Kedves László!
Én leszek a hónapban körülbelül a 200. aki hasonló kérdést tesz fel, de elvesztem az információk (és marketing) tengerében egy heti olvasgatás után is; Önt pedig egy megbízható barátom ajánlotta, szóval emiatt jöttem.
Amire szükségem lenne: 160x200cm-es matrac (plusz 2db 80x200cm-es ágyrács). Ketten használnánk, én 44 éves, 183cm magas, 88kg-os (mások által jóképűnek blablabla :D), derékfájára nem megfelelő ágyon alvás után erősen hajlamos; csajom szintén 183cm magas, ~70kg, 35 éves. Egyikőnk sem izzadós alkat.
Eddig odáig sikerült eljutnom, hogy
1. Ha még egy hetet a mostani matracon kell aludnom, felgyújtom (lehet a házzal együtt), szóval nem vagyok a témában türelmes alkat :) Sajnos a legtöbb kinézett terméknél 6-8 hetes meg 21-28 munkanapos szállítási idők vannak :/
2. Zsák- avagy táskarugós matracot szeretnék most kipróbálni, a sok olvasás után valószínűleg ez lehet a megoldás; vélhetően a keményebb típusból (sajnos erre nincs összehasonlítható mérőszám mit jelent egyik cégnél a félkemény/kemény/nagyon kemény illetve mit egy másiknál).
3. Tudom, fekvéspróba kellene, de alapvetően 10-20-30 perc fekvésből én nem tudom megítélni hogy 1-2-3 hónap után mit mondanék a matracról. Aludtam már olyan ágyban amibe isteni volt lefeküdni de a spanyol Inkvizíció megirigyelte volna a tudását amivel reggelre elintézte a derekamat :) Inkább a szakértőtől kérdezek hát :)
4. Nem hiszek a nagy szavaknak (bio/hiperszuper/csaknálunk/stb.), nem hiszem hogy a memóriaréteget nekem találták ki - csak simán jókat szeretnék aludni mondjuk 5-10 évig ugyanazon a matracon.
5. Büdzsé... Nyilván optimalizálni szeretnék, jó lenne 200e Ft alatt megúszni de ahogy nézem ez nem lesz egyszerű, lásd a kinézetteket lejjebb.
6. Még az Ikeára is hajlamos lettem volna de pont ott sem elérhető amit kipróbáltam volna (náluk a vita nélküli pénzvisszafizetés a vonzó, ha nem válik be a termék, ezt tapasztalatból tudom, persze nem matraccal).
Például az alábbi két terméket néztem ki:
https://www.matracguru.hu/termek/life_sleep_elite_pocket_zsakrugos_matrac
https://www.matracguru.hu/termek/life_sleep_double_comfort_zsakrugos_matrac
"Minden megoldás érdekel" jeligére várnám a véleményét, nevezetesen a fentiek alapján merre induljak matracvásárlás témájában (preferenciasorrend: szeresse a derekam, elérhető legyen mihamarabb, és persze nem bánom ha nem egy kisebb afrikai ország éves GDP-jét kell elköltenem)? Ajánlott-e a két jelzett termék közül valamelyik (és van-e raktáron)?
Előre is köszönöm a válaszát,
Üdv,
Attila