Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#780) Agness
2013-11-15 11:19:40

Tisztelt Pálinkás Úr!
Kicsit szokatlan a kérdésem, de bízom abban, hogy tud nekünk tanácsot adni. A kisfiamnak szeretnénk a padlóra matracot venni. Van egy ún. babakarámja (babakerítés), olyan, mint egy nagyobb járóka, csak ugye nincs alja. Jelenleg szőnyeg, illetve habszivacs puzzle van neki lerakva, de nem tartom túl biztonságosnak. A Kicsi még gyakran esik, és a habszivacs puzzle csak kb. 1 cm-es vastagságú... Arra gondoltam, hogy veszünk egy, a babakarám méretéhez pontosan igazodó (méretre vágott?) matracot. Valójában tehát nem alvásra, fekvésre szolgálna, hanem az "eséseket fogná fel". A babakarám mérete 1m x 2m, valami vastagabb matracra gondoltam, a "feladatának" megfelelően. Persze ugye az is fontos lenne, hogy ha a Kicsi áll rajta, akkor ne süppedjen be. Létezik ilyen matrac egyáltalán, vagy butaság az ötletem? Köszönöm előre is a választ, Ágnes

(#779) Kitti
2013-11-15 08:56:31

Kedves Pálinkás Úr!

Nagyon köszönöm a válaszát! Ha jól veszem ki a szavaiból, akkor nagyon túlárazottak ezek a matracok. Teljesen elbizonytalanodtam a termékkel kapcsolatban! Lehet, hogy jobban tenném, ha szállításkor át se venném?( ezzel megelőzve a további procedúrát?)

Köszönöm!!!

Köszönöm!

(#778) matracguru
2013-11-15 06:39:58

Kedves Kitti,

csak nem hagyott nyugodni és valami motoszkált benne, hogy egyszer már én erről írtam és megtaláltam a neten az index fórumban Alváskultúra nickt alatt 2012-ben ezt sikerült róla írnom:

"A Zaren 3D orthopedic matracot is megnéztem. A 3 szóból : Zaren 3D orthopedic csak egy igaz: Zaren. Az lehet, de semmi más. Minden matrac 3D (szélesség-hosszúság-magasság)"

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#776)
(#777) MatracGuru
2013-11-15 06:13:21

Kedves Kitti,

egyáltalán nem biztos, hogy mellényúltak, bár a jobb matracokat (főként ebben az árkategóriában nem szokták vákuumcsomagolni. Ez alól is van kivétel, hiszen az olasz Magniflex is vákuumcsomagolja a matracait és szintén olasz Perdormire köözött is találunk 350-400 000 forintos vákuum matracokat (mondjuk a Genesi HD már tud egy-két dolgot)

Az, hogy a környezetében is van ilyen matrac és mindenki dicséri, annak az oka kétféle lehet:

1., valóban nagyon jó a matrac

2., gondoljunk bele csak példaként, hogy veszek valamit 180 000 Ft -ért, ami nyilvánvalóan -mint utóbb kiderül- ca. az egynegyedét éri. Hány embernek fogom bevallani, hogy átvertek? Nem egyszerűbb azt mondani, hogy bár drága volt mucikám, de hidd el: megéri, mert nagyon jó matrac...

Az új jogszabályok szerint internetes vásárlás esetén 15 nap elállási jog illeti meg a Vásárlót. Mindenképpen javasolnám, hogy olvassa el ezt a kis írásomat az alváskultúra blog oldalon, a visszavásárlási garancia alól is és az elállási jog alól is vannak kibúvók:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/10/online-kiskapuk.html

Egy részlet ebből:

"De nézzük ezt meg ezt egy konkrét eseten keresztül, egy ismert internetes kereskedő cég oldalán is részletezve, sőt, hogy történetünk még egy kis további fűszerezést is kapjon, tartozik a matrachoz egy 30 napos pénz visszafizetési garancia is. Hangsúlyoznám, hogy egy sokat hirdetett, ismert márkáról van szó ahol a matracokat VÁKUUM CSOMAGOLT állapotban (összepréselve, összetekerve, kétszeresen lefóliázva szállítják. Így néz ki tehát az elállási jog és a 30 napos pénz visszafizetési garancia:

"Az elállási jog rendszeresen még nem használt Termékekre érvényes (kiegészítőkkel, használati utasítással ellátott áru az eredeti csomagolásban visszaküldve), ellenkező esetben eladónak jogában áll az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését követelni."

