Paplanok

Ceriflex Wool Extra vákuum matrac letöltése PDF formátumban facebook megosztás iwiw megosztás twitter megosztás

Hasznos információk

CERIFLEX WOOL EXTRA 22CM VÁKUUMMATRAC

Ceriflex Wool Extra 22cm vastagminőségi vákuum szivacsos matrac szinte mindenkinek ajánlott, aki az igazán kemény matracokat kedveli. Mert a 22cm vastag egy valóban kemény és strapabíró, olcsó és jó minőségű tradicionális olasz termék a vákuum matracok között. Ceriflex Wool Extra valóban 22cm vastag és az 50 éves múltra visszatekintő olasz gyártó vállalat 10 év garancia mellett kínálja Magyarországon. A 30kg/m3 sűrűségű speciális ElioFlex hideghab és az igényes téli-nyári oldalas matrachuzat egy 100% merino gyapjú réteg található a kellemes, higiénikus és meleg téli napokra. A Wool Extra egyben egy kétoldalas matrac is, hiszen a lágyabbik oldalon a már jól ismert Ceriflex Selena Comfort matrac kényelme köszön vissza, a téli oldalon azonban a gyapjú réteg alatt egy igazán feszes, kemény komfortot tapasztalunk, amely a kiváló alapanyag minőségnek köszönhetően sokáig megtartja eredeti keménységét és alakját. Sajnos még mindig ritka a magyarországi matracválasztékban a 20cm-nél magasabb vákuum matrac, valamiért a legmagasabb Magyarországon kapható vákuum matracok is csak ca. 20cm vastagok, így a Ceriflex Selena Comfort és Wool Extra matracok nem csak a minőségükkel, a felhasznált alapanyagok tisztaságával, a valóban szép megjelenésükkel, hanem magasságukkal, vastagságiűukkal is kitűnnek a versenytársak közül.

A Ceriflex Wool Extra hideghab vákuum matrac 100% tiszta gyapjú réteggel a téli oldalon egy különleges minőségű, úgy nevezett Elioflex alapanyagból készül, így speciálisan rugalmas és formakövető. A Selena Comfort matracoknál felhasznál 32kg/m3 sűrűségű kivételes minőségű alapanyag, a matracmag szinte egyedülálló vastagsága és az igényes olasz design szerint kialakított antiallergén Aloe Vera impregnációval készülő matrachuzat valóban minden igényt kielégít, amit csak egy matractól elvárhatunk ebben az árkategóriában. Aki tehát egy stabil, jó minőségű de olcsó és megbízható vákuummatracra vágyik igazi olasz minőségben azok lehet, hogy megtalálták a legmegfelelőbb terméket. A Ceriflex Wool Extra árkategóriájában egy igazi nagyágyú, hiszen hasonló árfekvésben általában csak alacsonyabb matrac magasságú vagy gyengébb minőségű termékeket találunk a magyar matracválasztásban!

Ceriflex matrac márkákCeriflex: a vákuum matrac gyártó

Mit kell tudni a Ceriflex matrac gyártóról?

Közel 50 éve a Ceriflex matrac márka egyet jelent a mediterrán hangulat és a megkérdőjelezhetetlen minőség fogalmaival. A Ceriflex vákuum matrac termékcsalád egy igazi minőség a vákuum matracok között, ahol Olaszország gyártási kultúrája keveredik a tradícióval és a divatvilágból már megtapasztalt ízlésvilággal. Minden Ceriflex matrac a piaci igényekhez és az egyes vásárlói elvárásokhoz igazodik, így bárki könnyedén, elérhető áron megtalálhatja álmai matracát a Ceriflex választékában. Legyen az egy egyszerű és olcsó, kemény vákuum matrac, vagy egy nagy teherbírású és tökéletes alátámasztást nyújtó vastag, erős matrac vagy a memory foam matracok világából már jól ismert emlékezőhab kényelem a Ceriflex matracok között mindenki megtalálhatja álmai matracát -méghozzá elérhető áron. A Giuseppe Merafina irányítása alatt álló vállalat Dél-Olaszországban Foggia és Bari között Cerignola városában található és ez a mediterrán hangulat a matracok külső megjelenésében is visszaköszön. Letisztult színek, elegáns minták és kompromisszumot nem tűrő minőség. Mintha csak egy eredeti olasz pizza lenne. A minőségi alapanyagok, a nagyon szigorú gyártástechnológia Nyugat-Európában is népszerű matrac márkává tette a Ceriflex nevet, így a Ceriflex márkanév több évtizede már a nemzetközi matracvilágban is egy ismert és elismert márkanév. A minőség és a megbízhatóság az évtizedek alatt meghozta gyümölcsét és napjainkra a Ceriflex márka már Magyarországon is kapható.

