Paplanok

(#484) MatracGuru
2013-05-12 15:00:01

Kedves Armand,

értem és, értem, viszont attól félek, hogy valamiről majd le kell mondani. Minél több funkciót préselünk egy termékbe, vagy rendszerbe, annál nagyobb a hibafaktor és valamilyen funkció itt-ott elvész majd, de menjünk sorban:

-120kg környékén én a Dunlopillo Kontoflex Motor ágyrácsát találnám a legmegbízhatóbbnak. Amennyiben a másik oldalra másmilyen ágyrács kerül (pl. egy olcsóbb), annak a magassága majd más lesz, tehát ki kell egyenlíteni a magasságkülönbséget

-a motoros ágyrácsok nem könnyűek, ebből kettő darab és még a matrac nagyon igénybe veszi majd az emelőszerkezet gázrugóit. Sajos nem elkerülhető, hogy a motoros ágyrács szerkezetébe beavatkozzunk (általában érdemes levágni a kiálló végeket, hogy megfelelően lehessen keretbe foglalni), a legtöbb gyártónál ilyenkor megszűnik az ágyrács garanciája.

-a zsákrugós matracok nem hajlanak megfelelően, így a motoros ágyrács 5 független síkját nem fogja maradéktalanul lekövetni, kivétel ez alól, ha ez egy kifejezetten motoros "boxspringágy" Egy ilyen ágy olyan 500e-től indul, amibe ha belegondolunk nem is olyan veszélyes összeg, viszont nem lehet ágyneműtartós.

Én a következőt javasolnám:

-egy strapabíró bükk ágykeret (25-27mm vastag anyagból)
-kettő darab fiókos ágyneműtartó (kihúzható)
-két motoros ágyrács (lehet különböző is, itt már egyszerű lesz beilágolni)
-és 2db különböző komfortot adó hajlítható habmatrac (RelaXx, Dulopillo, Hilding Select vagy Original Thermo)

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-04-19 09:50:10

Üdvözlöm ! Érdeklődnék, hogy egy áruházban vásárolt több rétegű 200*90-es matracot (nem...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3647