Paplanok

Hasznos információk

Swiss Tech Dinamic+

Aki egy kicsit feszesebben szereti. Swiss Tech Dinamic habrugós rendszer szintén svájci know-how alapján készült luxus matrac és még mindig az első és az egyik leginnovatívabb habrugós matracok egyike a magyar matrac piacon. Aki egy kicsit keményebben szereti és esetleg a Swiss Tech Dinamic matrac egy kicsit lágynak tűnt, azok számára egészen biztosan a legmegfelelőbb választás a Swiss Tech Dinamic+ matrac lesz. A Dinamic matrac önállóan elmozduló modul rendszerben beépített független habrugósival szemben a Swiss Tech Dinamic+ matrac habrugói alacsaonyabbak, a matrac mindkét oldalán megtalálhatók és speciális számítógép vezérelt CNC vágással a legprecízebb módon kerülnek megformálásra. Egyedülálló habrugós rendszerrel készül, ami a felhasználó számára számos előnnyel jár. Egyik ilyen előny, hogy a Swiss Tech Dinamic matrac nem tartalmaz fémet, tekintettel, hogy a matrac belsejében található rugók kivétel nélkül nagy tömegsűrűségő hideghabokból, speciális CNC formavágással készülő habrugók. Ennek köszönhetően nem erősíti fel a káros sugárzásokat, egészséges és pihentető alvást biztosít. Másik kivételes előnye, hogy a különböző  A Swiss Tech Dinamic+ matrac a matracmag professzionális kialakításának köszönhetően kivételesen légáteresztő, tökéletes átszellőzés és magas fokú higiénia jellemzi. A Swiss Tech Dinamic+ matrac habrugós rendszerét záró nagy rugalmasságú HR hideghab fedőréteg különleges komforot biztosít; a rácsos, térhálós formavágásnak köszönhetően egyedülálló felületi párologtatást, így tökéletesen száraz alvási klímát boztosít.

 Swiss Tech

Matrachuzat

MInden Swiss Tech Dinamic matracon egy kifogástalan minőségű, Swiss Tech hímzéssel ellátott Swiss Tech matrachuzat található, melynek légáteresztését, szellőzését a matrac oldalán körbefutó ca. 8cm szélesz 3D klímaszalag is tovább fokoz. A Swiss Tech matrachuzat cipzár segítségével levehető és 60C°-on háztartási körülmények között, gépi úton mosható.

 

Milyen ágyrácsot vegyek?Milyen ágyrács kell a Swiss Tech DINAMIC+ matrac alá?

Tekintettel, hogy a Swiss Tech DINAMIC+ habrugós matrac teljes magassága 22cm, így az egyszerű fenyő ágyborda sor már alkalmas arra, hogy megfelelően alátámassza a matracot. A komfort minimális növelése és az élettartam meghosszabbítása érdekében egy sűrű lécezésű, minimum 28 rugalmass és több rétegben enyvezett farugókkal ellátott ágyrács megoldást jelenthet -azonban nem szükségszerű. Swiss Tech DINAMIC habrugós matrac motoros ágyráccsal terhelés alatt elfogadhatóan használható.

 

Mi az a hideghab?Mi az a hideghab?

A 21. századi trendek azt mutatják, hogy az évszázad matrac alapanyaga a hideghab lesz. Jelenleg minden tíz eladott matracból kilenc valamilyen hideghab, habszivacs matrac.

Minek köszönhető ez?