Ceriflex matracok a minőségi alapanyagokon túl, túl a nagyon szigorú gyártási meneten a vákuum matracok minden előnyét kínálják Vásárlóinak, hiszen a könnyű és olcsó szállítás csak további előnyt jelent majd a matracvásárlásnál. Olaszország tehát nem csak a kávé, a pizza, a luxus sportautók hazája, hanem a minőségi vákuum matracok bölcsője is, hiszen több, mint 50 éve olaszországban Giuliano Magni gyárában a Magniflex márka gyártotta az első vákuumcsomagolt matracokat a nagyvilág számára. A vákuum matracok tulajdonságai és a vákuum csomagolás megköveteli a minőségi alapanyagok felhasználását, hiszen a többtonnás prés után az összepréselt matracnak vissza kell nyernie eredeti alakját, formáját, cellaszerkezetét. Giuliano Magni ezzel nem csak a matracok árára rakódó szállítási- és raktározási költségeket csökkentette a vásárlók számára, hanem a vákuum matracok megjelenésével egy új világképet hozott a matrac területén. Ceriflex Orthopedic, Ceriflex Classic Hard, Ceriflex Selena Comfort, Ceriflex Natural Wash, Ceriflex Energy Memory

ElioFlex hideghabokElioflex hideghabok

Az Elioflex hideghabok a tradicionális olasz habmatrac gyártás egyik meghatározó alapanyaga, amely nagyon rövid idő alatt felvette a versenyt a már ismert és hasonló tulajdonságokkal bíró Eliofoam és Eliocell alapanyagokhoz. Az Elioflex hideghab egy speciális habosítási technológiával készülő nyitott cellaszerkezetű matracipari alapanyag, amely víz hozzáadásával különlegesen homogén elrendezésű térhálós cellaszerkezetet eredményez. A homogén, egyenletes cellaszerkezetnek és az egyes cellák közel azonos méretének és alakjának köszönhetően az Elioflex habok kifejezetten alkalmasnak bizonyultak a matracgyártás területén, hiszen az állandó és egyenletes minőség az Elioflex habból készülő matracok konstans minőségét is jelentik egyben. Az Elioflex hideghabból készülő matracok legkiemelkedőbb vásárlói előnye azonban a feszes komort és a fajsúlyhoz képest egyedülálló formastabilitás, amely kivételesen hosszú élettartamot és nagyon lassú avulási értéket kölcsönöz a matracoknak. Az Elioflex habanyag talán legfontosabb tulajdonsága azonban mégis a cellaszerkezet kivételesen vastag cellafalának köszönhető, ami az átlagosnál nagyobb cellákat alkotja. Ennek köszönhető, hogy a normál 28-32kg/m3 tömegsűrűség mellett is kifejezetten stabil, nagy teherviselésű matracot kapunk, különlegesen légáteresztő és kiválóan átszellőző belső anyagszerkezettel. Az Elioflex alapanyagok tehát maximálisan megfelelnek a mai kor alapanyag követelményeinek. Sőt! Az egyenletes cellaszerkezeten és a homogén anyagminőségen túl az Elioflex habanyagok rugalmassága és pontrugalmassága már nagy mértékben hasonlít a latex habok pontrugalmasságához, így formakövetésben, alátámasztásban és alaktartásban is egy igazi megoldássá vált a vákuummatrac gyártásban. A különleges vákuumcsomagolási igény alapvetően arra készteti a matracipari alapanyag gyártókat, hogy az előbb említett tulajdonságokon túl ellenálljanak a vákumcsomagolási igénybevételnek is, hiszen a nagynyomású présben összepréselt matrac sok esetben az eredeti térfogatának 15-20%-ára kerül összepréselésre, ami az Elioflex habokra is fokozott feladatot hárít, hiszen alapvető elvárás egy vákuumcsomagolt habmatraccal szemben, hogy kibontás után a cellaszerkezet visszanyerje eredeti alakját és a matrac eredeti keménységére, alakjára és térfogatára álljon vissza. Az ökológiai hatásokat vizsgálva már-már természetes, hogy egy matracgyártásra használt alapanyag legyen CFC mentes, ami annyit jelent, hogy sem a gyártás során sem pedig a késztermék nem tartalmaznak klór- és fluortartalmú szénhidrogéneket. Egy termék klór- és fluor mentessége elsősorban környezetünk védelme érdekében nagyon fontos, hiszen ezen vegyületek jelentős mértékben károsítják a Föld káros sugárzásaiban kiemelkedő védelmet nyújtó ózon réteget.

