Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#824) Fábián Krisztiánné
2013-12-03 11:55:23

Tisztel Pálinkás Úr!
Szeretnék matracot rendelni, de nem tudom, hol és hogyan kell. Ebben kérném a segítségét.
Köszönettel: Fábiánné Linda

(#823) MatracGuru
2013-12-03 11:09:23

Tisztelt Király úr!

Köszönöm a megkeresést, tapasztalatom szerint többen vannak úgy az országban, hogy az akkor még top prémium kategóriában jeleskedő, nagy ismertséggel bírt és folyamatosan reklámozott Cardo matracot egy mostani váltásnál már másmilyen matracra cserélik, hiszen ahogyan írta is az elmúlt 10 évben kitágult a magyar matracválaszték, sok és neves matracgyártó, külföldi matrac márka jelent meg az országban és kínálja matracait és egyéb termékeit nagyon versenyképes áron.

Ilyen többek között a Hilding matraccsalád is, ahol a zsákrugós, memory foam és lassan a speciális hideghab matrac kategóriában is kifogástalan minőségű, jól átgondolt termékeket kapunk a minőséghez képest nagyon versenyképes áron. A Hilding új típusai még nincsenek bent az országban, december 15-én pakolják a kiállítási termékeket is (sajnos az 5-i szállítmányba már nem fért bele), így ez annyit jelent, hogy a 15.ét követő napokban kerülnek ki az új matracok: Select Air, Select Multi, Young Base és a Baby Hippoallergic gyerekmatracok érkeznek hozzánk is.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#822) Békakirály
2013-12-03 04:26:25

Tisztelt Pálinkás úr!

Eddig egy Cardo matracunk volt a feleségemmel, nem mai gyerek már (mármint a matrac), szóval megérett lassan a cserére. Nem vagyok egy kapkodó típus, tehát nem vagyunk az utolsó percben. Ahogyan annak idején is, most is szeretném alaposan körbejárni a kérdést, hiszen az elmúlt 8-10 évben azért elég sok minden változott itt a matrac választékban. Amikor a Cardo matracot választottuk, akkor nem találtunk hasonló képességű matracot, prémium kategóriában talán csak a Dunlopillo jöhetett anno szóba, de azok meg nekünk puhák voltak.

Szóval végigolvasgattam lassacskán a blogját is meg a honlapon is az írásait. Őszintén: én tényleg egy alapos ember vagyok, de álmomban nem gondoltam volna, hogy a matracokról ennyit lehet írni. Már jó értelemben. Minden esetre nagyon hasznosak voltak az írásai, egy sor olyan dolgot is megvilágított számomra, ami fölött én vígan átsiklottam volna a matracválasztás során.

A Cardo üzletben már voltunk a feleségemmel, talán ott nem is változott sok minden az elmúlt 10 évben, a matracaik még mindig masszívnak tűnnek csak árban egy kicsit most drágának tűnnek. Lehet, hogy a mi lehetőségeink változtak meg vagy hogy megjelentek sokkal olcsóbban szintén prémium kategóriás márkák azóta, mint a Nanni vagy a Hilding.

Láttam, olvastam, hogy lettek új Hilding matrac modellek. Ezek a matracok már kaphatók, kipróbálhatók az üzletben? Abban kérném a segítségét, hogy írja meg nekem, hogy melyik típusok azok a Hilding matracokból, amik ki vannak állítva a Dózsa György úti üzletükben.

Köszönettel: Király István

(#821) Kwirky
2013-12-02 09:19:45

Köszönöm a választ és nagyon örülök neki!!! smiley

(#820) MatracGuru
2013-12-02 09:13:44

Kedves Kwirky,

a BodyLine Memory 12+2 matrac gyártási, megérkezési ideje ca. 2-3 hét, tehát 99% biztonsággal az Ön által rendelendő 160x200cm méretű matrac Karácsonyig megérkezik.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kwirky (#819)
(#819) Kwirky
2013-12-02 08:34:39

