Kedves László!
Matracvásárlás előtt állok. 172 cm magas, 72 kg-os, 30 éves férfi vagyok. Eddig főleg egy 140x200-as, immár kb 7 éves sultan flataker matracon aludtam. Ezt a matracot túl puhának érzem, kényelmetlenül alszom rajta, néha fáj reggelente a derekam, illetve szinte soha nem ébredek kipihenten, gyakran felületesen alszom. Előzetes utánajárást követően volt alkalmam kipróbálni több önök által forgalmazott matracot, ezekből a leg szimpatikusabb választásnak eddig a Signum Dual Hard ill. Medium matracok tűnnek. A medium matracot a boltban kissé puhának éreztem, hasonlónak a jelenlegi matracomhoz (puhaságban). A Hard matrac félkemény oldalát éreztem a leg kényelmesebbnek, viszont mind a boltban mind a forumon a Hard matracot inkább 80-90 kg felett ajánlották, ezért bizonytalan vagyok, azzal kapcsolatban, hogy bár rövidebb fekvés idején mégis ez tetszik, maga az alvás hosszabb távon nem lesz kényelmes rajta. Oldalamon, néha háton alszom. Elgondolkodtam annak lehetőségén is, hogy ebben az esetben egy fedőmatraccal (akár memória habos) puhítani a hard matracot, ha mégsem megfelelő, hiszen cserére, ha jól olvastam nincsen lehetőség. Tanácsait a leírtakkal kapcsolatban előre is köszönöm.
Üdvözlettel:
Viktor