Paplanok

(#143) MatracGuru
2012-07-25 12:48:27

Tisztelt Horváth Úr!

Köszönöm a megkeresést. Előbb az Ön által belinkelt matracról néhány szót csak a kép és a leírás alapján és a privát véleményemet fogja tükrözni:

-szerintem nem 7 zónás
-szerintem nincs 7cm emlékezőhab réteg rajta
-nem derül ki a memory fajsúlya, ami egy fontos érték lenne
-nem derül ki a matrac teljes magassága
-nem derül ki a garanciavállalás

A komfort pedig az Ön személyes próbája során tapasztalt szubjektív érzet...

-hogy kiszárad a porckorong, ha nem forog az ember -ilyet még nem hallottam (persze nincs kizárva, hogy brit tudósok...:-) A porckorong rugalmassága és nedvességtartalma valóban csökken, de ez inkább köszönhető az életkor előrehaladtának, mozgáshiánynak, a csigolyák nem megfelelő éjszakai tehermentesítésének, semmint a forgolódás számának.

-az 5cm-nél vastagabb klasszikus emlékezőhab réteggel ellátott matracokról én óvatosan megpróbálok mindenkit eltanácsolni, bár elsőre nagyon kényelmes lehet; hosszú távon azonban nagyon zavaró lehet a túl mélyre besüppedés, a gipszágy effektus és a felmelegedésre/befülledésre való hajlam

-az ember szerintem alapvetően oldalt fekvő, egy számára megfelelő ergonómiai kialakítású matracban pár hónap alatt ösztönösen az oldalára fordul szinte mindenki. Szerintem nincs oldalt fekvő, hason fekvő és hanyattfekvő matrac. Aki hason fekszik, az az esetek túlnyomó részében egy számára túl kemény matrac következtében fellépő védekezőmechanizmusa a szervezetnek. Hanyatt -és oldatfekvésben a matracnak egyaránt ergonómikusnak kell lennie, próbálni viszont csak hanyatt fekve érdemes.

Lehet, hogy egy kicsit érdemes lenne utána olvasgatni, az www.alvaskultura.blogspot.hu oldalon pontosan ezekre a kérdésekre fog a fentieknél sokkal nagyobb részletességgel választ kapni.

Kérésére időpont egyeztetés után készséggel segítek megtalálni az Önnek megfelelő matrac alapanyagot és matracot.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646