Paplanok

(#3893) Lilla
2021-02-26 12:07:16

Kedves László!

Segítségét szeretném kérni matracválasztási dilemmánkban. Jelenleg én alszom együtt 3 éves kislányommal egy franciágyon (160x200 ágyrácsos) régi matracon. Párom külön, hálószobánkban szintén egy franciágyon (160x200 ebben sajnos nem ágyrács van, hanem teli osb lap). Először is szeretnénk egy matracot mielőbb kislányom ágyába, majd egy másik alkalommal a közel jövőben még egy matracot a mi közös ágyunkba is. Tervezzük, hogy kisányom egyedül aludjon az ágyában, de ez egyelőre nem kivitelezhető, így olyan matracot szeretnénk, ami neki is ideális, de én sem leszek holdkóros mellette. Itt kezdődik a bonyodalom, mert nekem vannak nyaki, illetve derék táji gerincbántalmaim is (fájó izületek, zsibbadó végtagok..). Tehát elég hikomat vagyok. Nyílván ortopéd, vagy ergonómiai zónás martacok kislányom miatt nem jöhetnek szóba, de milyen matrac lenne ideális akkor, ami kislányomnak is megfelelő lenne (akár hosszabb távon is), de én is tudok aludni rajta? Vagy egy ilyen korú gyermeknek semmiképp nem javasolt felnőtteknek szánt matracon aludni? Mindenképpen szeretnénk levehető matrachuzatot, illetve valamilyen antibakteriális martracot szeretnénk gyermekem védelme miatt is, illetve mert én még plusszban extrém allergiás is vagyok. !crazy! !happy!
Vagy a matracok manapság annyira divatos antiallergén tulajdonságuknak nem kell annyira nagy jelentőséget tulajdonítani? Extrém allergiásoknak megfelelő tisztítás és szellőzés is elegendő?
Továbbá kérdésem lenne még, hogy a jelenleg szinte kihasználatlan közös franciágyunk teli osb "ágyrácsát" érdemes lenne lecserélni, vagy elkerülhetjük a penészedést a csere nélkül is? (Eddig nem penészedtek a rugós matracaink rajta egyébként).
Későbbi terveink, hogy majd visszaköltözöm a hitvesi ágyba, ide is szeretnék egy olyan matracot, ami az én adottságaimnak megfelel és páromnak is kielégítő. Neki nincsenek nagyobb igényei, bárhol elaszik, de ebből kifolyólag és a kor előrehaladtával már azért ő is megérzi a derekát. Párom 90 kg körüli én pedig 65 !angel!
Még annyi, hogy ha a jövőben bővül a családunk egy kistestvérrel, akkor gyanús, hogy majd esetleg ő is beköltözik majd egyszer közénk, így ezt a matracot is szeretnénk úgy megválasztani, hogy egy kisgyermeknek is megfelelő legyen ergonómiailag. Bár utóbbi matracot szeretném, ha jobban rám lenne szabva. Vagy a fent leírt tüneteimnek inkább lenne szükség valami ortopéd matracra, vagy egy jól megválasztott habszivacs matrac memóriahabbal is elegendő lenne a gerincproblémáimra?

Előre is nagyon köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:
Sz. Lilla





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646