Paplanok

R E G I S Z T R Á C I Ó  N É L K Ü L ! A MatracGuru matrac fórum célja egy részt, hogy az elmúlt 10 év tapasztalatával, hozzáértésével segítsünk Önnek eligazodni kis hazánk matrac-kínálatában. A fórum másik fontos feladata a tanácsadás, hogy minden érdeklődő a lehető leggyorsabban jusson minőségi válaszokhoz, azonnal használható szakértő szakmai tanácsokhoz. A MatracGuru matrac fórum mindenki számára elérhető és nyilvános, így a matrac és ágykeret területen szerzett felhasználói tapasztalatok közvetlenül is megoszthatók egymással a fórumot használók között. Mennyibe kerül egy jobb minőségű matrac? Melyik irány a helyes és az egészséges a matrac alapanyagok között? Mi az az egyedi méret és miért nem erőltetjük a kókusz matracokat? Kérdezzen nyugodtan bármit a matracoról!

 

A MatracGuru részéről a fórumban felmerülő kérdéseikre Pálinkás László matrac szakértő fog válaszolni Önöknek - reméljük hasznosan. Amennyiben Ön nem szeret fórum oldalakra írogatni, de mégis használható információra vágyik, úgy azt a tanácsok menüpontban található cikkek vagy az Alváskultúra blog vásárlási tanácsai között minden bizonnyal megtalálja majd. És még egyszer: köszönet minden MatracGuru Facebook  LIKE-ért!

» új hozzászólás írása «
Rendezettség:  


(#756) MatracGuru
2013-11-05 12:52:56

Kedves Izabella,

mindenek előtt örülök, hogy sikerült megtalálni a legmegfelelőbbnek tűnő matracot, a Signum egy nagyon jól beváll és nagyon megbízható matrac. Az egyedi méret nem akadály, ilyen esetben a matrac -amúgy is ergonómiailag haszontalan- két vége kerül 10-10cm meghosszabbításra, így jön majd ki a 200x220cm matrac méret. A fix deszka bordázat nem akadály, nagyobb testtömeg esetén (értem ezalatt: 90kg+) viszont már nagyon jót tesz a matracnak a farugós ágyrács, hiszen a dinamikus mozgások, mint a leülés, forgolódás, stb egy jelentős részét az ágyrács elnyeli, így a matrac majd hosszabb élettartamú lesz, eredeti formáját, tulajdonságait hosszabban megőrzi.

Szállítási határidő a normál Signum matracokkal megegyező 2-3 hét, egyedi méretű matracokat még a Signum matracból sem tartjuk készleten.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Pinchi (#755)
(#755) Pinchi
2013-11-05 08:25:52

Tisztelt matracGuru,

rengeteg matracot próbáltunk ki az elmúlt hetekben és a párommal egyhangúlag a Relaxx Signum Hard matrac tűnt a legjobbnak. Az árlistában azonban nem találom azt a méretet, amire nekünk lenne szükségünk. Mivel ez egy egyedi készítésű ágy, így a mérete is egyedi 200x220cm. Megoldható ez a matrac ebben a méretben? Ha igen, akkor mennyi idő amire elkészül? Az ágy be van deszkázva elég sűrűn és oda is vannak rögzítve valahogy, így nem szeretnénk ágyrácsot venni. Jó ez a matrac a deszkákra?

Köszönettel Király Izabella Budapest

(#754) MatracGuru
2013-11-02 15:23:57

Kedves Marcipán,

nem tudom, hogy a megadott ár milyen méretre vonatkozik, de úgy gondolom, hogy mindegy is, 90x200cm méret esetén is a 35 000Ft/matrac árkategória az nem az az árfekvés, ahol az ember olyan minőséget kap, ami hosszú távon ki fog bírni 130kg-ot, nem gödrösödik ki, nem puhul fel jelentősen. Ehhez szerintem kellene egy minimum 20cm vastagság és egy megfelelő anyagminőség, ami memoryfoam esetében minimum az 50kg/m3 lenne és legalább 4-5cm vastag emlékezőhab rétegnek kellene lenni az alsó hideghab tartómagon. Ilyen matracot nagyon kevés garanciával vagy garancia nélkül kiállítási, bemutató matracban tudnék elképzelni ebben az árkategóriában.

