Paplanok

(#2242) matracguru
2016-08-11 18:13:50

Kedves Judit,

én nem hiszem, hogy egy megfelelő zsákrugós matrac nem lehet jó. A világ legdrágább matracai még mindig táskarugós matracok.

Szerintem a hosszú garanciavállalás minden esetben a rugótestre vonatkozik és a kárpit-párnázó rétegre és a matrachuzatra csak a csökkentett garancia érvényes (top felső kategóriás persze kivétel, de ugye itt milliós tételekről van szó)

A rendes zónázott matracok alatt annyit értek, hogy nem csak felületi karcolások vannak a matrac tetején, hanem a különböző ergonómiai zónák annak funkciójának megfelelően kerülnek kialakításra. Táskarugós matracok esetében a legszerencsésebb zónázás, ha a különböző keménységű szelvényekbe különböző vastagságú és erősségű rugók kerülnek.

Az említett matracokról néhány szót: a Bahama Nova lágyabb oldala is szerintem az Ön súlyához túl feszes lenne, ez tényleg egy feszes matrac. A Ceriflex Pocket matrac nem volt a legjobban futó termék, nem is nagyon foglalkozunk vele, egy kicsit lágyabbra sikerült, mint az átlagos piaci igény. A Cool Action és a Thermo Rest is feszesebb matracok, ugyanez a helyzet a Gumotex matracokkal is, bár ott a Viscocool egy kicsit lágyabb.

Látatlanban persze nagyon nehéz javasolni és sajnos a súly és a magasság sem nagyon irányadó, hiszen a hozott komfortérzet nagyon sok mindent befolyásol a matracválasztásnál.

A 7 zónás zsákrugós matracokból én a Hilding Original Multi Medsil matracot gondolom ilyen súly mellett kellemesnek, de -ismétlem sajnos még egyszer- erre nincs recept.

A Swiss Tech Dinamic matrac egy nagyon jó termék, egyéltalán nem puha viszont nem is nagyon feszes (arra ott van a Dinamic+). Gyakorlatilag egyetlen panasz sincs ezekkel a termékekkel -legalábbis elenyésző.


Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646