A hideghab (kaltschaum) alapanyag egy speciális poliurethan komforthab, ami használati tulajdonságait tekintve minden korszerű követelménynek megfelel:
-könnyű és légáteresztő
-hosszú élettartamú és formastabil
-antiallergén és antisztatikus
-kiválóan alakítható és formálható (5 zónás és 7 zónás magrandszer)

A hideghab -kaltschaum- vagy habszivacs matracok között több alkategóriát is találunk. A normál haboktól kezdve a nagyrugalmasságú HR habokon keresztül egészen a memoryfoam (emlékezőhab) alapanyagokig mind-mind a hideghabok családjába tartozik. A hideghab vagy habszivacs alapanyagok minőségét a felhasznált alapanyagok keveréke és ezek sűrűsége határozza meg. A hideghab sűrűsége -térfogatsúly vagy fajsúly- az egyik legfontosabb mutató. Minél magasabb ez a szám, annál sűrűbb erősebb és tartósabb alapanyagról beszélünk. A matraciparban használt komforthabok esetében a szendvics-szerkezetű matracoknál a 28-30kg/m3 sűrűség az elfogadott alsó határérték, memoryfoam -emlékezőhab- esetében ez a szám 50kg/m3.

Másik fontos érték a habok keménysége, ez a szám mutatja a hab ellenállását nyomásra, így minél magasabb a második mutató, annál keményebb matracról beszélünk. (pl. 40/50 hideghab esetén a felhasznált komforthab 40kg/m3 sűrűségű és 50-es keménységgel bír) Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a 3. évezred alapanyaga a hideghab, legújabban viszkoelasztikus változatban az emlékezőhabok kerültek előtérbe, de erről majd egy kicsit később még említést teszünk. A hideghabokat anyagösszetételük és sűrűségük szerint rendezhetjük a legkönnyebben. Minél nagyobb egy hideghab sűrűsége, annál stabilabb és hosszabb élettartamú lesz. Amennyiben olcsóbb matracokkal találkozunk, úgy azok többnyire poliéter bázison alapulnak(Eliocell, Elioform, Ecocell, stb), átszellőzésük és formastabilitásuk nem a legkedvezőbb, viszont árfekvésüknek köszönhetően nálunk is a legkedveltebb matracok közé tartoznak. Kicsit magasabb árfekvésben kezdődnek az "igazi" hideghab matracok, anyagát tekintve poliuretán habok: sokkal jobb átszellőzés és lényegesen hosszabb élettartam jellemzi. Legfelül a HR habok találhatók (high resilience) rendkívül nyitott sejtszerkezettel és páratlan rugalmassággal a hideghabok csúcsán helyezkednek el. Árfekvésükből adódóan nagyon kevés ilyen termék található Magyarországon a matracválasztákban.

Mi az a hideghab? (forrás: Eurofoam)

Hideghabok érzékelhetően növelik a fekvőfelületek komfortját. Messzemenően jobban követik a test körvonalait, mint a korábban megszokott matracipari alapanyagok. A gyártástechnológiából és a speciális cellaszerkezetből adódóan a hideghabok kiemelkedően rugalmasak és a hagyományosnál nagyobb alátámasztó erővel rendelkeznek, ezáltal a fekvőfelületen a nyomáseloszlás a lehető legoptimálisabb. Ez hosszantartó igénybevétel esetén sem okoz kifáradást. Az anyag sűrűség és keménység eloszlása bármely más anyaggal összehasonlítva a leghomogénebb.

A hideghabokból gyártott matracmagok millió számra tartalmaznak mikroszkopikus csatornákat. Ezek a nagyon vékony csövek illetve csőhálózatok biztosítják a tökéletes ventillációt és a hatékony nedvességelvezetést, ezáltal tovább növelve a matracok komfortját és élettartamát optimálissá téve az alvás mikroklímáját. A hideghabok az összenyomás során kevesebb energiát nyelnek el, mint a hagyományos habok, koncentrált energiaelnyelő képességgel rendelkeznek, ezáltal biztosítják az optimális nyomáseloszlást, ami javítja a fekvés komfortját és matrac tartósságát. Ez biztosítja a hosszú távú kifáradás mentes pihentető alvást. A hideghabok pontrugalmasságukból adódóan egyesítik a független és oldalirányú támasztást, ezáltal optimálisan egyesítik a támasztóerőt és a lágyságot. A nagyrugalmasság és a megnövelt támasztó hatás miatt a legalkalmasabb anyagok a matracipar számára. A felhasználó kellemes közérzetét az is biztosítja, hogy nincs besüppedés, ki gödrösödés és a párnázó anyagra visszavezethető hátfájás. A fárasztási és más vizsgálatok is igazolják miszerint a hideghabok intenzív használat esetén is kisebb deformációt szenvednek el, mint a többi matraciparban használt anyag.

