Paplanok

(#656) MatracGuru
2013-09-16 09:15:29

Kedves Anci,

fedőmatracok ugye csak szerkezetileg ép ágyak esetében jelent megoldást, nem alkalmas arra, hogy a régi kigödrösödött ágyat újjá varázsolja. Ha jól értem, akkor az Ön esetében ez egy jó matrac, csak szeretnénk egy kicsit tupírozni a komforton. Erre az emlékezőhab, memory foam fedőmatracok alkalmasak tudnak lenni, amennyiben Önnek egyáltalán tetszik az emlékezőhabos komfort. A memoryfoam fedőmatrac különböző vastagságokban található, így 4-6-8cm a jellemző vastagság. Tapasztalatom, hogy a 4cm vastag memory fedőmatrac már nagyon nagy komfort-változást hoz egy matrac életében, a 6cm már egy kicsit nagyon habos-babos szokott lenni.

A fedőmatrac mérete nem kell, hogy cm pontos legyen, a memory topperekkel jópár centimétert lehet csalni pluszban és mínuszban egyaránt. 200x200cm nagyságú fedőmatracot a kereskedések általában nem tartanak készleten, így az majd egyedi megrendelésnek számít a legtöbb helyen és olyan 2-3 hét átfutási idővel érdemes számolni.

Fedőmatracok minőségét, amennyiben az emlékezőhabból van nagyban meghatározza a memoryfoam fajsúlya, így 50-60kg/m3 alatti fajsúlyú memoryfoam alapanyagú fedőmatracot szerintem inkább kerülje el az ember, az alacsony fajsúly (tömegsűrűség) az élettartam rovására megy a legtöbb esetben.

Remélem segítettem.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646