Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#793) M.Tibor
2013-11-19 11:31:51

T.Pálinkás Úr.
Tanácsot szeretnénk kérni matrac vásárláshoz. A kinézett két matrac/Hilding Original Multi MedSil és a Hilding Individuality Multi S/M /
60 év felettiek vagyunk, túlsúllyal rendelkezünk, oldal fekvők vagyunk.
Szeretnénk, ha tudna segíteni abba, hogy mi a lényegi különbség a két matrac között, illetve Ön melyiket ajánlja, vagy más típuson gondolkodjunk.
Várjuk válaszát.

(#792) Dame
2013-11-19 08:44:47

Kedves László!
Köszönöm a gyors válaszát! Akkor megfogadom a tanácsát és az 50kg/m3-es Memory 4 cm-es fedőmatracot választom. Még azt szeretném kérdezni, hogy mit ért az alatt, hogy a szállítási díjon lehet kicsit javítani, illetve mennyi idő, amíg megérkezik a matrac, mikor lenne érdemes konkrétan megrendelnem? smiley Köszönöm! smiley

(#791) MatracGuru
2013-11-18 18:58:44

Kedves Dame,

szállítási díjban természetesen lehet egy kicsit javítani majd. Köszönöm a bizalmat. Fedőmatracoknál, emlékezőhab termékeknél mindig egy kicsit visszás a helyzet. Normál memoryfoam alapanyagoknál 50lg/m3 alatt az élettartam és így a minőség rovására megy a dolog, 50kg/m3 fölött viszont a légáteresztés romlik, így valóban az az eldöntendő, hogy melyik kezembe harapjak. Normál testsúly mellett az 50kg/m3 fajsúlyú emlékezőhab termékek nagyon jó szolgálatot tesznek és semmilyen panasz nem érkezett még a habok minőségére.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Dame (#790)
(#790) Dame
2013-11-18 15:07:27

Tisztelt Pálinkás László!
A lányomnak szeretnék karácsonyra egy fedőmatracot az ágyára, mert bár az ágya nem régi (1 éve vettük), de kinyitható és sajnos emiatt nem igazán kényelmes az összetételek miatt. Csábítóan hangzott a Dmeo ingyenes kiszállítási akciója, de ahogy utána olvastam a véleményeknek, jobban bízom az Ön által forgalmazott matracokban. ( bár a szállítás ingyenessége jól jött volna, de az a pár ezer forint már megtérülhet, ha jót választok) A kérdésem a következő: mi a különbség az 50kg/m3 és a 60kg/m3 aloe verás fedőmatrac között? Ön melyiket ajánlja az én 14 éves lányom számára? Köszönöm!

(#789) MatracGuru
2013-11-17 19:56:16

Kedves Attila és Kitti,

de jó lenne, ha kapnánk válaszokat. Kicsit olyan lesz ez mint a D*rmeo. A D*rmeonak sincs semmilyen matrac gyártása és én egy időben forgalmaztam az eredeti Giuliano Magni által gyártott Magniflex Sleepy matracot és a D*rmeo Orthopedic nevű matracát. A két matrac ugyanolyan magas volt, ugyanaz az anyag, ugyanaz a huzat(mintában kicsit más, tehát csak 99% volt a hasonlóság), ugyanaz a keménység, ugyanaz a garancia, ugyanaz minden. Az eredezit 24 900-ért adtuk a D*rmeo-t pedig 59 900-ért kellett adni kötött fogyasztói áron.

Valakinek Csisztu Zsuzsát és a reklámidőt is ki kell fizetnie a nap végén.

Nincs D*rmeo matracgyár, nincs matracgyártás: Olaszország egyik vákuummatrac gyárában készülnek a matracok és made in china a fedőmatrac és a memory párna.

Azért hátha vannak csodák...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Atis (#788)
(#788) Atis
2013-11-17 18:57:07

Kedves Kitti!