 

Fontos matracvásárlási figyelmeztetésÉrdemes-e matracvédőt használni?

Matracvédő használata javasolt minden fix -nem levehető- matrachuzat esetén és a könnyebb és sűrűbb moshatóság érdekében ajánlott a mosható, levehető matrachuzatok esetében is, hiszen a négy sarkán gumi fülekkel rögzítendő matracvédő le- és feltétele, mosása, szárítása lényegesen könnyebb és egyszerűbb, mint egy mosható matrachuzat kezelése. Használjon tehát lehetőleg minden esetben  könnyen mosható, antiallergén, sarkain gumifülekkel rögzíthető matracvédőt, hogy elkerüljük matrachuzatunk idő előtti elszennyeződését. Tekintse meg higiéniai matracvédő kínálatunkat! Higiéniai matracvédők itt>

Időszakosan akciós matrac.

* GARANCIAVÁLLALÁS

 • Garanciavállalás. A garanciális időtartamot csillaggal megjelölt termékek esetében a 12 hónap kötelező jótálláson felül a termékhez további feltételekhez kötött és a gyártó vagy a forgalmazó részéről önként vállalt garanciális idő tartozik. Az önként vállalt garanciális időszak érvényesítésének feltétele a termék regisztrációja, melyre Önnek a vásárlást követő 14 napon belül van lehetősége a https://www.matracguru.hu/garancia_regisztracio oldalon. A megadott 14 napos határidőn belüli online regisztráció hiányában a termékre a törvény által mindenkor előírt kötelező jótállási időn felül nem áll módunkban további jótállást vagy garanciavállalást nyújtani Önnek. A kiterjesztett, regisztrációhoz kötött önként vállalt garanciális időszak alatt értékcsökkenő garanciavállalást érvényesítünk, amelyhez időarányosan kialakított mértékű vásárlói önrész párosul. 
 • További részletek, részletes feltételek, a termékhez tartozó garanciajegy és használati útmutató megtekinthető a következő oldalon: https://www.matracguru.hu/dokumentumok

Hét fontos dolog, hogy mi segíthessünk Önnek:

 • Budapest legfelkészültebb matrac szaktanácsadása
 • 10 év szakmai tapasztalatával megválogatott matrac választék
 • Akciós matracoknál a legversenyképesebb árakat kínáljuk
 • A legtöbb matrac készletről azonnal elvihető
 • Este 19 óráig tartó nyitva tartás Budapest több jó közlekedésű pontján
 • A legnagyobb márkák egy helyen: Dunlopillo, Billerbeck, Bestdream, RelaXx...
 • Matrac Webshop. A kiválasztott matrac webáruházunkban ulólag is megrendelhető.

Swiss Tech Dinamic+ habrugós matrac

A Swiss Tech Dinamic+ matrac egy 22 cm magas, különleges habrugó rendszerrel készült, 7 ergonómiai zónára osztott habmatrac. A habrugózat különlegessége, hogy a rugók centire pontosan, egymástól külön-külön követik le testünk vonalát. Ezzel tökéletes alátámasztást biztosítva gerincünknek, garantálva az egészséges, pihentető alvást. A 140 kg-ig terhelhető matrac különleges antiallergén huzattal ellátott. A gyártó 10 év garanciát vállal a termékre. Kiváló választás amennyiben hosszútávra keresünk, egy magas minőségű luxus matracot.

 • Árak
 • Adatok

Swiss Tech Dinamic+ habrugós matrac

Méret Ár Akciós ár Db
80x200cm 199900 Ft
90x200cm 249900 Ft
140x200cm 342900 Ft
160x200cm 386900 Ft
180x200cm 419900 Ft
200x200cm 429900 Ft