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#776)
(#776) Kitti
2013-11-14 23:15:50

Kedves Pálinkás Úr!

Nagyon köszönöm a gyors válaszát. Lehet, hogy jól befürödtünk ezzel a dologgal. Holnap kapjuk meg a Zaren matracokat. Pont ettől tartottunk mi is, hogy túlárazott termékről van szó. Igaz, hogy 8 napon belül indoklás nélkül vissza lehet küldeni, de én nem szeretnék ebből senkinek gondot. Kipróbáljuk, aztán kiderül, bár 8 nap lehet, hogy kevés hozzá. ismerősök körében már használják, egyébként nagyon dícsérik. 100 ezer a matrac+80 ezer az infra derékalj. Bárcsak akadtam volna előbb rá erre a fórumra!
Köszönöm még egyszer a segítségét!!!

(#775) MatracGuru
2013-11-14 13:50:23

Kedves Kitti,

megpróbálok úgy válaszolni, hogy ne jelentsenek föl érte:-) Én annak idején szállítottam termékeket dirrektmarketinges cégeknek, homeparty-s cégeknek, buszos kirándulásokat szervező vállalkozásoknak. Amit akkor én átadtam 2700 Forintért (kettőezerhétszáz) ezek különböző árakon jelentek meg aztán árusításra, a legvadabb 38 000 Forint volt. Ez egy párna volt. matrac esetében a legdurvább arány: bolti eladási ár szinte 100%-ban megegyező matrac esetében: 24 900. Ezek (hasonlók, de semmi esetre sem jobbak) az említett cégek ezt 100-120 000 körül pörgették.

Nem állítom hogy ilyen az Ön által említett cég is. Nem állítom, hogy ezek is ilyen termékek.

matracba ugye nem lehet belelátni, pár év tapasztalattal az ember felfedez némi hasonlóságot bizonyos matracok között, de lehet hogy tévedek és ezek a termékek nem Olaszország valamelyik vákuum matrac gyárából származnak (attól még lehet rajta német szöveg, angol szöveg, stb)

Én megnézném a Best Dream Siglo és Wools matracait.

Az infra derékalj szerintem egy nagyon jó dolog, amennyiben igény van rá, gyógyhatását több oldalról is igazolták és csak a legritkább esetben ellenjavallt. Egy ilyen 80*190 méretű infra melegítő ca. 25 000 Forint fokozatkapcsolóval meg minden földi jóval...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#774) MatracGuru
2013-11-14 13:25:54

Kedves Kitti,

nem ismerem ezeket a matracokat, de utánanézek és jelentkezem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kitti (#773)
(#773) Kitti
2013-11-14 09:21:39

Kedves Pálinkás Úr!

Érdeklődnék öntől, hogy mi a véleménye a Zaren matracokról? Ön szerint ár-érték arányban elfogadható-e az ára, vagy olcsóbban is hozzá lehet jutni hasonló minőségű matrachoz? Érdemes rááldozni ennyit ( kb.100 ezer körül van db-ja). Mi az Ön véleménye az infra derékajról? valóban olyan sok jótékony hatása van?

Köszönöm segítségét, és várom válaszát!

(#772) MatracGuru
2013-11-13 20:35:32

Kedves Artka,

rugalmas keresztléccel ellátott farugós ágyrácsot én két okból nem tennék rugós matrac alá (bár zsákrugós matracok esetében nem árt annyira)
-fölösleges és plusz költség
-árthat a rugós matracnak és semmilyen használati előnnyel nem jár

Napjainkban egy-két kivételtől eltekintve (lágyhab matracok, mint latex, Dunlopillo Aerial, Aerial Senso, stb) szinte az összes matrac alkalmas arra, hogy fix deszka bordázatra kerüljön. A kiválasztandó matrac magassága majd meghatározza az élettartamot, minél magasabb a testsúly, annál inkább érdemes jobb minőségű és magasabb matracot választani. Ez annyit jelent, hogy legyen egy matrac minimum 18-20cm vastag (amennyiben habmatracról, memoryfoam matracról beszélünk)

