum Hard) két különböző komfortoldala van, összességében tehát a két matracmaggal a franciaágy méretű matrachuzatban négyféle komfortot tudok kialakítani és variálni.

Az említett matracok közül azért még mindig a Signum szerkezeti kialakítására mondanám, hogy valódi ergonómiai zónákat találunk a matracban, íves derékrész, könnyített vállrész, megerősített medencerész a matracmagban.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albi (#840)
(#840) Albi
2013-12-08 13:48:47

Kedves László!

Köszönjük szépen válaszát, segítségét.

A szimpla egy személyes matractól eltekintenénk. Ajánlja esetleg egy nagy matracként valamelyik Relaxx matracot nekünk?(Hard vagy Medium)?
Memóriahabos párnát jelenleg használunk, ez a Swiss emlékezőhabos vállrészét kiegészíti, segíti vagy csak rontaná?

Melyiket ajánlja összességében? A nyak, derék és hát problémáink legeredményesebb javítása érdekében, a pihentető alvás elérése érdekében?

Újbóli válaszát nagyon szépen köszönjük előre is!

Üdvözlettel:
Albert Tamás

(#839) MatracGuru
2013-12-07 17:31:21

Kedves Tamás,

amennyiben a matrachuzat moshatósága fontos szempont, úgy vessük el talán minkét matrac, tekintettel, hogy egyik sem mosható. A Cardo Snap matrac típusról nem találtam megfelelő leírást,matracmagasság, memoryfoam réteg vastagság, stb. adatok hiányoznak, bár alapvetően csodálkozom, hogy a kommersz matrac kategóriába is beszéllt a Cardo, mint pl a klasszikus memoryfoam matracok.

Alapvetően a Best Dream Siglo és a Cardo Snap matracok karakterükben nagyon eltérhetnek egymástól, az egyik egy egyszerű habmatrac, míg a Cardo egy memory foam jellegű matrac. Amennyiben a Cardo Snap árkategóriában keresünk feszesebb, normális emlékezőhabos matracot, akkor a Swiss Dream Memopedic/Memodream matracok nagyon megfelelőek lehetnek. Amennyiben nem szeretnénk -bár kemény, de- vastag memory réteget, úgy a Swiss Dream Exclusive Vario matrac feszes komfortja és mosható huzata mellett a vállrészben van két memóriahabos betét integrálva.

És ugye az örök klasszikus, kényelmes, feszes és variálható Signum Dual Medium és Hard matracok. 60 és 82kg már egy nagy testsúly különbségnek számít, így ergonómiailag lehet, hogy szerencsés lenne két különböző keménységű matracból megoldani a franciaágyat úgy, hogy funkcionálisan, optikailag egy nagy matracok kapunk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Albi (#838)
(#838) Albi
2013-12-07 11:25:05

Tisztelt Pálinkás Úr!

matrac csere előtt állunk, az előző agyonreklámozott csoda 5 hónapig bírta, most egy kicsit tovább szeretnénk használni az újat :) A tanácsát kérném, a feleségem 60 kg, én 82 kg, a feleségem hátfájós, én derékfájós vagyok, én munkámból adódóan sokat állok, megyek, ő pedig számítógép előtt ül nap mint nap. Kipróbáltunk 1-2 matracot egy boltban, ami nekünk kényelmes volt: Best dream siglo, illtve a Cardonak a snap nevezetű új matraca volt a legkényelmesebb, kicsit a keményebb felé hajlunk. Én allergiával küszködöm, illetve kezdődő asztmám van, ezért nagyon fontos lenne még az itthon mosható "antiallergén huzat". A matrac mérete 160X200 cm legyen.
Nagyon köszönjük segítségét!
Várjuk válaszát,

Albert Tamás

(#837) Chatbetti
2013-12-07 07:42:42

Köszönöm a gyors választ! Azért bízom benne hogy megérkezik a matrac mert nagyon fontos lenne.

Üdv: Chatbetti smiley

(#836) MatracGuru
2013-12-06 20:04:28

Kedves Chatbetti,

emberi számítások szerint igen, de ilyenkor, ennyire közel az Ünnepekhez már van egy kis sansz, hogy valami hiba csúszik a gyártásba-szállításba, aminek helyrehozására már nem lesz lehetőség Karácsony előtt. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy a megrendelt matrac időben megérkezzen.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: chatbetti (#835)
(#835) chatbetti
2013-12-06 18:54:36

Tisztelt Pálinkás úr!
A mai napon rendeltem egy 90x200-as BodyLine memory matracot. Vajon megérkezik dec.24-re?
Válaszát várom.

