Paplanok

(#575) MatracGuru
2013-07-29 08:31:26

Kedves Bea,

az alvaskultura.blogspot.hu oldalon az írások egy kicsit terjedelmesebben, ezért részletesebben vannak feltöltve, érdemes lenne az ide vonatkozó cikkeket átfutni. Szakma tapasztalataim alapján én nem hiszek abban, hogy egy matrac önmagában jó. Vagyis nem lehet ugyanaz a matrac mindenkinek jó. Ez nagyban függ a testsúlytól, testmagasságtól, testsúly eloszlástól, a gerinc egyedi ívétől, az alvási szokásoktól és a hozott komfortigénytől. Ha csak ezeket vesszük figyelembe, máris látszik, hogy nem lehet mindenkinek ugyanaz a matrac jó -még ha egy csúcs matracról is van szó.

A legjobb eredményt akkor kapnánk, ha az édesanyja tudná próbálni a matracokat szakszerű tanácsadás mellett. Ez annyit jelent, hogy egy hozzáértő kereskedésben az ember megtanul megérezni egy matracot, elmondják, hogy mit kellene és mit nem szabad érezni egy matracon a próbák során ahhoz, hogy az majd hosszú távon megfelelő alátámasztást, nyomáspot eloszlást és kényelmet biztosítson.

Tapasztalatom szerint az idősebb korosztály kevésbé befogadó a megszokotthoz képest homlokegyenest eltérő memory foam alapanyaggal szemben. Egyrészt a memoryfoam lágysága, süppedékenysége, másrészt pedig az emlékezőhabban a nehézkes megfordulás, pozíció váltás szokta eltántorítani az idősebb vásárlókat.

Javasolnám, hogy mindenképpen próbálni kellene a matracokat.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646