Paplanok

(#728) avensis
2013-10-17 03:34:14

Kedves Pálinkás László!

Nagyon örülök, hogy az írásara rátaláltam, többet tudtam meg a matracokról mintha két hetet barangoltam volna városszerte és az ellentmondó tájékoztatásokat hallgattam volna a boltokban. Utoljára pár évvel ezelőtt kerestem ágyat az anyukámnak de végül nem találtam, ezért csináltattam . Saját elgondolásból, kár, hogy akkor még nem olvastam a szakvéleményeit. Bár nem sokat tévedtem, kivéve, ami a matracot illeti (kárpitozott ágykeret, két motoros rugalmas ágyács és memóriahabos ágybetét).

Most magamnak szeretnék végre vásárolni egy nagyon kényelmes ágyat, de nem tudom, hogy a meglévő keretbe( ami ágyneműtartós, a rács emelhető és alatta nagy terület marad pakolásra) tudnék-e venni ágyrácsot és matracot. 160X200-as a méret, de azt olvastam, hogy ez túl széles ahhoz, hogy egy ráccsal megoldható legyen. Lehet, hogy elég lenne a 140-es szélesség is, de ez esetben nyilván keretet is kellene vennem.
Egész életemben azt hallottam, hogy derékfájásra a kemény matrac az ajánlott, de én mindig a puhát szerettem, hiába próbáltam bizonygatni az orvosoknak, hogy a keményen nem fekszik fel a derekam és kényelmetlen, hiába beszéltem, csak fejcsóválás volt a válasz. Ennek ellenére törekedtem erre, most egy memóriahabos fedőmatracot használok a számomra kemény matrac tetején. Viszont a rács is öreg már, szóval szeretnék új ágyacskát. Nagyon megörültem amikor először életemben valaki azt mondta, hogy igenis nem kemény matrac kell nekem.::):)
Amit eddig tanultam, mosható legyen a huzat, törekedjünk az Aerial Senso megoldású matrac felé, ami legyen rugalmas ágyrácson.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy milyen típusú ágyrácsot és matracot és keretet javasolna nekem?
Legjobb lenne a személyes találkozás a boltban, nem tudom ez esetleg megoldható lenne-e, vagy ez túl nagy kérés?
üdvözlettel:
Dr. Majzik Gabriella





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646