Tisztelt matracguru!
Szeretnék rendelni maguktól egy BodyLine Memory 12+2 matracot (160x200)!! Ma megrendelem, dec 24-ig megérkezik hozzám? smiley

(#818) MatracGuru
2013-12-01 17:11:39

Kedves Verebes,

normális esetben ebből a termékből is magyarországi raktárból rövid határidőre szállítottuk a matracokat, viszont ez a termék szortimentváltás miatt megszűnt, így a már felvett rendeléseink legyártásáért is küzdenünk kellet, hiszen egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy egy megrendelt matracot vagy bármilyen terméket nem szállít le a Vásárlónak. A csúszás ebből a kis incidensből adódott. A matracokat 2013.12.05-07 között pakolják és pár napra rá már kiértesítésre kerülnek a Hilding IndiviDuality Multi Hard/Hard matracra várakozók.

A kellemetlen kis közjátékért ezúton is elnézését kérem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Verebes (#817)
(#817) Verebes
2013-12-01 12:26:42

Tisztelt Pálinkás Úr!

Tendeltünk Önöknél lassan 4 hete Hilding Individuality Hard/hard matracot és a mai napi nem érkezett meg. Tud erről valami információt mondani nekünk? Idáig mindig az 1-2 hét türelmet kérünk információt kaptuk az üzletben, ennel egy kicsit pontosabb nincs?

(#816) MatracGuru
2013-11-28 19:34:20

Kedves Csilla,

sajnos keménység vonatkozásban még matrac esetben sem lehet mit mondani, mert ami az egyikünknek kemény, az máshol puhának számít. Párnáknál sincsen ez sajnos másképpen. Antiellergén klasszikus méretű és formájú Párnákból a MediCare és aMediclean Párnákat tudnám ajánlani, a kettő közül talán a Medicare valamennyivel keményebb komfortot nyújt.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Csilla (#815)
(#815) Csilla
2013-11-28 14:28:09

Kedves Marcaguru!

Abban kérném a segítségét, mert itt a leírásokban nem nagyon találtam erre utaló infomációkat (bár lehet, hogy ez az én hibám), hogy milyen keménységűek bizonyos párnák. A férjemet szeretném meglepni egy keményebb, nagy vagy közepes méretű antiallergán párnával. Tudna ajánalni nekem?
Kösznöm

(#814) MatracGuru
2013-11-27 19:40:34

Kedves Ágnes,

a Hilding matracok csak a megadott méretekben készülnek, így sem egyedi méret sem pedig a 180x200cm mérethez képesti túlméret sajnos nem rendelhető.

Köszönjük megértését, amennyiben mindenképpen a 200x200 mérethez ragaszkodik, úgy sajnos más terméket kell választani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#813) Matrióska
2013-11-27 16:36:35

Kedves matracguru,

a HIlding Individuality Multi matracnál nem látom a 200x200cm méret árát. Meg tudnák mosnani, hogy mennyibe kerül, illetve hogy van-e készleten ez a matrac vagy mennyit kell rá várni?

Köszönettel

Ágnes

(#812) MatracGuru
2013-11-26 04:38:09

Kedves László,

a Signum Dual Hard és Medium matracok nagyon jól bevált modelek, azokban az esetekben tesz nagyon jó szolgálatot, amikor a párok komfortigénye eltérő és szeretnének azzal a lehetőséggel élni, hogy mindkét matrac kétoldalas, tehát mind a Medium és mind a Hard matracok esetében rendelkezésre áll még egy plusz komfortoldal.

A RelaXx Signum matracok azonban nem memoryfoam matracok (ez majd a RelaXx termékcsaládból a SenZone Memory lenne, azok viszont sajnos a 1200 000 Ft kategóriába nem férnek bele), viszont később, ha mindenképpen a memory foam komforthoz ragaszkodnak, akkor egy 4cm vagy 6cm vastag emlékezőhab fedőmatrac segítségével ez könnyedén elérhető. Így lesz egy nagyon jó matrac alap, egy nagyon jó fedőmatrac, ami akár külön-külön is használható és nem egyszerre jelenti a magasabb költséget.

