Paplanok

(#965) MatracGuru
2014-01-22 18:54:51

Kedves László,

a Junior Vital és Junior Vital Premium matracok 12-13 cm magasak huzattal együtt. Amennyiben megengedi, úgy egy pár mondatot írnék a memoryfoam és a gyerekmatrac témáról Önnek. Én alapvetően nem szoktam gyerekek esetében memory foam matracot vásárolni, mert szinte semmilyen számottevő ergonómiai előny mellett több funkcionális és higiéniai hátránya van a normál hideghab matracokkal szemben:

1., Süppedékeny. Tapasztalatom szerint a gyerekmatrac egy többfunkciós tárgy, hiszen a gyerekek ülnek rajta, játszanak, később telefonoznak, zenét hallgatnak, facebookoznak, stb.

2., Nincs ergonómiai előny. Ergonómiailag és alátámasztás szempontjából a hagyományos vágott és ragasztott lemezekből álló memoryfoam matracok semmilyen előnyt nem jelentenek.

3., Higiénia. Az emlékezőhab légáteresztése, átszellőzése nem a legjobb. Hajlamos továbbá a felmelegedésre, befülledésre és nem utolsó sorban, ha valamilyen szennyeződés éri, szinte lehetetlen takarítani és szaktalanítani, mert bármilyen por hatására (szódabikarbóna, hintőpor, stb) azonnal elvész a memory viszkoelasztikus effektusa.

Ez természetesen csak az én véleményem, bár nálunk 4 gyerek közül egynek sem volt soha emlékezőhab matraca.

A Junior Vital két típusa tehát önmagában is ideális megoldás lehet és később, ha nő az életkor, a testtömeg és az igény a pihe-puha memoryfoam komfortra, egy memóriahabos fedőmatrac formájában még mindig kiegészíthető a matrac.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Matrac fórum és online tanácsadás





Matrac fórum betekintő ablak

2024-02-03 12:22:35

Kedves Cofi76, ha minden igaz, akkor itt a megoldás: https://alvaskultura.blogspot.com/2013/0...

Matrac fórum és online tanácsadás

Bejegyzések száma: 3646