Paplanok

(#3868) Anita
2020-12-31 14:21:19

Kedves László!

Véleményét szeretném kérni ágy-ágyrács vásárlással kapcsolatban:

Tavasszal vásároltam egy 140 cm széles, 18 cm magas AIR HD matracot… akkor sajnos ágyra nem volt keret, így a matrac a földön volt, úgy használtam. Azóta sem tudtam igazán megszokni, elalszom rajta, de 3-4 óra múlva felkelek és attól függ háton vagy oldalt aludtam –e, de nagyon fáj az adott irányból a hátam, gerincem. Azt gondoltam mindig, talán túl kemény a matrac nekem, ezért memóriahab, illetve habrugós fedőmatracot (2 vagy 4 cm-eseket) is próbáltam rátenni. Ideig-óráig jó is, de ekkor meg azt érzem, nem tart összességében a matrac, belesüllyedek és fáj a derekam, annyira, hogy nem enged aludni… (gerincsérvem volt már és Scheuermann-kór is van). Akkoriban gondolkoztam a rugós matracokon is, de végül maradt ez a zónás, rugalmas HR hideghab.
Gondoltam arra is, nem-e az a probléma, hogy a földön volt-van a matrac, hogy talán, ha ágyrácson lenne, nem érezném olyan keménynek...
Most már megvan a keret, hogy vegyek hozzá egy ágyat.

Mit javasolna, elegendő a merev bordasor, vagy mindenképpen rugalmas ágyrács kell (a vélemények megoszlanak, több boltban érdeklődtem)? Tudna ajánlani egy Ön által jó minőségűnek tartott rácsot vagy bordasort?
Illetve elképzelhető, hogy ez puhítana összességében a matracomon vagy nem sokat segít, és inkább próbálkozzak táskarugós matracokkal?

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Anita





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646