Paplanok

(#2837) ildi
2017-08-04 11:10:41

Tisztelt Pálinkás Úr!

Matracvásárlás előtt állok, mivel másfél éves ceriflex energy memory matracom (nem Önöknél vásároltam) keményebbik oldala megadta magát, felpuhult. Bár azt a tájékoztatás kaptam, hogy "érzetre" nem garis, csak akkor ha ki van gödrösödve, no mindegy a lényeg, hogy már nem tudok benne feküdni, reggel úgy kelek mint akit összevertek, megfordítottam, de a memory-s oldala meleg és túl puha számomra (anno a próbafekvésnél mindkét oldalát kipróbáltam és akkor nem volt vele gondom).
A Hilding IndiviDuality MULTI Pocket HARD matraccal szemezgetek, mivel nagyjából ez maradt ami megfelelhetne (szerintem), bár biztos van magasabb árkategóriában is de a pénzügyi keretem nem túl magas (100e körül gondoltam), ám ha van minőségibb/megbízhatóbb/tartósabb akkor megfontolandó a keret emelése.

90*200-as méretben kellene, általában oldalt, félig hason és háton alszom, a csípőmnél vagyok erősebb, súlyom ~100 kg. Hétvégenként mikor többet alszom oldal fekvésben (hétköznap csak 4-5 órákat töltök az ágyban) néha fáj a forgóm, ez gondolom főleg abból az hosszú ideig tartó rossz szokásomból ered, hogy még az irodai széken is képes voltam arra, hogy a bal bokámra üljek, magam alá tekerve a lábamat, nem kis terhelést adva így a forgómnak, a jobb oldali forgómra ez nem jellemző.

A szempontok amiket figyelembe vettem a választás folyamán:

- ne legyen ceriflex!
- kemény zsákrugósat keresek (puhítani fedőmatraccal még mindig lehet);
- lehetőleg jól szellőző legyen, nem kell a memory (nem bírom a meleget, ha fázom betakarózom);
- ne legyen kókusz a matracban;
- nem hátrány a minél magasabb súlyhatár

Tudom, hogy a próba a legfontosabb (nem is terveztem anélkül vásárolni), de eddig 2 olyan matracvásárláson is túl vagyok, melyekről úgy gondoltam hogy nem lesz puha, a végén mégis az lett. A fent említett ceriflex keményebbik fele is csak pár napig volt jó (akkor még nem volt felpuhulva). Szerintem nem elég egy-egy 10-20-30 perces próba a matracon, legalábbis az előző két matracvásárlás is ezt mutatta, sejtésem szerint egy picivel keményebbet kellene választanom mint ami éppen a próba alatt tetszik.

Önnek mi a véleménye?
Esetleg tudna ajánlani másik matracot amit érdemes kipróbálnom?

Tisztelettel és köszönettel:
K.Ildi





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646