Paplanok

Micro Protect mikroszálas matracvédő letöltése PDF formátumban facebook megosztás iwiw megosztás twitter megosztás

Hasznos információk

Micro Protect mikroszálas matracvédő egy csipetnyi luxust hoz a hálószobai higiéniába. A gumi fülekkel rögzülő mikroszálas 100% pamut borítású matracvédő 200gm/m2 flízzel steppelt mindkét oldalán természetes mikroszálas pamut borítással javasolt mindenkinek, aki szereti a finom anyagokat és a megfelelő higiéniát a hálószobában. A 40C°-on mosható Micro Protect matracvédő tehát mindenkinek megoldás lehet a matrac védelme és a folyamatosan fenntartható atkamentes higiénia érdekében. A mikroszálas pamut termékek legfontosabb tulajdonsága, hogy a megnövellt szálfelületnek köszönhetően sokkal nagyobb mennyiségű nedvességet képes magába szívni, azt a hagyományos alapanyagokhoz képest sokkal gyorsabban oszlatja el a felületen, így gyorsabb párolgást és alacsonyabb páraszintet eredményez.

allergiás tanácsok

Higéniai matracvédő javasolt minden nem mosható huzatú matrac esetén. A 40 C°-on hatékonyan mosható matracvédők megóvják matracunkat a nem kívánatos szennyeződésektől.

A rögzítőkkel ellátott matracvédő le- és felhúzása rendkívül egyszerű, moshatóságuknak köszönhetően a higiénikus- és atkamentes alváskörnyezet könnyedén fenntartható.

A felnőtt ember éjszakánként átlagosan 3-6 dl nedvességet párologtat el, ennek egy része óhatatlanul bekerül a matrachuzatba és ott ideális életkörülményt teremt a háziporatkák táplálkozásához nélkülözhetetlen aspergillus fumigatus nevű penészgomba számára.

A matrachuzatok fontossága a fix, nem levehető és mosható huzatú matracok esetében megkérdőjelezhetetlen. A folyamatosan fenntartható higiénia érdekében tehát minden esetben ajánlott a könnyen levehető és gépi úton mosható matracvédők használata.

antiallergén információ

A higiénikus alvás

Ashley Woodcock kutató szerint a párnák, paplanok házipor-atkákat tartalmaznak, melyek túl a lehullott emberi hámsejteken, megeszik a közegben kialakult gombákat is. Az elmélet szerint a gombák viszont az atkák ürülékét használják a nitrogén és a tápanyag elsődleges... paplant tudományosanAshley Woodcock kutató szerint a párnák, paplanok házipor-atkákat tartalmaznak, melyek túl a lehullott emberi hámsejteken, megeszik a közegben kialakult gombákat is. Az elmélet szerint a gombák viszont az atkák ürülékét használják a nitrogén és a tápanyag elsődlegesforrásaként. Így tulajdonképpen egy miniatűr ökoszisztéma működik a párnánkon, paplanunkon belül. Az emberi ágyban leginkább jelenlévő gomba az aspergillus fumigatus, amely az esetek jelentős részében allergiás panaszokat, betegségeket is kivált.


Egyes felmérések szerint az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt az allergiás megbetegedések száma, mára sajnos minden ötödik gyermek szenved valamilyen allergiás megbetegedésben. Az allergiás panaszok egy jelentős részét azonban még mindig az un. háziporatka-allergia teszi ki, becslések szerint a felnőttkori asztmatikus megbetegedések csaknem 40-65%-áért felelős. Az allergiás reakciót a poratka (Dermatophagoides pteronyssinus) ürülékében található egyfajta irritatív fehérje...

váltja ki. A poratkák a lakásban mindenütt megtalálhatóak: matracokban, párnákban és a kárpitokban egyaránt. Egy új matracban három-négy hónapon belül megtelepednek, az alvás közben lehulló átlagosan 2 gramm emberi hámsejt adta táplálékforrás (ami megközelítőleg 1 millió házipor-atka napi „betevőjét” jelenti),  a sötét 22-26 Celsius fokos és 60-80%-os páratartalmú szövetek ideális életkörnyezetet  biztosítanak számukra. A házi por grammja kb. 20 000 atkát tartalmaz, melyek rövid –átlagosan három hónapos- életciklusuk során jelentős mennyiségű ürüléket termelnek, megközelítőleg a testtömegük mintegy 200-szorosát! A táplálékul szánt hámsejtek azonban csak egy bizonyos gombásodási folyamat (Aspergillus fumigatus) megindulása után válnak az atkák számára fogyaszthatóvá. A gombásodási reakció megindulása nélkül az elhalt hámsejtek tehát fogyaszthatatlanok a háziporatkák számára.