Tapasztalatom szerint a 6cm vastag memoryfoam már nagyon süppedékeny, a 4-5cm vastagság az esetek túlnyomó részében elegendő.

A RelaXx Signum Medium és Hard matracokból 1-1db akár egy 160x200cm méretű matrachuzatban is rendelhetők, így otikailag egy egybe matracot kapunk, funkcionálisan viszont van kétforgatható és különböző komfortoldalunk.

Szerencsés választást kívánok!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: premi (#811)
(#811) premi
2013-11-25 20:43:01

Kedves László!

Párommal megbeszéltük és választottunk a Kikában 160*200 méretű ágyat és hozzá ágyrácsot. Abban kérném a segítségét, hogy ebbe a keretbe szeretnénk akkor kettő darab 80*200-as matracot. Milyet tudna ajánlani? matracra szánt összeg 120 000ft.

Személyes próbára sajnos nincs lehetőségünk mivel vidékiek vagyunk (Pécs mellet)

Pécsen kipróbáltunk egyet-kettőt, a 6 cm memória matrac volt kényelmes.
Amivel szemezgettem az oldalon az a RelaXx® Signum Dual Hard és a Medium.

Kérném a segítségét.
Köszönettel:
P. László

Előzmény: premi (#809)
(#810) MatracGuru
2013-11-23 22:51:49

Kedves László,

ugye az elméleti tanácsadás nem helyettesíti a személyes matracpróbákat, amit azért mindenkinek javasolnék. Alap dolgokat azonban meg lehet állapítani, ezek a dolgok azonban konkrét matrac típusokhoz csak nagyon ritka esetben vezetnek el:

-10-15%-ot meghaladó testsúly különbség esetén érdemes két különböző matrac komfortban elgondolkodni, hiszen a matrac keménysége a testsúllyal nagyon szoros összefüggésben van (Cikk: matrac és testsúly) Ilyen különböző komfortoldalú matracok mára már szép számmal vannak, akár egy egybe franciaágy méretű matraccal is több termék esetében megoldható (RelaXx Signum, RelaXx SenZone Memory, Hilding IndiviDuality Multi, SwissTech Dinamic és Dinamic+, Billerbeck Bahama Nova...)

-másik javaslatom mindenkinek, hogy lehetőség szerint válasszuk a legnagyobb ágykeret és matrac méretet, amit még kényelmesen körül lehet járni, hiszen a tér az alváshoz nagyon fontos lesz. A 140x200 matrac méret eleinte lehet, hogy kényelmes, összebújós és kuckós lesz, azonban a hosszú távú pihenéshez már ne elegendő szélesség. A baba után meg abszolút kicsi lesz a hely, ott alszik majd, átjön éjszaka és előbb utóbb (még ha ideiglenesen is) valakinek mennyie kell a kanapéra, ha egyáltalán valamennyire is kényelmesen szeretne aludni. Tapasztalatom, hogy nem a baba és nem is a mama szokott ilyenkor vándorolni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: premi (#809)
(#809) premi
2013-11-23 21:06:40

Kedves László!

Segítséget szeretnék kérni matracvásárlással kapcsolatba. Párommal gyereket várunk és mivel most fogunk összeköltözni ezért szeretnénk vásárolni egy ágyat. Elképzelésünk szerint egy 140*200cm széles lenne számunkra megfelelő.

Rólunk pár dolog ami szerintem lényeges ágyvásárlás szempontjából.
Párom 163cm magas jelenleg 50 kiló (változni fog) :), alvási szokásáról: leginkább az oldalán szeret aludni de néha a hátán is.(20éves)

Jómagam kicsit termetesebb vagyok 184cm magasságomhoz 115 kiló párosul.
Leginkább háton alszom de nem vetem meg az oldalamon alvást sem. Amit észrevettem, hogy alvás után elég sokszor fáj a nyakam és néha a hátam is.(24 éves)

Kérem segítsen ezek alapján egy vagy több matracot ajánlani.