Látom Ön is a ZAREN 3D Ortopédia matrac után érdeklődik. 100 ezerért milyen méretben ajánlották Önnek? Nekünk a 180 * 200 méretet 217.000,- Ft az infra derékaljat meg már csak csomagban a matrac mellé + 2 takaró + 2 vánkos Mindez csupán 379.000,- Ft. Csak azt nem tudom miből és mire? Ismerősi körben nekünk is van infra derékalj azt dicsérik, matracuk nincsen vánkost használják takaró meg a szekrényben.

Segítsünk egymásnak.

Át vette?

Üdv.:
Attila

Előzmény: Kitti (#776)
(#787) Atis
2013-11-17 18:33:01

Tisztelt Pálinkás László Úr!

Mi nap próbáltuk ki a ZAREN 3D Ortopédia matracát első benyomás jó csak az ára nagyon húzós lista ára 217.000,- Ft a 180 * 200 méretben. Nem találunk róla semmit a netten Ön ismeri, ajánlja?

Várom megtisztelő válaszát.

Köszönettel:
Attila

(#786) matracguru
2013-11-16 19:39:35

Kedves Memory,

engedelmével az utolsó két -csak linket tartalmazó hozzászólását kitöröltem, a párbeszéd ettől nem lesz okafogyott és értelmetlen. Alapvetően nem értem, hogy miért kell Törökországból memory matracokat importálni, de ez nem az én tisztem. Nem értem, hogy a 7 zónás máshol miért multizónás. A 18cm matracmagasság megfelel egy 12+4 (plusz matrachuzat 1-1cm) matracnak, ami azért normális 50kg/m3 alapanyagból még Tencel antiallergén és cellulóz alapú huzattal is 34 900.

A CoolMax gyakorlatilag a Lyocell és a Tencel szálak előtt volt egy pamut alapapú textilipari szál, amely a megnövelt felületnek köszönhetően gyorsabb párolgást eredményezett, int a hagyományos pamut huzatok. A Lyocell majd a Tencel megjelenésével piaci részesedése a CoolMax huzatoknak rohamos esésbe kezdett, már csak egy-két gyártó foglalkozik CoolMax matrachuzattal.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Memory? (#783)
(#783) Memory?
2013-11-16 18:15:36

Kedves Pálinkás Úr!

Szeretnék érdeklődni a Equinox memory matrac iránt.
Ez lágy vagy keményebb lehet?
Mi is pontosan a Coolmax huzat?
Huzatára mosható van írva.

Azt írja,hogy elvezeti az alvás közben elpárolgott nedvességet.

Nyáron nagy melegbe jó lehet ez?

(#782) MatracGuru
2013-11-15 12:52:04

Kedves Ágnes,

egyrészt nem hiszem, hogy hoz akkora előnyt az egész, mint amekkora tortúra, beszerzés, költség stb. Másrészt amennyiben vastagabb szivacsot keresünk és keményet, akkor az többnyire olyan sűrűség, ami nem is annyira olcsó, ca. 70 000Ft/m3 árral lehet számolni. Ezek a habok azonban kis felületű terhelésre majd felpuhulnak és süppedős lesz az egész és billegális. Gyakorló (rutinos) apukaként én megmaradnék a puzzle megoldásnál, hiszen 1-2 hónap és úgysem szívesen lesz majd már bent, kint meg parketta és kő várja úgyis. Hamar és ügyesen megtanulnak ám esni, alacsonyan van a súlypont is, sokszor az ijedség nagyobb, mint a baj...

Ettől természetesen még lehet szivacsot vágni, a mi sűrűségeink közül a 32kg/m3 térfogatsűrűséget javasolnám, hosszabb ideig marad feszes, mint az alacsonyabb fajsúlyú habok. 4-5cm-nél vastagabbal én nem is tennék, azon már szélsőségesen el is lehet aludni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Agness (#780)
(#781) MatracGuru
2013-11-15 12:44:34

Kedves Kitti,

ezt nem írtam, mert nem ismerem a termékeket. Én a jelenséget próbáltam felvázolni. A termék nem ismert, magyar céget én nem találtam, a domain tulajdonosa egy webszolgáltató (nem cég vagy magánszemély)