Alapvetően nem biztos, hogy érdemes memory matracban gondolkodni, hiszen egy jobb minőségű hideghab matrac vagy rugós matrac ad majd megfelelő alátámasztást, hosszabb élettartamot és olcsóbb is a bekerülési ára. Később egy emlékezőhab fedőmatrac segítségével még mindig lehet memóriahabos matraccá varázsolni a már meglévő nem emlékezőhab matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Előzmény: Marcipán (#753)
(#753) Marcipán
2013-11-01 12:11:36

Kedves László!

Én most szeretnék matracot vásárolni, mert a jelenlegi ágyam nagyon kemény. Nem tudok aludni feküdni rajta, mert fáj a hátam, nyakam vállam.
130 kg vagyok. Max. 35 ezer forintot tudok szánni rá. Memóriahabosra gondoltam. És mindenképpen olyan legyen, hogy franciaágyunk van, két oldalról nyitható. Szóval olyan matrac kellene amit ebbe bele lehet rakni.

Válaszát előre is köszönöm!

(#752) MatracGuru
2013-10-30 19:16:34

Kedves Zoltán,

elég széles témát kellene átfogni ahhoz, hogy mindenre pontos válaszokat tudjak adni, így engedje meg, hogy egy kicsit zanzásítsam a választ:

-4cm emlékezőhab vastagság alatt én nem vennék memory foam matracot
-amennyiben a nyilvánvalóan túlárazott matracokat kipöcköljük a választékból (sok marketing, sok tv, sok reklám), akkor mindegyik matrac jó lehet ár érték arányban: normál testsúly mellett a 12+4 összetételű matrac 67 900-ért éppen úgy, mint a Tempur matracai ca. 4-500 000 forintért. Az ár érték arányban érdemes meghúzni egy büdzsét és ezen az anyagi kereten belül kiválasztani a legmegfelelőbb matracot.
-a normál (tehát nem Tempur, nem CUrem, nem Dunlopillo) matracok alatt ca. ugyanaz a hab van mindenhol. Eliocell, elioform, poliéter, hideghab -ezek ca. vagy teljesen ugyanazok az anyagok. Krumpli-burgonya-pompéra

Itt a bővebb információ érdekében érdemes lenne elolvasni ezt:
http://www.matracguru.hu/tanacsok/eliocell_ecocell_elioform_stb

-normál testsúly mellett (80-85kg) én nem mennék 16cm matracmagasság alá, ennél magasabb testsúly esetén a ca. 20cm matracmagasság lenne az ideális.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Zoltán (#750)
(#751) MatracGuru
2013-10-30 19:08:16

Kedves Kovácska,

12 éves gyerek esetében én már egy rendes felnőtt matracot javasolnék, ami felnőtt testsúlyra lett tervezve. Természetesen ezek között a matracok között is vannak kedvezőbb árfekvésben matracok, hideghab matracok között a legnépszerűbb ilyen termék lehetne a kicsit feszesebb komfortot adó Swiss Dream Sleep Hard matrac mosható huzattal. Ebből a matracból is készíthető egyedi méret, fontos azonban átgondolni, hogy a galérián a matrac mellett/előtt mekkora helyre van szükség (pl. könyveknek, laptopnak, stb...) és ennek alapján meghatározni a matrac méretét. Egyedi méretnél pl. a Swiss Dream matracok esetében nem kerül felár felszámításra, ahozzá közelebb eső nagyobb, egész méret lesz a termék ára.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Kovácska (#749)
(#750) Zoltán
2013-10-30 14:21:05

Kedves László!

