Paplanok

(#1143) matracguru
2014-06-01 20:28:47

Kedves Tasu,

amennyiben az ágyrács nem állítható, úgy első lépésben szerintem lehetne egy egybe matracon gondolkozni, hiszen a kettejük közötti súlykülönbség nem annyira jelentős, hogy okvetlenül indokolt lenne a két különböző keménységű matrac választása. Amit meg kellene még nézni, hogy ca. hány darab keresztléc van az ágyrácsban (oldalanként), mert sajnos nagyon sok 12-16 keresztléces ágyrácsot adnak el a gyanútlan vásárlóknak. Amennyiben nincs az ágyrácsban 26-28 keresztléc, úgy lehet hogy érdemes lenne egy egyszerű fenyő deszka bordasorra (kettőre) cserélni az ágyrácsot. Nem nagy költség, viszont egy ilyen vastagságú matracot, mint pl. a Swiss Tech Dynamic sokkal stabilabban támaszt alá, mint egy szellős keresztléces ágyrács.

Alapvetően a keménységi meghatározások tényleg nagyon szubjektívek, tapasztalatom szerint a Dynamic azonban még egyáltalán nem tartozik a feszes, kemény matracok közé, de ez ugye majd a megtapasztalás során válik bizonyossá.

A MatracGuru Dózsa György úti üzletében a Swiss Tech Dynamic és Dynamic+ matracok is ki vannak állítva, tehát hétköznap 10-19 között vagy szombaton 10-14 között bármikor kipróbálható.

Ha az ember még a próbák után is bizonytalan, akkor javasolnám, hogy -évek óta sikeresen működik- el lehet vinni a kiszemelt matracokat hétvégére kipróbálni, hogy az 1-2 éjszaka alatt is tovább bizonyosodjon az ember. Tapasztalatom szerint ezzel az otthon próbálgatós megoldásokkal csak a nagyon szélsőségesen rossz matracokat lehet kiszűrni, viszont a két éjszaka nem alkalmas arra, hogy az apró finomságokat kiérezze az ember, hiszen egy új matrachoz ca. 2-3 hét amire hozzászokik az ember. Minden esetre azt hiszem, hogy sok vásárlót ez a lehetőség megnyugtat.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646