HR hab matracok

Pehely félpárna 50*70cm letöltése PDF formátumban facebook megosztás iwiw megosztás twitter megosztás

Hasznos információk

A 100% magyar kézzel tépett libapehelyből készült párnáknak köztudottan a világon nincs párjuk. A speciálisat tisztított és fertőtlenített antiallergén és baktériummentes libapehely hőszigetelő képessége, légáteresztő képessége és nem utolsó sorban természetessége a természetes alapanyagok között nem akad vetélytársra.

A kimondottan sűrű szövésű selyemangin huzat megakadályozza a pelyhek "szökését" és a lassú levegőkiáramlás következtében egy teljesen egyedi komfortot kapunk.

Milyen töltet?

Természetesen itt elsősorban a kényelemre, és a melegérzet szükségére fektessük a hangsúlyt elvégre ezzel fogunk takarózni vagy erre hajtjuk le fejünket minden éjjel az elkövetkezendő években.  A töltet választása az ízléstől és pénztárcánktól függ, de a legelterjedtebb a paplanok közott a pehely töltet, ami igazi melegséget biztosít, a párnák között pedig a toll vagy félpehely, ami megfelelő rugalmasságot és kényelmet ad.  

Milyen töltősúly?

Vagy másnéven mennyi töltet.  Mennyire szereti a meleg érzést éjszaka?  Milyen meleg otthona?  Általában paplanokban, mérettől függően, 1-1,5 kg pehely biztosít átlagos melegérzetet. Nagypárna esetében a 1000gr töltősúly az elfogadott és optimális pehely mennyiség, ezzel arányosan csökken a kis- és angolpárnákban felhasznált mennyiség  

Milyen méret?

Az Ön magasságánál körülbelül 10-15 centiméterrel hosszabb paplant válasszon, és attól függően hogy szereti-e bőségesen maga köré hajtani takaróját a 135 vagy 150-es méretet javasolt egy személyre. 

libapehely párna, pehelypárna

Hogy milyen párnát vegyünk?

Tekintettel az óriási párnaválasztékra -csak a BioHome! Alváskultúra és a MatracGuru üzleteiben 60 féle párna található- a toll-, pehely- és egyéb töltetű termékek részleteibe most nem mennénk mélyen bele, hiszen ezen termékeket szinte mindenki ismeri.

Anatómiai kontúrpárnák

Az egészséges alvás szempontjából azonban egyre inkább kerülnek a figyelem középpontjába az anatómiai kialakítású, más néven kontúrpárnák. Az anatómiai párnák hullámos kialakításával egyszerre érhető el a nyaki rész és a fej megtámasztása úgy, hogy -amennyiben megfelelő magasságú és kialakítású terméket választunk- pl. oldalt fekve az egyenes gerincvonallal megegyezően a nyaki gerincrész is egyenes helyzetbe kerül.

Miért fontos a nyaki gerincrész egyenessége?

A nem megfelelő magasságú vagy kialakítású párna a nyaki gerincrész melletti izmok feszültségéhez vezethet. A leg szemléletesebben ezt úgy lehetne leírni, hogy oldalt fekvő helyzetben, ha túl alacsony a párnánk, akkor a fej "esik", így a felső nyaki izmok óhatatlanul húzódni fognak, túl magas párna esetében viszont ennek az ellenkezője történik, tehát a megemelt fejrész miatt az alsó izmok fognak húzódni. Nem utolsó szempont a nyaki csigolyák között elhelyezkedő porckorongok deformálódása, a tökéletes regeneráció hiányában bekövetkező alaki- és minőségromlás során bekövetkező sérvek és egyéb tünetek.

Kontúrpárnák és alapanyagok

Az emlékezőhabok előretörésével igazán pontosan illeszkedő és formakövető anatómiai párnát más anyagból már nehéz is elképzelni. Az emlékezőhabok (memory, memoryfoam) lágy tónusának, hőre lágyuló képességének köszönhetően valóban a legformakövetőbb alátámasztást és a legkellemesebb lágyságot kínálja egyszerre. Ellentétben a normál habokból készült kontúrpárnákkal, a memory párnák esetében nem alakulhatnak ki nyomáspontok, felfekvések, mert a rá nehezedő súly tökéletesebben osztja el a felületen. Ennek eredményeként nem nyomódnak indokolatlanul az izmok és a nyak oldalsó részében átfutó erek is zavartalanul végezhetik munkájukat.

Hogyan válasszunk párnát?

Amennyiben hagyományos -nevezzük egyszerűn: gyűrögetős- párnát használ idáig és szeretne valóban ergonómiailag megfelelően, egészséges módon aludni, úgy egy kicsit érdemes változtatni a szokásokon. Ezt azonban ne tegyük minden áron, amennyiben eddig pl. behajlított keze a párna alatt volt (tapasztalat szerint a férfiak mintegy 90%-a alszik így), ezen nem nagyon lehet változtatni, vagy csak hosszas folyamat eredményeként. A párna feladata, hogy a matrac felülete és az arc közötti távolságot kitöltse úgy, hogy -mint ahogyan azt már írtuk- a nyaki gerincrész egyenes helyzetbe kerüljön.

