Paplanok

(#1085) matracguru
2014-04-06 18:16:39

Kedves Barcsainé,

szerintem a régi dolgokat érdemes megmenteni két okból is. Egy részt amit 30-40 éve megcsináltak bútorokat -főként a kicsit minőségibb kategóriában- azok meg vannak csinálva, pontosan ahogyan írja, hogy szerkezetileg még 30 év után is ép az ágykeret. Természetes, hogy a matrac, az ágybetét elfárad ennyi idő alatt. A másik, amiért én igyekeznék megmenteni az ágyat is, hogy a mai bútorok -kivéve egy-két kisipari tömörfa ágytól- már nem olyan minőségben készülnek, amit az ember a pénzéért elvárna.

A rossz hír azonban az, hogy epedés rendszert már nem lehet találni, gyakorlatilag az epeda rugó eltűnt. Helyébe bonell rugós matracok vannak vagy az ennél fejlettebb és az epeda rugóhoz tulajdonságaiban sokkal jobban hasonlító zsákrugós, táskarugós matracok.

Amennyiben a mostani ágy marad, úgy azt egy kis ráfordítással át lehet alakítani úgy, hogy egy bármilyen matracot rá lehessen tenni. Erről részletesebben egy kirábbi cikkben már foglalkoztunk, lehet, hogy érdemes lenne beleolvasgatni egy kicsit a matracvásárlási tanácsok között található az írás:

http://www.matracguru.hu/tanacsok/regi_agy_felujitasa


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646