Az emelhető szerkezetes ágykeret esetében a beépített fix deszkabordás ágyrács alapanyagául én lehet, hogy nem a bükköt használnám, hiszen szerkezeti fának a fenyő hajlékonyabb, rugalmasabb, nehezebben pattan el és lényegesen olcsóbb. (régen áthidalónak, gerendának, építkezésen pallónak mindenhol csak fenyőt használtak, pedig bükk ugyanúgy lehetett volna)

Amennyiben a rendelést le kell adni az ágykeretre valamilyen határidő miatt, úgy én fix bordázattal ellátott ágykeretet rendelnék és megkeresném a megfelelő komfortot, kényelmet és egyéb feltételeket nyújtó matracot. Kivéve, ha tervben van olyan matrac típus is, ami lágyhab vagy kifejezetten rugalmas ágyrács javasolt hozzá.

Üdvözlettel:
Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Artka (#770)
(#771) MatracGuru
2013-11-13 20:25:40

Kedves Happyland,

fórumon keresztül, vagy levélben tényleg csak egy kis szűrés értelme van az érdeklődésnek, kicsit segíthet az eligazodásban, de a valódi megtapasztalást, a hozzáértő személyes tanácsadást csak a matracpróbák során lehet megtapasztalni.

Szeretettel várjuk.

Üdvözlettel:
Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: happyland (#769)
(#770) Artka
2013-11-13 16:09:00

Tisztelt Pálinkás László!

Ágy és matrac vásárlás előtt állunk, de még nem dőlt el, hogy milyen szerkezetű matracot választunk. Szóba jöhet hideghab és táskarugós is. Az ágyat azonban szeretnénk mielőbb megrendelni, mivel viszonylag hosszú a gyártási határidő. Mindenképpen ágyneműtartós kivitelben gondolkodunk. A gond az, hogy amíg nem tudjuk, hogy rugós vagy habmatrac lesz, addig nem tudjuk elindítani az ágy rendelését, mivel nem mindegy, hogy fix vagy rugós bordázattal készül. Ha vékonyabb habmatrac lesz, akkor nem lesz jó alá a fix borda, ha pedig táskarugós matrac lesz, akkor azt hallottam, hogy akár gondot is jelenthet a rugalmas ágyrács, a matrac deformálódhat, elveszítheti a garanciáját. Mit tanácsol? Megfelelően sűrű rugalmas rácsozat (26-28) megfelel-e mindkét matrac-típushoz, illetve fix bordázat esetében milyen sűrű és vastagságú bordázatra van szükség, ha az bükkfából készül?

Üdv: Artka

(#769) happyland
2013-11-13 08:54:36

Kedves Pálinkás László,

Természetesen a rugók kényelmetlensége a táskarugós (pl. Hilding family anatomy) matracokra lett volna számomra kérdéses, de úgy gondolom már ezeknél sem áll fenn ilyen probléma. A kombinálható matrac kecsegtető,bár valamivel drágább. Mindenképp teszünk egy látogatást, és azt fogjuk választani, ami meggyőz minket:)

(#768) MatracGuru
2013-11-12 21:00:54

Kedves Happyland,

a rugók semmi esetre sem lesznek kényelmetlenek, amennyiben hideghab matracot választanak, hiszen ezek a termékek rugó nélkül készülnek. Amennyiben a hideghab matracoknál maradunk, úgy a súlykülönbségre tekintettel és két különböző keménységet javasolnék, amelyek bizonyos termékek esetében akár egy 140-es matracba is integrálhatók úgy, hogy egy egybe matrac látszatát keltve bent két különböző komfortot kapok ugyanabból a matrac típusból.

Ami ilyen (és még sokkal több) kialakítással elkészíthető, az a RelaXx Signum matraccsalád.