Köszönettel:
P. László

(#808) MatracGuru
2013-11-22 16:08:02

Kedves Ági,

a Hilding termékekhez kivétel nélkül van magyar nyelvű garanciajegy már a kezdetektől, enélkül egyetlenegy matracot sem értékesítünk. Elképzelhető, hogy lemaradt a kísérő papírok közül, ebben az esetben kérem jelezzék az üzlet felé (név, cím ha esetleg nincs meg nekünk) és haladéktalanul postázzuk Önöknek.

A matrac egyébként tengelyesen minden irányban szimmetrikus, így a fej-lábhoz forgatás vagy a matrac teljes (hasáról-hátára) fordítás semmilyen komfortváltozást nem eredményez.

Kellemes éjszakákat kívánok Önöknek!

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ági (#805)
(#807) MatracGuru
2013-11-22 16:00:58

Kedves Dame,

biztos vagyok benne, hogy a RelaXx fedőmatrac is standard méretben megérkezik Karácsonyig. A sűrűség a keménységgel nem áll közvetlen összefüggésbe, tehát a nagyobb alapanyag sűrűség nem okvetlenül változtatja az anyag keménységét, csak a tartósságára lesz kihatással.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Dame (#804)
(#806) M.Tibor
2013-11-21 16:50:39

Köszönöm a válaszát.

(#805) Ági
2013-11-20 23:25:41

Kedves László!


Vásároltunk egy Hilding Individuality hard matracot, de a lengyel nyelvű garancia jegyből nem derül ki, hogy mindkét oldala használható- e (forgatható- e a matrac).
Valóban mindegy, hogy a fejünk melyik végén van a matracnak (ma este kaptuk meg, most fogjuk tesztelni :) )?
Örömmel vennénk, ha (mindegyik) egy ilyen áru matrachoz lenne magyar nyelvű értékelhető leírás/garancia...

Üdvözlettel:
Ági

(#804) Dame
2013-11-20 11:28:52

Kedves László!

Úgy néz ki, hogy megoldódik a szállítás kérdése, el tudjuk hozni kocsival az üzletből közvetlenül is. (hogy ez eddig miért nem jutott az eszembe?:) Sajnos az 50kg/m3-es fedőmatrac nincs raktáron és azt mondták az üzletben, hogy talán karácsonyra azért meglenne, de nem biztos. Ezért úgy döntöttem, hogy a biztos bent lévő aloe verás matracot választom, de az 60kg/m3 sűrűségű és Ön a másikat ajánlotta, emiatt egy kicsit aggódom. Mi a különbség a kettő között, ez utóbbi nem lesz nagyon kemény a lányom számára?

(#803) Agness
2013-11-20 10:57:34

Köszönöm szépen a válaszát! :)

(#802) MatracGuru
2013-11-20 06:16:41

Kedves Annabella,

húha! Kérdései olyan átfogó választ igényelnének, hogy az átlépne a fórum méretén. Az Alváskultúra matrac blog egy sor ilyen kérdéssel foglalkozik, mindegyik kérdésére kimerítő választ fog kapni. Kulcsszavak szerint is keresgélhet a negyvenvalahány cikk tartalmában. http://alvaskultura.blogspot.hu/

Csak röviden, pár gondolatban a legfontosabbak:

-a nagyon vastag memory rétegbe "beleragad" az ember, gipszágy effektus lép fel, mintha az iszapban feküdne.

-cukorbetegséggel nem tudom a matracokat összefüggésbe hozni, jelentős változást a gyengébb vérkeringésben sem várnék. A nyomáspont nélküli alátámasztás azonban egy megfelelő keménységben megválasztott memory foam matraccal megvalósítható

-állítható ágyrácshoz mindenképpen olyan matracot érdemes választani, ami hajlik. Vagy eleve lágy habból van (Dunlopillo Aerial, Curem Evopore HRC, Tempur) vagy amelyik hagyományos memoryfoam felhasználásával, de speciális kialakítással készül (RelaXx SenZone Memory Medium)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Annabella (#801)
(#801) Annabella
2013-11-20 02:54:40

Kedves László!