Ettől még persze lehet minden a legnagyobb rendben is. A lehetőségét azonban én megnézném a visszavásárlásnak: feltételek, csomagolás, apróbetűs, stb)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#779)
(#780) Agness
2013-11-15 11:19:40

Tisztelt Pálinkás Úr!
Kicsit szokatlan a kérdésem, de bízom abban, hogy tud nekünk tanácsot adni. A kisfiamnak szeretnénk a padlóra matracot venni. Van egy ún. babakarámja (babakerítés), olyan, mint egy nagyobb járóka, csak ugye nincs alja. Jelenleg szőnyeg, illetve habszivacs puzzle van neki lerakva, de nem tartom túl biztonságosnak. A Kicsi még gyakran esik, és a habszivacs puzzle csak kb. 1 cm-es vastagságú... Arra gondoltam, hogy veszünk egy, a babakarám méretéhez pontosan igazodó (méretre vágott?) matracot. Valójában tehát nem alvásra, fekvésre szolgálna, hanem az "eséseket fogná fel". A babakarám mérete 1m x 2m, valami vastagabb matracra gondoltam, a "feladatának" megfelelően. Persze ugye az is fontos lenne, hogy ha a Kicsi áll rajta, akkor ne süppedjen be. Létezik ilyen matrac egyáltalán, vagy butaság az ötletem? Köszönöm előre is a választ, Ágnes

(#779) Kitti
2013-11-15 08:56:31

Kedves Pálinkás Úr!

Nagyon köszönöm a válaszát! Ha jól veszem ki a szavaiból, akkor nagyon túlárazottak ezek a matracok. Teljesen elbizonytalanodtam a termékkel kapcsolatban! Lehet, hogy jobban tenném, ha szállításkor át se venném?( ezzel megelőzve a további procedúrát?)

Köszönöm!!!

Köszönöm!

(#778) matracguru
2013-11-15 06:39:58

Kedves Kitti,

csak nem hagyott nyugodni és valami motoszkált benne, hogy egyszer már én erről írtam és megtaláltam a neten az index fórumban Alváskultúra nickt alatt 2012-ben ezt sikerült róla írnom:

"A Zaren 3D orthopedic matracot is megnéztem. A 3 szóból : Zaren 3D orthopedic csak egy igaz: Zaren. Az lehet, de semmi más. Minden matrac 3D (szélesség-hosszúság-magasság)"

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#776)
(#777) MatracGuru
2013-11-15 06:13:21

Kedves Kitti,

egyáltalán nem biztos, hogy mellényúltak, bár a jobb matracokat (főként ebben az árkategóriában nem szokták vákuumcsomagolni. Ez alól is van kivétel, hiszen az olasz Magniflex is vákuumcsomagolja a matracait és szintén olasz Perdormire köözött is találunk 350-400 000 forintos vákuum matracokat (mondjuk a Genesi HD már tud egy-két dolgot)

Az, hogy a környezetében is van ilyen matrac és mindenki dicséri, annak az oka kétféle lehet:

1., valóban nagyon jó a matrac

2., gondoljunk bele csak példaként, hogy veszek valamit 180 000 Ft -ért, ami nyilvánvalóan -mint utóbb kiderül- ca. az egynegyedét éri. Hány embernek fogom bevallani, hogy átvertek? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy bár drága volt mucikám, de hidd el: megéri, mert nagyon jó matrac...