Üdvözlettel: Chatbetti smiley

(#834) Róza
2013-12-06 15:39:34

Köszönöm szépen a segítséget, igazán elgondolgodtató, ahogyan a matrac tanácsadáshoz és az egész kérdéshez hozzááll. Köszönöm még egyszer.

Róza

(#833) MatracGuru
2013-12-06 11:24:05

Kedves Róza,

természetesen én nem hibáztatok senkit, viszont lehet, hogy egy-két orvostól megkérdezném, hogy ő vajon milyen matracon alszik? Egy-gét gerincgyógyász orvossal volt kapcsolatom az évek során, az én tapasztalatom teljesen más, mint amit később a Vásárlóktól hallok, mint orvostól kapott tanács. Biztos, hogy vannak esetek, amikor az időszakosan keményen fektetéssel lehet akkut tüneteket enyhíteni, de a tartós és pontos formakövetés és a matrac egyenletes elátámasztása az összes nyugat-európai szakirodalom, kutatás és teszt egyértelmű elvárása egy korszerű matrac esetében.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Róza (#832)
(#832) Róza
2013-12-06 10:50:19

Köszönöm szépen a válaszokat. Igen ez valóban átgondolandó, csak az ember megszokta, hogy hisz az orvosoknak, hiszen miért is akarnának rosszat egy beteg embernek. Ezt továbbra sem gondolom, viszont elképzelhető, hogy régi berögződések működnek még mindig és ezeket kapjuk mi tanácsként a szakorvosoktól.

Köszönettel: Róza

(#831) MatracGuru
2013-12-05 16:41:55

Kedves Róza,

nekem személy szerint ezzel a keménységkultusszal vannak problémáim, méghozzá nagyon sok ponton. Erről több cikket is írtam gerinc, porckorong stb. vonatkozásban, éppen ezért most itt nem is részletezném olyan mélységig, éppen csak a legalapvetőbbet kapargatnám meg:

Mi az, hogy kemény? Kinek kemény? Ami egy 55kg-os hölgynek kemény, az nekem 80kg környékén milyen lesz? Félkemény? Vagy 110 kilónál? Nincs olyan szerintem, hogy keény matrac vagy puha matrac, ezt minden esetben annak kell eldönteni, aki a matracot használni fogja.

Ez olyan kicsit, mint a csípős. Kinek csípős? Ami nekem még élvezhető, az a lányomnak már brutális lehet. Pedig csak egy kicsit csípős. Pedig csak egy kicsit kemény...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Róza (#830)
(#830) Róza
2013-12-05 16:04:34

Tisztelt Pálinkás úr!

Ugye egyenlőre elméletben szeretném felvértezni magam és szakmailag egy kicsit jobban körbejárni, tudom hogy a próbákat nem lehet megúszni, olvastam, mindenhol azt írja és logikus is. Amit még nem egészen értek, hogy minden orvos azt mondja, hogy a kemény matrac jobban stimulál meg a gerincnek is jobb mert kihúzza a gerincoszlopot, stb. Ön meg amennyiben jól értem ennek éppen az ellenkezőjét írja. Akkor most hogy is van ez?

Előre is köszönöm szíves válaszát.

Róza

(#829) MatracGuru
2013-12-05 14:08:30

Kedves Róza,

természetesen nem vagyok sem orvos sem pedig gyógytornász, így azt sem tudom megítélni, hogy mennyi idő alatt kellene tünetmentesnek lennie egy műtéti területnek, bár szeptember az nem most volt. Persze lehet, hogy ez így normális és valóban ennek a területnek több idő kell a regenerációhoz. matrac területen a legtöbb amit hozzá lehet tenni a fájdalom enyhítéséhez az a megfelelő kalakítású és keménységű matrac. Azt kellene elérnünk egy matrac megfelelő keménységének megválasztásával, hogy oldalt fekve megtalálhassuk azt a határértéket, ahol már alátámasztásra kerül a test, még nem süpped bele a matracba túlzott mértékben és egyenletesen, nyomáspont nélkül alátámasztásra kerülnek az érzékeny testrészek. Ehhez sajnos próbálgatni kell, időt rászánni és elszántan megkeresni a lehető legjobb megoldást. Erre konkrét típust nem lehet javasolni, valóban csak a személyes próbák hozhatnak megfelelő eredményt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Róza (#828)
(#828) Róza
2013-12-05 06:14:05

Tisztelt Pálinkás úr!

