Paplanok

(#3369) exCat
2018-11-22 13:32:45

Üdvözletem!

Matracot szeretnék vásárolni - ez gondolom nem meglepő :) - de abszolút tájékozatlan vagyok a kérdésben. Jelenleg van egy 2x Demko Feder ágyam és matracom, ami már a koránál fogva is kissé elavult, de legfőképp - talán az én koromnál fogva is - állandó derék és hátfájással küszködök már jó ideje, és most elhatároztam, hogy ezen változtatni szeretnék.

A múlt héten szétnéztem itt a környéken ahova eljutottam - Cardo, Yisk, Mömax, ilyesmi... - De vagy árban, vagy minőségben nem tudtam dűlőre jutni a dologgal. Eleinte memorihabos matracot nézegettem, majd a Cardonál megtetszettek a rugósak, de azok meg - az én lehetőségeimhez képest- aranyárban vannak.

Ami a lényeg, hogy szükségem lenne egy 180x200, vagy 2x 90x200-as matracra. Nem tudom, hogy minőségben, tartósságban van-e különbség? A Cardonál pl. 300e alatti/körül azt javasolták, inkább vegyek 2x 90x200-at, mert a 180-as esetében félő, hogy a közepe hamar megereszkedik. (mondjuk én nem ezt várnám el ennyi pénzért, de hát ez van.)

Itt megtetszett a Levital matrac. Azt nem tudom megmondani, hogy miért, lehet csak mert a reklámszöveg pont betalált nálam, de valahogy azóta erre állt rá az agyam. Nem ragaszkodom persze hozzá, de maximum ez az árfekvés az, amit még ha muszáj ki tudok fizetni. Érdeklődnék, hogy ez mennyire jó választás?

Ezen felül vélhetően ágyra, ágyrácsra is szükségem volna, mert akkoriban, amikor a Demko Feder-t vettük, egyedi méretet kértünk (210 hosszú), és nem biztos, hogy ez jó lenne ennek a matracnak. Milyen ágyat, rácsot lenne célszerű venni, ha cserélni akarom a régit?

Köszönettel: Kis István

Matrac fórum betekintő ablak

2025-08-27 13:21:59

Tisztelt Matracguru! Érdeklődnék, hogy a habszivacsmatracokban milyen káros anyagok lehetnek?...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3659