Amennyiben nincs igény a két különböző komfortra, alátámasztásra vagy egyéb kiegészítő szolgáltatására a matracnak (ergonómiai zónák, mosható matrachuzat, stb) akkor szinte bármelyik hideghab matrac választható ebben az árkategóriában, hiszen a 90kg nem egy kiugró testsúly.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: happyland (#767)
(#767) happyland
2013-11-12 14:32:07

Kedves Pálinkás László,

matracot keresünk 140*200-as méretben, két főre (több hely sajnos nincs nagyobb ágynak, de már évek óta megszoktuk ezt a méretet (: ). Kb. 75 és 90 kilóval kell számolni, nem tudom a megjelölt súlykorlát egy főre értendő vagy összesen… A kemény matracoktól inkább tartózkodnánk, kényelmesek vagyunk(: Árban kb 80 ezer forint környékéig tudunk gondolkodni, persze, ha olcsóbb sem baj.
Eddig bonell-rugós matracunk volt (egyik legolcsóbb ikea), ami az évek alatt tönkrement, inkább kipróbálnánk a hideghab matracokat (ha egyáltalán ajánlott a fenti feltételek mellett), bár gondolom a jól kiválasztott matrac rugói nem fogják 6-7 év múlva annyira nyomni az oldalunkat, mint a mostani.
Ön mit ajánlana?

üdv,
happyland

(#766) MatracGuru
2013-11-12 06:29:03

Kedves Pacuha,

nincs mit, remélem Önöknek is sikerül megtalálni a megfelelő matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pacuha (#765)
(#765) pacuha
2013-11-11 15:05:58

Tisztelt Pálinkás úr,

köszönöm válaszát !

Üdv, pac

(#764) MatracGuru
2013-11-11 08:17:22

Kedves Memory?

Az én tapasztalatom, hogy matrac vásárlás után már nam szoktak aktívak lenni a felhasználó, onnantól, hogy sikerült a legmegfelelőbb matracot megtalálni, kiválasztani és megrendelni -hacsak nem a matrac szállításával, késéssel, stb. van kérdés- nem érkeznek további válaszok.

Ami pedig nagyon szerencsés lenne, hiszen a matrac vásárlás után is jó lenne néha nyomon követni egy-egy matrac vagy választás életútját, helyességét, hogy további tapasztalatokat szerezzünk.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Memory? (#763)
(#763) Memory?
2013-11-10 22:26:46

Kedves Adri!

Érdeklődni szeretnék a Memory Classic Relax 12+4 matrac iránt.
Kemény vagy puha inkább azóta?
Cipzár levehető?

Memory vagy Hideghab matrac jobb?

Előzmény: Adri (#606)
(#762) MatracGuru
2013-11-08 13:12:53

Kedves Pacuha,

az én tapasztalatom, hogy a 20-as évek eleje még nem a komformizmusról szól, hanem, hogy viszonylag kényelmes és megfizethető legyen a matrac. A 140*190 méret előbb-utóbb úgyis keskenynek bizonyul majd, így én nem terveznék nagyon hosszú távra. A Swiss Dream Sleep Hard matrac ezeknek a követelményeknek szerintem tökéletesen megfelel, egy feszes, kétoldalas matracot kapunk mosható huzattal- normális áron.

Egyedi méret nem gond, szinte bármilyen méretbe elkészíthető a matrac. Átfutási idő a Swiss Dream termékcsalád termékei esetében 2-3 hét (ha nincs készleten), egyedi méret esetében sem számolnék jelentősen hosszabb határidővel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: pacuha (#761)
(#761) pacuha
2013-11-08 08:57:05

Szép napot,

a fiam (és barátnője) régi rugós matracát cserélném ki.
Húszas éveik elején járnak, összsúlyuk kb. 130 kg, még nem fáj semmijük :)
Az ágyuk egyedi méretű, bele lehet tuszkolni egy 140x200-as matracot, de igazándiból a hosszméret 195 cm. A matrac vastagsága min. 15 cm kell legyen, a keret miatt.
A matrac nem szükséges, hogy egy életre szóljon, de pár évig szolgálja ki őket, általuk is megfizethető árfekvésben.
Várom javaslatát, melyet előre is köszönök.

(#760) MatracGuru
2013-11-07 10:51:12

Kedves Ági,

én nem feltétlenül ragaszkodnék a memory matrachoz, sokkal inkább próbálnék egy olyan matracot megtalálna, ami kellőképpen alátámasztja/megtartja Önöket 120 és 130kg esetén is. Habmatracok majd a határeset kategóriában lesznek (kivétel egy-két vastagabb vagy drágább habmatrac: BestDream, Dunlopillo, Billerbeck). Ezeken kívül maradnak a rugós matracok, élettartamban átlagos testsúly fölött inkább a zsákrugós matracokat javasolnám, amik a megfelelő tartás ellenére még kényelmesek is tudnak lenni, ezen belül is azokat a táskarugós matracokat, amelyek sűrű rugózattal rendelkeznek (a hagyományos 250db/m2 helyett 500db/m2 sűrűség) Ezek a termékek (pl. Hilding IndiviDuality Multi) már nem látványmatracok, hanem valódi tartalom van a matrachuzat alatt.