90x200cm méretű egyszemélyes ágyba keresnék matracot. Az lenne a fontos, hogy engem idén szeptemberben operáltak és a jobb oldalon csípőprotézist ültettek be. Elég nehezen gyógyult a műtét és még mindig nagyon érzékeny a helye így csak a bal oldalamon tudok aludni, mert hanyatt valahogyan sehogyan sem megy. Viszont amikor álmomban megfordulok öknéntelenül akkor mindig felébredek, mert a mostani ágy nagyon nyomja. Ez egy éjszaka alatt sajnos sokszor előfordul, így a műtét óta gyakorlatilag még nem tudtam rendesen kialudni magam. Milyen matrac lenne erre megfelelő? 70 kg körül vagyok viszont alacsony, tehát nem kifejezetten sovány alkat.

Előre is köszönöm szaves válaszát.

Róza

(#827) MatracGuru
2013-12-03 19:30:52

Kedves Linda,

szerencsés matrac választást és matrac vásárlást, amennyiben ideje engedi, kérem ossza meg tapasztalatait is a fórum olvasóival és a következő matrackereső olvasokkal is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Linda (#826)
(#826) Linda
2013-12-03 14:50:02

Tisztelt Pálinkás Úr!
Köszönöm a gyors válaszát és a segítségét!
További szép napot Önnek!
Tisztelettel: Fábiánné Linda

(#825) MatracGuru
2013-12-03 13:00:51

Kedves Linda,

a matracguru termékei közüli rendelésre kétféle lehetőség nyílik:

1., Megkeresi honlapunkon a kiválasztott matracot, ágyat, stb terméket. Kiválasztja hozzá a méretet és beteszi a kosárba, tehát egy klasszikus weáruházi vásárlást eszközölünk.

2., Amennyiben Ön nem jártas a webshopos vásárlásban vagy egyszerűen csak nem szeretne vele foglalkozni, akkor egyszerűen egy email-ben írja meg nekünk a kívánt termékeket, mérettel, árral és Fülöp Viktor kollégám intézni fogja Önnek a továbbiakat.

dozsa@matracguru.hu

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#824) Fábián Krisztiánné
2013-12-03 11:55:23

Tisztel Pálinkás Úr!
Szeretnék matracot rendelni, de nem tudom, hol és hogyan kell. Ebben kérném a segítségét.
Köszönettel: Fábiánné Linda

(#823) MatracGuru
2013-12-03 11:09:23

Tisztelt Király úr!

Köszönöm a megkeresést, tapasztalatom szerint többen vannak úgy az országban, hogy az akkor még top prémium kategóriában jeleskedő, nagy ismertséggel bírt és folyamatosan reklámozott Cardo matracot egy mostani váltásnál már másmilyen matracra cserélik, hiszen ahogyan írta is az elmúlt 10 évben kitágult a magyar matracválaszték, sok és neves matracgyártó, külföldi matrac márka jelent meg az országban és kínálja matracait és egyéb termékeit nagyon versenyképes áron.

Ilyen többek között a Hilding matraccsalád is, ahol a zsákrugós, memory foam és lassan a speciális hideghab matrac kategóriában is kifogástalan minőségű, jól átgondolt termékeket kapunk a minőséghez képest nagyon versenyképes áron. A Hilding új típusai még nincsenek bent az országban, december 15-én pakolják a kiállítási termékeket is (sajnos az 5-i szállítmányba már nem fért bele), így ez annyit jelent, hogy a 15.ét követő napokban kerülnek ki az új matracok: Select Air, Select Multi, Young Base és a Baby Hippoallergic gyerekmatracok érkeznek hozzánk is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#822) Békakirály
2013-12-03 04:26:25

Tisztelt Pálinkás úr!

Eddig egy Cardo matracunk volt a feleségemmel, nem mai gyerek már (mármint a matrac), szóval megérett lassan a cserére. Nem vagyok egy kapkodó típus, tehát nem vagyunk az utolsó percben. Ahogyan annak idején is, most is szeretném alaposan körbejárni a kérdést, hiszen az elmúlt 8-10 évben azért elég sok minden változott itt a matrac választékban. Amikor a Cardo matracot választottuk, akkor nem találtunk hasonló képességű matracot, prémium kategóriában talán csak a Dunlopillo jöhetett anno szóba, de azok meg nekünk puhák voltak.

