Paplanok

(#949) Kamilla
2014-01-15 18:04:58

Kedves Pálinkás László!

A tanácsára lenne szükségem matracvásárlással kapcsolatosan. 160×200 méretű,18-20 cm magas, hideghab esetleg táskarugós matracban gondolkodunk, de a költségvetésünk szabott, maximum 80 ezer forintot tudunk rászánni. Átlagos súlyú és magasságú pár vagyunk (60 és 80 kg), mindkettőnknek a közepes keménységű matracok a kényelmesek. A jelenlegi 10 éves Rottex BSC matracunk kigödrösödött, így ideje cserélni. A városunkban sajnos nem állnak rendelkezésre matracot forgalmazó üzletek, így csak pár márkát tudtunk eddig megnézni. Amit eddig kipróbáltunk, kényelmesnek találtuk mindketten és belefért a kertünkbe:
-Ikea Hövag zsákrugós matrac (pedig első körben kizárólag hideghab matracot néztünk, és nem akartunk rugósat, de ezt nagyon komfortosnak találtuk)
-Best Dream Siglo és Wool's szintén mindkettő kényelmes volt- nem igazán tudtuk különbséget tenni, ahogy ráfeküdtünk
-És amit nem fogunk megvenni- mert maga az eladó is lebeszélt róla, és több fórumon is visszaigazolást nyert a vélemények alapján, hogy nagyon hamar tönkremegy a Jysk-es GOLD F30 WellPur. (ezt csak a típus miatt említem, hogy ezt is kényelmesnek találtuk)

A legnagyobb problémánk, hogy igazán akkora különbségeket első ráfekvésre nem találtunk a különböző matracok között (kivéve a sima bonell rugós matracok), hogy választani tudjuk...
Ha a fentiek ár/méret/igények figyelembevételével tudna nekünk ajánlani valamilyen matracot, akkor a hétvégén felmennénk Önökhöz matracot próbálni. Ami még fontos lenne számunkra, hogy jó lenne, ha az új matrac hasonlón kibírna 10 évet, mint a korábbi matracunk.
Nagyon köszönöm a segítségét!





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646