Egy 140x200 as memory habos matracot szeretnénk vásárolni, de ezen kategórián belül is olyan széles a választék, hogy nehéz a döntés. Ezért kikérném a véleményét.
Ár / érték arányban szeretném a legmegfelelőbbet választani.
Az érdekelne, hogy normál használathoz hány cm memory hab ajánlott és mennyire fontos az antibakteriális huzat a választásnál.
Plusz ön szerint milyen habot érdemes választani a memory réteg alá? (Eliocell, Poliéter,Purhab,Hideghab,stb)

Üdvözlettel:
Zoltán

(#749) Kovácska
2013-10-30 04:03:06

Kedves matracgru!

12 éves fiamnak keresnénk matracot, aki 170cm és közel 70kilógramm. Milyen matracot vagy matracokat javasol, hogy ne kelljen 2-3évente matracot cserélni, de azért ne is kerüljön egy vagyonba? Ha ez fontos, akkor ez egy ágy méretű ca 120x250 nagyságú galérián lenne majd.

Köszönettel: Kovács Károlyné

(#748) MatracGuru
2013-10-29 13:32:32

Kedves Vica,

tegnap érkezett meg a megrendelésük, Viktor kollégámék sorban értesítenek ki mindenkit a matracok megérkezéséről, még egy kis türelmet kérnék.

Elnézést az esetleges kellemetlenségekért.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Vica (#747)
(#747) Vica
2013-10-29 13:28:27

Kedves László!
4 hete rendeltünk matracot személyesen, szállítás nélkül kértük, felmennénk érte vidékről. Sajnos nem tudom az üzletet elérni, már minden létező telefonszámot hívtam, sms-t küldtem, email-t írtam. Semmi reakció. Már nagyon szeretnénk az új matracokon feküdni. 2 db 80*200-as hard comfort matracról lenne szól, ez előleget befizettük. Tudna nekünk információval szolgálni?? Hálásak lennénk!!
Tisztelettel.
Nagyné

(#746) MatracGuru
2013-10-28 06:59:58

Kedves György,

éppen az ilyen termékek piaci hiánya miatt készült a Junior Vital és Junior Vital Prémium matrac, amely valóban a 3-13 éves korosztályt célozza meg egy normális minőségű, mosható huzatú és kétoldalas komfortot kínáló matraccal. Én nem vagyok kókusz fan, egy gyerekem sem aludt kókusz matracon soha, ettől persze másnak még lehet más véleménye, tapasztalata.

http://www.matracguru.hu/termek/junior_vital_gyerekmatrac

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: György (#745)
(#745) György
2013-10-27 22:00:22

Kedves István,

4,5 éves gyermekünknek szeretnénk matracot választani 90x200 cm-es méretben. (hagyományos ágyrácshoz) Tudna abban segíteni, hogy milyen matracot érdemes választani az elkövetkezendő kb 10 évre számára? Latex, habszivacs, kókusz? A komfort zónásat és a rugós matracot kizártuk, de tovább nem tudjuk szűkíteni a kört. Ár-érték arányban melyik lenne a legjobb választás?
Köszönettel: György

(#744) MatracGuru
2013-10-27 05:57:32

Kedves Instván,

sajnos tolna megyében nincs RelaXx forgalmazó, így a közelben a matracokat nem fogja tudni kipróbálni. Amennyiben lehetősége lenne valamilyen gyéb üggyel összekötni a matrac vásárlást és tenni egy kitérőt a nagy büdös Budapestre, úgy nagyon nagy matrac választékból tudna válogatni akár nálunk a matracguru üzletben, akár számtalan matracbolt kínálatában a környékünkön.

Amennyiben a budapesti túra nem kivitelezhető, úgy amúgy csak a "vakon" rendelés marad, ami azért hordoz magában némi rizikót. Természetesen országosan szállítunk matracot és ágykeretet is, matrac esetében 6000 Forintért bárhová kiszállítjuk a terméket az országon belül.

