Paplanok

(#1426) matracguru
2014-11-24 17:54:50

Kedves Csicseri48,

sajna ez nem ilyen egyszerű. Az, hogy egy márka megbízható, az csak egy nagyon kis része a matracvásárlásnak. Figyelembe vehetjük egyszerű példának az említett Dunlopillo Body Weight matracot is. A Dunlopillo-nak nincs rugó gyártása, tehát megveszi készen a zsákrugókat, csinál egy hab keretet a rugózatnak és különböző komfortrétegeket tesz rá. Ehhez ugye nem kell tradicionális múlt, hiszen szinte az össze gyártó ezt csinálja és többnyire közel azonos helyekről vásárolják a rugózatot.

Szerintem nincs félkemény vagy puha matrac. Illetve próbáljuk iránymutatásként valahogyan felcímkézni a matracokat keménységük alapján, de ez testsúly függően nagyon szubjektív.

Szóbajöhető zsákrugós matracok között én kiemelt helyen említeném a hilding összes "multi" jellegű matracát, ahol a hagyományos 250db/m2 helyett 515db/m2 sűrűségű zsákrugózat található. Több zsékrugó, precízebb alátámasztás, pontosabb formakövetés, hosszabb élettartam. HIlding Multi Medicott Silver, Hilding IndiviDuality Multi, Hilding Select Multi matracok egyaránt az említett zsákrugós rendszerrel készülnek. Ezek közül inkább az IndiviDuality Multi hard oldala vagy a Select Multi matracok lennének a feszesebbek, az Ori multi Medicott Silver matrac inkább egy kicsit a lágyabb matracok közé tartozik, bár én a 80kg fölötti súlyommal is határozottan kényelmesnek érzem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646