Paplanok

(#3880) palinkaslaszlo
2021-01-09 08:00:35

Kedves Móni,

akkor tegyünk egy kis rendet, menjünk végig step by step(szép magyarsággal) mindegyik elváráson:-)

Legyen vákuumcsomagolt. Minek? A vákuumcsomagolás egy matrac esetében a kedvezőbb raktározási- és szállítási költségen kívül semmilyen előnnyel nem jár.

80x200cm. Amennyiben még nincs meg az ágykeret, akkor mindenképpen lebeszélném erről a méretről. Ugyanannyiba kerül, mint egy 90x200cm méret, amihez könnyű matracvédőt, lepedőt találni. Ha még egy kicsit nyújtózkodnánk, akkor a 100x200cm méret szerintem a legideálisabb egyszemélyes ágynak. Széles, kényelmes, este két ember is elfér rajta meseolvasáshoz, altatáshoz.

Hideghab. Magyarorszégon szinte minden habmatracnak hideghab a neve, ha nem macskakőből vagy tetőcserépből készül. Amennyiben minőségi habhoz ragaszkodunk úgy érdemes HR hab termékeket keresni.

Zónák. A zónák különböző keménységű szelvények a matracban. Lány esetében olyan 15-16 éves koráig az ergonómiai zónáknak nem hogy értelme nincs, sok esetben még hátrány is lehet, hiszen a testmagasságából és az alvási szokásaiból adódóan, ezek a kialakítások nem fognak egybe esni a matracon alvóval, hiszen a zónák kialakításához az átlagos felnőtt testmagasság van figyelembe véve. Praktikusan lehet, hogy ott lesz keményebb a matrac, ahol nem kellene és ott fog engedni, ahol tartania kellene.

Matrachuzattal semmi gond, a legtöbb mosható huzatú termék a lenti igényeknek megfelel. Atkamentes matrachuzat nincs. Még akkor sincs, ha mi is és mások is ezt állítják. A legtöbb matrachuzat lehet atkamentes, ha bizonyos feltételeket betartanak. Egy könnyen levehető és mosható matracvédő szerintem többet ér bármilyen csillivilli matrachuzatnál. Lehetőség szerint (kivétel az éjszakai pelusról leszokás átmeneti időszaka) NE! vízzáró matracvédő legyen.

Amennyiben konkrét terméket kellene ajánlanom és minden Ön által támasztott feltételnek meg kellene felelni (MINDEGYIKNEK), akkor a Levital valamelyik termék lenne az, leginkább nem a feszesebb Smart termékcsalád.

Ha ez árban túllóg az elképzelésen, akkor jöhetnek a kompromisszumok. Ha olcsó, kétoldalas, mosható huzatú, de megfelel a normál hab is, akkor egyértelműen a Junior Vital. Ezt a terméket kifejezetten a 2-12 éves korosztálynak fejlesztettem.

Amennyiben egy kicsit jobb minőséget keresünk és HR habból, akkor (ugye a zónák majd nem fognak stimmelni, sőt akár rossz helyre is esnek majd) jöhetne a Signum termékcsalád valamelyik terméke, leginkább a HR Climatic.

Annak idején egyébként az én gyerekeim Signum Dual Medium matracot aludtak sokáig, nem volt panasz, lassacskán felcseperednek:-)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
MatracGuru
Matrac fórum és online tanácsadás

info@matracguru.hu
+36 1 785 71 39





Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647