Paplanok

(#2606) bacuba
2017-02-14 14:32:24

Kedves László!

Matracot szeretnénk vásárolni, így találtam az Önök oldalára. Elolvastam a tanácsok rovatot és a fórumon is visszaolvastam jó néhány bejegyzést, de maradt néhány kérdésem.

1. Az ágyunk 180x200-as méretű, és két 90x200-as matracban gondolkozunk az eltérő igények miatt. A jelenlegi matracok közül az egyik marad, ennek magassága 19cm. A kérdésem az, hogy választhatok-e eltérő magasságú matracot? Ki lehet egyenlíteni a magasságbeli (1cm/2cm/4cm stb.) különbséget valamilyen módon? Ha igen, hogyan? Vagy csak azonos magasságú matracok vásárolhatóak?

2. Az eltérő matracok miatt az ágy közepén van a matracok találkozása, és elkerülhetetlen, hogy néha arra helyezkedjen az ember álmában. A matracok szélein/találkozásánál feküdni kényelmetlen, van-e valami optimális megoldás a matracok közötti átmenetre?

3. A matrac vásárlásában a következő paraméterek adottak:
- 90x200-as méret
- jellemzően oldalt/hason fekszem, legalábbis így alszom el (ahogy olvastam puhább matrac szükséges)
- 178cm/88kg vagyok, ülőmunkát végzek, ezért enyhe hát/derékfájás előfordul
- hideghab matracban gondolkodom, a memory és a rugós matracok nem nyerték el a tetszésemet (de ha kifejezetten ezt ajánlja, akkor meggyőzhető vagyok)
- a lecserélendő matrac a Biotextima Shapemax-2 Suprio típusú (http://bio-textima.hu/traditioergo/), ami kétoldalas, a keményebb fele túlságosan kemény (fáj a bordám egy idő után), a puhább fele megfelelő, de annál egy kicsit lehetne még puhább (olvastam, hogy kókuszellenes, és azt is, hogy a céggel is volt vitája, csak a hasonlítás miatt linkeltem)
- a kétoldalas matrac előny (kétfajta használati variáció)
- a huzat levehető és mosható legyen
- árban 100e Ft-ig határoztam meg a limitet (nyilván minél olcsóbb, annál jobb, de azt gondolom, hogy valószínűleg 15e Ft-ért nem lehetséges hosszabb távon használható matracot vásárolni)

A termékeiket böngészve a Relaxx Signum Dual Medium és a Medical Concept Classic/Premium típusokat néztem ki, és a fórumon is sokat kérdeznek ezekkel kapcsolatban. A kérésem az lenne, hogy ajánljon a fenti kitételeknek megfelelő matracot, amely ki is van állítva Önöknél, azaz ki tudom próbálni.

Köszönettel,
Bacu Balázs





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646