Az új jogszabályok szerint internetes vásárlás esetén 15 nap elállási jog illeti meg a Vásárlót. Mindenképpen javasolnám, hogy olvassa el ezt a kis írásomat az alváskultúra blog oldalon, a visszavásárlási garancia alól is és az elállási jog alól is vannak kibúvók:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/10/online-kiskapuk.html

Egy részlet ebből:

"De nézzük ezt meg ezt egy konkrét eseten keresztül, egy ismert internetes kereskedő cég oldalán is részletezve, sőt, hogy történetünk még egy kis további fűszerezést is kapjon, tartozik a matrachoz egy 30 napos pénz visszafizetési garancia is. Hangsúlyoznám, hogy egy sokat hirdetett, ismert márkáról van szó ahol a matracokat VÁKUUM CSOMAGOLT állapotban (összepréselve, összetekerve, kétszeresen lefóliázva szállítják. Így néz ki tehát az elállási jog és a 30 napos pénz visszafizetési garancia:

"Az elállási jog rendszeresen még nem használt Termékekre érvényes (kiegészítőkkel, használati utasítással ellátott áru az eredeti csomagolásban visszaküldve), ellenkező esetben eladónak jogában áll az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését követelni."

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#776)
(#776) Kitti
2013-11-14 23:15:50

Kedves Pálinkás Úr!

Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Lehet, hogy jól befürödtünk ezzel a dologgal. Holnap kapjuk meg a Zaren matracokat. Pont ettől tartottunk mi is, hogy túlárazott termékről van szó. Igaz, hogy 8 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni, de én nem szeretnék ebből senkinek gondot. Kipróbáljuk, aztán kiderül, bár 8 nap lehet, hogy kevés hozzá. ismerősök körében már használják, egyébként nagyon dícsérik. 100 ezer a matrac+80 ezer az infra derékalj. Bárcsak akadtam volna előbb rá erre a fórumra!
Köszönöm még egyszer a segítségét!!!

(#775) MatracGuru
2013-11-14 13:50:23

Kedves Kitti,

megpróbálok úgy válaszolni, hogy ne jelentsenek föl érte:-) Én annak idején szállítottam termékeket dirrektmarketinges cégeknek, homeparty-s cégeknek, buszos kirándulásokat szervező vállalkozásoknak. Amit akkor én átadtam 2700 Forintért (kettőezerhétszáz) ezek különböző árakon jelentek meg aztán árusításra, a legvadabb 38 000 Forint volt. Ez egy párna volt. matrac esetében a legdurvább arány: bolti eladási ár szinte 100%-ban megegyező matrac esetében: 24 900. Ezek (hasonlók, de semmi esetre sem jobbak) az említett cégek ezt 100-120 000 körül pörgették.

Nem állítom hogy ilyen az Ön által említett cég is. Nem állítom, hogy ezek is ilyen termékek.

matracba ugye nem lehet belelátni, pár év tapasztalattal az ember felfedez némi hasonlóságot bizonyos matracok között, de lehet hogy tévedek és ezek a termékek nem Olaszország valamelyik vákuum matrac gyárából származnak (attól még lehet rajta német szöveg, angol szöveg, stb)

Én megnézném a Best Dream Siglo és Wools matracait.

Az infra derékalj szerintem egy nagyon jó dolog, amennyiben igény van rá, gyógyhatását több oldalról is igazolták és csak a legritkább esetben ellenjavallt. Egy ilyen 80*190 méretű infra melegítő ca. 25 000 Forint fokozatkapcsolóval meg minden földi jóval...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#774) MatracGuru
2013-11-14 13:25:54

Kedves Kitti,

nem ismerem ezeket a matracokat, de utánanézek és jelentkezem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#773)
(#773) Kitti
2013-11-14 09:21:39

Kedves Pálinkás Úr!

Érdeklődnék öntől, hogy mi a véleménye a Zaren matracokról? Ön szerint ár-érték arányban elfogadható-e az ára, vagy olcsóbban is hozzá lehet jutni hasonló minőségű matrachoz? Érdemes rááldozni ennyit ( kb.100 ezer körül van db-ja). Mi az Ön véleménye az infra derékajról? valóban olyan sok jótékony hatása van?

Köszönöm segítségét, és várom válaszát!

