Paplanok

(#911) MatracGuru
2014-01-04 14:30:20

Kedves Vivien,

tapasztalatom szerint az idősebb generáció az új matracokkal és az új termékekkel kapcsolatban kevésbé befogadó. Így nagyon nagy komfortváltozást nem érdemes első lépcsőben eszközölni, tehát nem érdemes hirtelen a keményről egy kellemesen lágy matracra váltani, mert csak elégedetlenség lesz belőle és kidobott pénz. Anatómiai szempontból azonban érdemes lenne elmagyarázni, hogy ahhoz, hogy a műtéti terület később majd oldalt fekve ne fájjon, ahhoz kell egy bizonyos lágyság, ami a csípőrész hagyja majd lágyan besüppedni oldalt fekve. A RelaXx Signum Medium esetleg megoldás lehet, hiszen két komfortoldala van, esetleg lehetne a feszesebbel kezdeni (ami azért nem kemény) és utána váltani a kicsit lágyabb komfortoldalra. A Signum Medium egyébként alkalmas motoros ágyráccsal is, tehát hajlik szápen az ágyráccsal, így ha később a betegápoláshoz ilyen kisegítő eszközt szeretnének vásárolni, akkor a matrac igazodni fog ehhez az igényhez is.

Ágykeret gyakorlatilag egy sokkal egyszerűbb dolog, itt mindegy, hogy miből van, lehet fenyő, bükk vagy bármilyen tömörfa -tekintettel, hogy a fa ágykeretek tartósabbak. Itt csak egy két dologra érdemes figyelni:

-az ágykeret felső szélétől a rácstartó legyen minimum 14cm mélyen, hogy ha később motoros ágyrácsot teszünk bele, akkor annak legyen hely

-a végleges fekvőmagassága a matracnak akkor a legkényelmesebb leülés és felállás szempuntjából, hogy ha a matrac magassága a használójának a térde fölött van 5-8 centiméterrel. A legfontosabb az lenne, hogy a felállást 90°-nál nagyobb szögből kezdjük, így a legegyszerűbb és a legkevésbé megterhelő.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646