Paplanok

(#186) MatracGuru
2012-08-28 20:38:57

Kedves Addika,

a gyerekmatrac sajnos egy nagyon problémás dolog, főként, ha a standard felnőtt mérettől eltér az ember. A problémát azonban nem ez okozza, hiszen a 80*200cm méret árában szinte bármelyik matrac elkészíthető 80*160-as méretben.

A problémát inkább a "milyen matracot?" okozza. Legyen egy egyszerűbb habmatrac, pl. Hard Comfort. Túl feszes. Legyen lágyabb, modjuk egy kis memory réteggel a 12+2? Én lebeszélném róla. Legyen egy kicsit profibb, ergonómiai zónákkal? Minek, hiszen a maximális matrac méretből adódó testmagasság majd nem engedi meg a zónák kihasználhatóságát (nem oda esnek a testszelvények.

A következő problémakör az árfekvés. Pár évről beszélünk (ilyen méret esetén), tehát minek vegyen az ember egy profibb matracot, amikor úgy is kinövi?

Magyarul. Érdemes válogatni a matracok között, a következő termékekből a 80*200cm méret árában -felár nélkül természetesen- megoldható a 80*160cm méret:

Hard Comfort (kislányom most ilyen matracon alszik, amíg nem lesz kész a matraca, ugye a suszter cipője...)
BodyLine Memory 12+2, 12+4 (memory matracot szerintem inkább később)
Signum Dual Medium

Megterveztem én egy "Junior" névre hallgató matracot, ami pont az átmenetet a csecsemőágy és a fprofi matrac között lenne hivatott képviselni: 6-6cm két különböző keménységű oldallal, levegőcsatornákkal, mosható huzattal és normális 20Ft alatti árfekvéssel. Sajna eddig még nem készült el, de nagyon rajta vagyok...

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás

Matrac fórum betekintő ablak

2025-08-27 13:21:59

Tisztelt Matracguru! Érdeklődnék, hogy a habszivacsmatracokban milyen káros anyagok lehetnek?...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3659