Paplanok

(#1224) B. Edit
2014-07-31 10:59:47

Kedves Pálinkás Úr!
Ötven fölötti három gyerekes anya vagyok 159/60-as testi adottságokkal. A 2000-es években voltak sokízületi gyulladásaim, és, sajnos, az utóbbi időben a gerincem különösen érzékennyé vált. Ez azt jelenti, hogy ha nem megfelelő felületen alszom, akkor alvás után minden csigolyám körül égő fájdalommal ébredek, amely nagy területen szétsugárzik. Csípőmben, vállamban más helyeken is kellemetlen érzések kínoznak. Évtizedekig kárpitos kanapékon aludtam. Nemrég egyetlen éjszakát töltöttem egy kollégiumban, ócska rugós matracon. El sem tudom mondani, milyen jót pihentem rajta. Mint akit kicseréltek, utána 24 óráig el sem álmosodtam, túráztunk, bírtam a gyűrődést.
Elhatároztam, veszek azonnal egy rugós matracot.
Interneten kiválasztottam egy szép Cardo c 101-est, haza vittem - de nagy csalódás ért vele. Panaszaim csak felerősödtek, mióta rajta alszom. Elmentem a legközelebbi Cardo szaküzletbe, hogy áttekintsem a választékot - gondoltam, legalább tudjam, milyen típus az, ami nekem jobban megfelel. Ahogy mondták, a c 101-es közép-kemény matrac, s puhákat a cég nem nagyon tart alacsonyabb árfekvésben. Azt tanácsolták, hagyjak időt a matracnak, nagy valószínűséggel meg fogom szokni.
Azóta otthon a matracomra terítettem egy pihe paplant, amitől tényleg nagyon kellemes lett a fekvőfelület - de én csak tovább szenvedek rajta. Én nem is gondoltam soha csupa-hab extra-rafinált matracra... De nem tudom, az a kopott párnázatú kollégiumi matrac mitől volt nekem jó.
És persze, nem tudom, mi tévő legyek a Cardo c101-esemmel, csak el kell hogy adjam. De milyet válasszak helyette?
A Jysk Basic matracai pár percnyi kipróbálás után kellemeseknek tűntek - de az eladók azokról lebeszélnek, mondván, hogy nem bírnak sokat. Már vagy egy éve keresgélek matracot, rugósat, és nem keményet. De a kudarcos vásárlás miatt még tanácstalanabb vagyok, mint kezdetben. A Cardo-t azért választottam, mert gyógyászati segédeszközként elismert magyar termék. Biztosan nem a minőségével van baj, csak éppen az adott matrac nekem nem felel meg. Mielőtt jelenlegi Cardomat megvettem, hevertem rajta 5-10 percet. A gondok csak hosszabb fekvés után kezdődtek. Most nem tudom, hogy válasszak, hogy a legközelebbi vásárlás után örömmel ébredjek?
Másik kérdésem: rugós matrachoz milyen ágyrácsot ajánlana?
Tisztelettel üdvözli: B. Edit





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646