Memory komfortot ezután -ha még mindig igénylik vagy szükséges- egy fedőmatraccal bármikor ki lehet alakítani.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Ági (#758)
(#759) MatracGuru
2013-11-07 10:36:17

Kedves Béla,

alapvetően az IKEA matracaival nincs gond, az ikeás matracok minőségét azonban nagyon kifejezi az ára: ami nagyon olcsó, az olyan is; ami viszont már jobb minőség -az az ikea áruházban sem olcsó. Éppen ez a 35-40e forintos kategória az, ahol már érdemes matracboltok kínálatát is megnézni, könnyen leképzelhető, hogy ugyanabban az árban jobb minőséget kap az ember.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Béla (#757)
(#758) Ági
2013-11-05 23:01:55

Tisztelt Pálinkás Úr!


Párom és én is nagy túlsúllyal élünk, 120 és 130 kg- ot nyomunk.
180x200- es ágykeretünk van, flexibilis ágyrácsokkal.
Nesta táskarugós matracunk van, 5 cm- es memory matraccal, 25 cm magas (180x200- as).
Bő 2 éve használjuk, finoman szólva tropa szegény, Párom alatt szinte beszakadt fenék részen, nekem minden porcikám fáj reggelente.
Mostanra egyértelmű, hogy új matracot kapunk a Jézuskától...
A véleményét szeretném kérni, hogy Ön a kínálatukból mit ajánlana nekünk.
Én alapból szeretném a süppedős matracot, de a mostani nyilvánvalóan nem nekem lett kitalálva.

Köszönöm a segítségét:

B. Ági

(#757) Béla
2013-11-05 21:00:58

Tisztelt matracguru!

Érdeklődni szeretnék, hogy az Ikeás matracokról mi a véleményetek? (Hafslo, Hamarvik). 200*90es méretben szeretnék matracot, főleg oldalt fekszem és 35-40 ezer forint lenne rá a maximális keret. Mindenképpen új terméket szeretnék, és érdekelne ebben az árkategóriában milyen matracot érdemes vásárolni.

(#756) MatracGuru
2013-11-05 12:52:56

Kedves Izabella,

mindenek előtt örülök, hogy sikerült megtalálni a legmegfelelőbbnek tűnő matracot, a Signum egy nagyon jól beváll és nagyon megbízható matrac. Az egyedi méret nem akadály, ilyen esetben a matrac -amúgy is ergonómiailag haszontalan- két vége kerül 10-10cm meghosszabbításra, így jön majd ki a 200x220cm matrac méret. A fix deszka bordázat nem akadály, nagyobb testtömeg esetén (értem ezalatt: 90kg+) viszont már nagyon jót tesz a matracnak a farugós ágyrács, hiszen a dinamikus mozgások, mint a leülés, forgolódás, stb egy jelentős részét az ágyrács elnyeli, így a matrac majd hosszabb élettartamú lesz, eredeti formáját, tulajdonságait hosszabban megőrzi.

Szállítási határidő a normál Signum matracokkal megegyező 2-3 hét, egyedi méretű matracokat még a Signum matracból sem tartjuk készleten.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Pinchi (#755)
(#755) Pinchi
2013-11-05 08:25:52

Tisztelt matracGuru,

rengeteg matracot próbáltunk ki az elmúlt hetekben és a párommal egyhangúlag a Relaxx Signum Hard matrac tűnt a legjobbnak. Az árlistában azonban nem találom azt a méretet, amire nekünk lenne szükségünk. Mivel ez egy egyedi készítésű ágy, így a mérete is egyedi 200x220cm. Megoldható ez a matrac ebben a méretben? Ha igen, akkor mennyi idő amire elkészül? Az ágy be van deszkázva elég sűrűn és oda is vannak rögzítve valahogy, így nem szeretnénk ágyrácsot venni. Jó ez a matrac a deszkákra?