Szóval végigolvasgattam lassacskán a blogját is meg a honlapon is az írásait. Őszintén: én tényleg egy alapos ember vagyok, de álmomban nem gondoltam volna, hogy a matracokról ennyit lehet írni. Már jó értelemben. Minden esetre nagyon hasznosak voltak az írásai, egy sor olyan dolgot is megvilágított számomra, ami fölött én vígan átsiklottam volna a matracválasztás során.

A Cardo üzletben már voltunk a feleségemmel, talán ott nem is változott sok minden az elmúlt 10 évben, a matracaik még mindig masszívnak tűnnek csak árban egy kicsit most drágának tűnnek. Lehet, hogy a mi lehetőségeink változtak meg vagy hogy megjelentek sokkal olcsóbban szintén prémium kategóriás márkák azóta, mint a Nanni vagy a Hilding.

Láttam, olvastam, hogy lettek új Hilding matrac modellek. Ezek a matracok már kaphatók, kipróbálhatók az üzletben? Abban kérném a segítségét, hogy írja meg nekem, hogy melyik típusok azok a Hilding matracokból, amik ki vannak állítva a Dózsa György úti üzletükben.

Köszönettel: Király István

(#821) Kwirky
2013-12-02 09:19:45

Köszönöm a választ és nagyon örülök neki!!! smiley

(#820) MatracGuru
2013-12-02 09:13:44

Kedves Kwirky,

a BodyLine Memory 12+2 matrac gyártási, megérkezési ideje ca. 2-3 hét, tehát 99% biztonsággal az Ön által rendelendő 160x200cm méretű matrac Karácsonyig megérkezik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kwirky (#819)
(#819) Kwirky
2013-12-02 08:34:39

Tisztelt matracguru!
Szeretnék rendelni maguktól egy BodyLine Memory 12+2 matracot (160x200)!! Ma megrendelem, dec 24-ig megérkezik hozzám? smiley

(#818) MatracGuru
2013-12-01 17:11:39

Kedves Verebes,

normális esetben ebből a termékből is magyarországi raktárból rövid határidőre szállítottuk a matracokat, viszont ez a termék szortimentváltás miatt megszűnt, így a már felvett rendeléseink legyártásáért is küzdenünk kellet, hiszen egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy egy megrendelt matracot vagy bármilyen terméket nem szállít le a Vásárlónak. A csúszás ebből a kis incidensből adódott. A matracokat 2013.12.05-07 között pakolják és pár napra rá már kiértesítésre kerülnek a Hilding IndiviDuality Multi Hard/Hard matracra várakozók.

A kellemetlen kis közjátékért ezúton is elnézését kérem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Verebes (#817)
(#817) Verebes
2013-12-01 12:26:42

Tisztelt Pálinkás Úr!

Tendeltünk Önöknél lassan 4 hete Hilding Individuality Hard/hard matracot és a mai napi nem érkezett meg. Tud erről valami információt mondani nekünk? Idáig mindig az 1-2 hét türelmet kérünk információt kaptuk az üzletben, ennel egy kicsit pontosabb nincs?

(#816) MatracGuru
2013-11-28 19:34:20

Kedves Csilla,

sajnos keménység vonatkozásban még matrac esetben sem lehet mit mondani, mert ami az egyikünknek kemény, az máshol puhának számít. Párnáknál sincsen ez sajnos másképpen. Antiellergén klasszikus méretű és formájú Párnákból a MediCare és aMediclean Párnákat tudnám ajánlani, a kettő közül talán a Medicare valamennyivel keményebb komfortot nyújt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Csilla (#815)
(#815) Csilla
2013-11-28 14:28:09

Kedves Marcaguru!

Abban kérném a segítségét, mert itt a leírásokban nem nagyon találtam erre utaló infomációkat (bár lehet, hogy ez az én hibám), hogy milyen keménységűek bizonyos párnák. A férjemet szeretném meglepni egy keményebb, nagy vagy közepes méretű antiallergán párnával. Tudna ajánalni nekem?
Kösznöm


Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-22 07:03:56

Kedves KaracsonyM, sajnos nem tudunk habot vágni. Tekintettel, hogy termékeink nagy üzemekben ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3648