Paplanok

(#1078) Anna
2014-03-21 14:43:35

Tisztelt Pálinkás Úr!

matracvásárlás előtt állunk, és több kérdésben dilemmázunk a férjemmel.


Kipróbáltunk 3 matracot is az Önök kínálatából matracpróbával. Alapvetően nekem a lágyabb matracok válnak be, férjemnek a keményebbek.

Mindenképp hideghab vagy memory + hideghab matracot szeretnénk venni.

Kipróbáltuk a Relaxx Signum Dual Medium matracot, nekem a leglágyabb oldala is kemény volt, a férjemnek tetszett.

Még kipróbáltunk ezen kívül két memory matracot a Relaxx Senzone memory medium matracot, ami a férjemnek nagyon puha volt, nekem tetszett, vagyis vegyes érzéseim voltak vele, mert kényelmes volt, de nagyon melegített.

Ezen kívül a Relaxx Senzone memory hard matracot is kipróbáltuk, ez mind a kettőnknek tetszett, itt én nem éreztem a mediumnál tapasztalható melegítő hatást. Nekem egy picit talán kemény érzetem volt, de a memory miatt kényelmesnek tűnik. Az lehet, hogy a memory réteg miatt lágyabbnak tűnik, mint a Signumból a leglágyabb rész?


A problémánk az összes matraccal az volt, hogy reggel amikor felkeltünk fájt a hátunk. Ez normális? Azért lehet, mert nem szoktunk még hozzá? Mivel a memory-s matracokról azt mondják, hogy kímélik a gerincet, nyilván nem a matrac hibája, hanem az, hogy nem vagyunk hozzászokva, nem?

A sima hideghab matracból, amin nincs memrory réteg, ez a leglágyabb, mármint a signum medium? A kollegáitól azt a választ kaptam, hogy sajnos sima hideghabból nincs lágyabb matracuk.

Alapvetően úgy álltunk hozzá, hogy egy matracot szeretnénk mindenképp, mert most két sima kárpitoságy van összetolva nálunk, és nagyon érezni a közepét. :) Mivel nehezen találtunk olyan matracot, ami mind a kettőnknek megfelel, már gondolkoztunk két külön matracban is. Tudjuk, hogy azt könnyebb szállítani, kezelni, de a kérdés az, hogy ha mondjuk keresztbe fekszem rajta, mennyire érezni egy memorynál vagy hideghabnál az átmenetet. Zavaró lenne-e?

A másik kérdésem az lenne, hogy ha mégis úgy döntünk, hogy nekem a memory-s hard matracot szeretnénk, a férjemnek a signumot, az ugyanolyan magasságú-e? És érdemes-e egy huzatba tetetni vagy maradjunk a külön matracnál?

Az tényleg igaz, hogy a memory-s jobban kíméli a gerincet, mint a sima hideghab?

Ezek alá a matracok alá ugye elég a sima nem rugós ágyrács?

Előre is köszönöm a válaszát!

Üdvözlettel:

Anna





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646