1., Hol próbáljunk?

Párnát lehetőleg azon a matracon próbáljunk, amelyet majd meg kívánunk vásárolni, mivel a matrac keménysége/puhasága kihatással lesz a párna magasságára: lágyabb matracban a vállrész jobban besüpped, így alacsonyabb párna is elegendő, keményebb matracoknál ennek az ellenkezője igaz.

Amennyiben már meglévő matracunkhoz keresünk párnát, úgy igyekezzünk a szakkereskedésben az otthoni matracunkhoz legközelebb eső komfortot nyújtó matracon próbálni a termékeket.

2., A próba lépései

Igyekezzünk -függetlenül alvási szokásainktól- a kontúrpárnákat oldalt fekvő helyzetben próbálni. Amennyiben egy fejpárna oldalt fekvő helyzetben kényelmesnek és megfelelő magasságúnak bizonyul, úgy szinte biztosak lehetünk abban, hogy hanyatt fekve is a megfelelő komfortot fogja nyújtani.

Fontos, hogy a párnát természetes oldatfekvő pozícióban próbáljuk, igyekezzünk úgy elhelyezkedni a matracon, mintha otthon a saját ágyunkban lennénk. A szakértő tanácsadás során az eladók/tanácsadók -az Ön kérésére- figyelik a gerincvonalat és a nyaki gerincrész viselkedését a próbák során és javaslatokat tesznek Önnek az optimális magasság megtalálásában.

3., Milyen huzattal?

Napjaink allergiákban dúskáló és szennyezett környezetében elengedhetetlen a mosható huzatok alkalmazása. Ennek fényében egy párnahuzat legyen: cipzárral levehető, mosható és kellő mértékben átszellőző. A robbanásszerűen fejlődő funkcionális textíliák között számos olyan huzatfajta található, amely ezeket a kritériumokat maradéktalanul teljesíti: CoolMax, Lyocell, Tence, Bamboo, AmicorPure.

4., Hasonfekvő párna?

A hasonfekvés általában egy védekezőmechanizmusa a szervezetnek, amely a kemény matracok esetében szokott kialakulni. Tízből kilenc hasonfekvő ember valamilyen kemény felületen fekszik: kókusz, kemény rugósmatrac, stb. A hasonfekvésnek számtalan élettani hátránya van, ezek közül most csak párat említenénk meg:

Hason fekve...

- a fej oldalra fordul, hogy levegőt kapjunk, így a nyakat egy degenerált pozícióba kényszerítjük

- minden lélegzetvétellel rekeszizmainkkal óhatatlanul megemeljük a teljes hátunkat

Tapasztalat szerint a nótórikus hasonfekvők, amennyiben ergonómiailag megfelelően kialakított alvási környezetbe kerülnek, két-három hónap alatt "maguktól" oldalra, azaz az ember természetes alvási pozíciójába fordulnak.

A hasonfekvő párna egy marketingfogás. Amennyiben Ön mégis inkább hason szeretné éjszakáit eltölteni, úgy válassza a létező leglaposabb és legvékonyabb töltettel ellátott mosható párnát.

 

A 100% magyar kézzel tépett libapehelyből készült párnáknak köztudottan a világon nincs párjuk. A speciálisat tisztított és fertőtlenített antiallergén és baktériummentes libapehely hőszigetelő képessége, légáteresztő képessége és nem utolsó sorban termés

Hét fontos dolog, hogy mi segíthessünk Önnek:

  • Budapest legfelkészültebb matrac szaktanácsadása
  • 10 év szakmai tapasztalatával megválogatott matrac választék
  • Akciós matracoknál a legversenyképesebb árakat kínáljuk
  • A legtöbb matrac készletről azonnal elvihető
  • Este 19 óráig tartó nyitva tartás Budapest több jó közlekedésű pontján
  • A legnagyobb márkák egy helyen: Dunlopillo, Billerbeck, Bestdream, RelaXx...
  • Matrac Webshop. A kiválasztott matrac webáruházunkban ulólag is megrendelhető.

Pehely félpárna 50*70cm

A 100% magyar kézzel tépett libapehelyből készült párnáknak köztudottan a világon nincs párjuk. A speciálisat tisztított és fertőtlenített antiallergén és baktériummentes libapehely hőszigetelő képessége, légáteresztő képessége és nem utolsó sorban természetessége a természetes alapanyagok között nem akad vetélytársra.

A kimondottan sűrű szövésű selyemangin huzat megakadályozza a pelyhek "szökését" és a lassú levegőkiáramlás következtében egy teljesen egyedi komfortot kapunk.

Magyar termék 100% libapehely
  • Árak
  • Adatok

Pehely félpárna 50*70cm

Méret Ár Akciós ár Db
50*70cm 17500 Ft