A SenZone Memory matracokból a Hard egy kifejezetten a keményebb matracok közé tartozó matrac, jellemzően a kemény matracokat kedvelők szokták választani, illetve 80-90kg fölötti testsúly esetén szokott kényelmesebb lenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

(#743) István 74
2013-10-26 22:46:23

Kedves Laszlo,

érdeklődni szeretnék, hogy az ön által ajánlott Relaxx matracokat hol lehet kipróbálni ill. megrendelni, és a kiszállítás hogy történik, és mennyibe kerül. Mi Tolna megyében Bonyhádon lakunk.

Nekünk 160x200-as méretben kellene, közép keménységűt szeretnénk, és max. 150.000,- Ft-ig.

Tisztelettel

István

(#742) MatracGuru
2013-10-26 18:36:54

Kedves István,

én ezek közöl a matracok közül nehezen tudnék választani. Ha mindenképpen a három matracból kellene választanom, akkor az ár/érték arány miatt én a Lux-4 matracot választanám. Ezt sem azért, mert egy kiemelkedően jó matrac, hanem a másik kettő van a tudásához, vastagságához, a memory réteg vastagságához képest -szerintem- túlárazott kategóriában.

Amennyiben a 70-80e Fortin per 90*200 méret esetén belefér a büdzsébe, akkor azért már kinyílik a világy ás, akár a Best Dream Memory Duel vagy a Senzone Memory medium vagy Hard termékek sokkal jobb szolgáltatást nyújtanak.

Persze csak szerintem...

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

(#741) MatracGuru
2013-10-26 18:30:53

Kedves Veronica,

köszönjük a látogatást, remélem, hogy sikerült a legmegfelelőbb matracot kiválasztani és hosszú távon jó szolgálatot tesz majd.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Vero (#740)
(#740) Vero
2013-10-26 14:04:06

Kedves László,

miután kb. egy órán keresztül próbálgattuk a matracokat és nem tudtunk dönteni, az eladó tanácsára kipróbáltuk a rugósakat is, és végül ezt vettük: Hilding Individuality Multi. Ez első próbára meggyőzött, annyira kényelmes és jó érzés rajta feküdni...Memory ugrott...

Az üzletük szuper, köszönöm a segítséget.
Üdv,
Veronika

(#739) István 74
2013-10-26 14:02:38

Kedves Laszlo.
Érdeklődni szeretnék hogy Memory habos matracok közül mit ajánl 160 x 200
a méret. Nézelődtün már ,de nem tudunk dönteni . Naturelle LUX-4 középkeménységű, Dormeo Memory 2+12 Fresh matrac,iMemory Silver matrac.

Tisztelettel István

(#738) István 74
2013-10-26 14:02:00

Kedves Laszlo.
Érdeklődni szeretnék hogy Memory habos matracok közül mit ajánl 160 x 200
a méret. Nézelődtün már ,de nem tudunk dönteni . Naturelle LUX-4 középkeménységű, Dormeo Memory 2+12 Fresh matrac,iMemory Silver matrac.

Tisztelettel István

(#737) MatracGuru
2013-10-23 19:30:38

Kedves Veronika,

szeretettel várjuk. Ez egy nagyon fontos döntés, amit nem szabad sem elkapkodni, sem elhamarkodni, igyekszünk mindenben a segítségére lenni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Vero (#736)
(#736) Vero
2013-10-23 09:25:07

Kedves László,

köszönöm a részletes válaszát, szombaton megyünk, és kipróbáljuk a matracokat. Már jó ideje keresgélünk, úgyhogy szeretném végre megvenni és használni. smiley

Üdv,
Veronika

(#735) MatracGuru
2013-10-23 07:56:27

Kedves Verinika,

a három matrac szerkezetében, összetételében, tudásában nagyon eltér egymástól és ezeket az eltéréseket ebben az esetben is a matracok ára fejezi ki a legjobban.

A Swiss Dream Memodream matrac egy feszes és erős matrac, megfelelő matrac magasság mellet egy megbízható memory foam matrac lehet. Itt nem érdemes 2db 90x200cm méretet vásárolni, mivel állítható ágyráccsal nem hajlik meg és csak egyféle keménység van ebből a matrac típusból.

