Paplanok

(#1662) Vevő
2015-05-13 14:55:40

Kedves Matracguru,

Sajnos a fórum nyilvánosságát kell használnom panaszom közlésére, egyrészt mert sajnos van miről panaszkodnom, másrészt nincs ágyunk+matracunk és a várakozás unalmas perceit el kell valamivel ütni.
Bízom benne, hogy az objektív tények nem kerülnek kimoderálásra a fórumból és a felvetett kérdésekre adandó válaszok nem csak engem nyugtatnak meg a konkrét ügy rendezéséről, hanem a leendő vásárlókat is meggyőzi a főoldalon vázolt állítások valóságtartalmáról ("különös hangsúlyt fektetünk a szakmai felkészültségre, termékismeretre" "évek óta egy kifogástalanul működő matrac és kiegészítő termék webshop", stb)
Február 13-án jártunk a Lehel úton, ahol készséges eladóval találkoztunk, aki példamutató módon saját termékükről a saját tapasztalata alapján adott véleményt és szakszerűnek tűnő ígéretet a segítségével kiválasztott Malaga fenyő ágykeretről (http://www.matracguru.hu/termek/malaga_fenyo_agykeret) és egy matracról. Malaga ágykeret leírása alapján FÉSÜS FÉMAKASZTÓ illesztéssel készül. Nekünk ez a rendelkezésre álló hely (illetve annak hiánya) miatt kritikus fontossággal bíró tulajdonság. Az ő közreműködését ezúttal és őszintén köszönjük, ha nem hívja fel a figyelmünket erre a lehetőségre, akkor biztos máshol és mást vásárolunk.
Az ágykeretet és a matracot le is előlegeztük 6-8 hét szállítási határidővel, ami februárban, illetve március 10-én le is járt.
Ekkor kezdődött a mi telefonozunk ők megígérik, hogy visszahívnak része a történetnek. Ennek lényege, hogy MATRACGURU nem keresi a VEVŐT se a leelőlegezett áruval, se az információval a várható érkezésről. Időről időre a VEVŐ keresi a MATRACGURU-t, hogy hol az áru? Ezzel a mókával telt a március és április is. Közben az ágykeret beérkezett a raktárba, de matrac még sehol, ezért a kiszállítás és a teljesítés továbbra sem lehetséges.
Már májust írtunk, mikor végre valaki bevallotta, hogy a matracunk rendelését bizony a "központ" elfelejtette továbbítani a gyártónak. Kereskedelmi tapasztalattal felvértezett kolléga közölte ezt a sajnálatos hírt, aki tudta, hogy ilyenkor a VEVŐ nem boldog és nem elégedett. Erről azzal tett tanúbizonyságot, hogy felajánlott egy kölcsön matracot, ingyenes összeszerelést és 20% árleszállítást. Azt is ígérte, hogy ezekről a felajánlásokról ír egy oldalt, amit VEVŐ is megkap.
A kiszállításnál szembesültünk a szomorú ténnyel, hogy a fésűs fémakasztó fontosságát nem sikerült házon belül lekommunikálni, az ágykeretet 10cm-es csavarokkal kellene összeszerelni, amire helyhiány miatt nincs mód. Csak említés szintjén utalok a szállító mókás javaslatára: barkácsboltban a VEVŐ vegyen valami sarok vasat és csavarozza össze, vagy egyszerűen ne is illessze össze az elemeket, beszorul a két fal közé és az majd jól megtartja. A kedvezmények írásba foglalása is csak ígéret maradt, az sem készült el soha.
Az ágykeret összeszerelhetetlen, használatra alkalmatlan ezért a szállító visszavitte. Mindössze egy általunk sohasem kért matracunk van és a több napja tartó felfordulás ami a többi bútor "ideiglenes" elpakolásával jár.
Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy bár aznap már hiába kerestük az üzletet másnap ők jelentkeztek megoldási javaslattal: átszerelik fésűs fémakasztó illesztésűre a keretet. Természetesen ezt is elfogadtuk, de azzal a feltétellel, hogy próbálják ki, nálunk már ne legyen barkácsolás, fúrás, faragás se kopácsolás, különben visszalépünk a vásárlási szándékunktól.
A megrendeléstől számolt 3. hónapban meg is érkezett a megbeszélt időben (sőt annál korábban) a már ismert mókás javaslatokkal bíró szállító. Az ágy összeszerelését megint nem sikerült házon belül lekommunikálni, különben nem itt derült volna ki, hogy a fésűs fémakasztó átalakítása során vétett baki miatt ez lehetetlen.
Mókás javaslatokkal bíró szállító ezúttal azzal állt elő, hogy azért csak fizessem ki neki a teljes vételárat, mert neki le kell számolni a pénzzel. Értem a humort, ezért nem csak kinevettem, de a vételár java részét ki is fizettem neki. Csak a tények miatt jegyzem meg azt is, hogy erről semmilyen bizonylatot nem kaptunk.
Most tehát van egy matracunk, amit mi kértünk kerek 3 hónapja. Az ideiglenes matracot elvitték. Az ágykeret pedig darabokban várja, hogy valaki jöjjön barkácsolni, fúrni, faragni, esetleg kopácsolni.
Erre természetesen ismét időt kell szakítani, a VEVŐ ismét szakít rá időt...
-A VEVŐ őszintén kíváncsi, hogy mitől érezze elégedettnek magát a fentiek után MATRACGURU szerint?
-Arra is kíváncsi a VEVŐ, hogy MATRACGURU szükségét érzi-e, hogy az internet népe (pl a Tékozló Homár blog tisztelt olvasói) véleményt alkossanak a MATRACGURU hozzáértéséről?
-Kínzó kérdés, hogy tulajdonképpen a többszörösen átalakított, kilyukasztott, ha úgy tetszik sérült bútorra, milyen jótállás/garancia fog vonatkozni?
-Ezeket a nyilván szakszerű barkácsolásokat és átalakításokat esetleg fogja e rögzíteni MATRACGURU egy dokumentumban?
-Kaphat-e esetleg a VEVŐ valamilyen pénzügyi dokumentumot MATRACGURU-tól, amivel a kifizetett összegeket igazolhatja?





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646