Paplanok

Matrac féláron? Akciós matracok.

Matrac féláron, 50%-os matrac akció többnyire nem valódi akciós matracok reklámozására jó. Szegény Vásárló meg persze elhiszi, hiszen ki van írva, törvény nem tiltja és honnan is tudná, hogy mennyibe kerül egy ilyen matrac valójában, mi a termék valódi, reális ára. Olcsó matracok persze kaphatók, de hogy féláron lehessen originál, bontatlan első osztályú matracot venni -azt kötve hiszem. Persze ha felárazzuk a duplájára és abból aztán engedünk 50%-ot, akkor lehetséges. Viszont ugye így már nem féláron van a matracunk, hanem 100%-os árat fizettünk érte -csak legfeljebb jobban esik.

 

Matrac féláron!

Matrac féláron nincs. És innentől kezd majd megint érdekes lenni a mi kis történetünk. Hogyan lesz egy matrac 50% -kal olcsóbb, mint annak az eredeti ára. Beszéljünk új matracról, tehát nem kiállítási használt matrac, nem bemutató darab, nem Vásárlótól visszajött, nem szállítási sérült matrac és nem lopott cucc lesz a témakör, hanem új matrac 50%-os kedvezménnyel, tehát egy matrac feltűnően olcsón -féláron. Első ránézésre azt mondaná az ember, hogy a kedves gyártó vagy forgalmazó éppen kedves akar lenni a Vásárlóval, semmilyen más szempont nem lebeg a szeme alőtt csak az, hogy hogyan tudna a leginkább a Vásárló kedvébe járni. A féláras matrac kérdésköre egy kicsit majd olyan lesz, mint a -60-70%-os kiárusítások, ahol egy kicsit mélyebben belegondolva –nem is kell annyira mélyre menni-, minden esetben jogos lehet a felháborodásunk:

 

Csak ma, csak Önöknek, csak itt, csak most!

1., Amennyiben ez a termék most valóban fele annyiba kerül, mint ahogyan azt eddig meg lehetett vásárolni és induljunk ki abból, hogy ezeket az akciókat nem a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, hanem kereskedelmi egységek folytatják és feltételezzük, hogy azzal a céllal akcióznak, hogy bár csökkentett haszonnal, de magasabb darabszám mellett pénzt keressenek vele, akkor jogos lehet azoknak a Vásárlóknak a felháborodása, akik ezt a matracot az akciót megelőző időszakban teli áron vásárolták. Mennyire érezheti magát becsapva az, aki a most éppen ötvenezer forintért hirdetett matracot tegnap előtt még százezer Forintért vette meg. Felháborodását tovább növelheti, hogy az általa teljes áron megvásárolt százezer forintos matrac most fél áron is feltételez egy nyereségtartalmat, akkor eddig a teljes árral mennyire lehetett becsapva, megvezetve? Persze, aki most 50%-os kedvezménnyel ugrik bele ugyanebbe a matracba, az örül, hogy megfogta az Isten lábát és ez igazi főnyereményt gurított neki a sors. De van-e ok az örömre?

 

Csak aki a végén nevet...

2., Tételezzük fel továbbra is, hogy az üzlet, ahol az akciós matrac éppen fele pénzért kapható bármilyen hihetetlen is profitból él. Van bérleti díja, bérköltsége, villanyszámlája, adóterhei, stb. Magyarul pénzt kell keresnie. A kereskedelmi törvény szerint az akcióban szereplő eredeti matrac ár az akciót megelőző 30 nap fogyasztói ára kell, hogy legyen... Nos így lehet az, amikor egy matracnak megmagyarázhatatlanul és irreálisan magas az ára, ca. kétszer annyiba kerül, mint amennyit a tapasztalataink szerint ér vagy amennyibe egy hasonló anyagú, összetételű és magasságú matrac egy másik kereskedésben alapból megvásárolható. A felárazott és jóárasított matrac 50% akció felirattal sokkal vonzóbb, sokkal kecsegtetőbb, mint ha azzal a rendes, igazi árán találkozik a Fogyasztó. Magyarul: becsapnak minket?

 

Nem kedves olvasó, ezt nem állítom. Csupán azt, hogy minden matrac annyit ér, amennyiért el lehet adni és ha egy matracot csak fél áron lehet sikeresen eladni, akkor az a matrac annyit is ér –vagy még annyit sem. Mindenkinek az értékítéletére és az igazságérzetére bízom, hogy ítélkezzen, hogy eldöntse, hogy melyik a számára a kedvezőbb:

a., megvenni egy felárazott és jóárasított matracot fél áron, de még így is drágábban, mint hasonló termékek máshol

b., megvenni ezt vagy egy hasonló matracot egy olyan kereskedésben, ahol nem próbálnak meg hülyének nézni

c., megvenni ezt vagy egy hasonló matracot egy olyan kereskedésben, ahol nem próbálnak meg hülyének nézni és kivárni egy olyan matrac akciót, ahol valódi 10-20-30% kedvezménnyel kerülnek majd ezt az akciós matracok értékesítésre.

Üdvözlettel:

Pálinkás László

MatracGuru