160x200 -as, memóriahabos matracot szeretnék rendelni, és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

Milyen vastagságú memory réteget érdemes választani , ha az átlagnál kicsit puhább, maximum félkemény matracot szeretem? Gondolkoztam a 12+ 6 és a 12+8-on is, de nem tudom a 8 centis már nem túl süppedős érzés e?
Kinek ajánlhatók ezek a matracok?
Azt olvastam, hogy súlyfüggő is,45-47 kg körüli testsúlyhoz melyik ideális? Cukorbetegség és rosszabb keringés esetén melyiket javasolná?
Az állítható, fej és lábemelős ágyrács megfelelő a memory matracokhoz?

Köszönettel: Annabella

(#800) MatracGuru
2013-11-19 20:48:18

Kedves Atis,

sokkal többet nem tudok hozzátenni a történethez, mint amit már leírtam. Számtalan hasonló matrac van a piacon. Lehet, hogy egyformák is. Nem tudom. Kétszázezer forintért már csúcs terméket kapok. Szerintem a világon senki nem ismeri a Z*ren matracokat. Ők persze igen...

Olasz vákuummatracok a legkülönbözőbb néven jönnek be az országba, ugyanilyen matracból gyapjú oldallal legalább 4 típust ismerek, négy különböző forgalmazó, négy különböző név.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Atis (#796)
(#799) MatracGuru
2013-11-19 20:43:02

Kedves Zsolt,

180*200 méretű matrac esetén mindenképpen 2db 90x200 méretű ágyrács vagy ágydeszka megy majd az ágyba. Amennyiben az ágykeretben 1db középosztó van, úgy a kettő közül bármelyik lehet. Amennyiben a merevítések keresztben vannak, úgy csak valamilyen keretes ágyrács mehet majd bele. A Holding Select Thermo matrac már szépen elműködik az egyszerű deszka bordázaton is, azonban egy 26-28 keresztléces ágyrács javítja a komfortot, meghosszabbítja a matrac élettartamát.


Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zsolt (#795)
(#798) MatracGuru
2013-11-19 20:40:03

Kedves Tibor,

mindkét termék szerintem kifogástalan, de más-más szolgáltatást nyújt. Az Original Multi MedSil lágyabb és kétoldalas komort, egyik oldalon hideghab, másik oldalon latex a párnázóréteg. Az Indi Multi vastagabb, terhelhetőbb, két különböző keménységi oldal és feszesebb komfort.

Amennyiben a kicsit feszesebb komfortot szeretik (nem kemény egyik oldal sem), úgy az Indi Multi talán szerencsésebb választás lehet.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: M.Tibor (#793)
(#797) MatracGuru
2013-11-19 20:37:03

Kedves Dame,

lehet, hogy van készleten. Szállítási díjnak atrac árát szoktuk megadni, a fedőmatracok többnyire elmennek csomagként, ami jelentősen olcsóbb. Pontos infóval az üzletben tudnak segíteni:

20/911 60 51
dozsa@matracguru.hu

Üdvözlettel:

pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Dame (#792)
(#796) Atis
2013-11-19 20:03:40

Tisztelt Pálinkás Úr!

Tovább nézelődve részben találtam hasólóságot a Geotondo Orsetto matrac egy 18 cm vastag és a Zaren között. Nyári oldal antiallergén szálas. Téli oldal gyapjú, és nem írnak hozzá súly korlátozást sem. Lehet, hogy rosszul gondolom és nincsen semmi összefüggés a 2 között.

Továbbra is várjuk megtisztelő válaszát.

Köszönettel:
Attila

(#795) Zsolt
2013-11-19 17:33:33

Egy Hilding Select Thermo medicott velúr 180x200 cm matrachoz milyen ágyrács ajánlott, és milyen méretű (egy darab 180 cm széles, vagy két darab 90 cm-s?)


Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-24 11:20:01

Tisztelt Cilike! Jelenleg sajnos nem forgalmazunk viscocool alapanyagú fedőmatracokat. Memoryg...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3628