matracok vákuum matracok gyártó gép

 

MI az a vákuum matrac?Mik azok a vákuum matracok?

A vákuum matracok egy kicsit túl lettek misztifikálva Magyarországon, hiszen a vákuummatracok esetében csak egy csomagolási technikáról beszélünk, ahol az olcsóbb raktározás, a könnyebb és költséghatékonyabb szállítás érdekében egy prés alatt összepréselik a matracot kiszorítva a levegőt a hab cellaszerkezetéből, összegöngyölik és feszes henger formára tekeril fel. Ennyi.

 A technológiai eljárás szerint a kész matracot egy fóliatömlőbe húzva helyezik a többtonnás nyomatékú présgép alá, amely lassan összepréselve a terméket kiszorítja a matrac habszerkezetében található cellák közül a levegőt. Összepréselés után a fóliatömlő két végét lehegesztik, így a csomagolás felbontásáig levegő már nem juthat vissza a matrac cellaszerkezetébe. A vékonyra lapított és két végén lehegesztett matrac-lapot ezután már könnyű összehengergetni és szállításra készre csomagolni.

Miért vákuummatrac?

Tekintettel, hogy a matraciparban használt komforthabok sűrűsége nagy, így a vákuummatrac felbontása után a levegő csak lassan tud visszaáramolni a matrachab cellaszerkezetébe. Minden normál habanyag igyekszik eredeti formájára visszaállni, ami gyakorlatilag a cellaszerkezet eredeti formáját jelenti. Mivel a vákuumcsomagolás során a cellaszerkezetet deformáltuk (lapítottuk), hogy a levegőt kiszoríthassuk belőle, így az egyes cellákban a lezárás után egyfajta vákuum keletkezik, ami lehetővé teszi majd a felbontás után a levegő beáramlását.

 

vákuum matracok és kibontásuk, kicsomagolásukVákuum matracok kibontása, kicsomagolása

