HR hab matracok

Rendezettség:   Akciós ár szerint | Listaár szerint

Rottex GN kókusz gyerekmatrac 60*120cm

Rottex GN kókusz gyerekmatrac 60*120cm

19,800 Ft-tól

Kókuszrost 6cm

7cm

Pamut/PES

60C°-on

MOST 15,900 Ft-tól

Rottex GS kókusz gyerekmatrac 60*120cm

Rottex GS kókusz gyerekmatrac 60*120cm

20,800 Ft-tól

Kókuszrost 6cm

7cm

Főzhető vászon

90C°-on

MOST 16,900 Ft-tól

Rottex GS kókusz gyerekmatrac 70*140cm

Rottex GS kókusz gyerekmatrac 70*140cm

25,800 Ft-tól

Kókuszrost 6cm

7cm

Főzhető vászon

90C°-on

MOST 20,900 Ft-tól

Hilding Original Strong

Hilding Original Strong

84,900 Ft-tól

23cm

Medicott Silver

Extra kemény

MOST 74,900 Ft-tól

Következő oldal > (1)
Tudta-e hogy... Tudta-e hogy...

A biomatrac jellemzően természetes vagy természetközeli alapanyagokból áll, mint a latex, latexált kókusz, kókusz, afrik és a gyapjú. A természetes biomatracok -amennyiben azok- egészségesebbek és kevesebb az emberi szervezetre káros anyagot tartalmaznak.

A természetes -vagy részben természetes- latex és latexált kókusz összetételű latex-kókusz biomatrac, a test számára egyaránt biztosítja a pontrugalmas és formakövető felületet és a megfelelő tömörséget, melynek következtében gerincünk megfelelő alátámasztást kap.

A 7 ergonómiai (orthoped) zónával ellátott latexmag és az alatta található latexált kókuszlapok rétegeltségével és az egyes rétegek magasságainak változtatásával számtalan keménységi fokozat alakítható ki, igazodva a mindenkori komfortigényünkhöz, így a kifejezetten kémény matracoktól egészen a pihe-puha lágyabb felületű biomatrac is könnyedén kialakítható.

Latex matrac alapanyaga

A latex, más néven kaucsuk, a gumifa „testnedve”, melyet a gumifából nyerünk érvágás révén. Ez viszonylag egyszerű folyamat, a fa kérgén ejtenek egy vágást, majd felfogják a kifolyó gumitejet.

A következő lépés a habosítás és a vulkanizálás, mely során légcellák kerülnek az anyagba, melyek érintkeznek egymással. Így jön létre az a légcsatorna, mely az egész latex matrac belsejét átszellőzteti és a beszivárgott folyadékot kipárologtatja.

Ez a tulajdonsága garantálja, hogy a latex matrac belseje nem fog gombásodni, valamint az atkák sem lesznek képesek megfelelő életterület kialakítására, ebből adódóan a legjobb választás lehet olyan emberek számára, akik allergiásak a poratkára.

A hőszigetelés is igen fontos tényező a latex matrac esetében, amit szintén a habosítás és vulkanizálás közben létrehozott légcellák és légjáratok biztosítanak a felhasználás során.

Az optimális alvási hőmérséklet csak úgy érhető el teljes mértékben, ha az ágyrács alatt lévő hideg levegő képtelen elérni az alvó ember szervezetét, hiszen a latex matrac szigetel és megakadályozza ezt a folyamatot.

Mitől olyan kényelmes a latex matrac

A latex matrac roppant kényelmessége a nagy rugalmasság függvénye, ez teszi lehetővé a pontrugalmasságot. Némi alátámasztás függvényében a lehető legkényelmesebb választás lehet egy jó minőségű latex matrac.

Több zónás alátámasztás mellett, ahol a derékrész meg van erősítve, teljesen optimális fekvőhely lehet anatómiai szempontok szerint.

Elsősorban azok számára ajánlott a latex matrac használata, akik oldalt fekve alszanak, mivel oldalt fekve igen nagy nyomásnak van kitéve a váll és a csípő, ami súlyos nyomást gyakorol az izmokra, ízületekre és az idegpályákra. Emellett, oldalt fekve nem kap elegendő alátámasztást a nyak és a derék, ami alvás közben megerőlteti az ott található izomkötegeket.

Ebből adódóan az alvás nem túl pihentető, regenerálódásra nincs lehetősége a szervezetnek, valamint akár deformálódás is előfordulhat, főként ha fejlődésben lévő szervezetről van szó, ahol még éppen kialakulóban vannak a csontok.

A legjobb minőségű latex matrac

A latex matrac minőségének elsődleges tudnivalója, hogy a természetes és szintetikus anyag keverékének aránya a mérvadó. Minél magasabb a természetes kaucsuk tartalma a latex matracnak, annál jobb annak minősége.

Azok számára, akik azt gondolták, hogy száz százalékosan természetes anyagból készül a latex matrac, sajnos tévedtek. A bio matrac kifejezés nem pontosan erre vonatkozik.

Önmagában a kaucsuk nem alkalmas arra, hogy matrac készüljön belőle, ezért kell szintetikus adalékanyagot, úgynevezett műgumit hozzákeverni, hogy alkalmassá váljon betölteni a matrac funkcióit kényelemben és élettartamban egyaránt.

A latex matrac minősége nyilvánvalóan attól függ, hogy hány százalékban tartalmaz természetes kaucsukot. Mivel a műgumi gyártása igen gazdaságos, ezért az ár sokat megmutat egy latex matrac esetében.

Amikor egy latex matracot túl olcsónak találunk, akkor nagyon valószínű, hogy igen alacsony annak természetes anyag tartalma, ezért inkább drágább matracot érdemes beszerezni.

A gyártási információk között minden esetben megtalálható az a számadat, mely pontos felvilágosítást ad a latex matrac természetes anyag tartalmáról, illetve annak mennyiségéről, ezért érdemes olyan matracot választani, aminek legalább az ötöd része természetes alapanyag, mivel csak ezt fogja azokat az elvárásokat teljesíteni, amit egy biomatractól elvárunk.

Mivel ezek a biomatracok nem túl olcsó befektetések, ezért ha nem megfelelően választunk, nem egykönnyen cserélhető le pár hónap múltán. Pontosan ez az oka annak, hogy érdemes szakértő segítségét kérni a választás során, ráadásul olyan szakértőét, aki valóban ért a matracokhoz, és nem csupán forgalmazza azokat.

biomatrac, latexmatrac, latex kókusz matrac, kókuszmatrac, kókusz-latex matracok