Paplanok

(#1327) Péter Pál
2014-09-12 15:54:39

Tisztelt Pálinkás Úr!
Mivel matracvétel előtt állok, szaktudásában bízva néhány kérdéssel Önhöz fordulnék. Gondosan átolvastam az Ön blogját, az Index matracfórumát egy évig visszamenően ill. ezen fórumot is. Több helyen szóba került a matracok zónázása, ezért elsősorban ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni:
1. Mivel zónázott matrac felé tendálok és 192 cm vagyok (és 105 kiló), nem vagyok biztos abban, hogy az Ön által is ajánlott zónázott matracok egyes szelvényei pont a megfelelően illeszkednek hozzám. Nem az fog történni, hogy – mivel a zónázott matracokat átlagmagasságú emberekre gyártják, ahogy Ön írta korábban – pl. a gerinctámasztó zóna nálam rövidebb lesz és a medencezóna fentebbre fog esni, és ezáltal a gerinctámasztás nem lesz korrekt? Ha ez valóban így van, inkább zónázatlan matracot vegyek?
2. Ugyanígy, a magasságom miatt az ágyrácsok állítható deréktáji része Ön szerint mennyire fog az én derékvonalamhoz illeszkedni?
3. Konkrétan ezt a Billerbeck matracot néztem ki:
http://www.matracrendeles.hu/termekek/hideghab-matracok/billerbeck-davos-hideghab-matrac-viszkoelsztikus-hab-parnazoreteggel
https://www.gigamatrac.hu/matracok/hideghab-matracok/billerbeck-davos-matrac-memory-komfortreteggel
Az első bolt honlapján félkeménynek, a másikon párnázott keménynek határozzák meg. Ön szerint melyik az igaz? (Én inkább félkemény matracot szeretnék.) Ön szerint ez a matrac valóban hozza minőségileg azt, amit ígér? Mivel nem írják, vajon milyen vastag lehet rajta a legfelső memory habréteg? (Úgy tudom, 4 cm lenne az ideális.) Esetleg Önöknél kipróbálható?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel,
Péter Pál





Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647