(#772) MatracGuru
2013-11-13 20:35:32

Kedves Artka,

rugalmas keresztléccel ellátott farugós ágyrácsot én két okból nem tennék rugós matrac alá (bár zsákrugós matracok esetében nem árt annyira)
-fölösleges és plusz költség
-árthat a rugós matracnak és semmilyen használati előnnyel nem jár

Napjainkban egy-két kivételtől eltekintve (lágyhab matracok, mint latex, Dunlopillo Aerial, Aerial Senso, stb) szinte az összes matrac alkalmas arra, hogy fix deszka bordázatra kerüljön. A kiválasztandó matrac magassága majd meghatározza az élettartamot, minél magasabb a testsúly, annál inkább érdemes jobb minőségű és magasabb matracot választani. Ez annyit jelent, hogy legyen egy matrac minimum 18-20cm vastag (amennyiben habmatracról, memoryfoam matracról beszélünk)

Az emelhető szerkezetes ágykeret esetében a beépített fix deszkabordás ágyrács alapanyagául én lehet, hogy nem a bükköt használnám, hiszen szerkezeti fának a fenyő hajlékonyabb, rugalmasabb, nehezebben pattan el és lényegesen olcsóbb. (régen áthidalónak, gerendának, építkezésen pallónak mindenhol csak fenyőt használtak, pedig bükk ugyanúgy lehetett volna)

Amennyiben a rendelést le kell adni az ágykeretre valamilyen határidő miatt, úgy én fix bordázattal ellátott ágykeretet rendelnék és megkeresném a megfelelő komfortot, kényelmet és egyéb feltételeket nyújtó matracot. Kivéve, ha tervben van olyan matrac típus is, ami lágyhab vagy kifejezetten rugalmas ágyrács javasolt hozzá.

Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Artka (#770)
(#771) MatracGuru
2013-11-13 20:25:40

Kedves Happyland,

fórumon keresztül, vagy levélben tényleg csak egy kis szűrés értelme van az érdeklődésnek, kicsit segíthet az eligazodásban, de a valódi megtapasztalást, a hozzáértő személyes tanácsadást csak a matracpróbák során lehet megtapasztalni.

Szeretettel várjuk.

Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: happyland (#769)
(#770) Artka
2013-11-13 16:09:00

Tisztelt Pálinkás László!

Ágy és matrac vásárlás előtt állunk, de még nem dőlt el, hogy milyen szerkezetű matracot választunk. Szóba jöhet hideghab és táskarugós is. Az ágyat azonban szeretnénk mielőbb megrendelni, mivel viszonylag hosszú a gyártási határidő. Mindenképpen ágyneműtartós kivitelben gondolkodunk. A gond az, hogy amíg nem tudjuk, hogy rugós vagy habmatrac lesz, addig nem tudjuk elindítani az ágy rendelését, mivel nem mindegy, hogy fix vagy rugós bordázattal készül. Ha vékonyabb habmatrac lesz, akkor nem lesz jó alá a fix borda, ha pedig táskarugós matrac lesz, akkor azt hallottam, hogy akár gondot is jelenthet a rugalmas ágyrács, a matrac deformálódhat, elveszítheti a garanciáját. Mit tanácsol? Megfelelően sűrű rugalmas rácsozat (26-28) megfelel-e mindkét matrac-típushoz, illetve fix bordázat esetében milyen sűrű és vastagságú bordázatra van szükség, ha az bükkfából készül?

Üdv: Artka

(#769) happyland
2013-11-13 08:54:36

Kedves Pálinkás László,

Természetesen a rugók kényelmetlensége a táskarugós (pl. Hilding family anatomy) matracokra lett volna számomra kérdéses, de úgy gondolom már ezeknél sem áll fenn ilyen probléma. A kombinálható matrac kecsegtető,bár valamivel drágább. Mindenképp teszünk egy látogatást, és azt fogjuk választani, ami meggyőz minket:)

(#768) MatracGuru
2013-11-12 21:00:54

Kedves Happyland,

a rugók semmi esetre sem lesznek kényelmetlenek, amennyiben hideghab matracot választanak, hiszen ezek a termékek rugó nélkül készülnek. Amennyiben a hideghab matracoknál maradunk, úgy a súlykülönbségre tekintettel és két különböző keménységet javasolnék, amelyek bizonyos termékek esetében akár egy 140-es matracba is integrálhatók úgy, hogy egy egybe matrac látszatát keltve bent két különböző komfortot kapok ugyanabból a matrac típusból.

