Paplanok

(#462) MatracGuru
2013-05-05 06:09:49

Kedves István,

ez így egy nagyon nehéz dolog lesz. Ami a leveléből kiderül, az az, hogy valószínű, hogy szerintem még nem próbált matracokat, vagy ha mégis, akkor még bőven van idő a megfelelő matrac kiválasztásáig.

A fent említett matracok bár ca. egy árkategóriába esnek, mégis teljesen különböző keménységűek, teljesen más karaktert mutatnak.

Mindenképpen azt javasolnám, hogy érdemes ezeket a matracokat majd végigpróbálni, addig is kipöckölgetéssel lehet szűkíteni a listán, illetve majd bővítünk is rajta egy kicsit. A hozott komfortérzet majd nagyon fontos lesz, nincs olyan matrac, hogy félkemény, mert ami nekem félkemény matrac, az lehet, hogy Önnek még majd puha lesz vagy fordítva. Csak azokba mennék bele, amiket a megadott információk alapján én lehúznék a listáról:

A latex komfortja tömpe, megfelelően csak egy farugós ágyrácson fog működni, mivel ez egy rendszer matrac, ez tovább emeli majd a bekerülési árat.

A Gold S70 szerintem irreálisan drága, kevés benne a zsákrugó és a megadott darabszám/m2 adat is szerintem furcsa, a képen szereplő matrac négyzetméterében soha nem lesz 365db zsákrugó. Egyszerű matematika.

A C777 ugye -mint írta is- nem egy zsákrugós matrac, bár egyik előnye, hogy magas 1600mm rugótesttel készül, kicsit ez lesz majd a hátránya is a matracnak, szerintem a matrac imbolygóssá válik és nagyon át fog hullámozni egyik oldal a másikra.

Amennyiben majd még matracot próbál, szerintem mindenképpen érdemes a következő két matracot még kipróbálni:

-Hilding IndiviDuality Pocket 151 810.- (250db/m2)

-Hilding IndiviDuality Multi Pocket 170 810.- (515db/m2) !!!

Üdvözlettel:

Pálinkás László

Matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646