Paplanok

Amicor Pure® matracvédő letöltése PDF formátumban facebook megosztás iwiw megosztás twitter megosztás

Hasznos információk

AmicorPure® matracvédő (Kifutó termék, már nem rendelhető)

Az Amicor Pure® textília egy Angliában kifejlesztett speciális textilipari szál, amely megakadálíozza a baktérium- és gombatelepek kialakulását a huzatban, így biztosítva a legszigorúbban vett higiéniát.

A mosható és négy sarkán gumifülekkel rögzülő funkcionális matracvédők feladata, hogy megóvják matracunkat, ágybetétünket a különböző szennyeződésektől és matracunk számára folyamatos és fenntartható higiéniát, antiallergén környezetet biztosítson.

Funkcionális, antiallergén matracvédő javasolt minden nem mosható huzatú matrac esetén, különösképpen ha háziporatka vagy egyéb allergiában szenvedünk. A 40-95C°között hatékonyan mosható matracvédők megóvják matracunkat a nem kívánatos szennyeződésektől.

A rögzítőkkel ellátott matracvédő le- és felhúzása rendkívül egyszerű, moshatóságuknak köszönhetően a higiénikus- és atkamentes alváskörnyezet könnyedén fenntartható.

A felnőtt ember éjszakánként átlagosan 3-6 dl nedvességet párologtat el, ennek egy része óhatatlanul bekerül a matrachuzatba és ott ideális életkörülményt teremt a háziporatkák táplálkozásához nélkülözhetetlen aspergillus fumigatus nevű penészgomba számára.

A matracvédők fontossága a fix, nem levehető és mosható huzatú matracok esetében megkérdőjelezhetetlen. A folyamatosan fenntartható higiénia érdekében tehát minden esetben ajánlott a könnyen levehető és gépi úton mosható matracvédők használata.

 

Antiallergén információk

Bambusz? Lyocell? Amicor Pure? Aloe Vera? CoolMax? Ahogyan a matracmagok esetében felhasznált alapanyagoknál is folyamatos fejlődést, változást tapasztalunk, úgy a matrachuzatoknál alkalmazott textíliák is folyamatos fejlődésben vannak. A legmodernebb fejlesztésű textíliák felhasználása mögött mindig is az a törekvés állt, hogy a változó igényeknek legjobban megfelelő huzattal vértezzük fel matracainkat. A felhasznált alapanyagok sokfélesége egyenként mind egy-egy speciális megoldást jelent valamely felmerült igényre. A következőkben azon textíliák kerülnek röviden bemutatásra, amelyek termékkínálatunkban megtalálhatók.

Egyes felmérések szerint az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt az allergiás megbetegedések száma, mára sajnos minden ötödik gyermek szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Az allergiás panaszok egy jelentős részét azonban még mindig az un. háziporatka-allergia teszi ki, becslések szerint a felnőttkori asztmatikus megbetegedések csaknem 40-65%-áért felelős. Az allergiás reakciót a poratka (Dermatophagoides pteronyssinus) ürülékében található egyfajta irritatív fehérje...

váltja ki. A poratkák a lakásban mindenütt megtalálhatóak: matracokban, párnákban és a kárpitokban egyaránt. Egy új matracban három-négy hónapon belül megtelepednek, az alvás közben lehulló átlagosan 2 gramm emberi hámsejt adta táplálékforrás (ami megközelítőleg 1 millió házipor-atka napi „betevőjét" jelenti),  a sötét 22-26 Celsius fokos és 60-80%-os páratartalmú szövetek ideális életkörnyezetet  biztosítanak számukra. A házi por grammja kb. 20 000 atkát tartalmaz, melyek rövid –átlagosan három hónapos- életciklusuk során jelentős mennyiségű ürüléket termelnek, megközelítőleg a testtömegük mintegy 200-szorosát! A táplálékul szánt hámsejtek azonban csak egy bizonyos gombásodási folyamat (Aspergillus fumigatus) megindulása után válnak az atkák számára fogyaszthatóvá. A gombásodási reakció megindulása nélkül az elhalt hámsejtek tehát fogyaszthatatlanok a háziporatkák számára.

Mi a megoldás? Semmi esetre se használjunk „ártalmatlan" mérgeket immáron intim fekhelyünkön is, tovább terhelve ezzel környezetünket és az amúgy is botladozó immunrendszerünket. Van egyszerűbb, az egészségre ártalmatlan megoldás. Vonjuk meg inkább „hálótársainktól" valamelyik életfeltételt, és késztessük ezáltal őket az „önkéntes" távozásra fekhelyünkből. Szellőztetéssel csökkentsük a páratartalmat, válasszunk 60-95C°-on mosható matrachuzatot, speciális szálak felhasználásával akadályozzuk meg a hámsejtek felületén kialakuló gombásodási folyamat megindulását.

BAMBUSZ
Ökológiai szempontból a textilipar fontos alapanyagává vált bambusz mintegy 1 200 különféle fajtája ismert. A gyorsan megújuló bambuszrostból készült természetes bambuszszálak klimatizációs tulajdonságai kiemelkedők. Természetes módon antibakteriális, kiváló légáteresztő képességgel bír, a felületen gyors párolgást tesz lehetővé.