Ami ilyen (és még sokkal több) kialakítással elkészíthető, az a RelaXx Signum matraccsalád.

Amennyiben nincs igény a két különböző komfortra, alátámasztásra vagy egyéb kiegészítő szolgáltatására a matracnak (ergonómiai zónák, mosható matrachuzat, stb) akkor szinte bármelyik hideghab matrac választható ebben az árkategóriában, hiszen a 90kg nem egy kiugró testsúly.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: happyland (#767)
(#767) happyland
2013-11-12 14:32:07

Kedves Pálinkás László,

matracot keresünk 140*200-as méretben, két főre (több hely sajnos nincs nagyobb ágynak, de már évek óta megszoktuk ezt a méretet (: ). Kb. 75 és 90 kilóval kell számolni, nem tudom a megjelölt súlykorlát egy főre értendő vagy összesen… A kemény matracoktól inkább tartózkodnánk, kényelmesek vagyunk(: Árban kb 80 ezer forint környékéig tudunk gondolkodni, persze, ha olcsóbb sem baj.
Eddig bonell-rugós matracunk volt (egyik legolcsóbb ikea), ami az évek alatt tönkrement, inkább kipróbálnánk a hideghab matracokat (ha egyáltalán ajánlott a fenti feltételek mellett), bár gondolom a jól kiválasztott matrac rugói nem fogják 6-7 év múlva annyira nyomni az oldalunkat, mint a mostani.
Ön mit ajánlana?

üdv,
happyland

(#766) MatracGuru
2013-11-12 06:29:03

Kedves Pacuha,

nincs mit, remélem Önöknek is sikerül megtalálni a megfelelő matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pacuha (#765)
(#765) pacuha
2013-11-11 15:05:58

Tisztelt Pálinkás úr,

köszönöm válaszát !

Üdv, pac

(#764) MatracGuru
2013-11-11 08:17:22

Kedves Memory?

Az én tapasztalatom, hogy matrac vásárlás után már nam szoktak aktívak lenni a felhasználó, onnantól, hogy sikerült a legmegfelelőbb matracot megtalálni, kiválasztani és megrendelni -hacsak nem a matrac szállításával, késéssel, stb. van kérdés- nem érkeznek további válaszok.

Ami pedig nagyon szerencsés lenne, hiszen a matrac vásárlás után is jó lenne néha nyomon követni egy-egy matrac vagy választás életútját, helyességét, hogy további tapasztalatokat szerezzünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Memory? (#763)
(#763) Memory?
2013-11-10 22:26:46

Kedves Adri!

Érdeklődni szeretnék a Memory Classic Relax 12+4 matrac iránt.
Kemény vagy puha inkább azóta?
Cipzár levehető?

Memory vagy Hideghab matrac jobb?

Előzmény: Adri (#606)
(#762) MatracGuru
2013-11-08 13:12:53

Kedves Pacuha,

az én tapasztalatom, hogy a 20-as évek eleje még nem a komformizmusról szól, hanem, hogy viszonylag kényelmes és megfizethető legyen a matrac. A 140*190 méret előbb-utóbb úgyis keskenynek bizonyul majd, így én nem terveznék nagyon hosszú távra. A Swiss Dream Sleep Hard matrac ezeknek a követelményeknek szerintem tökéletesen megfelel, egy feszes, kétoldalas matracot kapunk mosható huzattal- normális áron.

Egyedi méret nem gond, szinte bármilyen méretbe elkészíthető a matrac. Átfutási idő a Swiss Dream termékcsalád termékei esetében 2-3 hét (ha nincs készleten), egyedi méret esetében sem számolnék jelentősen hosszabb határidővel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pacuha (#761)

Matrac fórum betekintő ablak

2023-03-22 11:33:15

Rég jártam a fórumon, azóta talán szó esett a VISCOCOOL anyagú fedőmatracokról: most nincs ...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3627