Paplanok

(#1840) viola
2015-09-29 23:03:11

Kedves László!
Nagyon sokat segített a rengeteg információ, amihez a blogja és a "matracguru" jóvoltából hozzájutottam, de még így is nehéz a döntés.
Matracvásárlás előtt állunk a párommal, két különálló matracot szeretnénk, mivel az évek múlásával (50. éven túl vagyunk) alaposan megváltoztak a szokásaink és az adottságaink. Én 155 cm és 90 kg körül vagyok, a párom 170 cm és 65 kg.
Én gyerekkorom óta derékfájós vagyok, régen hason aludtam, de a szülés óta csak oldalt tudok feküdni. A párom viszont főleg hason alszik.
Neki a válla szokott begyulladni, nekem meg isiászom, és ágyéki porckorongsérvem van. A matracunk most egy dupla bonellrugós fajta, ami sokáig kényelmes volt, de már nagyon kigödrösödött, és egész éjjel felváltva forgolódunk. Vagy a derekunk fáj (ha a gödörben fekszünk) vagy a csipőcsontom és a vállam/hátam (ha a gödör peremén). Mindehhez jöttek az éjszakai leizzadások (stressz? klimax?). A két matracra összesen kb. 200 ezer Ft-t tudunk maximum költeni. A páromnak a Medical Concept Classicra gondoltam, de ő még nem tudta kipróbálni.
A leírások alapján nekem a Medical Concept Luxus tetszett a legjobban és kipróbálva kényelmesnek is tűnt, de 5 perc alatt nem derül ki, hogy hosszú távon is az lesz-e. Ami elbizonytalanított: ekkora súlyhoz és kis magassághoz megfelel-e a "gerinc" alátámasztás és a habrugók, nem fog-e hamar megereszkedni? Nem túl hosszú-e a 'gerinc' középső magasabb íve ilyen "rövid" embernek? Aztán a másik, hogy nem lesz-e túl puha a felső gél réteggel együtt (ami rövid távon nagyon kényelmes volt)? lehet, hogy jobb lenne egy memory hab nélküli keményebb matrac, amit később ki lehet egészíteni egy memory fekvőbetéttel ha nem lenne elég puha? De arról meg azt olvastam, hogy beleizzad az ember...
Milyen kombinációt javasolna nekünk,hogy két ugyanolyan magasságú matracon alhassunk kényelmesen, a párom hason én meg oldalt?
Előre is köszönjük a véleményét, üdvözlettel: Viola





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646