Paplanok

(#1517) matracguru
2015-02-02 06:04:11

Kedves Hanu,

a probléma alapvetően az ergonómiával lesz azzal, hogy a 80 és az 54kg-ot megfelelően nem lehet ugyanazzal a matraccal alátámasztani, a matrac keménysége szerencsés esetben igazodik a testsúlyhoz és egy a testsúly (ok) hoz megfelelően megválasztott keménységű matrac majd megfelelően fog tartani és követi le a test formáját.

MÉg egy 6-os skálán is nagyon nehéz elhelyezni a matracokat, hiszen nem tudjuk megfogalmazni, hogy mi az 1 és mi a 6. Ha egy nagyon puha latex matracot veszünk 1-nek és mondjuk a Konfor Diamond matracot 6-nak, akkor a 13+2 olyan 4 lehet, míg a Wool extra keményebbik (merino gyapjús oldala) pedig ca. 5-ös, a Siglo meg valahol a kettő között.

Az említett matracok mindegyike ingább a feszesebb kategóriába tartozik, egyik sem lágy vagy süppedékeny, de értelem szerűen minél vékonyabb egy matrac és magasabb a testsúly annál hamarabb és jobban várható egy bizonyos mértékű felpuhulás.

Az említett matracokon kívül a Best Dream Wools árában található a Ceriflex Wool Extra matrac is, hogy a matrac két oldala különböző keménységű. Még ha nem is szeretné az ember két külön matraccal berendezni az ágyat, akkor is van még egy komfort-lehetőségem, ha az egyik oldal a kívántnál keményebbre vagy éppen lágyabbra sikerülne.

Sajnos az olyan matracok, ahol egy nagy franciaágy méretű matracban két különböző komfortoldal található csak a felsőbb árkategóriákban vannak, ilyen termék lehetne a RelaXx Signum Hard és Medium matracok (egy huzatban is) vagy a Hilding IndiviDuality matracok papa-mama oldallal.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646