A vákuum matrac kibontása, kicsomagolása

A vákuum matrac kibontása, a Vákuummatracok kicsomagolása egy kis igényel, hiszen a vákuumcsomagolt ágymatrac egy különleges, úgynevezett vákuumcsomagolási eljárással került lecsomagolásra. A Vákuum matracok csomagolása két nagyon feszes, szorosan a matrachooz símuló védőfólia rétegből áll, amelyeket úgy kell levágni a matracról, hogy a matrac ne sérüljön meg. A vákuum matrac kicsomagolásához érdemes gyorsan megemlíteni, hogy hogyan kerül a matrac becsomagolásra, hogy miért van két réteg védőfólia a matrac körül. A vákuum matrac egy ugyanolyan matrac termék, mint bármelyik habmatrac annyi különbséggel, hogy a már teljesen elkészül, huzatban lévő kész matracot egy -a két végén nyitott- fóliatömlőbe csúsztatják be és egy több tonnás nyomatékkal bíró prés alá teszik be a fóliába bújtatott matracot. A prés lassan összenyomja a matracot, amelnyből így kiszorításra kerül a levegő. A fóliatömlő két végét ekkor lehegesztik és a vékonyra lapított ágymatrac -immáron vákuummatracot henger alakban feltekerik. Hogy a henger ne rúgja ki magát, a hengerre csomagolt vákuum matracot egy újabb védőfóliával szorosan körbecsomagolják. Ezért van a vákuum matrac termékeken tehát két réteg fólia. A vákuum matrac kicsomakolása tehát a külső védőfólia eltávolításával kezdődik. Egy éles késsel vagy ollóval a matrac egyik szélén bontsúk meg a fóliát úgy, hogy az ágymatrac huzatát még csak véletlenül se sértsük meg. A megbontott fóliát ezután vágjuk óvatosan tovább, hogy a teljes külső fólia csomagolást el tudjuk távolítani. Ekkor az alsó fóliába két végén lehegesztett matrac elkezdi a fóliában kigönygyölődni, elkezd lassan majdnem egyenes, lapos formát fölvenni -de még mindig az első, leheggesztett védőfóliában van. Tegyük az így kapott lapos, fóliában lévő matracot jövőbeni helyére és az ollóval vagy a késsel óvatosan szúrjuk ki a csomagolást, nagyon óvatosan a matrac sérülése nélkül. Szúrjuk ki több helyen a fóliát, hogy a levegő könnyebben és gyorsabban tudjon a matracmag belsejében kialakult vákuum helyére szívódni. Ekkor sziszegő hangot hallunk, a lyukon keresztül elkezd visszaáramlani az eredetileg préssel kiszorított levegő a matracba és a matrac térfogata elkezd látványosan növekedni. Vágjuk végig óvatosan a fóliát és vegyük le teljesen a matracról. A vákuum matrac szép lassal elnyeri eredeti formáját, a teljes visszaálláshoz, a matrac eredeti keménységének eléréséhez -gyártók szerint változó időtartam alatt, de- 12-24 óra szükséges. A megmaradt fóliákat környezetünk védelme érdekében ne a kommunális hulladék közé dobjuk, igyekezzünk arról szelektív módon gondoskodni.

 

merino gyapjúMinden, amit a gyapjú alapanyagról tudni érdemes

 

MERINO GYAPJÚ

Az emberiség bizonyíthatóan már 25 ezer éve ismeri és használja a gyapjút. A történelmi emlékek szerint Asszíriába, Babilóniába, majd Egyiptomba és Fönícia felé terjedt a gyapjú feldolgozásának művészete. A legnagyobb gyapjúfeldolgozó országok között ma is Olaszország áll az élen, köszönhetően talán a Leonardo da Vinci által feltalált mechanikus szövőszéknek, amely már az ő idejében is irigylésre méltó textilfeldolgozó hatalommá tette Itáliát. Nem véletlen tehát, hogy a Ceriflex® Wool Extra matrac téli oldalán is a világ legjobb minőségű olasz gyapjúi kerülnek feldolgozásra. A gyapjúból készült termékek, mint mindennapjaink hűséges társai, úgy védik a testünket, az egészségünket, az életünket. Különleges, ősi anyag, többet tud minden más textil alapanyagnál. Sivatagi hőségben éppúgy védte a vándorokat, mint téli fagyban a zord vidékek embereit. A juhász gyapjúsubája télen meleget adott, nyáron kifordítva a hőségtől védett. A sírós kisgyermek megnyugszik puha gyapjúra fektetve, népi megfigyelések szerint pedig gyapjúba burkolva megszűnnek az izületi fájdalmak.

