Paplanok

(#279) MatracGuru
2012-11-18 07:06:49

Kedves Gabriella,

többször igyekszem kitérni rá, hogy nem lehet egy matracot (egy bizonyos terméket) önmagában a gyártója vagy az összetétele alapján minősíteni, tekintettel, hogy:

1.,
Minden cégnek/márkának meg vannak a belépő kategóriás termékei, amik szolgáltatásban a jótól messze elmaradnak és inkább csak a piaci kényszer szüli őket (árverseny)

2.,
Egy matrac összetétele és az, hogy az majd megfelelő alátámasztást, ergonómiát, formakövetést nyújt-e nagyban függ a felhasználó adottságaitól: testsúly, magasság, súlyelosztás, alvási szokások, betegségek, hozott (eddigi) komfortérzet, stb...

Szóval sajna erre így nem tudok Önnek válaszolni. Keresni kellene a környéken egy szaküzletet és próbálgatni a matracokat, csak így lehet közelebb jutni a megfelelő matrac kiválasztásához. Utána, hogy ezt honnan rendeli az ember, az egy másik kérdés, az én tapasztalatom, hogy a hazai latex, latex-kókusz matracokban olyan nagy eltérés az alapanyag minőségben nincs, tehát egy ugyanolyan rétegezettségű termék egy másik gyártótól valószínű, hogy olyan vagy nagyon hasonló komfortot fog adni.

Ettől függetlenül a latex-kókusz összetétel nekem személy szerint "nem a szívem csücske", erről bővebben az alábbi linken olvashat:

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/06/kokuszmatrac.html

Amennyiben mégis az interneten rendelne, kérném, hogy figyelmesen olvassa át a következő cikket (cikkeket), mert rejtegethet némi csapdát magában:-)

http://alvaskultura.blogspot.hu/2012/10/online-kiskapuk.html

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647