Köszönettel Király Izabella Budapest

(#754) MatracGuru
2013-11-02 15:23:57

Kedves Marcipán,

nem tudom, hogy a megadott ár milyen méretre vonatkozik, de úgy gondolom, hogy mindegy is, 90x200cm méret esetén is a 35 000Ft/matrac árkategória az nem az az árfekvés, ahol az ember olyan minőséget kap, ami hosszú távon ki fog bírni 130kg-ot, nem gödrösödik ki, nem puhul fel jelentősen. Ehhez szerintem kellene egy minimum 20cm vastagság és egy megfelelő anyagminőség, ami memoryfoam esetében minimum az 50kg/m3 lenne és legalább 4-5cm vastag emlékezőhab rétegnek kellene lenni az alsó hideghab tartómagon. Ilyen matracot nagyon kevés garanciával vagy garancia nélkül kiállítási, bemutató matracban tudnék elképzelni ebben az árkategóriában.

Alapvetően nem biztos, hogy érdemes memory matracban gondolkodni, hiszen egy jobb minőségű hideghab matrac vagy rugós matrac ad majd megfelelő alátámasztást, hosszabb élettartamot és olcsóbb is a bekerülési ára. Később egy emlékezőhab fedőmatrac segítségével még mindig lehet memóriahabos matraccá varázsolni a már meglévő nem emlékezőhab matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Marcipán (#753)
(#753) Marcipán
2013-11-01 12:11:36

Kedves László!

Én most szeretnék matracot vásárolni, mert a jelenlegi ágyam nagyon kemény. Nem tudok aludni feküdni rajta, mert fáj a hátam, nyakam vállam.
130 kg vagyok. Max. 35 ezer forintot tudok szánni rá. Memóriahabosra gondoltam. És mindenképpen olyan legyen, hogy franciaágyunk van, két oldalról nyitható. Szóval olyan matrac kellene amit ebbe bele lehet rakni.

Válaszát előre is köszönöm!

(#752) MatracGuru
2013-10-30 19:16:34

Kedves Zoltán,

elég széles témát kellene átfogni ahhoz, hogy mindenre pontos válaszokat tudjak adni, így engedje meg, hogy egy kicsit zanzásítsam a választ:

-4cm emlékezőhab vastagság alatt én nem vennék memory foam matracot
-amennyiben a nyilvánvalóan túlárazott matracokat kipöcköljük a választékból (sok marketing, sok tv, sok reklám), akkor mindegyik matrac jó lehet ár érték arányban: normál testsúly mellett a 12+4 összetételű matrac 67 900-ért éppen úgy, mint a Tempur matracai ca. 4-500 000 forintért. Az ár érték arányban érdemes meghúzni egy büdzsét és ezen az anyagi kereten belül kiválasztani a legmegfelelőbb matracot.
-a normál (tehát nem Tempur, nem CUrem, nem Dunlopillo) matracok alatt ca. ugyanaz a hab van mindenhol. Eliocell, elioform, poliéter, hideghab -ezek ca. vagy teljesen ugyanazok az anyagok. Krumpli-burgonya-pompéra

Itt a bővebb információ érdekében érdemes lenne elolvasni ezt:
http://www.matracguru.hu/tanacsok/eliocell_ecocell_elioform_stb

-normál testsúly mellett (80-85kg) én nem mennék 16cm matracmagasság alá, ennél magasabb testsúly esetén a ca. 20cm matracmagasság lenne az ideális.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zoltán (#750)
(#751) MatracGuru
2013-10-30 19:08:16

Kedves Kovácska,

12 éves gyerek esetében én már egy rendes felnőtt matracot javasolnék, ami felnőtt testsúlyra lett tervezve. Természetesen ezek között a matracok között is vannak kedvezőbb árfekvésben matracok, hideghab matracok között a legnépszerűbb ilyen termék lehetne a kicsit feszesebb komfortot adó Swiss Dream Sleep Hard matrac mosható huzattal. Ebből a matracból is készíthető egyedi méret, fontos azonban átgondolni, hogy a galérián a matrac mellett/előtt mekkora helyre van szükség (pl. könyveknek, laptopnak, stb...) és ennek alapján meghatározni a matrac méretét. Egyedi méretnél pl. a Swiss Dream matracok esetében nem kerül felár felszámításra, ahozzá közelebb eső nagyobb, egész méret lesz a termék ára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kovácska (#749)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646