A juhfajtákat három jelentős csoportra oszthatjuk: merinói, keresztezett és őshonos fajták. A merinói juh gyapjútermelés szempontjából a legkiválóbb fajta. Spanyol eredetű, innen került Ausztráliába, valamikor az 1700-as évek vége felé. A gazdák hosszú és igen gondos tenyésztőmunkával érték el azt a szintet, hogy ma már egyes tenyészállataik a nemzetközi aukciókon nagy összegekért cserélnek gazdát. Magas finomságú gyapjújukat kizárólag textil alapanyagként használják fel.

A gyapjú szálak kivételes tulajdonsága egy sor dolog együttállásának köszönhető. Elsősorban a gyapjú bonyolult felépítése, fizikai és kémiai szerkezete ad magyarázatot arra, hogy miért nevezik a természet csodájának. A gyapjúszál egy középszálból áll, amelyet orsó alakú szarucellák vesznek körül. A gyapjúszál rugalmasságát és erősségét a különleges fehérjéből felépülő velőállományának köszönheti.A gyapjú szálakat körülvevő lanoinos réteg tovább emeli a gyapjú egyébként is kiváló klimatizációs tulajdonságait.

* GARANCIAVÁLLALÁS

 • Garanciavállalás. A garanciális időtartamot csillaggal megjelölt termékek esetében a 12 hónap kötelező jótálláson felül a termékhez további feltételekhez kötött és a gyártó vagy a forgalmazó részéről önként vállalt garanciális idő tartozik. Az önként vállalt garanciális időszak érvényesítésének feltétele a termék regisztrációja, melyre Önnek a vásárlást követő 14 napon belül van lehetősége a https://www.matracguru.hu/garancia_regisztracio oldalon. A megadott 14 napos határidőn belüli online regisztráció hiányában a termékre a törvény által mindenkor előírt kötelező jótállási időn felül nem áll módunkban további jótállást vagy garanciavállalást nyújtani Önnek. A kiterjesztett, regisztrációhoz kötött önként vállalt garanciális időszak alatt értékcsökkenő garanciavállalást érvényesítünk, amelyhez időarányosan kialakított mértékű vásárlói önrész párosul. 
 • További részletek, részletes feltételek, a termékhez tartozó garanciajegy és használati útmutató megtekinthető a következő oldalon: https://www.matracguru.hu/dokumentumok

Hét fontos dolog, hogy mi segíthessünk Önnek:

 • Budapest legfelkészültebb matrac szaktanácsadása
 • 10 év szakmai tapasztalatával megválogatott matrac választék
 • Akciós matracoknál a legversenyképesebb árakat kínáljuk
 • A legtöbb matrac készletről azonnal elvihető
 • Este 19 óráig tartó nyitva tartás Budapest több jó közlekedésű pontján
 • A legnagyobb márkák egy helyen: Dunlopillo, Billerbeck, Bestdream, RelaXx...
 • Matrac Webshop. A kiválasztott matrac webáruházunkban ulólag is megrendelhető.

Ceriflex Wool Extra vákuum matrac

A Ceriflex Wool Extra egy 22 cm magas olasz HR habmatrac. A termék kiváló, feszes alátámasztást biztosít gerincünknek a magas minőségű Elioflex hideghab matracmagnak köszönhetően. A hosszútávón megbízható, 140 kg-ig terhelhető téli-nyári oldalas, a téli fekvőfelületen merinói gyapjúval ellátott matrac könnyen szállítható, hiszen vákuum csomagolásban érkezik. A gyártó 10 év garanciát vállal a matracra. Kitűnő választás a hosszú távra, megbízható HR habmatracot kereső vásárlóink számára.

Magyar termék TÉLI-NYÁRI OLDAL !
 • Árak
 • Adatok

Ceriflex Wool Extra vákuum matrac

Méret Ár Akciós ár Db
80*200cm 82900 Ft
100*200cm 91900 Ft
90*200cm 91900 Ft
140*200cm 139900 Ft
160*200cm 159900 Ft
180*200cm 179900 Ft
200*200cm 199900 Ft