A SenZone Memory matrac már érdekesebb, itt ugye az emlékezőhab réteg alatt már kereszt- és hosszirányú levegőcsatornák vannak, 7 zónás ergonómiai kialakítás, különböző mélységű vállzónák a matracban és kétféle keménységben rendelhető: medium/hard. Ez a matrac a kétféle keménységre való tekintettel már inkább érdemes arra, hogy különböző komfortigények vagy jelentős testsúly eltérés esetén 2db 90x200cm méretben kerüljenek az ágyba. Állítható ágyráccsal szépen elműködik.

A Hilding Select Thermo Memory matrac ca. a SenZone Memory tudását hozza, ezt a matrachuzatba steppelt extra memoryfoam réteg és egy nagyon jó minőségű Medicott velour huzat egészíti ki, egyébként a SenZone Memory szinte az összes tudását hozza -svéd Hilding módra.

Objektív megítélve az összes felsorolt matrac közül a SenZone Memory Medium a leglágyabb (ez sem egy tötyi-mötyi matrac), utána a Hilding Select Thermo, ezt a Memodream követi és a SenZone Memory Hard a legfeszesebb.

A legjobb lenne, ha ki tudnák próbálni ezeket a matracokat, a személyes megtapasztalás szerintem semmilyen tanács nem tudja helyettesíteni.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Vero (#734)
(#734) Vero
2013-10-22 20:56:10

Kedves László,

az alábbi 3 matrac közül melyiket ajánlja leginkább?
RelaXx SenZone Memory HARD, Swiss Dream Memodream vagy Hilding Original Thermo?
Memory habosat szeretnénk, de nem túl puhát. 180 cm-es matracra van szükségünk, amit én jobban szeretnék egyben, de ha célszerűbb 2 db 90 cm-est venni, akkor az is szóba jöhet.

Köszönettel,
Erdélyi Veronika

(#733) MatracGuru
2013-10-21 20:23:23

Kedves Annamari,

várunk szeretettel.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Annamari (#732)
(#732) Annamari
2013-10-21 20:11:33

Köszönöm, tényleg elnéztem... Akkor kipróbáljuk mindenképp, milyen a kettő között a különbség (hideghab és memory). Állítható ágyrácsunk nincs (nem is szeretnénk), és az ágykeretet sem szeretnénk lecserélni, mert akkor az egész hálószobabútort kellene. Meglátjuk, mit hoz a személyes próba. :)

(#731) MatracGuru
2013-10-21 06:48:13

Kedves Annamari,

a Signum Dual ugye egy nem emlékezőhabos matrac, a RelaXx termékcsalád memory foam matraca a SenZone Memory Medium és Hard matracok. 156cm-be a két habmatracot szerintem be lehet préselni, ennek majd két következménye lesz:

-összeszorítva egy kicsit keményebb lesz majd a matrac
-állítható ágyráccsal nem lehet majd használni, mert szorulni fog

Nem érdemesebb a standard matracméretekhez keresni inkább egy ágykeretet?

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Annamari (#730)
(#730) Annamari
2013-10-20 20:52:42

Kedves László!

matracvásárlás előtt állunk, jövő szombaton szándékozunk elmenni az Önök üzletébe (vidékről). Több száz kommentet végigolvastunk az index-es fórumon a férjemmel, két különálló, hideghab-memory-s matrac látszik körvonalazódni, természetesen szeretnénk kipróbálni (talán Signum Dual, ettől többet nem tudunk rá szánni). A kérdésem az lenne, hogy az ágyunk külső mérete 160 cm, ebből lejön 2-2 cm oldalról, így a belső méret 156-155 cm. Ebbe bele lehet passzírozni két 80cm-s matracot, vagy meg se próbáljuk és egyedi gyártás lesz a végeredmény? (Nem tudjuk, hogy a 80-as matrac valóban 80-as-e.)

Köszönjük a válaszát előre is!