A teljesség igénye nélkül...

LYOCELL
Az ausztrial Lenzing cég által kifejlesztett Lyocell szál a természetes szálak között az utóbbi idők legfigyelemreméltóbb szabadalmai közé tartozik. A speciális eljárással a fa cellulóz rostjaiból készített szálak a természetes alapú textilanyagok anyagok legjobb tulajdonságait hordozza: strapabíró, rendkívül jó hőszigetelő, klimatizációs tulajdonságait tekintve szinte páratlan.

AMICOR PURE
Az eredetileg speciális kórházi textíliák számára kifejlesztett AmicorPure antibakteriális és gombamentes szál rövid úton a textilipar nélkülözhetetlen alntiallergén alapanyagává vált. Megakadályozza a gomba- és baktériumtelepek kialakulását, folyamatosan fenntartható  higiéniát teremtve ezáltal a matrachuzatban. 95 C-os mosás mellett is folyamatos védelmet nyújt.

MEDICOTT
A speciális tisztítási eljárásnak alávetett pamutszálakból a tisztítás során az összes organikus anyagot kivonják. Az eredmény: egy tökéletesen tiszta (közel steril) pamutfajta, melyben a baktérium- és gombatelepek nem tudnak megtelepedni. Tulajdonságát többszöri mosás után is megtartja, hosszú távú, higiénikus környezetet biztosít.

ALOE VERA
Évezredek óta a gyógyászatban és a szépségápolásban alkalmazzák az aloe vera növény nedvét. Bizonyítottan gyulladáscsökkentő és nyugtató hatású, segíti a sejtregenerációs folyamatokat. Matrachuzatban alkalmazva  a test éjszakai párolgása oldja a huzat szálai közt található szárazanyag tartalmat, ami így a párolgás során fejti ki jótékony hatását.

COOLMAX

A CoolMax alapanyag összetételének köszönhetően tökéletesen elvezeti az alvás közben elpárolgott nedvességet. A Coolmax huzat megfelelő hőmérsékletet és ideális alváskörnyezetet biztosít. A kitűnően szellőző Coolmax huzatának köszönhetően a matrac 10 perc után a test által leadott hő és nedvesség 45 %-át, 1 óra után pedig a 90 %-át vezeti el teljesen, így biztosítja az ideális klímát az alváshoz. Ez a matrac megteremti az egészséges és pihentető környezetet az egész test számára.

 

Az AmicorPure® matracvédő, ágy vagy ágybetét védő 100% antiallergén, a négy sarkán elhelyezkedő gumis sarok tökéletes rögzítést tesz lehetővé. Megakadályozza a baktérium- és gombatelepek kialakulását a matracban és annak felszínén

* GARANCIAVÁLLALÁS

 • Garanciavállalás. A garanciális időtartamot csillaggal megjelölt termékek esetében a 12 hónap kötelező jótálláson felül a termékhez további feltételekhez kötött és a gyártó vagy a forgalmazó részéről önként vállalt garanciális idő tartozik. Az önként vállalt garanciális időszak érvényesítésének feltétele a termék regisztrációja, melyre Önnek a vásárlást követő 14 napon belül van lehetősége a https://www.matracguru.hu/garancia_regisztracio oldalon. A megadott 14 napos határidőn belüli online regisztráció hiányában a termékre a törvény által mindenkor előírt kötelező jótállási időn felül nem áll módunkban további jótállást vagy garanciavállalást nyújtani Önnek. A kiterjesztett, regisztrációhoz kötött önként vállalt garanciális időszak alatt értékcsökkenő garanciavállalást érvényesítünk, amelyhez időarányosan kialakított mértékű vásárlói önrész párosul. 
 • További részletek, részletes feltételek, a termékhez tartozó garanciajegy és használati útmutató megtekinthető a következő oldalon: https://www.matracguru.hu/dokumentumok

Hét fontos dolog, hogy mi segíthessünk Önnek:

 • Budapest legfelkészültebb matrac szaktanácsadása
 • 10 év szakmai tapasztalatával megválogatott matrac választék
 • Akciós matracoknál a legversenyképesebb árakat kínáljuk
 • A legtöbb matrac készletről azonnal elvihető
 • Este 19 óráig tartó nyitva tartás Budapest több jó közlekedésű pontján
 • A legnagyobb márkák egy helyen: Dunlopillo, Billerbeck, Bestdream, RelaXx...
 • Matrac Webshop. A kiválasztott matrac webáruházunkban ulólag is megrendelhető.

Amicor Pure® matracvédő

Az Amicor Pure® textília egy Angliában kifejlesztett speciális textilipari szál, amely megakadálíozza a baktérium- és gombatelepek kialakulását a huzatban, így biztosítva a legszigorúbban vett higiéniát.

Magyar termék 100% antiallergén
 • Árak
 • Adatok

Amicor Pure® matracvédő