Kedves Pálinkás László!
Véleményét szeretném kikérni egy 160*200-as matracvásárláshoz (185cm, 80 kg-os férfi vagyok, hanyatt és oldalt is fekszem). Olvasgattam az Ön fórumát, így tudom, hogy a testsúlynak jelentős szerepe van a matrac keménységének kiválasztásánál. Mivel átlagsúllyal rendelkezem, így félkemény matracra gondoltam.
Mindig is nagyobb bizalommal fordultam a táskarugós matracokhoz, így elsősorban ott kezdtem el nézelődni. Mivel életem egyharmadát az ágyban töltöm, így szeretnék egy jobb minőségű matracra beruházni. Nagyságrendileg úgy körülbelül 200.000 Ft-ra gondoltam. Így fel is tenném az első kérdést, hogy érdemes-e ilyen drága matracra beruházni, vagy elég egy olcsóbb árkategóriájú matrac is?
A következő matracokat találtam eddig jónak az olvasottak alapján:
Hilding Original Multi Medicott Silver zsákrugós matrac (161.310 Ft)
Billerbeck Portofino matrac (179.000 Ft)
Cardo Silhouett matrac- Gold (231.000 Ft)
Cardo Shape Medium matrac- Gold (238.000 Ft)
Cardo C777 Medium matrac- Silver (bonell rugós) (157.000)
Konfor Passion Zsákrugós memory matrac (170.000 Ft)
Nem tudom mennyire lehet bízni a Jysk termékeiben,de egy termékük felkeltette az érdeklődésem: Dreamzone Gold S70. (200.000 Ft akciósan)
Továbbá a nem zsákrugós matracok közül a Latex Prima 18 cm matrac nyerte el a tetszésemet. Ennek ára: 156.000 Ft.
Abban szeretném a segítségét kérni, hogy Ön szerint ezek a matracok közül melyik lenne számomra a legmegfelelőbb, vagy tudna-e javasolni olyan matracot, amely ezek között nem szerepel, de az én adottságaimnak megfelelne?
Köszönöm megtisztelő válaszát!
István