Paplanok

(#2241) Judit
2016-08-10 11:57:10

Kedves László!
Matracvásárlás előtt állok, és nyilván teljesen normális módon, már annyit olvastam, hogy csak abban vagyok biztos, hogy egy jó, kényelmes 140*200 cm-es matracot szeretnék.
Főbb paramétereim :) :
-168 cm magas vagyok
- 68 kg, (van ahol fontos a BMI index is: az olyan 25 körül mozog)
- jellemzően az oldalamon, vagy hason fekszem
- nem vagyok izzadékony
- az ágyrács merev lenne.

Vidéki kisvárosban élek, ezért matracot/matracokat ugyan ki tudtam próbálni, de a boltban az árán kívül további információt nem tudtak adni, ezért az online vásárlás mellett döntöttem, mely előtte a véleményére és a tanácsaira lenne szükségem.
Több utána olvasás után (köztük az Ön honlapján lévő tanácsokra) ill. a próbák után, úgy gondoltam, hogy egy zsákrugós matracot választanék, ahol a rugó felett egy 4-6 cm vastag latexhab (de ezt a cikkének elolvasása után elvetettem) vagyis inkább valamilyen memóriahab vagy keményhab van (mert állítólag ettől vastagabb alá már nem érdemes rugót tenni). Több hozzászólást olvastam, hogy rugós matracot nem választanának.... mi ennek az oka, Önnek mi a véleménye?
Azt tudom, hogy semmiféleképpen nem szeretnék kókuszrészt a matracba... (ebben az Ön cikke megerősített).
Ön mit tanácsol?
A cikkében írja, hogy "megfelelő zónázott kialakítás csak a felsőbb kategóriákban található meg" a táskarugós matracoknál.... Ez pontosan mit jelent, mármint melyik nem megfelelő és melyik megfelelő? A garanciavállalásnál mely gyártók tartoznak a "tisztelet a kivételnek" kategóriába, mármint, hogy a rugótesten kívül a kényelmi rétegre és a huzatra is vonatkozik a teljes garancia?

Ezeket a matracokat néztem ki első körben, megköszönném, ha a fenti szempontok szerint átnézné, értékelné esetleg mást javasolna. De azt is megköszönném, ha döntésemet megkritizálná, és azt mondaná, hogy gondoljam át újra a rugós-habos választást.

Nyilván a döntéshez több éjszakán át kellene kipróbálni a matracokat... de mivel ez lehetetlen, okoskodással próbálok jó döntést hozni.
Tehát az eddig esélyes matracok a következők:
Billerbeck Bahama Nova matrac
Ceriflex Pocket Exclusive zsákrugós matrac
Yatas Cool Action matrac
Vanessa Viscolatex zsákrugós memory matrac
Eliza Viscool Memory zsákrugós matrac
Yatas Thermo Rest rugós matrac

De a habrugós matracokról nem sokat olvastam, de ez szimpatikusnak tűnik:
Swiss Tech Dynamic habrugós matrac

Véleményét, kritikáját és tanácsát köszönettel fogadom!
Üdvözlettel:
Judit





Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647