Paplanok

Antiallergén matrac? Antiallergén, atkamentes alvási környezetek

A háziporatka és az allergia

Az allergia napjainkra sajnos népbetegséggé vált. Az antiallergén vagy hipoallergén matrac nem szünteti meg a hajlamot,  viszont a jól megválasztott matrac segítségével atkamentes, baktériummentes és gombamentes alvási közeg alakítható ki, csökkentve ezáltal az allergének bejutását a szervezetbe.

Antiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, atkamentes matrac

A higiénikus alvás


Antiallergén matrac. Egyes felmérések szerint az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt az allergiás megbetegedések száma, mára sajnos minden ötödik gyermek szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Az allergiás panaszok egy jelentős részét azonban még mindig az un. háziporatka-allergia teszi ki, becslések szerint a felnőttkori asztmatikus megbetegedések csaknem 40-65%-áért felelős. Az allergiás reakciót a poratka (Dermatophagoides pteronyssinus) ürülékében található egyfajta irritatív fehérje váltja ki.

A poratkák a lakásban mindenütt megtalálhatóak: matracokban, párnákban és a kárpitokban egyaránt. Egy új matracban három-négy hónapon belül megtelepednek, az alvás közben lehulló átlagosan 2 gramm emberi hámsejt adta táplálékforrás (ami megközelítőleg 1 millió házipor-atka napi „betevőjét” jelenti),  a sötét 22-26 Celsius fokos és 60-80%-os páratartalmú szövetek ideális életkörnyezetet  biztosítanak számukra. A házi por grammja kb. 20 000 atkát tartalmaz, melyek rövid –átlagosan három hónapos- életciklusuk során jelentős mennyiségű ürüléket termelnek, megközelítőleg a testtömegük mintegy 200-szorosát! A táplálékul szánt hámsejtek azonban csak egy bizonyos gombásodási folyamat (Aspergillus fumigatus) megindulása után válnak az atkák számára fogyaszthatóvá. A gombásodási reakció megindulása nélkül az elhalt hámsejtek tehát fogyaszthatatlanok a háziporatkák számára.

Mi a megoldás? Semmi esetre se használjunk „ártalmatlan” mérgeket immáron intim fekhelyünkön is, tovább terhelve ezzel környezetünket és az amúgy is botladozó immunrendszerünket. Van egyszerűbb, az egészségre ártalmatlan megoldás. Vonjuk meg inkább „hálótársainktól” valamelyik életfeltételt, és késztessük ezáltal őket az „önkéntes” távozásra fekhelyünkből. Szellőztetéssel csökkentsük a páratartalmat, válasszunk 60-95C°-on mosható matrachuzatot, speciális szálak felhasználásával akadályozzuk meg a hámsejtek felületén kialakuló gombásodási folyamat megindulását.


Antiallergén matrachuzatok:


Az AmicorPure® az egyetlen antibakteriális és a gombásodási folyamat kialakulását megakadályozó szál az Ökotex fehér listáján, ami a textiliparban a felnőtteken túl a gyermekek, sőt a csecsemők részére is egyaránt engedélyezett, sőt javasolt. Amíg a mosás a mechanikai szennyeződések eltávolításán túl látható higiéniai igényünket elégíti ki, addig az AmicorPure® antibakteriális szálak a láthatatlan gombák és baktériumok ellen veszi fel a harcot.
A speciális "Late Injection Technology" szálszerkezetnek köszönhetően a felhasznált hatóanyag molekulái a szálak belsejében kerülnek megkötésre. A hatóanyag molekulái csak fizikai behatásra szabadulnak fel, így az egyszerű használat során az un. spray-szálak folyamatosan a kellő mennyiségű Amicor*pure-t juttatja a szálak felszínére. Tartósságát jellemzi, hogy hatáscsökkenés nélkül ellenáll a mosási igénybevételnek, többszöri mosás után sem jelentkezik hatáscsökkenés.

A funkcionálisan antiallergén huzatokon kívül is van megoldás, ami hasonlóan jó eredményre vezethet. Válasszunk olyan matrachuzatot, ami poliészter flízzel van steppelve, mosható legalább 60C°-on. A kellő mértékű átszellőzés elengedhetetlen lesz, így azt javasoljuk, hogy reggelente ne ágyazzanak be, ágyukat hagyják "bevetetlenül", hogy a matrac -melyben az éjszakai használat során a relatív páratartalom felszökött 90% fölé- szellőzni tudjon, lélegezni, hogy a relatív páratartalom visszaállhasson az egészséges értékre, elkerülve a gombásodási reakció kialakulását a matrachuzatban.

 

atkamentes vásárlási tanácsokantiallergén megoldások atkamentes vásárlási tanácsokháziporallergia atkamentes vásárlási tanácsokatkamentes ágyak

 

Antiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, antiallergén matrachuzatokAntiallergén matracok, atkamentes matrac