HR hab matracok

Rendezettség:   Akciós ár szerint | Listaár szerint

FleXx fix 28 ágyrács

FleXx fix 28 ágyrács

19,900 Ft-tól

28

Nyírfa

5 lécen

Nem

MOST 16,900 Ft-tól

Fenyő ágyborda 80*200cm

Fenyő ágyborda 80*200cm

6,000 Ft-tól

20mm

120kg

16db/köteg

Nem

Fenyő ágyborda 90*200cm

Fenyő ágyborda 90*200cm

6,500 Ft-tól

20mm

120kg

16db/köteg

Nem

FleXx Fejemelhető ágyrács

FleXx Fejemelhető ágyrács

19,900 Ft-tól

28

Nyírfa

5 lécen

Igen, fejrész emelhető

FleXx Motoros ágyrács

FleXx Motoros ágyrács

79,900 Ft-tól

28

Speciális tartóbak

5 keresztlécen

Motoros vezérlésű

Castello tömör bükkfa ágykeret

Castello tömör bükkfa ágykeret

98,900 Ft-tól

Tömör bükk

840mm

25mm

180*200cm

Következő oldal > (1)
Tudta-e hogy... Tudta-e hogy...

A rugalmas ágyrácsok általában több hajlított keresztlécből állnak, amelyek több rétegben enyvezett nyírfa vagy bükkfa alapanyagból vannak. A farugók sűrűsége nagyban meghatározza az ágyrács minőségét, minél több rugalmas keresztléc található egy ágyrácsban, annál pontosabb igazodás jön létre a matrac és az ágyrács között. Általánosságban elfogadott sűrűsége a keresztléceknek 26 és 28 db/ágyrács, de találkozhatunk 33 keresztléces ágyrácsokkal is.

Léces vagy farugós ágyrácsok vagy más néven rugalmas ágyrácsok feladata, hogy a rá kerülő matracot megtartsák, segítsenek a formakövetésben, elnyeljék a dinamikus mozgásokból eredő energiák egy részét és hagyják szellőzni a matracot alulról is. Fajtái: fix, nem állítható ágyrács, az állítható ágyrácsok között a fejemelős és a fej-lábemelős ágyrácsok, illetve a motoros vezérlésű ágyrácsok, amik távirányító segítségével kényelmesen és fokozatmentesen öt törésponton állítható egészen az ülő helyzetig.

A motoros ágyrácsoknál külön emelhető a hátrész és a fejrész, külön a comb -és a lábszár rész, ezért egy egészen kiváló komfort érhető el akár olvasáshoz, tévénézéshez, de egyszerűen az esti pihenéshez is nagyban hozzájárulhat. Minden motoros ágyrács gyengeárammal működik, így a fellépő elektroszmog szinte jelentéktelen mértékű.

A rugalmas vagy farugós ágyrácsok általában a lágyhab matracokhoz javasoltak, ilyen pl. a latex matrac, a memory vagy emlékezőhab matracok, a biomatracok és minden olyan matrac, ahol a gyártó vagy forgalmazó a garanciajegyben a matrac mellé hangsúlyozottan javasolja a rugalmas ágyrácsot.

Léces ágyrácsok, farugós ágyrácsok, rugalmas ágyrácsok, ágyrács akció, motoros ágyrács, fejlábemelhető ágyrácsok