Mi a megoldás? Semmi esetre se használjunk „ártalmatlan” mérgeket immáron intim fekhelyünkön is, tovább terhelve ezzel környezetünket és az amúgy is botladozó immunrendszerünket. Van egyszerűbb, az egészségre ártalmatlan megoldás. Vonjuk meg inkább „hálótársainktól” valamelyik életfeltételt, és késztessük ezáltal őket az „önkéntes” távozásra fekhelyünkből. Szellőztetéssel csökkentsük a páratartalmat, válasszunk 60-95C°-on mosható matrachuzatot, speciális szálak felhasználásával akadályozzuk meg a hámsejtek felületén kialakuló gombásodási folyamat megindulását.


Antiallergén matrachuzatok.
Az AmicorPure® az egyetlen antibakteriális és a gombásodási folyamat kialakulását megakadályozó szál az Ökotex fehér listáján, ami a textiliparban a felnőtteken túl a gyermekek, sőt a csecsemők részére is egyaránt engedélyezett, sőt javasolt. Amíg a mosás a mechanikai szennyeződések eltávolításán túl látható higiéniai igényünket elégíti ki, addig az AmicorPure® antibakteriális szálak a láthatatlan gombák és baktériumok ellen veszi fel a harcot.
A speciális "Late Injection Technology" szálszerkezetnek köszönhetően a felhasznált hatóanyag molekulái a szálak belsejében kerülnek megkötésre. A hatóanyag molekulái csak fizikai behatásra szabadulnak fel, így az egyszerű használat során az un. spray-szálak folyamatosan a kellő mennyiségű Amicor*pure-t juttatja a szálak felszínére. Tartósságát jellemzi, hogy hatáscsökkenés nélkül ellenáll a mosási igénybevételnek, többszöri mosás után sem jelentkezik hatáscsökkenés.

A mosható és négy sarkán gumifülekkel rögzülő matracvédők feladata, hogy megóvják matracunkat, ágybetétünket a különböző szennyeződésektől és matracunk számára folyamatos és fenntartható higiéniát biztosítsunk. Higiéniai Naturtex matracvédő, ágybetét védő megvédi matracunkat a szennyeződésektől. Matracvédő ár, olcsó matracvédő, ágyvédő és antiallergén megoldások egy helyen a MatracGuru matrac és ágykeret szaküzlet oldalán.

* GARANCIAVÁLLALÁS

 • Garanciavállalás. A garanciális időtartamot csillaggal megjelölt termékek esetében a 12 hónap kötelező jótálláson felül a termékhez további feltételekhez kötött és a gyártó vagy a forgalmazó részéről önként vállalt garanciális idő tartozik. Az önként vállalt garanciális időszak érvényesítésének feltétele a termék regisztrációja, melyre Önnek a vásárlást követő 14 napon belül van lehetősége a https://www.matracguru.hu/garancia_regisztracio oldalon. A megadott 14 napos határidőn belüli online regisztráció hiányában a termékre a törvény által mindenkor előírt kötelező jótállási időn felül nem áll módunkban további jótállást vagy garanciavállalást nyújtani Önnek. A kiterjesztett, regisztrációhoz kötött önként vállalt garanciális időszak alatt értékcsökkenő garanciavállalást érvényesítünk, amelyhez időarányosan kialakított mértékű vásárlói önrész párosul. 
 • További részletek, részletes feltételek, a termékhez tartozó garanciajegy és használati útmutató megtekinthető a következő oldalon: https://www.matracguru.hu/dokumentumok

Hét fontos dolog, hogy mi segíthessünk Önnek:

 • Budapest legfelkészültebb matrac szaktanácsadása
 • 10 év szakmai tapasztalatával megválogatott matrac választék
 • Akciós matracoknál a legversenyképesebb árakat kínáljuk
 • A legtöbb matrac készletről azonnal elvihető
 • Este 19 óráig tartó nyitva tartás Budapest több jó közlekedésű pontján
 • A legnagyobb márkák egy helyen: Dunlopillo, Billerbeck, Bestdream, RelaXx...
 • Matrac Webshop. A kiválasztott matrac webáruházunkban ulólag is megrendelhető.

Micro Protect mikroszálas matracvédő

Micro Protect mikroszálas matracvédő egy csipetnyi luxust hoz a hálószobai higiéniába. A gumi fülekkel rögzülő mikroszálas 100% pamut borítású matracvédő 200gm/m2 flízzel steppelt mindkét oldalán természetes mikroszálas pamut borítással javasolt mindenkinek, aki szereti a finom anyagokat és a megfelelő higiéniát a hálószobában. A 60C°-on mosható Micro Protect matracvédő tehát mindenkinek megoldás lehet a matrac védelme és a folyamatosan fenntartható atkamentes higiénia érdekében.

Higéniai matracvédő javasolt minden nem mosható huzatú matrac esetén. A 40-95C°között hatékonyan mosható matracvédők megóvják matracunkat a nem kívánatos szennyeződésektől.

Magyar termék 100% pamut mikroszál
 • Árak
 • Adatok

Micro Protect mikroszálas matracvédő

Méret Ár Akciós ár Db
80*200cm 8900 Ft
90*200cm 8900 Ft
100*200cm 9900 Ft
140*200cm 14900 Ft
160*200cm 16900 Ft
180*200cm 17900 Ft
200*200cm 18900 Ft