Paplanok

(#1478) matracguru
2015-01-14 11:48:48

Kedves Bodorpetya73,

alapvetően a rugók csak nagyon ritkán szoktak eltörni egy-egy matracban, akkor viszont valóban rém kellemetlen. Rugós matracok esetében azonban a zsákrugós matracoknál ez egyáltalán nem fordulhat elő, soha egyetlen zsákrugó még a történelemben nem tört el és természeténél fogva nem is fog. Így gyakorlatilag a zsákrugós matracok lehetnek alternatívák. Amennyiben a rugós matracokat -zsákrugós matracokkal együtt- teljesen kizárjuk, akkor maradnak a rugó nélküli matracok, amelyek azonban még mindig nagyon sok külön csoportba rendezhetők. Hideghab matracok, memory foam matracok, latex matracok, latex kókusz, kókusz hideghab, hideghab kókusz-memory, stb...

A matrac egy kicsit bizalmi dolog is, ki kellene választani azt az alapanyag csoportot amelyben a legnagyobb bizalom alakul ki. Amennyiben ez meg van, úgy érdemes lenne tovább szűkíteni valamilyen szempont vagy szempontok szerint a kört, hiszen szinte mindegyik alapanyag csoportban több tucat termék található. Legyegyszerűbb ilyen szűkítés, amikor megpróbálom árban meghatározni a költségkeretet, magyarul, hogy mennyit vagyok hajlandó egy matracra szánni. Ez egy jelentős rosta lesz, hiszen egy sor termék kiesik majd a kategóriából. További szűkítási lehetőség például a keménység. Amennyiben pl. ha egy félkemény matracot keresünk átlagos testalkat mellett. Ilyenkor a puha/lágy matracok, a nagyon kemény matracok is egyből kiesnek. Lehet tovább szűrni utána gyártóra, matrac márkára, preferálni magyar gyártót vagy éppen ragaszkodni egy-egy ismertebb magyar vagy külföldi márkához.

Én Önnek -és felelősen szerintem más sem- ennyi információ alapján nem fogok tudni konkrét matrac típust javasolni, hiszen több száz szóba jöhető termékről beszélünk.

A legpontosabb megoldás, ha némi előtanulmány és szellemi felfegyverkezés után egy közeli matracboltban elkezd az ember matracokat próbálni, Persze nem lenne rossz ha ott valaki értene is hozzá, el tudná mondani, hogy mit kell vagy éppen mit nem szabad érezni a próbák során.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646