Üdvözlettel,
Annamari

(#729) MatracGuru
2013-10-17 06:20:56

Kedves Gabriella,

természetesen örömmel állok rendelkezésére, sajnos azonban időpontot egyeztetni kell, sajna hétfőnél hamarabb nem fog menni. Amennyiben emailben megírná nekem a telefonszámát, vagy Viktor kollégáméktól elkérné az én telefonszámomat, úgy tudnánk egyeztetni egy megfelelő időpontot.

A kemény vagy puha matracról alkotott véleményem csak egy részben személyes tapasztalat, hozzá jön még egy sor német kutatási eredmény is. Szerintem nem is kell ennyire messze menni a témában, hiszen ha nem hagyjuk, hogy a józan eszünket "felülírják", akkor egyszerűen átgondolva a kérdést ugyanerre az eredményre jutunk.

Várom szeretettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: avensis (#728)
(#728) avensis
2013-10-17 03:34:14

Kedves Pálinkás László!

Nagyon örülök, hogy az írásara rátaláltam, többet tudtam meg a matracokról mintha két hetet barangoltam volna városszerte és az ellentmondó tájékoztatásokat hallgattam volna a boltokban. Utoljára pár évvel ezelőtt kerestem ágyat az anyukámnak de végül nem találtam, ezért csináltattam . Saját elgondolásból, kár, hogy akkor még nem olvastam a szakvéleményeit. Bár nem sokat tévedtem, kivéve, ami a matracot illeti (kárpitozott ágykeret, két motoros rugalmas ágyács és memóriahabos ágybetét).

Most magamnak szeretnék végre vásárolni egy nagyon kényelmes ágyat, de nem tudom, hogy a meglévő keretbe( ami ágyneműtartós, a rács emelhető és alatta nagy terület marad pakolásra) tudnék-e venni ágyrácsot és matracot. 160X200-as a méret, de azt olvastam, hogy ez túl széles ahhoz, hogy egy ráccsal megoldható legyen. Lehet, hogy elég lenne a 140-es szélesség is, de ez esetben nyilván keretet is kellene vennem.
Egész életemben azt hallottam, hogy derékfájásra a kemény matrac az ajánlott, de én mindig a puhát szerettem, hiába próbáltam bizonygatni az orvosoknak, hogy a keményen nem fekszik fel a derekam és kényelmetlen, hiába beszéltem, csak fejcsóválás volt a válasz. Ennek ellenére törekedtem erre, most egy memóriahabos fedőmatracot használok a számomra kemény matrac tetején. Viszont a rács is öreg már, szóval szeretnék új ágyacskát. Nagyon megörültem amikor először életemben valaki azt mondta, hogy igenis nem kemény matrac kell nekem.::):)
Amit eddig tanultam, mosható legyen a huzat, törekedjünk az Aerial Senso megoldású matrac felé, ami legyen rugalmas ágyrácson.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy milyen típusú ágyrácsot és matracot és keretet javasolna nekem?
Legjobb lenne a személyes találkozás a boltban, nem tudom ez esetleg megoldható lenne-e, vagy ez túl nagy kérés?
üdvözlettel:
Dr. Majzik Gabriella

(#727) MatracGuru
2013-10-16 08:34:17

Kedves Andrea,

átgondoltságban, a zónák kialakításában, mind a Signum mind pedig a SenZone Memory termékcsalád hozza az elvárásokat. Természetesen mindkét matracban másképpen van megoldva, ergonómiailag azonban mindkettő megfelelő.

Amennyiben valamilyen emelhető ágyráccsal szeretnék használni a matracokat (fejemelős, fej-lábemelős vagy motoros ágyrács), akkor érdemes két külön matracban gondolkodni, egyébként akár a két különböző keménységi oldal az egy franciaágy méretű matrac esetében is mindhárom -RelaXx Signum, SenZone Memory, Hilding IndiviDuality Multi- matrac esetében megoldhatók.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás

Előzmény: Fandi (#726)

Matrac fórum betekintő ablak

2024-06-17 16:27:47

Tisztelt Matracguru, Még 2014 szeptemberében vásároltam Önöktől egy Relaxx memory classic m...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3652